20/6/18

Το τουρκικό Stealth «TF-X», η εμπλοκή της Rolls-Royce και ο... εκβιασμός του Ερντογάν

Του Νίκου Μελέτη
Η στροφή της Τουρκίας όλο και περισσότερο προς τον αυταρχισμό και η οικοδόμηση ενός ανελεύθερου καθεστώτος, οι ηλεκτρισμένες σχέσεις της με την Δύση και η φιλοδοξία της να διαδραματίσει έναν περιφερειακό ρόλο σε κρίσιμες περιοχές όπως η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, η Κεντρική Ασία, η Ανατολική Μεσόγειος, με στόχους που δεν συμβαδίζουν πάντοτε με εκείνους των Συμμάχων, κάνει πιο ξεκάθαρο για τον Τ. Ερντογάν τον στόχο της πλήρους αυτάρκειας των εξοπλισμών των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Τα όσα συμβαίνουν τις ημέρες αυτές με την παρέμβαση της Γερουσίας και του Κογκρέσου φέρνουν και πάλι στην επικαιρότητα το σχέδιο κατασκευής του τουρκικού μαχητικού 5ης γενιάς TF-X με την συνδρομή της Βρετανίας.

Παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην υλοποίηση του, το πρόγραμμα αυτό, αποτελεί ένα ακόμη μήνυμα εναντίον του εφησυχασμού που επικρατεί στην Αθήνα, άλλοτε με τις διαβεβαιώσεις σύμμαχων περί «αναβάθμισης του στρατηγικού ρόλου της χώρας» και άλλοτε με τις ειδήσεις περί ακύρωσης η αναβολής της παράδοσης των F-35 στην Τουρκία.


Για τη συνέχεια Liberal

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία προχωρά στον δρόμο που χάραξε το Ιράν. Αναπτύσσει δικό της μαχητικό όπως το Ιράν και θα καταφέρει να φτιάξει ότι και το Ιράν.
    Η τεχνολογία της Τουρκίας είναι μπακλαβαδίστικη, αν κρίνουμε από τα γεωργικά μηχανήματα που κατασκευάζει δεκαετίες και έχει αναπτύξει τεχνογνωσία του τύπου ωραίο μηχάνημα, έξυπνη κατασκευή αλλά το μέταλλο κόβεται σαν μπακλαβάς και θέλει όλο ηλεκτροσυγκόλληση.
    Το ευχάριστο είναι πως ξοδεύει πολύ χρήμα για το τίποτα.
    Το δυσάρεστο είναι πως ο ελληνικός πολεμικός εξοπλισμός χαλάει λόγο παλαιότητας και δεν αντικαθιστάτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.