29/6/18

H νέα απειλή για το Μακεδονικό έχει άρωμα Τουρκίας

Εάν αποσυνθέσεις την Ουάσιγκτον, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν ένα think tank, ένα λόμπι και ένα ξενοδοχείο. Η διασταύρωση των οδών Κ και 15ης περιέχει πλέον και τα τρία αυτά βασικά συστατικά, αφού δίπλα από το πανίσχυρο Ατλαντικό Συμβούλιο και απέναντι από το Architect Hotel, προστέθηκε εδώ και λίγες ημέρες το νεότερο μέλος του Σκοπιανού λόμπι, το Macedonia PAC (MACPAC).
Το MACPAC δεν είναι στεγασμένο σε κάποιο πολυτελές γραφείο, αλλά βρίσκεται κρυμμένο σε ένα από τα εκατοντάδες μικρά κουτάκια στον τοίχο υποκαταστήματος γνωστής εταιρείας ταχυμεταφοράς. Είναι κοινή πρακτική για πολλές νέες μικρές επιχειρήσεις, αλλά και για σκιώδεις οργανισμούς όπως το MACPAC, να χρησιμοποιούν ταχυδρομικές θυρίδες ως διεύθυνση επικοινωνίας. Αυτό που είναι όμως αξιοσημείωτο με το MACPAC δεν είναι η διεύθυνσή του, αλλά το πρόσωπο που το ίδρυσε - μια κυρία ονόματι Louette Ragusa.

Για τη συνέχεια Kathimerini

2 σχόλια:

  1. Εργάζεται για την Τουρκία και ανέλαβε και τα Σκόπια λόγω έλλειψης αντιπροσώπου εκεί για πολλά πιθανόν από τα παρακάτω αντικείμενα και ειδικά θέματα που θα μπορούσε να διεκπεραιώσει όπως: διοίκηση επιχειρήσεων, ανάπτυξη, οργάνωση και ανάπτυξη συνεδρίων, παροχή συμβουλών, πωλήσεις, διαχείριση συμβάσεων, σχέσεις με τους πελάτες, δραστηριότητες λαϊκής βάσης, συγκέντρωση χρημάτων, νομική έρευνα και σύνταξη, διευκόλυνση συνάντησης,
    * Υπεύθυνος για όλα τα αρχεία διαχείρισης, προϋπολογισμού, πληρωτέους λογαριασμούς / απαιτήσεις. Φορολογικές και ελεγκτικές εργασίες.
    * Διαχειριστής ανθρώπινου δυναμικού για το προσωπικό και τους ασκούμενους.
    * Παρέχει εκτελεστική υποστήριξη σε γραφεία σε DC, Βοστώνη και Κωνσταντινούπολη.
    * Διοργανώνει συναντήσεις, διατηρεί ημερολόγιο, δρομολόγια και ημερήσιες διατάξεις για τακτικές συναντήσεις.
    * Υπεύθυνος για όλα τα εσωτερικά και διεθνή ταξίδια.
    * Διαχειρίζεται την ανάπτυξη επιχορηγήσεων, την αναθεώρηση, τη διαδικασία και την υποβολή εκθέσεων.
    * Εκπροσωπεί την οργάνωση σε fundraisers, γεγονότα που χρηματοδοτούνται από την TCA με μέλη του Κογκρέσου, το Κογκρέσο, την επιχειρηματική κοινότητα, τις μη κυβερνητικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.
    * Συμμετέχει στην ανάπτυξη της κοινότητας της τουρκοαμερικανικής κοινότητας και της ανάπτυξης της βάσης. Εκπαιδεύει την κοινότητα, δίδοντας σχετικό διάλογο όταν μιλά με τοπικούς αξιωματούχους, μέλη του Κογκρέσου και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
    * Διοργάνωση εκδηλώσεων μεγάλης και μικρής κλίμακας και συνέδρια.
    * Εργάζεται ανεξάρτητα και ως ομαδικός παίκτης που υποστηρίζει όλα τα έργα, τα ταξίδια του Κογκρέσου και την κοινοτική εμβέλεια, την υποτροφία, τα προγράμματα πρακτικής άσκησης και τις εκπαιδευτικές περιηγήσεις για τους εκπαιδευτικούς.

    το ερώτημα είναι η Ελλάδα είχε να εξυπηρετήσει τα Σκόπια για να δούμε αν επέλεξαν την Τουρκία ως διαχειρίστρια η δεν υπήρχε κάποιος από Ελλάδα!Τότε θα έχουμε άποψη σωστή!Γιατί κάθε μέρα μαζί είναι οι Σκοπιανοί με τον Κοτζιά και τρώνε και πίνουν στις Πρέσπες, και έχει ξεσκιστεί έξω να παρακαλάει για τα Σκόπια...αλλού τρως και πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις... εμ αυτές είναι "ενδειξούλες" για το ποιος θα κάνει κουμάντο στο μέλλον! Για πάρτε τους μέτρα τώρα που θα έρθουν στην Τούμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κα Ragusa (*) διευθύντρια της ΤΣΑ / Τουρκικής Συμμαχίας της Αμερικής, δεν φαινόταν μέχρι πρότινος να έχει καμία επαφή με το Σκοπιανό λόμπι MACPAC, αλλά με το Τουρκικό (**).

    (*) Η Ragusa (σημερινό Dubrovnik), ως πρωτεύουσα της ναυτιλιακής Δημοκρατίας της Ragusa, πέτυχε υψηλό επίπεδο ανάπτυξης, ιδιαίτερα κατά τον 15ο και 16ο αιώνα, καθώς έγινε διάσημη... για την πλούσια και επιδέξια διπλωματία της. [ Wikipedia ]

    (**) Τουρκική Συμμαχία «Επιτροπή Βορειοανατολικής Πολιτικής Δράσης» / Turkish Coalition "Northeast Political Action Committee" - Το site αυτό είναι κλασικά «δημοκρατικό» (αλά τούρκα!) δλδ μόλις αντιληφθεί (!) ότι «τους ψάχνει» κάποιος (με ελληνικό IP) που π.χ. πάει να κάνει αθώο κλικ πάνω σε «ευαίσθητες;» πληροφορίες... τον πετάει έξω (γιαβάς τα γιουμουρτά... χαχαχα!). Λες και δεν είναι γνωστό ότι οι εν λόγω Τουρκ-Αμερκάνοι έχουν «στρατηγικά» επιστρατεύσει «ειδικούς» και μέσα από το Αμερικανικό Κογκρέσο (Νομοθετικό Σώμα) όπως π.χ. την Donna Edwards, πρώην Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (Δημοκρατικοί - Maryland), που - φανερά, όπως λένε - είναι ένας μακροχρόνιος φίλος της τουρκοαμερικανικής κοινότητας (τότε από την θητεία της στο Καπιτώλιο), καθώς και τον αντικαταστάτη της (στην ίδια έδρα) τον (Σχη ε.α.) Anthony G. Brown, ενεργό Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (Δημοκρατικοί - Maryland), η σύζυγος του οποίου, Karmen Walker Brown είναι Σύμβουλος Κυβερνητικών Υποθέσεων / Government Affairs Consultant της Comcast (***), που μεταξύ άλλων (σύμφωνα με το βιογραφικό της), δημιουργεί και ενθαρρύνει τις... «Σχέσεις με Πολιτικούς και Κοινοτικούς Ηγέτες».

    (***) Η Comcast ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως για άσκηση πίεσης / LOBBYING. Απασχολεί τους συζύγους, τους γιους και τις κόρες των δημάρχων, των συμβούλων, των επιτρόπων και άλλων αξιωματούχων, προκειμένου να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη... «προτιμώμενη κατανομή της αγοράς» στον αγώνα εξισορρόπησης «του κινδύνου έναντι της ανταμοιβής» / risk versus reward (πούλεγε και ο Leonardo DiCaprio / Jordan Belfort στον «Λύκο της Wall Street). Με τα 18,8 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν το 2013, η Comcast έχει τον έβδομο μεγαλύτερο προϋπολογισμό πίεσης / LOBBYING οποιασδήποτε επιχείρησης ή οργανισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Comcast απασχολεί πολλά πρώην Μέλη του Κογκρέσσου των ΗΠΑ, σαν «Εκπρόσωπους Ομάδων Συμφερόντων».

    η Donna Edwards στην Τουρκική Συμμαχία

    Υ.Γ. Περαστικά - πάντως - και στους δύο λαμπρούς λομπίστες: Η Donna Edwards (δήλωσε ότι) πάσχει από «σκλήρυνση κατά πλάκας» και ο Anthony G. Brown υπέστη (180511), λίγο μετά από κηδεία φίλου του, ένα μικρό εγκεφαλικό επεισόδιο (χωρίς βλάβη, είπαν οι γιατροί, ώστε να επιστρέψει - κάποτε - στα καθήκοντά του). Αμήν... que Ayde Bakalum!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.