24/7/18

Δεν μπορεί, μάλλον η εξουσία τους έχει πειράξει τα μυαλά - Σκουρλέτης: «Ελπίζω να μην είναι προεκλογικού τύπου πυρκαγιές»

Μπορεί επισήμως η κυβέρνηση να αποφεύγει προσώρας να βγάλει συμπεράσματα ή να μιλήσει για επιχείρηση αποσταθεροποίησης, ωστόσο χθες οι πύρινες εστίες ξεσπούσαν τόσο… συχνά και τόσο «μαθηματικά» -δηλαδή η μία δίπλα στην άλλη ως εάν να… χαράσσονται από ανθρώπινο χέρι…- που ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης δεν έκρυψε τις υποψίες του.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε τα πολλαπλά μέτωπα που ξεσπούσαν συνεχώς ενώ, καίτοι απέφυγε να απαντήσει θετικά στην ερώτηση αν οι συμπτώσεις είναι… κάτι παραπάνω από συμπτώσεις, εξέφρασε με νόημα την ευχή «να μην πρόκειται για προεκλογικού τύπου πυρκαγιές» -δηλαδή να μην υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω απ’ αυτές.
Πηγή: Μάτριξ

25 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι αυτό που έγινε είναι Θεομηνία επειδή ανεχόμαστε μια προδοτική, αντίχριστη και ανθελληνική Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε, έβρεξε φωτιά εξ ουρανού....!!! Ο στρατηγός ανεμος!!!!

      Διαγραφή
  2. Για το 2007 υπάρχει εξήγηση; Και εκείνοι ήταν άθεοι; Τα ίδια έλεγαν και εκείνοι, τους έφταιγε το πασοκ και ο Συριζα και ο στρατηγός αέρας! Η ανεπάρκεια του συστήματος είναι διαχρονική. Πρέπει να δώσει ο Πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός εντολή εκκένωσης; Δεν υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, που να ενεργοποιούνται άμεσα και η περιοχή να τίθεται στο έλεγχο και την ευθύνη ομάδας αξιωματικών πυροσβεστικής και αστυνομίας; Τι ξέρει από διαχείριση κρίσεων και επιχειρησιακά σχέδια ο πολιτικός; Τα κατά τόπους δασαρχεία θα πρέπει να δίνουν άδεια και να επιτρέπουν σε πολίτες, να καθαρίζουν και να αραιώνουν τα δάση, για να μειωθεί η καύσιμη ύλη και να μην είναι δύσβατα, κυρίως σε περιαστικά δάση. Όλα αυτά τα σπίτια ήταν νόμιμα χτισμένα μέσα στο δάσος; Να κατεδαφίζονται άμεσα τα αυθαίρετα κτίσματα. Το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος συντηρείται, οι μονωτήρες στις γραμμές υψηλής τάσης καθαρίζονται; Η Γαλλία πειραματικά για αποτρέψει τις δασικές πυρκαγιές, έχει επιτρέψει την εντατική βόσκηση ακόμη και δασών. Σε επιστημονική έρευνα που έγινε, οι δασικές πυρκαγιές είναι πιο συχνές λόγο εγκληματικής ενέργειας ανθρώπων και στην υπερθέρμανση αλλά και στην εγκατάλειψη της υπαίθρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλό θα ήταν να μην εμπλέκουμε έτσι πρόχειρα το Θεό στις ανθρώπινες τραγωδίες. Ο Θεός μπορεί να μην παρεμβαίνει πάντα ενάντια στο κακό (για λόγους που δεν γνωρίζουμε), αλλά δεν το προκαλεί, πόσο μάλλον δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας Θεός τύπου "Αλλάχ", που "ρίχνει φωτιά" για να καούν μικρά παιδιά και τόσοι άνθρωποι...
    Ούτε ισχύει ότι "αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα" με την νομικίστικη έννοια που δίνουμε εμείς. Νομίζω ότι είναι δυσφήμιση και διαστρέβλωση αυτή η αντίληψη του "τιμωρού Θεού".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγουρα δεν τιμωρει.Ομως η απομακρυνση απ τον Θεο εχει αυτοκαταστροφικες συνεπειες.Αυτο ο Θεος το ξερει.Οσο πιο μακρυα πας τοσο πιο βαρυες συνεπειες αυτοκαταστροφης.Επειδη το επιλεγεις ελευθερα δεν επεμβαινει...Δεν θελει ρομποτ ο Θεος....θελει ποιοτικη επιλογη...συνειδηση...αυτογνωσια.Ομως ξερει τι θα επιλεξεις απο πριν.Το ...ευκολο !! Απομακρυνση....Αρα συνεπειες.Στην αρχη ειναι ηπιες...με τον χρονο αγριευουν..παντα με επιλογη σου ! Στην αρχη χτυπανε οι συνεπειες εναν δυο διπλανους.Λες ..σιγα.Μετα χτυπανε πιο πολλους διπλανους.Λες...εεε καλα τωρα.Μετα χτυπανε ...οσο εισαι εσυ ανετανοητος ..κι αλλους διπλανους.Λες...αφου εγω την βγαζω...αστο.Μετα καθως εσυ απομακρυνεσαι κι αλλο...χτυπανε συγγενεις σου οι χαζομαρες σου.Λες...ουφ...εγω κσλα ειμαι ακομη.Κι οταν πια τοχεις παραξυλωσει εντελως...ακους στην πορτα σου ...τοκ τοκ...Πας νσ δεις ...απορρημενος παντα πολυ τι συμβσινει...και ολες οι αυτοκαταστροφικες συνεπειες οι δικες σου ...ειναι απ εξω ..στην γραμμη...σε περιμενουν εσενα!!! Λες κατακιτρινος...εμενα θελετε ????!!!!Δεν ...εχετε τον ..Θεο σας !!! Οχι δεν τιμωρει ο Θεος...Αλλα επειδη ηξερε τι θα επιλεξεις ...δεν μπορουμε να του απαγορεψουμε να ..χαμογελα..Και παλι θα σ αφησει να διαλλεξεις....οτι θελει η ψυχη σου....Θελει!?Εχει καλως το δεχεται και τοτε.Δεν θελει ?? Εχει παλι καλως...Συνεχισε σου λεει...εσυ διαλλεγεις...και μην κλαις σε μενα...παρε ενα καθρεφτακι να κλαις σε σενα....

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι, η ίδια η απομάκρυνση είναι αυτοκαταστροφική.Και οι συνέπειες έρχονται σταδιακά ανάλογα με το αν παίρνουμε ή όχι το μάθημα. Σε καμιά περίπτωση όμως ο Θεός δεν έχει οργή ή διάθεση τιμωρίας (φαίνεται στην παραβολή του ασώτου), γιατί είναι απαθής.Εμείς εκλαμβάνουμε σαν «οργή Θεού» τα γεγονότα..

      Διαγραφή
  4. Αυτος ο ανθρωπος πρεπει να ειναι πραγματικα ανοητος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ εξέφρασα την προσωπική μου άποψη. Έγραψα "Πιστεύω ότι...". Θα μου επιβάλλει κανείς λογοκρισία και θα μου απαγορεύσει να πω την άποψή μου;
    Και το έγραψα αυτό που έγραψα διότι από όσα θεολογικά κείμενα έχω διαβάσει συμπέρανα πως όταν ένας λαός δεν αντιδρά δυναμικά σε μια Κυβέρνηση που νομοθετεί ό,τι πιο αντίχριστο και διεστραμμένο υπάρχει, προκαλεί την οργή του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασιλη οχι την οργη...την λυπη Του...Γιατι ξερει απο πριν που θα πας μονος... Εκει που θα πας απο μονος....εχει οργη !

      Διαγραφή
    2. Το δικό μου σχόλιο κ. Κερμενιώτη, δεν είχε σκοπό να κριτικάρει κανένα. Απλά νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλη η τραγωδία που δεν μπορούμε τώρα να κάνουμε τέτοιου είδους εκτιμήσεις και πολύ περισσότερο να λέμε ότι πρόκειται για οργή η τιμωρία Θεού, παρόλο που καταλαβαίνω ότι μιλάτε με προτροπή διόρθωσης.

      Διαγραφή
  6. 70 νεκροί και ούτε μία παραίτηση! ζωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η επιβίωση του κου Σκουρλέτη οφείλεται σε αυτό που έλεγε ο Ναπολέων: "Στην πολιτική, η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτο το ..ανθολογιο ειναι σαν την ....Παγαν την λαλεουσα...ουδεποτε αποσβενει....

      Διαγραφή
  8. Μήπως να αφήσεις λίγο την ιλαροτραγικη εως και κωμικοτραγικη ψευδοθεολογιζουσα δηθεν ερμηνεια και απλά να σωπασεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Σιωπω..Μιλα εσυ.Αν δεν θελεις μην μιλας.Αν παλι δεν θελεις να μιλα κανεις...να σιωπησουν ολοι. Πραγματι η ερμηνεια ειναι οτι λες.Δεν απευθυνοταν μονο σε σενα....Πες την σοβαρη δικη σου.Γνωριζω οτι εχεις λιγοτερο κωμικη και ιλαρη ερμηνεια...πιο τετραγωνη...σαν κρυσταλικο πλεγμα.Πες την....

      Διαγραφή
    3. Μου ήρθε κι άλλη παροιμία ρε Δημήτρη!!! Την πρωτοάκουσα στη δουλειά από συνάδελφο, όταν ο παντογνώστης του γραφείου έβαζε τα πράγματα στη θέση τους!!! "Σωπάστε όλα τα πουλιά, να κελαηδήσει ο γλάρος"...

      Διαγραφή
    4. Μπαμπυ εισαι πολυ ωραιος κυριος..Αλλη κλαση...Στενοχωριεμαι που δεν σε φτανω...αλλα χαιρομαι που θα εξελιχθω προς το προτυπο σου.Δεν εδωσε η φυση την χαρη αυτη στον γλαρο...κατι ψιχουλα μαζευει στα πλοια που περνουν...

      Διαγραφή
  9. Ρε Σκουρλέτη,, για δεν ρωτας το γιο σου που εχει ειδικοτητα στις Μολότοφ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάνω στο σοκ της ελληνικής κοινωνίας μπροστά σε αυτή την τραγωδία, κάποιοι στο διαδικτυακό και πραγματικό περιβάλλον ερμηνεύουν τα γεγονότα σύμφωνα με τις ιδεοληψίες τους, και την προσωπική τους αντίληψη περί της Θείας Δικαιοσύνης (που στην πραγματικότητα η λέξη δικαιοσύνη έχει εντελώς ΑΛΛΟ ΝΟΗΜΑ από αυτό που δίνουμε εμείς, έχει την έννοια του δοσίματος, και της αγάπης, όπως την φανέρωσε στην "Επί του όρους ομιλία", όταν είπε ότι πρέπει "να περισέψει" από αυτή των Φαρισαίων), και παρουσιάζουν τα γεγονότα ως φωτιά εξ ουρανού που έπεσε να μας κάψει (!!).
    Αυτό το μικρό (ανώνυμο) κείμενο απαντά με τον καλύτερο τρόπο, και είναι η αλήθεια, και αυτό που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή, και όχι η νομικίστικη κατακεραύνωση:

    Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό
    «Αδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους». Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις; Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλουν;
    Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου. Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ουτε αισθάνομαι, ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό. Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν. Γι αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν εχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά. Όπως επίσης να θυμίσω ότι όταν οι μαθητές του Κυρίου μπήκαν σε μια πόλη και δυσαρεστήθηκαν από τους κατοίκους αυτής, παραπονέθηκαν στο Χριστό ζητώντας του, να ρίξει φωτιά και να τους κάψει, και εκείνος ξέρετε τι είπε; Ότι λυπάμαι αλλά δεν ξέρετε ποιο είναι το πνεύμα μου. Δεν ήρθα για να κρίνω τον κόσμο, αλλα να το σώσω. Αλλα εδώ είναι και η ουσία νομίζω του όλου θέματος, ότι για να σώσει κανείς το κόσμο πρέπει να τον αγαπήσεις, και δυστυχώς πολλοί από εσας δεν αγαπήσατε ποτέ. Αυτό είναι και το πρόβλημα σας. Ότι αρνηθήκατε την αγάπη στο όνομα μιας "θρησκευτικής" ιδεολογίας. Ελα όμως που ο Θεός είναι σχεση, βίωμα και εμπειρία. Ο Θεός είναι η Αγάπη, κι αυτό μεταξύ μας, ποτέ δεν το αντέξατε. Και τι δεν κάνατε για να βγάλετε το ακάνθινο στεφάνι Του, δεν το αντέχατε να σας θυμίζει το πόσο αγάπησε τον κόσμο.»


    Nα θυμίσω κι εγώ για το τέλος αυτό που έλεγε ο φιλόσοφος Παναγιώτης Κονδύλης, ότι πολλές φορές:
    «...οι ιδεολογίες (και οι θρησκευτικές), για τις οποίες μάχονται οι άνθρωποι δεν είναι παρά όπλα, με τη στενή έννοια του όρου, για τη διεύρυνση της (υποσυνείδητης) ατομικής ισχύος εκείνων οι οποίοι τα χρησιμοποιούν μέσα σε μια ιστορία (και αναμφίβολα, μια φύση επίσης) που είναι ένας απέραντος στίβος για την αλληλοεξοντωτική "επιβίωση"·
    και μάλιστα ότι μόνο τότε μπορούν να είναι δραστικά ως όπλα, όταν ακριβώς συγκαλύπτουν αυτή τους τη φύση και προβάλλονται ως καθολικά «αγαθά», ως ευγενή ιδεώδη και μέσα για τη βελτίωση του ανθρώπινου είδους...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ maria p και Δημητρης Κ,

    Μία φιλική παρατήρηση - παρακαλώ μην με παρεξηγήσετε:

    Δεν σας γνωρίζω προσωπικά, διαβάζω όμως τα σχόλιά σας και έχω σχηματίσει την γνώμη πως αγαπάτε την Πατρίδα. Δεν συμφωνώ με την θρησκοληψία σας, αλλά ΟΚ υπό την προϋπόθεση της φιλοπατρίας σας… κάνω υπομονή και τις παραχωρήσεις που οφείλει ο καθένας που θέλει να αποτελεί μέλος μίας παρέας.

    Όμως, σας ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ, ειδικά τώρα που η Ελλάδα θρηνεί και προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, ειδικά τώρα που αρκετές δεκάδες συμπολίτες μας (θα μπορούσαμε να είμαστε ΕΜΕΙΣ στη θέση τους) ξεψύχησαν με τον πιο φρικτό τρόπο…

    …σας ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ, προσπαθήστε να αφήστε τα θρησκοληπτικά σας σχόλια εκτός! Σας ΘΕΡΜΟΠΑΡΑΚΑΛΩ. Και δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Pointman, έγραψα ένα τελευταίο σχόλιο πάνω σε αυτό γιατί πάρα πολλά γράφτηκαν και πάρα πολλοί άνθρωποι προβληματίζονται.
      Επομένως ζητώ συγγνώμη, αλλά όπως καταλαβαίνεις, δεν διαβάζεις μόνο εσύ αλλά πολλοί άλλοι συνάνθρωποι που τους ενδιαφέρει το θέμα.
      ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή ξεψύχησαν με φρικτό τρόπο, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΠ΄ΤΟΝ ΘΕΟ.
      Δεν πρόκειται μόνο για ΑΔΙΑΚΡΙΣΙΑ αλλά και για ενα είδος ΑΣΠΛΑΧΝΙΑΣ.
      Είναι σαν να πας σε μια κηδεία ενός νέου παιδιού και να αρχίσεις να λες ότι ήταν τιμωρία Θεού.
      Λοιπόν ήταν επιβεβλημένο να πούμε δύο λόγια.
      Ευχαριστώ αγαπητέ Pointman για την υπομονή σου.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπαρχει καμμια θρησκοληψια .Ουτε το αντιθετο της η θρησκοαποφυγη.Μην λες πως συμπονας πιο πολυ απο μας..εχουμε ολοι την ιδια συμπονια ...Σε εκτιμω κ .Ποιντμαν.Δεν σε ανεχομαι ..λογω πατριδας.Δεν θελω εναν λογο να σε ανεχομαι..αλλα εναν λογο να συνυπαρχουμε με εκτιμηση.Δεν κατανοω που ενοχλει και γιατι ο Θεος.Βλεπω μια αντιδραση καποιων σε καθε αναφορα η υπαινιγμο.Τι ακριβως υπονοει αυτο ? Οτι δεν υπαρχει ? Και γιατι δεν ενοχλει η ανυπαρξια του ? Καπου δεν στεκει...Εκατομμυρια χρονια οι ανθρωποι πιστευαν οτι υπαρχει...Ηταν τοσο ενοχλητικο αυτο ?Σε ποιον ??

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά της θρησκοληψίας από την πίστη.Ποτέ δεν υπήρξε το φαινόμενο του μηδενισμού, παρά μόνο σήμερα, που όλα καταρρέουν. Στην Αρχαία Ελλάδα η απόρριψη του 12θεου, είχε την έννοια της αγνωσίας (Σωκράτης), και της έρευνας , όχι της αθεϊας (της πίστης στο μηδέν).

      Διαγραφή
  12. Το θέμα αυτό έχει πάρει διαστάσεις λόγω της δήλωσης του μ. Καλαβρύτων που ισχυρίζεται ότι η φωτιά ήταν τιμωρία λόγω του άθεου πρωθυπουργού: http://mkka.blogspot.com/2018/07/blog-post_24.html.
    όπως και της εγκυκλίου της Ι.Σ. : http://www.ecclesia.gr/epikairotita/main_epikairotita_next.asp?id=2509.
    και διάφορων άλλων δημοσιευμάτων.
    Εγώ το μόνο που θέλω να συμπληρώσω είναι ότι όλοι γνωρίζουμε την κακή πορεία της χώρας σε όλα τα επίπεδα, όπως και την κακή κατάσταση του ελληνικού λαού και των επιλογών του.
    Όπως και ότι υπάρχουν πνευματικοί νόμοι με την έννοια της αιτίας και του αποτελέσματος που παράγουν.
    Από κει και πέρα όμως είναι τελείως διαφορετικό να πούμε ότι με τις επιλογές μας χάσαμε την βοήθεια και προστασία του Θεού, που μπορεί να μας προστατέψει από το κάθε είδους κακό, γιατί τον περιφρονήσαμε και στραφήκαμε προς ευτελή πράγματα και αλλοιωθήκαμε σαν λαός, (το είπε άλλωστε και όταν έκλαψε για την Ιερουσαλήμ, προβλέποντας την καταστροφή της: "πόσες φορές θέλησα να σας συνάξω, υπό τη σκέπη μου, αλλά ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΑΤΕ... ιδού αφήνεται ο οίκος σας έρημος"),
    και εντελώς άλλο, να λέμε ότι ο Ίδιος "έριξε φωτιά" δηλαδή ότι ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ το κακό για να μας "τιμωρήσει" (εκδικητικά), έστω και αν το λένε με την έννοια της παιδαγωγίας.
    Αυτό είναι διαστρέβλωση του χαρακτήρα του Θεού, και υπάγεται στην αντίληψη του Ισλάμ και του Ιουδαϊσμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.