30/7/18

«Στρατιωτική απειλή» Αιγύπτου-Ισραήλ βλέπουν οι Τούρκοι σε ΑΟΖ

Στις δηλώσεις που έκαναν οι πρέσβεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου στην Κύπρο, στο πλαίσιο του συνεδρίου των αποδήμων που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα στη Λευκωσία, αναφέρεται ο τουρκικός Τύπος.
Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού NTV  αναφέρει πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο Mai Taha Mohamed, αναφερόμενη στις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, είπε πως  «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία εναντίον της Τουρκίας, εάν είναι απαραίτητο». H είδηση αναπαράγεται και από το Ensohaber.
Τις δηλώσεις αυτές αναπαράγει και μια άλλη ιστοσελίδα, όπως σημειώνει αρχικά το Reuters (Tehran).
Πάντως, στη σχετική είδηση που μετέδωσε το ΚΥΠΕ, δίνεται μια διαφορετική εκδοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως η πρέσβειρα της Αιγύπτου δήλωσε τα ακόλουθα: «Ελπίζουμε ότι δεν θα φθάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε τον στρατό στην περιοχή’, προσθέτοντας ‘αλλά θα προσφέρουμε όποια δυνατή βοήθεια στην Κύπρο’».
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως, από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Πρέσβης Sammy Revel ευχήθηκε να μην χρειαστεί να υπάρξει οποιαδήποτε στρατιωτική παρέμβαση από το Ισραήλ στην περιοχή εξαιτίας αυτών των προκλήσεων.
Sigmalive

2 σχόλια:

  1. ξυπνατε.Ανελαβαν αλλοι να υπερασπιστουν τηνν κυπρο.οι κυπριοι σωστα δεν εμπιστευονται πλεον την ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας την υπερασπιστούν και ας βοηθηθούν,ανάλογα,από την Κύπρο εφόσον η Ελλάδα και η Ε.Ε. σφυρίζουν αδιάφορα.Ζήτω η Αίγυπτος και το Ισραήλ που γνωρίζουν τα συμφέροντά τους και τα υπερασπίζονται.Down with Greece and E.E....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.