28/6/18

ΡΕΥΜΑ: Εκδήλωση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Εκδήλωση με θέμα «Η προάσπιση των εθνικών μας δικαίων σε μια εποχή κρίσης και σε έναν κόσμο αλληξαρτήσεων» διοργανώνει ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α. «Ριζοσπαστική Ευρωπαϊκή Μεταρρύθμιση και Ανασυγκρότηση», την Τετάρτη 4 Ιουλίου, στις 18:30, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας», Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την προκλητική στάση της γειτονικής χώρας.
Εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο κ. Αθανάσιος Σκορδάς, Πρόεδρος του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος,  πρ. Υφυπουργός και Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε.Γ.Ε.
Ποια είναι η θέση της Ελλάδας στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον; Αντιμετωπίζεται ο νέο-οθωμανισμός με στρατιωτική ισχύ; Κινδυνεύει ο Ελληνισμός από το νέο-οθωμανισμό; Θα εφαρμοστεί η συμφωνία με την ΠΓΔΜ ή μπορεί να ματαιωθεί; Έχει επίπτωση στα ελληνικά προϊόντα που είναι Π.Ο.Π. ή έχουν διακριτικό τίτλο Μακεδονικός; Πώς θα κάνουμε την πατρίδα μας ασφαλή και ακέραια;
Απαντήσεις δίνουν: ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και πρ. Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο στρατηγός ε.α. και Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ. κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου κ. Άγγελος Συρίγος, και ο Γενικός Γραμματέας του Ρ.ΕΥ.Μ.Α.τος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΛΑΜΠΟΚΕΜ και πρ. Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Αγγελάκας.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Διαμαντής Σεϊτανίδης.
Ο φορέας πολιτικού προβληματισμού Ρ.ΕΥ.Μ.Α. αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών από όλο το φάσμα της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, που δημιουργήθηκε για να προτείνει και να αναδείξει τρόπους αντιμετώπισης των πολυποίκιλων προβλημάτων.
Σας προωθούμε την πρόσκληση με την παράκληση της δημοσίευσης.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλέφωνο 210-3802677 ή στο mail grammateia@reuma.gr.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.