29/6/18

Η Κομισιόν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους της Κύπρου για αύξηση συνεισφοράς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την χορήγηση κατ`εξαίρεση επιπρόσθετου ποσού 358.000 ευρώ, ανταποκρινόμενη έτσι σε αίτημα από την Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) προκειμένου να καλύψει το αυξανόμενο κόστος των ταυτοποιήσεων.
Ανακοίνωση της ΔΕΑ αναφέρει ότι η επέκταση του προϋπολογισμού στη συνεισφορά της Κομισιόν για το 2018 ύψους 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, θα βοηθήσει στην κάλυψη της αύξησης του κόστους για εξετάσεις DNA που προκύπτουν από πιο πολύπλοκες περιπτώσεις που η ΔΕΑ καλείται να αντιμετωπίσει.
«Εκ μέρους των οικογενειών των αγνοουμένων στην Κύπρο, τα μέλη της ΔΕΑ εξέφρασαν ευγνωμοσύνη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που είναι ο μεγαλύτερος χορηγός από τότε που ξεκίνησε το έργο της ΔΕΑ το 2006», προστίθεται.
Σημειώνεται ότι τα μέλη της ΔΕΑ συναντήθηκαν στις 26 και 27 Ιουνίου στις Βρυξέλλες με τον Kjartan Björnsson, επικεφαλής της Μονάδας για Υποστήριξη μιας Διευθέτησης στην Κύπρο στην Κομισιόν. 
Στο Ευρωκοινοβούλιο, συναντήθηκαν  με τον Εισηγητή για το θέμα των αγνοουμένων Juan Fernando López Aguilar, την Cecilia Wikström, Πρόεδρο της Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών, τον Reimer Böge, μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμών,
καθώς και με τους Κύπριους Ευρωβουλευτές Ελένη Θεοχάρους, Τάκη Χατζηγεωργίου, Νεοκλή Συλικιώτη, Κώστα Μαυρίδη και Δημήτρη Παπαδάκη.
Πηγή: philenews/KΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.