31/7/18

Σε δίκη στην Άγκυρα παραπέμπεται ο Σενέρ Λεβέντ

Σε δίκη στην Άγκυρα παραπέμπεται ο Σενέρ Λεβέντ
Από Δικαστήριο της Άγκυρας θα δικαστεί ο Τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και εκδότης της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Αφρίκα» Σενέρ Λεβέντ. 
Όπως ανέφερε στον «Φ» ο αρθρογράφος της «Αφρίκα» και φίλος και συναγωνιστής του Λεβέντ Ιμπραχήμ Αζίζ, η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να δικάσει τον Σενέρ Λεβέντ για δημοσιεύματά του στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία. Για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης ενημερώθηκε πρόσφατα όταν λεγόμενοι αστυνομικοί του ψευδοκράτους επισκέφθηκαν τα γραφεία της εφημερίδας και του μετέφεραν την απόφαση του τουρκικού κράτους.

Οι κατηγορίες εναντίον του Σενέρ Λεβέντ αφορούν πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αφρίκα», η οποία χαρακτήρισε την τουρκική στρατιωτική επέμβαση στο Αφρίν της Συρίας ως «δεύτερη τουρκική εισβολή», καθώς επίσης και άρθρο του με το οποίο καταφερόταν εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης.


Μιλώντας στον «Φ», ο Ιμπαχήμ Αζίζ σημείωσε ότι ο Σενέρ Λεβέντ απορούσε γιατί δεν υπήρξαν αντιδράσεις από μέρους κυπριακής κυβέρνησης. Διερωτήθηκε επίσης για τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει την απόφασή της η τουρκική κυβέρνηση για να δικάσει έναν πολίτη άλλου κράτους, όπως είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, τονίζοντας ότι πρόκειται για πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, άσχετα εάν ζει στα κατεχόμενα. Ο Ιμπραχήμ Αζίζ ανέφερε ακόμα ότι ο Σενέρ Λεβέντ γλύτωσε από την επίθεση που είχε υποκινηθεί από την Άγκυρα στις 22 περασμένου Ιανουαρίου χάριν στην παρέμβαση ενός «αστυνομικού» ο οποίος είχε σταθεί μπροστά στην είσοδο των γραφείων της εφημερίδας, εμποδίζοντας την είσοδο των διαδηλωτών. Ο «αστυνομικός» αυτός μετατέθηκε από το πόστο τους εκδικητικά.
Σημειώνεται ότι η «Αφρίκα» σε χθεσινό πρωτοσέλιδό της με φωτογραφία τεσσάρων μαϊμούδων να κλείνουν τα μάτια, τ’ αυτιά, το στόμα και η πρώτη να χαμογελά, γράφει ότι η τετρακομματική «κυβέρνηση» δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο ούτε για το γεγονός ότι η Εισαγγελία της Άγκυρας έχει ασκήσει μηνύσεις εναντίον της εφημερίδας, ούτε για το ότι συνελήφθησαν άτομα στο σπίτι τους επειδή άκουγαν μουσική που απαγορεύεται, ούτε γιατί οι επιτιθέμενοι εναντίον της «Αφρίκα» στις 22 Ιανουαρίου αφέθηκαν υπό όρους και νωρίτερα ελεύθεροι. «Το παιχνίδι των τριών μαϊμούδων «δεν βλέπω, δεν ακούω, δεν μιλώ» χαλά τον κόσμο που ζητεί τον λογαριασμό γι’ αυτή την παρέμβαση στην Δικαιοσύνη μας».
Ο Σενέρ Λεβέντ ζητεί παρέμβαση του Μουσταφά Ακιντζί για την αποφυλάκιση υπό όρους όσων είχαν καταδικασθεί για τις επιθέσεις εναντίον της Αφρίκα τον περασμένο Ιανουάριο, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος ο Τ/κ ηγέτης είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους φανατικούς διαδηλωτές. Ο ίδιος ο Σενέρ Λεβέντ στο άρθρο του, το οποίο κοινοποίησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρεται μεταξύ άλλων στον λεγόμενο Πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχιουρμάν και διερωτάται γιατί δεν υπάρχει αντίδραση στα όσα συμβαίνουν. «Ποινικές υποθέσεις έχουν ανοίξει κατά της εφημερίδας μας στην Άγκυρα... Δεν έχεις ιδέα και γι' αυτό;», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Σενέρ Λεβέντ.

5 σχόλια:

  1. Εδώ αρπάζουν τούς δικούς μας για να τούς δικάσουν και δεν τούς δικάζουν!
    Στον Λεβέντ θα κόλωναν;
    Η Κυπριακή Δημοκρατία και τα κόμματα γιατί δεν διαμαρτύρονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνουν μπάνια στο Πρωταρά και πίνουν ζιβανίες… Κάνει και πολύ ζέστη τώρα κάτω και τους βγαίνει μια μουργέλα, μια νιρβάνα...

      Διαγραφή
  2. και πολύ το καθυστέρησαν, έτσι όπως το βλεπα έπρεπε από πέρσι να ήταν στο γκιζντανι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι και παει για την δικη στην Τουρκία.... ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΠΟΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.