18/6/18

Παραβίασαν και τις πέντε κόκκινες γραμμές



Η καρδιά της Μακεδονίας είναι ελληνική, όσο κι αν σε διάφορες εποχές κατοικήθηκε και από άλλους λαούς. Βόρεια της ελληνικής Μακεδονίας, περιοχή όπου κατοικείται από Σλάβους και Αλβανούς, δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα το ιδεολόγημα του μακεδονισμού, της Μεγάλης Μακεδονίας. Αυτό ακριβώς το ιδεολόγημα φαίνεται ότι προάγει η συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για μια Βόρεια Μακεδονία με μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα, υπογραμμίζουν κορυφαίοι πολιτικοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθένας ασφαλώς με αποχρώσεις και διαφοροποιήσεις. Πρόκειται για την πρώτη, για την κυριότερη κόκκινη γραμμή που καμία κυβέρνηση δεν έπρεπε ποτέ να παραβεί.

Για τη συνέχεια kathimerini

5 σχόλια:

  1. Καλά αρχίζει το άρθρο, αλλά... Όταν σκουντούφλησα στην φράση " κορυφαίοι πολιτικοί όπως ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη",σταμάτησα αυθωρεί το διάβασμα σαν περιττή απώλεια χρόνου.
    Με τέτοια αξιολογικά κριτήρια, τι μπορούσε να μου μάθει ο ποιητής;
    Και τι του έφταιγε δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής, να τον βάλει με τα λερωμένα σκύβαλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί ο Καραμαν Λη είναι καθαρός; Η Ν.Δ. και τα στελέχη της είναι τόσο σάπιοι όσο και του Σύριζα.-

      Διαγραφή
  2. Αυτό που ξεχωρίζει τον Κώστα Καραμανλή από τα ακάθαρτα σκύβαλα του πολιτικού χοιροστασίου είναι ότι αυτός επέδειξε, τουλάχιστον, άγνωστον στους άλλους αδάμαστο πατριωτισμό, όταν.
    1- Παρά τις ξένες πιέσεις, πλάγια και με δημόσια νεύματα στήριξε τον Κύπριο Πρόεδρο Παπαδόπουλο στην απόρριψη του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν και
    2-Στάθηκε βράχος και στο Βέτο κατά της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς αλλαγή ψευδωνύμου.
    Επιπλέον ο Κώστας Καραμανλής (που απέτυχε κυρίως στην επιλογή συνεργατών- εκτός Μολυβιάτη) βγήκε από την εξουσία ηθικά αλώβητος. Σπάνιο φαινόμενο στα χρόνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Καραμανλής ως προς τα εθνικά,απομονωμένος από το κόμμα ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙΓΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.