13/12/18

Το τέλος της Μακεδονίας σήμανε την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Διαβάστε να δείτε τι έρχεται κατά πάνω μας

Το άρθρο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά τις 18 Ιουνίου 2018
Από Σταύρος Καλεντερίδης 
Ας ξεχάσουμε λίγο την εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας μας. Άλλωστε οι προδότες δεν ενδιαφέρονται αν θα επανεκλεγούν και δεν λογαριάζουν το πολιτικό κόστος της προδοσίας, μιας και αποκλειστικό τους μέλημα ήταν να πλήξουν ανεπανόρθωτα τον Ελληνισμό. Αυτό επετεύχθη de facto στις 12 Ιουνίου και de jure στις 17 Ιουνίου 2018. Ας εξετάσουμε λοιπόν τις επιπτώσεις αυτής της προδοσίας για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.
1. Τα Σκόπια εισέρχονται στο ΝΑΤΟ και πραγματοποιείται η επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Οι Σκοπιανοί αποκτούν ό,τι επιθυμούσαν από τους Έλληνες και πλέον μπορούν να είναι αδιάλλακτοι.
2. Τα Σκόπια αποκτούν ΑΟΖ στον Θερμαϊκό και στο Αιγαίο. Αξιοποιούν πλήρως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης το οποίο και χρησιμοποιούν για τις εμπορικές τους συναλλαγές, αποκτώντας ανεμπόδιστη έξοδο στη θάλασσα.
3. Όπως έχει αποδείξει η ιστορία μας με το φασιστικό μόρφωμα της Τουρκίας, η ΝΑΤΟική συμμαχία δεν εξασφαλίζει φιλικές σχέσεις. Η παραδοσιακή και ουσιαστική συμμαχία Σκοπίων και Τουρκίας, προμηνύουν παρόμοιες εθνικές δοκιμασίες για την Ελλάδα στα βόρεια σύνορα, σαν αυτές που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και τη Θράκη.
4. Το επίθετο «Βόρεια» παύει να χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη. Είτε χάριν συντομίας, είτε λόγω σκοπιμότητας, τα Σκόπια γίνονται η μία και μοναδική, αληθινή Μακεδονία για τη διεθνή κοινότητα. Στα επίσημα έγγραφα, ο σύνθετος προσδιορισμός διατηρείται ως βασικός μοχλός για την επίτευξη των αλυτρωτικών και ιμπεριαλιστικών στόχων των Σκοπιανών.
5. Σύλληψη Ελλήνων πολιτών που διαμαρτύρονται την αρχή του τέλους της Μακεδονίας. Από το σημείο αυτό κάμπτεται κάθε μορφή αντίστασης.
6. Μετονομασία αεροδρομίου «Μακεδονία» σε «Νίκος Γκάλης». Αντίστοιχη μετονομασία σταθμών, δημοσίων κτιρίων, μνημείων και οδών.
7. Αναθεώρηση Συντάγματος Σκοπίων. Με την υποστήριξη και ενθάρρυνση Τουρκίας, ΗΠΑ, και Γερμανίας, το γειτονικό κράτος μετονομάζεται με μονομερή απόφαση σε «Μακεδονία», στα πρότυπα της Υπεριορδανίας (1949), όταν και μετονομάστηκε σε Ιορδανία.
8. Οικειοποίηση αρχαίων Μακεδονικών συμβόλων (Ήλιος Βεργίνας, κτλ.) και ηρώων (Φίλιππος, Μ. Αλέξανδρος, κτλ.) από τα Σκόπια. Πλέον τα εν λόγω σύμβολα και οι προσωπικότητες δεν αναγνωρίζονται ως Ελληνικά αλλά ως «Μακεδονικά».
9. Οι Σκοπιανοί με την ευγενή συνδρομή της Τουρκίας, ανασύρουν μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε «σκλαβωμένες» περιοχές της Μακεδονίας, που βρίσκονται δηλαδή εντός ελληνικού εδάφους.
10. Δικαίωση Σκοπιανών πολιτών από διεθνή και εγχώρια δικαστήρια.
11. Εποικισμοί Σκοπιανών της διασποράς εντός Ελληνικού εδάφους.
12. Η αναγνώριση «Μακεδονικής ιθαγένειας» από την Ελλάδα δημιουργεί μια νέα «Μακεδονική εθνική ταυτότητα». Αναγνώριση από τα Σκόπια «Μακεδονικής μειονότητας» εντός της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, οι Σκοπιανοί ξεκινούν να μιλούν για αδικημένους ομοεθνείς τους «Μακεδόνες» εντός της Ελληνικής επικράτειας.
13. Δημιουργία «Μακεδονικού θέματος» από τους Σκοπιανούς για υποτιθέμενη καταπίεση των ομοεθνών τους στην Ελλάδα και μη σεβασμού των ειδικών μειονοτικών δικαιωμάτων τους από την Ελληνική κυβέρνηση. Προώθηση του «Μακεδονικού» ζητήματος σε διεθνείς οργανισμούς, φορείς και φόρα.
14. Άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα από Σκόπια, τους συμμάχους, και υποστηρικτές τους (και όσους βρίσκονται από πίσω) για αναγνώριση Μακεδονικής μειονότητας εντός Ελλάδος, για δημιουργία Μακεδονικών πολιτιστικών σωματείων (με αντίστοιχη διεξαγωγή εκδηλώσεων), σχολείων και διδαχή της αναγνωρισμένης από την Ελλάδα «Μακεδονικής γλώσσας».
15. Άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα από Σκόπια, τους συμμάχους, και υποστηρικτές τους (και όσους βρίσκονται από πίσω) για συνδιαχείριση της Μακεδονικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μνημείων, μουσείων και αρχαιολογικών χώρων εντός της Ελληνικής επικράτειας. Ξεκινάει η συνδιαχείριση με κοινά διοικητικά συμβούλια και επιμερισμό τουριστικών εσόδων σε Βεργίνα, Δίον, Φιλίππους, Πέλλα, Αμφίπολη, κτλ.
16. Με «σεβασμό» στην «Μακεδονική μειονότητα», ξεκινάει η εμφάνιση δίγλωσσων πινακίδων στις πόλεις της Ελληνικής περιφέρειας της Μακεδονίας, δηλαδή στα Ελληνικά και στην αναγνωρισμένη από την Ελλάδα «Μακεδονική γλώσσα» (π.χ. Δράμα – Драма, Φλώρινα – Лерин, Σέρρες – Сер και Θεσσαλονίκη – Солун). Το ίδιο συμβαίνει και στις δημόσιες ιστοσελίδες της περιοχής και τα δημόσια έγγραφα.
17. Ξεκινούν περιοδείες του Σκοπιανού Πρωθυπουργού στη Φλώρινα, Σέρρες, κτλ. δίνοντας ομιλίες σε φορείς, σωματεία και σχολεία της «Μακεδονικής μειονότητας» αποκαλώντας τους «αδέρφια» του, όπως ακριβώς κάνει σήμερα ο Ερντογάν στη Θράκη αποκαλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους, «Τούρκους» και «αδέρφια» του, με την ανοχή και υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης.
18. Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός εγκαινιάζει προξενείο της «Μακεδονίας» και στη Δυτική Ελληνική Μακεδονία, το οποίο θα εδρεύει στην Κοζάνη.
19. Από το κεντρικό Σκοπιανό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σταδιακά μεταμορφώνεται σε δεύτερη Πρεσβεία των Σκοπίων, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός κανονίζει τα ραντεβού του με ντόπιους Έλληνες βουλευτές και τους αποκαλεί μπροστά στις κάμερες «δικούς του» και «φωνή των αληθινών Μακεδόνων στο Ελληνικό κοινοβούλιο».
20. Αναγνώριση και υποδοχή του Σκοπιανού Πρωθυπουργού στην Ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας με υποδοχές και τιμές εγχώριου πρωθυπουργού, με την ανοχή και υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης.
21. Κατηγορία Σκοπίων κατά της Ελλάδας για ιστορική εθνοκάθαρση κατά της «Μακεδονικής μειονότητας», εγκλημάτων πολέμου, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία.
22. Αναγνώριση της γενοκτονίας από την Ελλάδα. Οι Μακεδονομάχοι Παύλος Μελάς, Κώττας Χρήστου, κ.ά. χαρακτηρίζονται εγκληματίες πολέμου και καταδικάζονται μετά θάνατον. Αποκαθήλωση μνημείων και προτομών από Κρήτη, Μάνη, κτλ.
23. Η Ελλάδα αναγκάζεται να αποζημιώσει τη «Μακεδονία» και τη «Μακεδονική μειονότητα» για τα διεθνή μας εγκλήματα.
24. Σκοπιανή οικειοποίηση Μακεδονικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των τεχνών (Αριστοτέλης, Πτολεμαίος, Αμερίας, Ερμαγόρας, Μαρσύας, Ποσείδιππος, κτλ.). Μετάφραση και προώθηση βιβλίων Μακεδόνων φιλοσόφων και επιστημόνων στην «καθαρή» και «πρωτότυπη» τους γλώσσα, την αναγνωρισμένη από την Ελλάδα «Μακεδονική γλώσσα» (Πολιτικά, Ηθικά Νικομάχεια, κτλ.).
25. Αλλαγή και αναθεώρηση Ελληνικών διδακτικών βιβλίων και σχολικών εγχειριδίων για την ιστορική αναγνώριση όλων των ανωτέρω, καθ’ υπόδειξη της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
26. Ξεκινάει εκ των έσω εκστρατεία επανένωσης της «Μακεδονίας του Αιγαίου» (πρώην Ελληνική περιφέρεια Μακεδονίας) με την ιστορική «Μακεδονία» (πρώην Σκόπια).
27. Άσκηση πιέσεων στην Ελλάδα από Σκόπια, τους συμμάχους, και υποστηρικτές τους (και όσους βρίσκονται από πίσω) για διενέργεια δημοψηφίσματος στα πρότυπα της Κριμαίας για «επανένωση».
28. Ιδρύεται εν μέσω πανηγυρισμών η «Μεγάλη Μακεδονία», με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη και πραγματοποιείται η απελευθέρωση των «Μακεδονικών κατεχόμενων» πόλεων από την φασιστική Ελλάδα.
29. Διαμελισμός του Ελληνισμού σε Μακεδόνες του Βορρά, Ισλαμοθράκες, Κρήτες του Νότου, Ενετοεπτανήσιους, διασκορπισμένους Πόντιους, Έλληνες της Αττικής κτλ. Συλλογή λαών και φύλων στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
30. Διάλυση του Ελληνικού κράτους.
Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα ανωτέρω, τα οποία νομοτελειακά έρχονται κατά πάνω μας, είναι να αντιδράσουμε.

Δεν αρκεί να ρίξουμε την προδοτική κυβέρνηση, μιας και οι αποφάσεις τους προς το παρόν μας δεσμεύουν. Πρέπει εμείς οι πολίτες, και όχι τα κόμματα, να αποκτήσουμε την εξουσία.  Έπειτα, να απελευθερώσουμε τη δικαστική εξουσία για να επιληφθεί τους προδότες και να τους κρίνει δίκαια και ελεύθερα για κατάχρηση εξουσίας και εσχάτη προδοσία. Αν τους καταδικάσει ως προδότες μια επιτέλους ανεξάρτητη δικαιοσύνη, τότε όλες οι πολιτικές τους πράξεις και συμφωνίες ακυρώνονται.

Τέλος, πρέπει να περάσουμε σε πολίτευμα δημοκρατίας. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μας. Αυτή η νέα πολιτειακή πραγματικότητα θα έχει τη δυνατότητα να χαρακτηρίσει τους προδότες του σήμερα σφετεριστές και υφάρπαγες, και το νέο κράτος που θα δημιουργηθεί δεν θα διέπεται από τις προδοτικές αποφάσεις των προγενέστερων. Μόνο έτσι καθαρίζουμε και ξεπλένουμε την προδοσία. Και γλιτώνουμε μια και καλή από τους σάπιους πολιτικούς του σήμερα και τις κομματικές τους συμμορίες.

Αυτός είναι πλέον ο μονόδρομος για να σώσουμε την Μακεδονία και τη χώρα.

Αντισταθείτε.

http://maurokouti.gr/2018/06/18/telos-makedonias-kai-elladas/

76 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ κατατοπιστικό και πέρα ως πέρα αληθινά μελλοντικά συμβάντα!Το Σάββατο στο Σύνταγμα ο κόσμος ήταν το 1% του κόσμου στο προηγούμενο συλλαλλητήριο στο Σύνταγμα.Ο κόσμος δεν ενημερώθηκε σωστά.Παρόλαυτά υπήρχε πολύ παλμός.Η ΟΜΙΛΊΑ ΓΙΝΌΤΑΝ ΜΈΣΑ ΑΠΌ ΈΝΑ CONTAINER.Την γεννήτρια της οργάνωσης που μίλησε και ο κος Λυγερός κατόπιν την μπλόκαραν στην Ομόνοια.Παρακαρατικοί προπηλάκιζαν τους συγκεντρωθέντες με αποτέλεσμα να μας διώξουν και από τη πλατεία Συντάγματος τα ΜΑΤ που ΄ταν συνεννοημένα με τους παρακρατικούς.Πρέπει άμεσα να γίνει ξανά συγκέντρωση και να κατέβουν οι ΕΛΛΗΝΕς όπως και την προηγούμενη φορά μαζικά ώστε να απομονώσουμε τους παρακρατικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ.ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ.
      ΑΚΥΡΗ Η ΤΖΙΦΡΑ ΚΟΤΖΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.Η ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΗΤΑΝ -ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΝΔ-ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΑΝ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η΄ ΟΧΙ.ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΝΑΙ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ .
      Η ΒΟΥΛΗ ΕΠΡΕΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ 180 ΨΗΦΟΥΣ.
      ΟΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ(ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ,ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ)!

      Διαγραφή
  2. Αντε Σταυρο παμε με το δελτα.Γρηγορα ομως γιατι αυριο θα ειναι αργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτα και πολυ χειροτερα θα γινουν
    σε λιγο η μαλτα θα διεκδικησει την αθηνα και το λουξεμβουργο την πελοπονησσο...
    τα εχει περιγραψει πολυ καλα ο θουκιδιδης πριν 2500 χρονια
    ο δυνατος κανει αυτα που γουσταρει και ο αδυναμος υποχωρει...
    μα ειμαστε αδυναμοι εναντι τω μπουλγκροσοπιανων και εναντι των τουρκαλμπάν θα πει καποιος?
    ναι οταν εχεις χασει τον εαυτο σου την ψυχη σου και οταν η ηγεσια σου ειναι συνηδειτοι προδοτες και σε χτυπουν απο μεσα
    αυτο που δεν εχετε καταλαβει ειναι οτι η ελλαδα απο το 74 επαψε να ειναι εθνικο κρατος και εγινε διεθνιστικο πολυεθνικο απο το κατοχικο κομουνστικο καθεστως της μεταπολιτευσης
    ο αστικος κοσμος τους παραχωρησε την απολυτη εξουσια
    πως ανατρεπονται ολα αυτα πλεον?
    με δημοκρατιουλες ή με ποταμους αιματος?
    πως θα αλλαξουν μυαλα 5-6 εκατομμυρια φανατικοι μισελληνες αναρχοκομουνιστες εδω μεσα που θελουν να καταστρεψουν με σαδιστικο αρωστημενο καρκινοκομουνιστικο μισος για παντα καθε τι εθνικο και ελληνικο και να επιβαλλουν την δικτατορια του ξεφτιλαριατου τους και την σταλινικη αταξικη ιδανικη βορειοκορεατικη κοινωνια τους?
    εχουμε μπλεξει με τους πιο ψυχοπαθεις που εβγαλε ποτε ο πλανητης/ με ερυθροφασιστες νεο-εαμοβουλγαρους αριστεροκομουνιστες!
    μακαρι να ειχαμε μπλεξει μονο με τουρκακια η τζιχαντιστακια του ισισ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεῖτε καί πάρτε κουράγιο ὅλοι. Προωθεῖστε το! https://www.youtube.com/watch?v=zg3NSaXXHKk
    Σταῦρο, ἔχουμε καλούς δικαστές, ἀλλά ὑπερβολικά δουλεμένους μέ χειραγωγήσεις ὥστε νά παράγουν "ὡς νομικοί ....στήν Εὐρώπη" δευτερεύοντα πράγματα κυρίως, καί ὄχι ἄμυνα ὡς πολἰτες Ἕλληνες, κατά ἐξωτερικῶν ἐχθρῶν ἀλλά καί κατά ἐσωτερικῶς πολιτικά ἐπικινδύνων καταστάσεων καί προσωπικοτήτων.
    Νομίζουν ὀρθῶς μέν, ὅτι αὐτά ἀνήκουν στήν σφαῖρα τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας,
    ἐσφαλμένως ὅμως, ὅτι κάθε τί πού ἅπτεται τῆς πολιτικῆς ἐξουσίας, εἶναι θέμα Κυβερνήσεως, λές καί ζοῦμε σέ καλόπιστο πολιτικῶς κόσμο, παραδοσιακοῦ ἐθνικοῦ κράτους!
    - ἐνῶ τά πολιτικά θέματα ἀπό τήν φύση τους, καί δή ὅταν διασπᾶται ἡ σχέσις μεταξύ ἔθνους καί πολιτικῆς ἐξουσίας, ἤ κοινωνίας καί Πολιτείας, εἶναι θέματα ἰσορροπιῶν μεταξύ τῶν δημοσίων ἐξουσιῶν, ἀναλόγως τῆς προοπτικῆς κάθε φορέως δημοσίας ἐξουσίας.

    Π.χ. Ἡ Κυβἐρνηση, ἐκ φύσεως 4ετοῦς εμβέλειας, εἶναι ὑποδεέστερη πολιτικῶς τῶν δικαστηρίων σέ ὁρισμένα θέματα ὅπως σταθερῶν ἀξιῶν τῆς κοινωνίας καί τοῦ ἔθνους, ὅπως τοῦ τί εἶναι ἐθνικῶς συμφέρον μακροπροθέσμως, τοῦ ποιά εἶναι ἡ συνταγματικῶς ὀρθή προοπτική τῆς ἐσχάτης προδοσίας, αὐτή τῆς προδοσίας τῆς παγκοσμιοποιήσεως, ἤ αὐτή τῆς ἐθνικῆς ἄμυνας - ὅταν τίθεται βέβαια τέτοιο θέμα.
    Κανονικά, πρέπει νά λειτουργῆ ἔτσι ἡ κυβερνητική πολιτική ἐξουσία, ὥστε τέτοια θέματα νά μήν τίθενται ὡς ζητήματα ἀντιθέσεως αὐτῆς πρός τήν ἀλλιώτικης προοπτικῆς πολιτική ἐξουσία τῶν δικατηρίων, οὔτε ὡς θέματα αὐταρχισμοῦ τῆς κυβερνητικῆς πλευρᾶς τοῦ κράτους ἐπί τῶν διαφορετικῶν σταθερῶν - παραδεδομένων ἤ νεωτέρων - πάντως ὄχι βραχυπροθέσμων, πολιτικῶν ἐπιλογῶν στίς κρίσεις τῶν δικαστηρίων.
    _Ἀπόλυτη ἀποχή τῶν δικαστῶν ἀπό διαφορετικές τῆς Κυβερνήσεως πολιτικές ἐκτιμήσεις καί κρίσεις, εἶναι ἡ πεμτπουσία τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ: δικαστήρια τύπου "Τουρκίας"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερωτηση:
    Οταν οι διαφοροι νομοι , ψηφίσματα και αποφασεις μια κυβερνησης, δεν πηγαζουν απο το συνταγμα, δεν ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , μιας νεας κυβερνησης να τους ΑΚΎΡΩΣΗ ???
    Το συνταγμα δεν λεει οτι το πολιτευμα της χωρας ειναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ???
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΩΨΗΦΕΙΑΣ ??? κτλ κτλ μια βουτια στα αρθρα του συνταγματος , σου δεινουν μια σειρα απο αντρανταχτα επιχειρηματα....!!!!!
    Στην Δημοκρατια, δεν ειναι υποχρεωμενος ο καθε ηγετης να λητουρχη με βαση τα αρθρα του συνταγματος..
    Δεν ειναι παραφυση, οι προδωτες της κυβερνησης να κατηγορουν εκεινον τον ηληθιο ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΗ, για εσχατη προδωσια, ενω το συγκεκρημενο αδικημα το διαπρατουν οι ιδιοι ???
    Τι ποσοστο σε εδρες εχουν αν αφαιρεσης τις 50 που εκλεψαν με τον αντισυνταγματικο νομο του Παυλοπουλου, ειναι μονο 103 απο τις 300.. Τα ποσοστα τους απο το 65% που ψηφισε, εινα μολις 30%....
    Και απο το συνολο των Ελληνων, ειναι 20%...
    ΔΛΔ μπορη ενα γαμημενο 20% απο προδοτες κατσαπλιαδες, να χαντακωση ολη την Ελλαδα και να παραχαραξη ιστορια 4.000 χρονων ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωπα φιλε, κοψε κατι.
    Εαν αλλαξουν το συνταγμα τους στο μελλον, τους πας στα διεθνη δικαστηρια και τους σκιζεις.Επισης παυει να ισχυει η συμφωνια που παει να εφαρμοσθει τωρα και αυτο σημαινει πολεμος.
    Για να σε προλαβω ,οχι με το σημερινο κοινοβουλιο αλλα με σωστους ανθρωπους στην κυβερνηση.
    Προσεχετε τι ψηφιζετε συνελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. See Cyprus. What Intenational courts and UN resolutions.....
      Seriously.....

      Διαγραφή
    2. οΠΟΙΟΣ ΠΙΣτευει σε διεθνη δικαστηρια αυατπαταται.Δες κυπρος 1974.
      ΕΙδωμςν

      Διαγραφή
  7. 1)Έρχεται η Τέλεια Καταιγίδα?
    Μάλλον.
    Εκτός από τα Σκόπια, όπου ηττηθήκαμε κατά κράτος, (διότι τέτοιες συμφωνίες υπογράφονται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο), υπάρχουν η Αλβανία και η Τουρκία, όπου και αυτές, έχουν επιθετικότατες εδαφικές βλέψεις είς βάρος την Ελλάδος.
    Στην Τουρκία έχουν κρισιμότατες εκλογές σε λίγες μέρες.
    Τι θα γίνει εάν ανατραπεί ο Ερντογάν?

    2)Η Βουλγαρία πρό ημερών, εν όψη της υπογραφής της άθλιας συμφωνίας μας με τα Σκόπια, ζήτησε να μην γίνουν αλλαγές συνόρων. Γιατί άραγε? Τί γνωρίζουν που δεν το ξέρουμε?

    https://sofiaglobe.com/2018/06/12/bulgaria-welcomes-agreement-on-macedonia-name-dispute/

    3)Είναι δεδομένο πώς η Ελλάδα από το 2010, είναι χώρα υπό οικονομική κατοχή και όχι μόνο. Ούτε "ηγέτες" έχουμε και οι βουλευτές ενδιαφέρονται για την καρέκλα τους.

    Η "διάβρωση" που έχει δολίως σχεδιαστεί και επιτευχθεί στην Ελλάδα έως σήμερα, δεν φαίνεται να είναι ανθρωπίνως αναστρέψιμη.

    Υπάρχουν και σχέδια για απόδοση της Ελληνικής υπηκοότητος σε 850.000 αλλοδαπούς μετανάστες, εν όψη εκλογών.

    Κοιτάχτε την Θεσσαλονίκη. Δύο φορές εξέλεξε τον νύν δήμαρχο.
    Δύο φορές εκλέχτηκε και το άθεο Σύριζα κυβέρνηση.

    Στο εγγύς μέλλον φαίνεται ότι θα βρεθούμε σε ένα πραγματικό εφιάλτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πραγματικα, απολυτα πιθανο το σεναριο. Πρεπει ομως καποια στιγμη να τιμωρησουμε παραδειγματικα τους προδοτες σε αυτη τη χωρα και μετα να προχωρησουμε. Οσο αφηνουμε σκουπιδια μας, δε μπορουμε να παμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς ξεπληρώνουνν τα γραμμάτια προς τους Σλάβους που περιμάζεψαν τα απομεινάρια των ανταρτων μετά το Βίτσι και το Γράμμο. Μην ξεχνάμε ότι ειναι εκλεγμένοι από τους πολίτες. Έχουμε χρόνο ν' αντιδράσουμε; Ας ελπίσουμε να μπλοκάρουν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί τη διαδικασία και να κερδίσουμε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ καλά τα γράφεις και ιδικά στο τέλος που προτείνεις λύση μου άρεσε πάρα πολύ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aπίστευτες λεπτομέρειες της συμφωνίας, που θα τις δούμε μία μία να πραγματοποιούνται.Εξωφρενικά πράγματα.. Δεν θα έχουμε δικαίωμα να αναφέρουμε την "Μακεδονία" ΜΑΣ, για να μην θίξουμε τους Σκοπιανούς(!!!).
    Κάτι ήξερε ο Μπουτάρης όταν έλεγε εδώ και καιρό ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα του αεροδρομίου και ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολυπολιτισμική πόλη. Θα αποχαρακτηριστούν τα προϊόντα της περιοχής όπως τα μακεδονικά κρασιά και ο χαλβάς. Το κυριότερο είναι η διέξοδος των Σκοπιανών προς το Αιγαίο μέσω του Αξιού, και όπως ακούμε η απόκτηση δικού τους λιμανιού και δικαιώματα στην ΑΟΖ (!!!).Ο Ζάεφ θα επισκέπτεται τους "Μακεδόνες" του στην Ελλάδα όπως κάνει ο Ερντογάν με τους μουσουλμάνους της Θράκης και τα σχολεία της περιοχής, και όλοι αυτοί θα έχουν νόμιμα "Μακεδονικά Σωματεία" στην Ελλάδα, με διάφορες εκδηλώσεις για την διατήρηση της "μακεδονικής" τους συνείδησης. Ανοίγουμε δηλαδή μια νέα πληγή με θέμα μειονότητας.Είναι τόσα πολλά αυτά που διαβάζουμε στο άρθρο του Σταύρου Καλεντερίδη που δικαιολογούν απόλυτα τον τίτλο.. Έχουν το θράσος να μας μιλάνε για ελάφρυνση του χρέους, όταν έχουν ήδη ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοι που παραγουν τα κρασια και τα αλλα προ'ι'οντά εχουν καταπιει την γλωσσα τους .

      Διαγραφή
  12. Προσοχή στόν "γλωσσικό ρεαλισμό" τῆς ἤττας.
    Το τέλος της Μακεδονίας σημαίνει την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Δέν "σήμανε" διότι δέν τελείωσε, οὔτε θά τελειώσῃ ἡ μοναδική Ἑλληνική Μακεδονία.

    Ἡ Σκοπιανή πλευρά καί 500 χρόνια ἀκόμη νά περάσουνε, ὅσο ὑπάρχουμε οἱ Ἕλληνες, ὅπως ὑπάρχουμε ἐπί 3.000 χρόνια τώρα, Μακεδονία ὡς κράτος, δέν γίνεται.

    Πρῶτα θά γίνῃ ἡ Νότια Γερμανία ἕνα μέ τήν Αὐστρία, καί θά γίνῃ Βόρεια Γερμανία ὅ,τι περισσέψει, καί ὕστερα θά δοῦμε γιά μᾶς.
    Πρόσφατοι καί χθεσινοί εἶναι καί οἱ Γότθοι Τεύτονες τῆς Μέρκελ καί οἱ Σκοπιανοί πού θέλουν νά ἐξαφανσθοῦμε γιά νά ὑπάρχουν αὐτοί σέ γῆ Ἐλληνική, τήν Μακεδονία.

    Τό Ἐπεκτατικό Ψεῦδος
    Τό πανσλαβιστικό προπαγανδιστικό ἐφεύρημα τῆς Βουλγαρίας τοῦ τέλους τοῦ 19ου αἰῶνος, πού τό ξαναζωντάνεψαν οϊ Στάλιν-Τίτο τό 1944, μαζί μέ ὅσους ἔφυγαν στά Σκόπια τό 1949 ὡς ἀντάρτες, ἀλλά μίσησαν τήν πατριδα τους Ἐλλάδα, χάριν τοῦ κουμουνισμοῦ, καί υἱοθέτησαν τό Ἐπεκτατικό Ψεῦδος αὐτό,
    ὅτι δηλαδή τάχα ὑπάρχει Μακεδονία ἄλλη, βορειότερα τῆς μοναδικῆς, τῆς Ἑλληνικῆς,
    αὐτό τό Ἐπεκτατικό Ψεῦδος τους, δέν πρέπει νά περάσῃ,
    καί δέν θά περάσῃ.

    Ὅποιος δέχεται τό ἀνιστόρητο Ἐπεκτατικό Ψεῦδος αὐτό, δημοσιογράφος ἤ πολιτικός, ἤ πολίτης, ὄχι μόνον δέν εἶναι Ἕλληνας, πολύ λιγώτερο Μακεδόνας,
    ἀλλά εἶναι ἐχθρός τῆς Ἑλλάδος.
    Καί ἄν φέρῃ τήν Ἑλληνική ὑπηκοότητα, εἶναι προδότης. Μέ τήν ἐννοια ὅτι διαπράττει ἐσχάτη προδοσάία.
    Δηλαδή:
    Τό νά πιστεύῃ καί νά διαδίδῃ αὐτό τό Ἐπεκτατικό Ψεῦδος, συνιστᾶ προπαρασκευαστική πράξη ἐσχάτης προδοσίας,
    ἀντικειμενικῶς ἄν εἶναι ἁπλός ἀνενημέρωτος πολίτης,
    ἀλλά καί ὑποκειμενικῶς, ἄν εἶναι πολιτικός πού ἄρα ὀφέιλει νά γνωρίζῃ ἤ καί γνωρίζει.

    Δέν εἶναι οὔτε προδότης οὔτε διαπράττει ἐσχάτη προδοσία, ὁ Ἔλληνας πολίτης πού ὡς σλαβόφωνος, τυχόν αὐτοπροσδιορίζεται ὡς σλαβομακεδών, ἀλλά ἀποκηρύσσει τό ἀνωτέρω Ἐπεκτατικό Ψεῦδος,
    δημιούργημα τῶν δύο προπαγανδῶν πού προαναφέρθηκαν,
    ὅτι δηλαδή τάχα ὑπάρχει Μακεδονία ἄλλη, βορειότερα τῆς μοναδικῆς, τῆς Ἑλληνικῆς.

    Ποιό σημεῖο τὼν ἀνωτέρω δέν καταλαβαίνουν, καί γιά ποιόν λόγο, μερικοί Ἕλληνες κατά τήν ταυτότητα;
    Ἄν ἐπιμένουν ὅτι αὐτή ἡ αἰσχρή Ἐπεκτατική προπαγάνδα τοῦ Πανσλαβισμοῦ, τοῦ Κουμουνισμοῦ τῶν Στάλιν-Τίτο, καί τῶν Σκοπίων, πρέπει νά γίνῃ δεκτή ἀπό τούς Ἔλληνες, ἔχουν ἀπό μόνοι τους ἤδη ἀρνηθῆ γιά πατρίδα τους τήν Ἑλλάδα, καί πρέπει νά πᾶνε στήν πατρίδα τους, δηλαδή:
    α) σέ κάποια σλαβική χώρα ὅπου δέχονται ξένους πανσλαβιστές, ἤ β) σέ κάποια ἐπίμονα κουμουνιστική χώρα πού δέχεται τήν μνήμη τῶν Στάλιν καί Τίτο, ἤ γ) ἁπλῶς, στά Σκόπια.
    Ἄφοῦ προωθοῦν αὐτήν τήν αἰσχρή Ἐπεκτατική Προπαγάνδα τοῦ Πανσλαβισμοῦ, τοῦ Κουμουνισμοῦ τῶν Στάλιν-Τίτο, καί σήμερα τῶν πανσλαβιστῶν-ἐθνικιστῶν καί τῶν κουμουνιστῶν τῶν Σκοπίων,
    θέτοντας σέ κίνδυνο καί τήν Μακεδονία καί τήν μισή - ἴσως καί ὁλόκληρη - τήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια,
    εἶναι ἤ δέν εἶναι προδότες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αξιολογο σχολιο
      μαλλον απο τα πιο απλα αντικειμενικα.
      νομιζω οτι εκει θα οδηγηθωμεν τελικα.δηλ οι επαναπατρισθεντες ανταρτες να ξαναπανε εκτος ελλαδος.δεν εχουν θεση εδω,Πληρωνουμε την αδρανεια της μεταπολιτευσης.

      Διαγραφή
  13. .....τί έρχεται κατά πάνω μας;
    Τό ἀνωτέρω Ἐπεκτατικό Ψεῦδος ἔρχεται κατ' ἐπάνω μας,
    γιά νά γίνῃ ἡ ξεκάθαρη ἐθνική προδοσία νομιμότητα, ἐντός τῆς Ἐλλάδος,
    ἐπί τῶν Ἑλλήνων,
    σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος καί τῶν Ἑλλήνων
    καί ὑπέρ τῶν Σκοπίων.

    ΥΓ. Ἄν τό ἔκαναν λίγωτερο προδοτικά, θά τούς ἔπιαναν οἱ Εἰσαγγελεῖς ὡς παρανομοῦντες. Ἀλλά ἡ μέν παρανομία, διακρίνεται νομικῶς διότι φαίνεται μέ τήν ἔλλογη παρατήρηση. Ἡ προβολή, ὅμως, καί προώθηση τῆς ἀντιστροφῆς τῆς νομιμότητας, δηλαδή ἡ καταφανής καί μέ ὐπερηφάνεια ἐσχάτη προδοσία, ἐκπλήσσει τήν ἔλλογη παρατήρηση καί τήν ἀδρανοποιεῖ ἐπί σχετικῶς λίγο.
    Ἐνδέχεται ὄμως, αὐτό τό λίγο νά εἶναι ἀρκετό, ἔτσι ὥστε, νά φανῆ ὅτι παγιώνεται ἡ ἀντιστροφή, ἡ καταφανής προδοσία, ὡς νέα νομιμότητα.
    Οἱ σφοδρές ἀντιστάσεις καί ἀντιδράσεις στήν καταφανῆ προδοσία, φαίνονται ὑπερβολικές σέ ὅσους δέν μποροῦν νά σηκώσουν, πνευματικῶς καί ψυχολογικῶς, τό βάρος τῆς θεΆσεως τῆς ὑπερβολικά μεγάλης καί ξεδιάντροπης προδοσίας.
    Οἱ μέσοι ἀνθρωποι, αἰφνιδιασμένοι, ἀργοῦν νά καταλάβουν ὅτι πρόκειται γιά τρομοκρατική μεθόδευση χειρισμοῦ τους. Οἱ σοβαρῶς ἀντιδρῶντες, τού φαίνονται ἀκραῖοι!
    Ὅταν παγιωθῆ ἡ ἀντιστροφή, ἡ προδοσία, δικαιολογοῦν τήν ἀποδοχή της διότι ἀλλιῶς θά πρέπει νά κακτηγορήσουν τους εαυτούς τους πού δέν κατάλαβαν ἐγκαίρως καί δέν ἀντέδρασαν δεόντως. Οἱ περισσότεροι, ἔτσι, θά ἀποδεθχοῦν ὡςνέα πραγματικότητα, τήν προδοσία πού τούς σερβιρίσθηκε ἀπότομα καί δυνατά. Δέν εἶναι γιά μεγάλες ἐντάσεις οἱ μέσοι ἄνθρωποι...Ἐκτός ἐάν ....
    ἐκτός ἐάν οἱ ἀνθιστάμενοι μένουν ἑδαῖοοι καί ἐπίμονοι, μέ καθε νόμιμο τρόπο, ὅτι ἔχει διαπραχθῆ ἐθνική προδοσία, πού δέν χωνεύεται μέ τίποτα, καί ὅτι πάντως οἱ προδότες θά λογοδοτήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπαρχει περιπτωση σε μια χωρα με 3500.000 ηληκιωμενους και συνταξιουχους να γινει αντιδραση σοβαρη .?? Υπαρχει περιπτωση αν προσθεσουμε σ αυτους 500.000 νεους που εφυγαν ( συνολο ηδη 4 000 000) ??? Αν ολο συτο κρατησει αλλο ενα χρονο και φυγουν αλλες 500.000 νεοι ? ( 4.500.000) Υπαρχει περιπτωση αν γινει πολεμος να αντισταθει ο στρατος χωρις 1 000.000 εφεδρειες πρωτης γραμμης ?? Οταν απαντηθουν αυτα επαρκως ισως κατι να γινει.Αν οχι επαρκως απαντηθουν ,τοτε η χωρα θα κοπει φετες αν δεν το εμποδισει ο Θεος με την γεωπολιτικη.Χθες και προχθες εν μεσω των γεγονοτων για την Μακεδονια ηταν γεματα τα Καφε για την μπαλλα.και οι κοπελλιες βαφοτανε απο νωρις για την βραδυνη εξοδο Η κουβεντα τους ηταν το ενδυμα εξοδου ,το μαλλι και το μερος που θα πανε..Τεινω να ελπιζω στον Θεο.Σε πολλες παρεες ακουγα μισα Ελληνικα μισα Αγγλικα.Οι κοπελλες ειδικα ολες επιδεικτικα και προτεταμενα κρατουσαν ενα πολιτιμο πραγμα στο χερι, τοσο πολυτιμο που το προσεχαν σαν μωρο.Το κοιταζαν ολη ωρα.Εριχναν μια ματια γυρω φευγαλεα και εικοσι ματιες σ αυτο.Αν ηταν μωρο δεν ξερω.Ηταν ολες ετοιμες να το θυλασουν.Μερικα απ αυτα τα μωρα ηταν τεραστια.Αυτα ενισχυσαν την ταση μου για τον Θεο και την προσευχη.Η αισιοδοξια μου κοντεψε να συντριβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσοστομε... Αδιαφοροι, ηδονοθηρες πιθηκοι...

      Διαγραφή
  15. TIΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ.Και ο Χίτλερ ήρθε και έφυγε.Και οι Εβραιομπολσεβίκοι Τοκογλύφοι του Σόρος Αλωνίζουν με την παρέα τους,αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να συμφωνήσω με την Μαρία. "Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος"
    Έλληνες μην απελπίζεσθε. Τίποτε δεν θεωρείται λήξαν. Εγρήγορση και αντίσταση.
    Παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο από την Προέλαση.
    http://www.proelasi.org/%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CF%8C%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με την προυποθεση οτι παραμενει ενας ασκος και οχι κεφαλοτυρι ολο τρυπες.

      Διαγραφή
  17. 1)"Η αιχμαλωσία του στρατηγού Τρικούπη το 1922"

    Ο τούρκος ηγέτης ήταν όλο φιλοφρονήσεις, ενώ ο αιχμάλωτος στρατηγός διερωτήθηκε μήπως έπρεπε να αυτοκτονήσει…

    2)Καμμένος: Ενώπιον θεού και λαού είμαστε η εγγύηση ότι ο Τσίπρας δεν θα διαπραγματευτεί τη Μακεδονία

    https://www.youtube.com/watch?v=7fE8Hbrqzt0

    Καμμένος: Για το όνομα των Σκοπίων θα ρίξω την κυβέρνηση

    https://www.youtube.com/watch?v=OVInwidnmHc

    3)Οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό και άμεσα να παραιτηθούν.

    Να γίνουν εκλογές τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μά τί λές κύρ Φώτη; Αύτοί χαίροναι πού προδίδουν! Χαίρονται πού πικραινόμαστε οἱ Ἕλληνες, καί δή οἱ ἐξ ἡμῶν Μακεδόνες. Μισοῦν τήν Ἑλλάδα, ὅ,τι εἶναι Ἑλληνικό τούς στενοχωρεῖ.
      Τό πολύ, θά διασκεδάσουν μέ Ἑλληνικό κρασί καί καλή Ἑλληνική κουζίνα. Ἐκεῖ πρέπει νά τελειώνῃ κατ'αὐτούς ὁ 'πατριωτισμός", ἀλλιῶς εἶναι ..."ἐθνικισμός"!

      Διαγραφή
  18. Κα. Κουμη Σωστη! Αυτη τη στιγμη δεχομεθα βομβαρδισμο τυπου μπλιτζ. Εξω απο το αμπρι ειναι σκετη αυτοκτονια. Καρτερια Δημητρη Κ., η μονη συνταγη για τις σημερνες συνθηκες. Την καταλληλη στιγμη θα τους αλλαξουμε τα φωτα. Η πιστη ειναι μια αυλη εννοια εκτος στατιστικης. Χτυπανε αλυπητα την αισιοδοξια μας οι κολογερμανοι με τους εδω προδοτες, αλλα η αλαζονεια και το χυδαιο θρασος ποτε δεν καταληγουν σε νικη.

    Υ.Γ.
    Ο τιτλος του αρθρου επιεικως ατυχης. Ηττοπαθεια εν καιρω πολεμου τιμωρειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ahoy μπράβο γιά τις παρατηρήσεις σου και ειδικά γιά το υστερόγραφο. Πρέπει όσοι νομίζουν ότι μπορεί να μας εκπροσωπίσουν στη Βουλή πρωτίστως να έχουν ανδρείο φρόνημα και ταπεινό (με την Χριστιανική έννοια) πνεύμα

      Διαγραφή
  19. Ο τίτλος του άρθρου και όσα λέγονται είναι για να αφυπνίσουν και όχι για να προκαλέσουν ηττοπάθεια, γιατί οι λεπτομέρειες δεν είναι γνωστές.Πολλοί ακούνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, που προσπαθούν να εφησυχάσουν τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μια ερωτηση κρισιμη παρακαλω παρα πολυ.
    Οι συνθηκες του 1913 του Βουκουρεστιου και των Αθηνων ισχυουν ακομα;
    Και αν ναι συγκατατεθηκε η Σερβια σε ολο αυτο το πανηγυρι;
    Και αν ισχυουν τοτε τι μπορει να γινει;
    Ευχαριστω θερμα και αναμενω απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μηπως εβαλα δυσκολο ερωτημα; γιατι δεν βλεπω κανενα ενδιαφερον να απαντηθει.... η ξεχασαμε την ιστορια μας;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητή Ευγενία, το μόνο σχετικό με αυτό το θέμα που έχω δει αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο είναι 2 άρθρα του Δ.Καζάκη:

      Ερίζουν για το ποιος θα ξεπουλήσει καλύτερα Μακεδονία και Ελλάδα.
      https://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/06/blog-post_15.html#more

      Το έθνος μου είναι πολύ μικρό δια να διαπράξει τόσον μεγάλη ατιμίαν…
      https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2018/06/blog-post_613.html

      Τα παραθέτω (χωρίς να κάνω καμιά "προπαγάνδα" υπέρ του, γιατί σε πολλά διαφωνώ μαζί του).Καθένας έχει κρίση, ώστε να αξιολογήσει οτιδήποτε διαβάζει.

      Διαγραφή
    3. ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ
      ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
      http://www.freepen.gr/2018/06/1913.html
      ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΟΥ 1913
      ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ ΤΟΥ 1913
      ΔΕΝ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΡΕΦΩ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ ΧΟΡΤΑΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ.
      ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΕΡΒΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ....
      ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΜΩΝ ΕΠΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΕΒΑΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΝ Η ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!
      ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΥΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ

      Διαγραφή
    4. Εχω την εντυπωση ..,οχι την γνωση...οτι η συνθηκη του Βουκουρεστιου δεν ισχυσε ποτε.

      Διαγραφή
    5. Nα κάνω μια διευκρίνιση στο σχόλιό μου. Διαφωνώ με τον Καζάκη σε πολλά θέματα όπως είπα (προ καιρού π.χ. μιλούσε εναντίον των συλλαλητηρίων), αλλά αυτά τα 2 συγκεκριμένα άρθρα θεωρώ ότι κατά το γενικό τους πνεύμα είναι σωστά.
      Οι συνθήκες στην πράξη έχουν "ακυρωθεί", από την πρώτη αναγνώριση του κρατιδίου των Σκοπίων εδώ και χρόνια.

      Διαγραφή
  21. Αν και η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα με τα Σκόπια θα ήταν να αναγνωρίζονταν αυτά διεθνώς και erga omnes με ένα ουδέτερο όνομα (πχ. Κεντρ. Βαλκανική δημοκρατία ή Βαρντάσκα κτλ) παρ΄όλα αυτά το παρόν άρθρο κρίνω ότι τραβάει από τα μαλλιά βρίσκοντας συνεχώς μία κλιμακούμενη εχθρότητα με τους βόρειους γείτονες μας.

    Απεναντίας στην πραγματικότητα οι Σκοπιανοί γείτονες έχουν ανάγκη την Ελλάδα και στο κάτω - κάτω της γραφής εξαρτώνται από εμάς και άλλωστε άμεσα με εμάς συνορεύουν ενώ τώρα με την συμφωνία δεν θα έχουν καμία απολύτως δικαιολογία να παραμένουν εχθρικοί σε εμάς. Με το να γράφονται υπερβολές με τις οποίες υποκινείται φόβος καθώς και ακραία έχθρα μεταξύ της Ελλάδας και των βόρειων γειτόνων αυτοί που ίσως επωφελούνται δεν μπορεί να είναι άλλοι παρά μόνο οι εχθροί της χώρας μας, κυρίως η Τουρκία.

    Παρά την κακή σχετική συμφωνία που υπογράφτηκε, και παρά την οπισθοχώρηση που έκανε η χώρα μας από τα δίκαια της, παρ΄ όλα αυτά χρέος μας είναι αφού δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να κάνουμε πόλεμο γεγονός που θα μας έφερνε στο κατώφλι των 3ων Βαλκανικών πολέμων αυτό που πλέον πρέπει να κάνουμε είναι να προσελκύσουμε τους βόρειους γείτονες ώστε για την ευημερία τους να γίνουν ένα πιο σύγχρονο κράτος εντελώς φιλικό εν είδει δορυφόρου της Ελλάδος.

    Η συμφωνία έχει αντικειμενικό σκοπό να απομακρύνει εντελώς και να κατοχυρώσει μόνιμα ώστε το γειτονικό κράτος να ανήκει στη σαφή στρατιωτική επιρροή των Αμερικανών και την οικονομική των Γερμανών. Και οι δυνάμεις που επιθυμούν αυτό ως φαίνεται απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την οθωμανική τουρκία. Συνεπώς δεν νομίζω ότι αυτά τα δεινά και οι φόβοι που επικαλείται το άρθρο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η προχθεσινή συμφωνία τέθηκε σε ισχύ και ενδεχομένως σε λίγους μήνες θα κυρωθεί από την Ελλάδα και μέσα σε αυτό το νέο πλαίσιο νομίζω ότι οφείλουμε να μετατρέψουμε τα Σκόπια από εχθρό σε άκρως προς εμάς φιλική χώρα. Σαν δεν το θέλουν αυτό τότε θα θέλουν πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ζήτημα δεν είναι οι Σκοπιανοί αλλά αυτοί που τους χειραγωγούν από πίσω, Τουρκία και Γερμανία.

      Διαγραφή
    2. Αυτο που λες ειναι σαν να εστιαζεις σε ενα μικρο κομματακι ενος τεραστιου κυκλου.Δεν φαινεται ευθυγραμμο ?? Φαινεται.Ειναι ομως ?? Οχι.Τα δεδομενα λενε 40 ο/ο..του διπλα λαου δεν θελουν αυτο που λες.Αυτο ευκολα μπορει να γινει 60 ο/ ο η ..51 ο/ο.Δεν ειναι σιγουρο οτι
      και το υπολοιπο θελει φιλιες.Οι πολιτικοι του ισως.Αλλα κι αυτοι αλλαζουν.Οτι προτεινεις ειναι να κανουμε μια ισως γιγαντια προσπαθεια φιλιας εμεις , με χρημα κοπο χρονο ...να μας διεκδικησουν ιστορια εδαφος μειονοτητα..λιμανια...κλπ...και οποτε ...οποτε αλλαζει η πλειοψηφια τους ...που θα αλλαζει αφου τιποτε δεν μενει ακινητο..ολα να πανε χαμενα.Γιατι ολα αυτα ?? Για την φιλια .Που αν αποτυχει ...παμε και πολεμο !!! Και γιατι να κανουμε αυτην την ...γυρα σαν χαζοι ?? Οπως λες....για ...δοκιμη .....φιλιας !!! Για τεστ !!! Οι γιαγιες λεγανε σοφα "" η καλη ημερα απ το πρωι φαινεται "". Αν ηθελαν κυριε φιλια θα αλλαζαν ενα ονομα και θακοβαν τους χαρτες εως τον Ολυμπο !!! Απο μονοι χωρις αιτημα δικο μας !!! Τα τεστ ειναι για τα Αμερικανικα κολεγια οχι για χωρες ....Η φαινεται η μερα απ το πρωι η οχι.Διαλλεξε.Επισης ειναι χαζο να πουμε ...ελατε να γινετε ...προτεκτορατο μας.Θα μου πεις αυτα δεν λεγονται !! Κι αυτα που λεμε εδω δεν λεχθηκαν ?? Η ταχα αυτοι δεν ξερουν τι λεμε ??

      Διαγραφή
    3. Η Τουρκία με βεβαιότητα θα προσπαθήσει να υλοποιηθούν οι φόβοι που στο άρθρο γράφονται, και συνεπώς πρέπει να μην εφησυχάζουμε και με αυτή την έννοια με τα όσα απαριθμούνται ως δυσάρεστες εξελίξεις στο άρθρο είναι χρήσιμο να τα έχουμε υπόψη μας ωστε να τα εμποδίζουμε όταν είναι να μας συμβούν.

      Αλλωστε από το παρελθόν το έχουμε αποδείξει οτι δηλαδή ακόμα και τις καλές ή και αδιάφορες για εμάς συμφωνίες καθ'οδόν τις κάνουμε ακόμα χειρότερες. Για παράδειγμα με την ενδιάμεση συμφωνία που επί μακρον δεν την τηρήσαμε και μάλιστα εις βάρος μας. Αγνοήσαμε δηλαδή από εκείνη παραβιάσεις που χωρίς διαμαρτυρία απο τους Σκοπιανούς έγιναν εις βάρος μας, και ήταν τόση μεγάλη η αδιαφορία του πολιτικού μας συστήματος που εν τέλει με βάση την ενδιάμεση από το διεθνές δικαστήριο καταδικασθηκαμε μόνο εμεις.

      Συμφωνώ με τους φόβους του άρθρου με την ίδια έννοια που λαϊκά όταν με παρότρυνε να προσέχω με συμβούλευε ο παππούς μου: "ο φόβος φυλάει τα έρ(η)μα", μου έλεγε.

      Διαγραφή
    4. Σχετικά με την χειραγώγηση από την Τουρκία, η τελευταία δεν θα πρέπει να είναι ευχαριστημένη με το άρθρο 3 τού πρώτου μέρους τής συμφωνίας, διότι τής αποκλείει την χρήση τού εδάφους των Σκοπίων, για να απειλήσει από βορά την Ελλάδα. Έτσι, εκεί διακόπτεται η περικύκλωση τής χώρας μας από την Τουρκία.

      ΑΡΘΡΟ 3
      1. Τα Μέρη δία της παρούσης επιβεβαιώνουν το υφιστάμενο κοινό τους σύνορο ως ισχυρό και απαραβίαστο διεθνές σύνορο. Κανένα από τα Μέρη δεν θα εκφράσει ή υποστηρίξει οιεσδήποτε διεκδικήσεις για οιοδήποτε τμήμα της επικράτειας του άλλου Μέρους ή διεκδικήσεις για αλλαγή στο υφιστάμενο κοινό τους σύνορο. Επιπροσθέτως, κανένα από τα Μέρη δεν θα υποστηρίξει οιεσδήποτε παρόμοιες διεκδικήσεις που μπορεί να εγερθούν από οιοδήποτε τρίτο μέρος.
      2. Εκαστο Μέρος δεσμεύεται να σέβεται την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική ανεξαρτησία του άλλου Μέρους. Κανένα από τα Μέρη δεν θα υποστηρίξει οιεσδήποτε δράσεις οιουδήποτε τρίτου μέρους που βάλλουν κατά της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας του άλλου Μέρους.
      3. Τα Μέρη θα απέχουν, σύμφωνα με τους στόχους και τις Αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, από την απειλή ή χρήση βίας, περιλαμβανομένης της απειλής ή χρήσης βίας που αποσκοπεί στην παραβίαση του υφισταμένου κοινού συνόρου τους.
      4. Τα Μέρη δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν και / ή ανέχονται οιεσδήποτε πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου Μέρους. Κανένα από τα Μέρη δεν θα επιτρέπει να χρησιμοποιείται η επικράτειά του κατά του άλλου Μέρους από οιοδήποτε τρίτο κράτος, Οργανισμό, ομάδα ή άτομο που προβαίνει ή αποπειράται να προβεί σε ανατρεπτικές, αποσχιστικές δράσεις ή δράσεις ή δραστηριότητες που απειλούν καθ' οιονδήποτε τρόπο την ειρήνη, τη σταθερότητα ή την ασφάλεια του άλλου Μέρους. Έκαστο Μέρος θα κοινοποιεί άμεσα στο άλλο Μέρος οιαδήποτε πληροφορία κατέχει αναφορικά με οιεσδήποτε παρόμοιες πράξεις ή προθέσεις

      Διαγραφή
    5. Αγαπητε κ.Καλεντεριδη παρα πο,υ σωστα και σοφα τα οσα αναφερεις στο αρθρο σου.Μια παραηση.Στειλε το αρθρο αυτο στους λεβεντες της στρατιωτικης ηγεσιας οι οποιοι σε λιγο καιρο θα υποδεχτουν (κι αυτο δεν το αναφερεις) την στρατιωτικη ηγεσια των γυφτοσκοπιανων σαν Μακεδονες στο πενταγωνο.Δεν υπεβαλαν ουτε μια παραιτηση για λογους Εθνικης ευθυξιας.Τοσο γλυκια ειναι η καρεκλα των δεκα μηνων;Ζηταμε και δικαιως απο τον λαο να κανει τα παντα για να ακυρωθει το ρεζιλικι των Πρεσπων και οι ορκισμενοι για την προασπιση της Πατριδας ειναι αφαντοι.Α ξεχασα ενδιαφεροντε σφοδρα ολοι οι ενΕΕκαι οι ΕΑ για τα αναδρομικα.

      Διαγραφή
  22. "Το τέλος της Μακεδονίας σήμανε την αρχή του τέλους της Ελλάδας. Διαβάστε να δείτε τι έρχεται κατά πάνω μας".

    1)Τούρτα & τραγουδάκι γενεθλίων γιά Νίμιτς ο Κοτζιάς στις Πρέσπες

    https://www.youtube.com/watch?v=Uakr0_zpQnA

    2)Ο Κοτζιάς τραγουδά «We are the world» αγκαζέ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ

    https://www.youtube.com/watch?v=wcg-rVA8YoM

    3)Ματωμένα Σύνορα

    Απόσπασμα συνέντευξης του καθηγητή και γεωπολιτικού αναλυτή Δημήτρη Κιτσίκη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη και την εκπομπή "Αντιθέσεις" του τηλ.σταθμού Κρήτη TV. στις 30 Οκτωβρίου 2015.

    https://www.youtube.com/watch?v=bo5gz5vx294

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. "Η συμφωνία έχει αντικειμενικό σκοπό να απομακρύνει εντελώς και να κατοχυρώσει μόνιμα ώστε το γειτονικό κράτος να ανήκει στη σαφή στρατιωτική επιρροή των Αμερικανών και την οικονομική των Γερμανών. Και οι δυνάμεις που επιθυμούν αυτό ως φαίνεται απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την οθωμανική τουρκία. Συνεπώς δεν νομίζω ότι αυτά τα δεινά και οι φόβοι που επικαλείται το άρθρο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα"

    Και ο Τσίπρας και τα κανναβοτσογλάνια του, με “ρεαλιστική” πολιτική και τις διεθνιστικές του βλακείες στο μυαλό του, υπέγραψε και πανηγύριζε, αφήνοντας μας μελλοντικά στο έλεος των 2 (ΗΠΑ, Γερμανία) αυτών δυνάμεων που αναφέρεις. Όποτε το θελήσουν(αφού θα έχει προχωρήσει κι άλλο η προετοιμασία με τους πράκτορες των προξενείων τους) για τα δικά τους μελλοντικά συμφέροντα, να είναι πιο εύκολη η υπονόμευση της εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο μέσω οικονομίας αλλά και με ισλαμικούς πληθυσμούς που μας έρχονται κατά χιλιάδες και μειονοτήτων μεταξύ των οποίων και η "μακεδονική".
    Μετά την μουσουλμανική μειονότητα Θράκης που προσπαθούν ολόκληρη να τη χαρακτηρίσουν Τουρκική μειονότητα θα μας μιλήσουν για "μακεδονική" μειονότητα. Έχουμε τον μογγολόσπορο Μετέ θα έχουμε και τον κάθε Βοσκόπουλο(όχι τον τραγουδιστή) τώρα.
    Μετά θα έχουμε και τη Ρουμανία να μας μιλήσει επισήμως για βλάχικη μειονότητα. Σιγά σιγά Θα βρουν κανένα Έλληνα βλάχο, θα τον εξαγοράσουν με καμιά 100αρια ακόμα (για αρχή) και μια ωραία μέρα θα μας βγει ο κύριος "Βλαχουλέσκου" σαν το Μετέ και τον Βοσκόπουλο και θα λέει τα δικά του.
    Θα έχουμε και τον Αλβανό να μιλάει για Τσαμουριά, να ξαναγυρίσουν οι απόγονοι εγκληματιών πολέμου, να πάρουν και αποζημίωση και να ζητάει εκτός αυτών και αλβανικά σχολεία παντού στην Ελλάδα για παιδιά μεταναστών 3ης γενιάς

    Με την οικονομία και τις μειονότητες (που μόνο η μουσουλμανική της Θράκης είναι πραγματική μειονότητα και δεν είναι όλοι τους Τούρκοι) θα μπορούν Μεγάλες δυνάμεις να υπονομεύουν πολύ πιο άνετα την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση όταν δεν θα είναι υπάκουη. Κι αν χρειαστεί ανάλογα με τα μελλοντικά συμφέροντα τους να μας διαμελίσουν αλά Γιουγκοσλαβία. Παράλληλα η Τουρκία(κάποια άλλη Τουρκική κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις αλλάζουν) και οι μικρότερες Βαλκανικές χώρες θα μπορούν κι αυτές να μας πιέζουν έντονα και συντονισμένα μέσω “των μειονοτήτων τους στην Ελλάδα”. Για διπλωματικές υποχωρήσεις μας ή για να πάρουν εδάφη (υπό τις ευλογίες μεγάλων δυνάμεων όταν το επιτρέψουν) σε μια σειρά βαλκανικών συγκρούσεων(είτε απευθείας είτε με μισθοφόρους “αντιπροσωπους” και “μειονοτικούς”) που ο ιστορικός του μέλλοντος θα αναφέρει Γ' Βαλκανικό Πόλεμο ή Πόλεμοι Ελλάδος (όπως γράφει σήμερα πόλεμοι Γιουγκοσλαβίας). Και θα γράφει περίπου έτσι:

    "Οι Ελληνικοί πόλεμοι: ήταν μια σειρά εθνικών πολέμων και εξεγέρσεων που διεξήχθησαν από το 2051 έως το 2060 στην πρώην Ελληνική Δημοκρατία. Αυτοί οι πόλεμοι συνόδευσαν και διευκόλυναν τη διάλυση του Ελληνικού κράτους, όταν οι περιφέρειες του κήρυτταν ανεξαρτησία, αλλά τα ζητήματα των εθνοτικών μειονοτήτων στις νέες χώρες (κυρίως Έλληνες, Αλβανοί, "Μακεδόνες", Κρητικοί, Τούρκοι,Πομάκοι "Τούρκοι", αθίγγανοι "Τούρκοι", Βλάχοι "Ρουμάνοι", "Βούλγαροι") εξακολουθούσαν να παραμένουν ανεπίλυτα όταν αναγνωρίστηκαν διεθνώς τα νέα κράτη. Οι πόλεμοι θεωρούνται γενικά ως μια σειρά ξεχωριστών αλλά συναφών στρατιωτικών συγκρούσεων που σημειώθηκαν και επηρεάστηκαν από τις περισσότερες πρώην Ελληνικές περιφέρειες".

    Αλλά αυτά για να τα δεις ως πολιτικός και να τα θεωρήσεις σοβαρή μελλοντική απειλή για την πατρίδα σου, δεν πρέπει να ακούς τα “αγγελάκια” της πρεσβείας, του προξενείου και να μην είσαι ποτισμένος με τις διεθνοαναρχοκομμουνιστικές βλακείες από τα 15 σου! Όταν είσαι άθεος, ποτισμένος με αυτές τις βλακείες από 15 χρονών και από εκεί που φώναζες έξω από την πρεσβεία γίνεσαι καλός φίλος της(και πχ πριν γίνεις πρωθυπουργός χαίρονται που οι προβλέψεις τους δείχνουν ότι θα βγει το κόμμα σου αρκετούς μήνες πριν το πουν οι δημοσκοπήσεις) είσαι ικανός να

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως θα καταλαβαίνεις δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω με αυτά που σχολιάζοντας λίγο πριν έγραψα όπως και πραγματικά δεν έχω λόγους να διαφωνήσω με όσα συμπλήρωσες. Δηλαδή τα ίδια με όσα συμπλήρωσες πάνω - κάτω πιστεύω και εγώ.

      Ωστόσο κάποιοι ψήφισαν τον συριζα και τους ανελ και κάποιοι άλλοι μάλλον αρκετοί αδιαφόρησαν και απέχοντας τοιουτοτρόπως μας προέκυψε η παρούσα κυβέρνηση (όχι πως αν είχαμε κάποια άλλη θα είχαμε κάτι καλύτερο, νομίζω) και έτσι μας προέκυψε αυτή η συμφωνία.

      Και μη χειρότερα, διότι αν προβλέψω ότι η επόμενη κίνηση είναι η ανεξαρτοποίηση της Βουλγ. Θράκης στην οποία μάλιστα προβλέπεται τουρκική μειονότητα -και ουχί θρησκευτική- και η οποία πανομοιότυπα και αυτή είναι μία γεωγραφική περιοχή όπως η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας έτσι και της Θράκης, αντιλαμβάνεται ο καθείς που μπορεί αυτό να οδηγήσει.

      Ωστόσο το ξανα- επισημαίνω: Η συμφωνία δυστυχώς υπογράφτηκε και μάλλον θα κυρωθεί και, απαξ και κυρωθεί από αυτήν έχουμε δύο περιπτώσεις εξελίξεων.

      Είτε θα συμβούν αυτά που ο κ. Καλεντερίδης φοβάται και καλά κάνει -διότι οπως ήδη έγραψα "ο φόβος -καλώς- φυλάει τα έρ(η)μα" και καλώς ο κύριος Καλεντερίδης μας τα λέει, αλλά όλα αυτά αν συμβούν είναι η χειρότερη εξέλιξη για εμάς, είναι δηλαδή οι φόβοι για τον αφανισμό μας. Μπορεί να μας συμβεί όλο αυτό το κακό; Ασφαλώς και μπορεί, τόσα κακά άλλωστε μας έχουν βρει μέχρι σήμερα (εμφύλιοι, συμφωνίες Ζυρίχης ή ενδιάμεσες κ.ά.), αλλά για να μη μας βρουν αυτά τα φοβερά δεινά όπως πιστεύω ότι παρά τη θέληση μας καταλήξαμε σε μία κακή συμφωνία οι εξελίξεις πρέπει να συμβούν όπως τις σκέφτομαι εγώ. Μπορεί να γίνουν; Αν όχι "την βάψαμε".

      Εύκολο είναι για τον καθένα να ζητω - κραυγάζει πολύ περισσότερο αν είναι από ανέξοδο και χωρίς συνέπειες βήμα, ωστόσο σαν θέλουμε να προσφέρουμε πατριωτικό έργο τότε είναι νομίζω φανερό ότι ευκταίο θα είναι να συμβεί αυτό που παρουσίασα και όχι αυτό που ο κύριος Καλεντερίδης φοβάται (και που κάλως επιμένω το φοβάται)

      Διαγραφή
  24. υπογράψεις τα πάντα με “ρεαλισμό” επειδή το ζητάει ο αφέντης και θεωρείς ότι οι θεσμοί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εξασφαλίζουν τα πάντα.

    Ναι στο τέλος της πορείας(αν ολοκληρωθεί) πρακτικά μιλάμε για ένα μελλοντικό ενιαίο μεγάλο ομοσπονδιακό κράτος “Ευρωατλαντική ομοσπονδία”, δεν ξέρουμε πως θα ονομαστεί όταν έρθει η ώρα αλλά ότι ενώνεται έρχεται στιγμή που αργότερα διαλύεται. Κάθε υπογραφή του τώρα μετράει όχι για χρόνια, όχι για δεκαετίες αλλά για αιώνα+. Έτσι φτάσαμε από την μικρή Πελοπόννησο στην σημερινή Ελλάδα. Ο πραγματικός ηγέτης δεν συμβιβάζεται σε τέτοια θέματα.

    Αν αυτά που έγραψε ο Σταύρος και αυτά που έγραψα εγώ σου φαίνονται υπερβολές τότε για να δεις τι έρχεται να διαβάζεις συνέχεια sites και blogs ξένης προπαγάνδας και πουλημένων, να πας σε συγκεντρώσεις ακροαριστερών, να περνάς απαρατήρητος με ανάλογο λουκ και συμπεριφορά και να ακούς συγκεκριμένους ομιλητές(πχ αλβανικής καταγωγής) κάθε τους λέξη, να κρατάς επαφές με αυτό τον χώρο έστω και από μακριά και να ψάχνεις βιβλία και κάθε διαθέσιμη πηγή. Να κάνεις την προσωπική σου έρευνα. Και μπορεί να θυμώνεις όταν θα διαπιστώνεις τι θέλουν για την πατρίδα σου αλλά είναι πολύ πιο παραγωγικό από το να κάθεσαι και να μιλάς όλη την ώρα για το πόσα γκολ έβαλε ή έφαγε ο ΟΣΦΠ, ΠΑΟ. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ κτλ.

    Το μεγαλύτερο όπλο εναντίον των εχθρών μας πέρα από την ένοπλη ισχύ μας (και άλλους δείκτες) είναι οι θεσμοί της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και εμείς τους τα δίνουμε εύκολα αντί να τους πατήσουμε στο λαιμό πριν πάρουν αυτό που θέλουν ή να μην το δώσουμε καν αν δεν δεχθούν αυτά που θέλουμε εμείς για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα κινδυνεύσει η Ελλάδα μετά από λίγες δεκαετίες. Όποιος λυπάται ξένα κόκκαλα τρώνε οι σκύλοι τα δικά του. Μοναδική μας ελπίδα να μην περάσει η συμφωνία στα Σκόπια είναι να γίνει εξέγερση που θα έχει ως αποτέλεσμα να μοιράσει ένα τεχνητό κράτος που βασίζεται πάνω στο φάντασμα του Ψευτομακεδονισμού και το φάντασμα του Τίτο που γελά σήμερα μέσα στην κάσα του!

    Αν ήμασταν σοβαροί την επόμενη μέρα της υπογραφής τους Τσίπρα θα άρχιζαν συνεχόμενες γενικές απεργίες και δεν θα υποχωρούσαμε ούτε με χαρτιά πολιτικής επιστράτευσης για να πέσει η κυβέρνηση του αλήτη!

    Το μεγαλύτερο λάθος αυτών που δεν θέλουν αστάθεια-πόλεμο είναι ότι νομίζουν ότι με την υποχώρηση τον αποφεύγουν. Του πάει το καπέλο του Κοτζιά. Θυμίζει Νέβιλ Τσάμπερλεν . Έτσι το κρατούσε και εκείνος και πανηγύριζε.

    Χρειαζόμαστε έναν Έλληνα Τσώρτσιλ για να βάλει στη θέση τους τον Σουλτάνο, τους “Τσάμηδες” και τους Βαρντασιανούς-Σκοπιανούς. Έναν Έλληνα Τσώρτσιλ που θα πει “Ως εδω!Πάνω απ' όλα το συμφέρον του Έθνους των Ελλήνων!”

    Χίλιες φορές να γινόταν διαμελισμός Σκοπίων παρά αυτό που έκανε ο Τσίπρας. Και στην Κύπρο υποχωρήσαμε από την Ένωση και σταδιακά είδαμε τα αποτελέσματα. Πρώτα ο πρώτος κύκλος υπονόμευσης, μετά η υποχώρηση από το βασικό αίτημα(Ένωση) της Ελλάδας, μετά ο δεύτερος κύκλος υπονόμευσης και μετά με μια αφορμή μια ένοπλη σύγκρουση 74 (με την αποδιοργανωμένη και πρακτικά ανύπαρκτη εκτός από συγκεκριμένες μονάδες) για να πετύχει ο μεγάλος ξένος παράγοντας αυτό που θέλει. Αδυνατούν όμως οι δικοί μας. Το έχει πει ο Κονδύλης στο βιβλίο του:
    “ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΥΠΟΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΑΝΘΥΠΟΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕΣ”

    Προτιμούν να είναι διαχειριστές και όχι ηγέτες, να κάνουν απλώς το πέρασμα τους στην καρέκλα και την πληρώνει ο λαός στο τέλος.
    Αυτοί είναι οι αλήτες!

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι και το αλλο.Η Ελληνικη ΑΦΩΝΙΑ για τις δικες μας μειονοτητες !! Αυτο γινεται γιατι η ανανδρεια εδω βαφτιστηκε με χιλιες μπουρδες .ειρηνη...πολιτισμος..διαφωτισμος..διεθνισμος......εξαγιαση ατομου για βραβειο στον παραδεισο κλπ ( την ωρα που ο αλλος κλεβει και την μανα του) ΑΦΩΝΙΑ.Φοβος .Απο αυριο ολοι αλλαζουμε εδω.Θα μιλαμε ανοιχτα ολη μερα για ελληνικους θυλακες παντου !!! Και στην Τουρκια !! Εικοσι εκατ. Εξισλαμισμενοι Ελληνες ειναι εκει.Ντροπη που δεν το λεμε και νιωθουν ερημοι..( αν το λεγαμε .μπορει και να επαιρναν τα οπλα καποιοι) Οχι αλλη αφωνια..Ο Γιωργος εχει δικιο αρκετο.

      Διαγραφή
  25. https://www.youtube.com/watch?v=OdlGxruhBZw
    Μᾶλλον: Νά γιατί πῆγε ὁ Κοντονῆς στά Γρεβενά ... κι ἄν αὐτό δέν εἶναι ἀντσυνταγματική παρέμβαση στήν Δικαιοσύνη,....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. https://www.youtube.com/watch?v=OdlGxruhBZw
    Εἶναι χαρακτηριστικό βίντεο πού ζουμάρει κυρίως στά πρόσωπα τῶν διαδηλωτῶν καί στίς τυχόν ὕβρεις πού ἐκτοξεύονται (κακῶς, ἀλλά μέ τόσο φυυσική ὀργή, πῶς συγκρατεῖται ἡ ψυχραιμία τῶν ἁπλουστέρων-'αμορφωτοτέρων;), χωρίς νά νιάζεται ὁ καταγραφείας τοῦ βίντεο, γιά τό τί μεταχειρίσεως τυγχάνουν ἀπό τήν πλευρά τῶν ἀστυνομικῶν ἀρχῶν οἸ διαδηλωτές,
    ὥστε νά τεθοῦν οἱ βάσεις τυπικῶς ὀρθῶν διώξεων στά δικαστήρια, στά πλαίσια τῆς ἀντιστοφῆς τῆς νομιμότητας, μέ βάση τήν συμφωνία τῆς ἐσχάτης προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
    1) Πιστεύετε ότι με αυτή την πολιτισμένη ( για εμένα θηλυπρεπή συμπεριφορά ) από πλευράς λαού,ότι υπάρχει η πιθανότητα να μας κοιτάξουν, να μας εκλάβουν σοβαρά οι Κυβερνώντες;
    2) Με ποιό τρόπο θα βγάλεις από το DNA του Ελληνα τον ωχ αδελφισμό,την αγάπη του για τον εαυτό του, την αγάπη του να κλαίγεται αλλά να μην κουνιέται σχεδόν για τίποτα,τον έρωτά του ( λόγω των παραπάνω ) με τον πόνο, το κλάμα και τις αναμνήσεις. Εγώ στα 53
    μου κατέληξα ότι περισσότερους εφιάλτες παράγουμε εδώ και αιώνες παρά Ηρωες.ΣΥΓΝΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ αδελφε θα πει ειμαι δειλος...ανανδρος. κι επειδη δεν τολμας να το πεις..αναβαλεις μια απαντηση επ απειρον λεγοντας ωχ...σδελφε.ασε μας.(λες και τον επιασες καπου και ναι τον επιασες στα πρασα οτι ειναι ανανδρος και τον ενοχλει αυτο οποτε λεει....ασε μας.) Η θυλικοποιηση ειναι γεγονος. Αυτο το κακο τοχουν κανει οι γυναικες διοτι διαπραγματευονται διαρκως ...κατι..που θελουμε πολυ πολυ.Οποτε υποχωρουμε ολη μερα για να το εχουμε.Σιγα σιγα γινεσαι αβουλο οργανο για να τοχεις .,υπακουο και ησυχο ταυτιζομενο με το θυλικο κι εχοτας την νοοτροπια του.Θυλικοποιησαι.Ολα αυτα για ενα .....κατι.

      Διαγραφή
  28. Αρχίζω ειλικρινά να πιστεύω πως έγινε ότι μας χρειαζότανε να γίνει.
    Μπας και ξυπνήσουμε απο τον ύπνο το βαθύ, ακόμη και μέσα στην κρίση.
    Μια κρίση που μας δυσκόλεψε το παντελόνιασμα και την καλοπέραση.
    Που στα σοβαρά όμως, δηλαδή στα ηθικά - πνευματικά - εθνικά, δεν μας ταρακούνησε καθόλου.
    Αυτά που θα γίνουν και δεν ξέρω αν θα είναι αρχή όλα αυτά που αναφέρει το άρθρο, στη Μακεδονία μας αλλά και ΑΛΛΟΥ, θα γυρίσουν μπούμεραγκ στους ενορχηστρωτές, στα σίγουρα !
    Μέσα από πόνο βέβαια, πολύ πόνο και πολύ αίμα, πάντα έτσι γινόταν και θα γίνεται σε τούτη τη νεροφωτόπετρα που τη λεν Ελλάδα.
    Καλή δύναμη και ο Θεός βοηθός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Η Ελλαδα κυριοι πεθανε και απο τωρα θα αρχισουν να τρωνε τα κομματια της τα αρπακτικα , θα πιστεψω το αντιθετο μονο αν δω πραξεις και οχι αν ακουσω παλι λογια
    για την υπαρξη των προδοτων στην Ελλαδα ευθυνομαστε ολοι οι πατριωτες , δυστυχως δεν υπηρξε καποιος ηγετης να μας καθοδηγησει , ισως απο την αλλη μερια να μην υπηρξε και το αναλογο πατριωτικο κοινο αριθμητικα για να υπαρξει αυτος ο ηγετης.
    Πραγματικα νιωθω μεγαλη θλιψη για αυτα που συμβαινουν και ευχομαι τα χειροτερα μεσα απο την καρδια μου σε αυτα τα οντα που κανουν αυτα τα αισχη στην πατριδα μου. Δυστυχως το τελος της πατριδας μας ειναι πλεον ορατο οι πρωταγωνιστες αυτου του εγκληματος μπορουν να πανηγυρισουν την επιτυχια τους και να ειρωνευονται ανενοχλητοι τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση παρά ότι εκρήγνυται το καταπιεσμένο για δεκαετίες μίσος των αριστερομαρξιστών για την Ελλάδα. Βρήκαν δε συμπαραστάτες τους απογόνους των Ναζί στο διεθνή περίγυρο καθώς και τους Αμερικάνους και όλη τη Δύση, την κατά πάντα ανθελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ Σταύρο,
    παρακαλώ μην εστιάζεις στις πλέον κατασροφικές "προβλέψεις". Ουδέν τελείωσε, παρά μόνον εάν υπερισχύσει η αδράνεια ή/και έλλειψη συντονιμσού των υγειών δυνάμεων του ελληνισμού.Ναι μεν οι γελοίοι ανθύπατοι του Βερολίνου και ΗΠΑ παρέδωσαν το δικαίωμα αρνησικυρίας ως διπλωματικό όπλο και μερικώς "νομιμοποίησαν" στο θέατρο της διεθνούς κοινότητος την fake γλώσσα και ταυτότητα του μορφώματος, αλλά τώρα αρχίζει ο "πόλεμος". Επομένως κάλιον να επικεντρωθούμε στην διαρκή αντίσταση μέχρι την τελική νίκη, στις μεθόδους και την στρατηγικη παρά στο πένθος. Καλόν αγώνα μέχρι τέλους.
    Σπυρίδων Κ. ΣΟύλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι δεξιοι προδοτες που ξερω επανεξελεγησαν πολλες φορες.
    Επισης οι γονοι των δεξιων προδοτων μια χαρα τζακια εφτιαξαν...
    Χαλαρωστε κ μη κανετε τις μωρες παρθενες.καρφωνεστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βλέπουμε και τους αριστερούς τι αντίσταση κάνουν. Όσον αφορά το παρελθόν, καλύτερα στο σπίτι του κρεμασμένου να μην μιλάμε για σχοινί! Τα πεπραγμένα του κομμουνιστικού κόμματος στο θέμα της Μακεδονίας είναι γνωστά.

      Διαγραφή
  33. απο το αναλύουμε συνέχεια την καταστροφή με τα εφιαλτικά σενάρια κ να σπέρνουμε ηττοπάθεια δεν θα ηταν καλύτερα να κανουμε αναλύσεις για το πως θα οργανωθούμε κ θα απελευθερωθούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τις πολλές αναλύσεις, έχομε καταντήσει ... μικροβιολογικό εργαστήριο. Δεν νομίζω να υπάρχει τίποτε, που να μην έχει αναλυθεί, γραφεί, ειπωθεί.

      Αυτό που λείπει εντελώς είναι οι πράξεις.

      Διαγραφή
    2. Μάλιστα. Αυτό είναι που λείπει Seleni DeBerry.

      Διαγραφή
    3. Η οργάνωση-απελευθέρωση έρχεται μόνο όταν συμφέρει σε κάποιους άλλους και έντεχνα ξεσηκώνουν τις μάζες για να καρπωθούν στην τελική οι ίδιοι. Οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη προσπάθεια είναι καταδικασμένη και στην τελική επί τις ουσίας απελευθέρωση με την πραγματική έννοια δεν υπάρχει.Για την περίπτωση μας όμως δηλ. την Ελληνική πραγματικότητα που ζούμε εδώ και 2000 χρόνια περίπου έναν ραγιαδισμό και όχι Ελληνισμό, οι εκπρόσωποι μας δεν προσπαθούσαν και δεν προσπαθούν ούτε να σώσουν έστω και στο ελάχιστο κάτι αλλά και ούτε τους τύπους δεν κρατάνε. Αλλωστε μην ξεχνάμε ότι η Δημοκρατία και κατά συνέπεια και ο Ελληνισμός άρχισαν να αυτό καταστέφονται από το 300 π.χ περίπου, κατά τα λεγόμενα του Ισοκράτη που πέθανε( γιατί άραγε) εξόριστος

      Διαγραφή
  34. επρεπε να ειχαμαι μερικους ευεργετες οπως τα παλια χρονια, με την δυναμη των χρηματων τους να πεισουν μερικους βουλευτες να ψηφισουν κατα της συμφωνιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Απαράδεκτος τίτλος. Ότι και να γίνει ο Ελληνισμός θα αναστηθεί. Σκοπιανοί, Βούλγαροι και Αλβανοί θα διδαχθούν στα σχολεία τους υποχρεωτικά την ιστορία τους, και πως από Έλληνες κάποιοι τους έκαναν ξένους. Και η μισή Τουρκία είναι μια ακόμα μεγαλη Ελλάδα. Με τον κακομοιρησμο και το κλάμα δεν κάνουμε τιποτα. Με την μελέτη της ταυτότητας των γύρω πληθυσμών μας θα κάνουμε θαύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Εγώ ένα πράμα ξέρω, ασ ξεκινήσει με προστάτη το σταυρό να αγιάσει τα όπλα και μετά μια βόλτα να βγεις ο λαός θα γίνει χείμαρρος . Όλο στα λόγια και δουλειά ντιπ . Η ξεφτίλα των πολιτικών έχει και όρια έτσι λένε όπου και να σταθώ. Έτσι έχουν φτάσει την κοινωνία κύριοι, βράδυ αν προλάβουν να φύγουν ένα πράγμα πρέπει να ξέρουν, ότι σε ολο το πλανήτη κατοικούν Έλληνες και δεν υπάρχει τρύπα να κρυφτούν.θέλω να πιστεύω ότι είναι πολλοί που περιμένουν την ώρα. Καλό βράδυ σε όλους. Στοχεύει καλά το άρθρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Με τα χίλια ζόρια το διάβασα !!!! Η στεναχώρια μου είναι πολύ μεγάλη και η αγανάκτηση μου απυθμενη !!!
    Εύχομαι ο λαός να τους τιμωρήσει μια που η δικαιοσύνη είναι ανύπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΒΗΜΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΣ.
    Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πάντως αυτό με τα Σκόπια να αποκτούν ΑΟΖ στο Αιγαίο, είναι όλα τα λεφτά.

    Χάσαμε και τα πετρέλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πολυ υψηλή θεωρία πέφτει. Ας προσπαθήσουν κάποιοι να παραδώσουν Μακεδονικά εδάφη στους Σλαβους και στα αφεντικα τους τους χαζαροεβραιους και θα τους φάει το μαύρο χώμα...Το εγγυώμαι προσωπικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Το εγγυώμαι προσωπικα...<

      Σιγά, μη σού φύγει και σένα κανένας πόντος από το καλσόν..

      Διαγραφή
    2. Εσύ τι θες ρε μπαγλαμα; Με ξέρεις και μιλάς έτσι καραγκιοζη;

      Διαγραφή
    3. Ναι, βλέπω τις μαλακίες που γράφεις και κρίνω.

      Διαγραφή
    4. Και κάτι ακόμη: Μπαγλαμά και καραγκιόζη να πεις το πατέρα σου και τον αδελφό σου, ή κοιτάξου στον καθρέφτη, ... που εγγυάσαι προσωπικά. Σιγά τα ωά.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.