2/7/18

Κάτι δεν πάει καλά μ' αυτούς που κυβερνάνε - Αλλοδαποί καταδικασθέντες για ληστείες γίνονται Έλληνες πολίτες με απόφαση Κοντονή

Δείτε την σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου

Είσαι αλλοδαπός και έχεις στο ποινικό μητρώο σου κακουργηματική καταδίκη για ληστεία και παράνομη οπλοφορία αλλά θέλεις να γίνεις Ελληνας πολίτης; Η επιθυμία σου μπορεί να γίνει πραγματικότητα, όπως στην περίπτωση του V.O, ο οποίος έλαβε χάρη ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή και αποκτά πλέον την ελληνική ιθαγένεια. 

feksd

Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 25 Ιουνίου(ΦΕΚ Γ΄/718), “με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα...ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του V.O του V, με την αριθμ.../2007 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 3 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της ληστείας και της παράνομης οπλοφορίας προκειμένου να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση”. 

Σε αυτό το πλαίσιο, πολίτης του Ελληνικού κράτους γίνεται και η G. T του T, η οποία είχε καταδικαστεί το 2009 σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή για τα αδικήματα της χρήσης πλαστών εγγράφων και της απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Επιπλέον, ύστερα από πρόταση του κ. Κοντονή αποκτά την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση και ο αλλοδαπός O.M του P, ο οποίος είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για το αδίκημα της κλοπής. 

Στο μεταξύ, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η χάρη που δίνεται ύστερα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης σε Ελληνα πολίτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί για λιποταξία από το Ναυτοδικείο Πειραιά, για να διοριστεί στο Πολεμικό Ναυτικό! Ειδικότερα, “αίρονται οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του Β.Π του Χ, με την αριθμ..../2007 απόφαση του Πενταμελούς Ναυτοδικείου Πειραιά σε ποινή φυλάκισης 1 μηνός και μετατραπείσα σε χρηματική με τριετή αναστολή για το αδίκημα της λιποταξίας στο εσωτερικό σε ειρηνική περίοδο προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του στο Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα στο Πολεμικό Ναυτικό”. 

Στο ίδιο πνεύμα σωφρονιστικής πολιτικής, η ποινή φυλάκισης 10 μηνών για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής και η ποινή φυλάκισης 12 μηνών για τα αδικήματα της πλαστογραφίας με χρήση και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης δεν αποτελούν πλέον κώλυμα για να εργαστούν δύο συμπολίτες μας ως σεκιούριτι. Στο μεταξύ, ως μόνιμος τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών μπορεί να διοριστεί και ο υποψήφιος δημόσιος υπάλληλος, με καταδίκη 4 μηνών για το αδίκημα της κλοπής κατά το παρελθόν.
Πρώτο Θέμα

24 σχόλια:

  1. 1964-1990: Η Πολιτική Αφελληνισμού

    Το 1964, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, με την υπ' αρ. 35 της 27 Μαΐου 1964 απόφαση της, θέτει σε εφαρμογή το γνωστό «Eritme Programi» ή «Πρόγραμμα Διάλυσης» (η τούρκικη λέξη «eritme» σημαίνει διάλυση, λιώσιμο, τήξη, αφομοίωση). Το Πρόγραμμα αυτό αλλά και ο τρόπος εφαρμογής του δεν ανακοινώθηκε ποτέ επισήμως στις αρχές της Ίμβρου, ακριβώς επειδή αποτελούσε κατάφωρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης.

    Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν ο αφελληνισμός των δύο νησιών και προέβλεπε, μεταξύ άλλων:

    •την απαλλοτρίωση του 90% των καλλιεργήσιμων εδαφών στην Ίμβρο,

    •την ίδρυση συνοικισμών και χωριών Τούρκων εποίκων από τα βάθη της Ανατολίας στην Ίμβρο,

    •τη δημιουργία τεχνητού υδατοφράκτη με σκοπό την σχεδόν ολοσχερή εξαφάνιση του μεγαλύτερου ελαιώνα της Ίμβρου, βασικής πηγής εισοδήματος των κατοίκων του χωριού Άγιοι Θεόδωροι,

    •την ίδρυση Ανοικτών Αγροτικών Φυλακών στο Σχοινούδι, το μεγαλύτερο χωριό της Ίμβρου και τη μεταφορά σε αυτές βαρυποινιτών από την Ανατολή, οι οποίοι επιδόθηκαν σε εγκληματικές πράξεις εις βάρος των Ελλήνων κατοίκων, με την ανοχή των τουρκικών αρχών.

    Το «Πρόγραμμα Διάλυσης» περιελάμβανε 27 συνολικά άρθρα, τα οποία συνοψίζονται στις ακόλουθες 5 κατευθυντήριες γραμμές:

    •εξαναγκασμός των Ελλήνων αυτοχθόνων κατοίκων της Ίμβρου και της Τενέδου να μεταναστεύσουν, μέσω των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων της γης, που οδήγησε σταδιακά στην ολοσχερή καταστροφή των πόρων επιβίωσής τους,

    •κατάργηση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του μειονοτικού εκπαιδευτικού συστήματος στα δυο νησιά,

    •«προσεκτική» επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων που υπηρετούσαν στα δυο νησιά,

    •ανακαίνιση όλων των παλαιών τουρκικών κτισμάτων και κατασκευή νέων, με στόχο την επιβολή της τουρκικής κουλτούρας,

    •υιοθέτηση μέτρων για την καταστολή της λαθρεμπορίας, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο των συναλλαγών των Ιμβρίων και Τενεδίων με την Ελλάδα.

    Το πρόγραμμα αυτό τέθηκε σε εφαρμογή στις 31 Μαρτίου 1964 και σύντομα τα αποτελέσματά του κρίθηκαν από τις Τουρκικές αρχές, ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Μια δεκαετία αργότερα, ωστόσο, οι Τουρκικές αρχές έκριναν ότι η συνολική αύξηση του τουρκικού πληθυσμού στο νησί δεν ήταν ικανοποιητική και αποφάσισαν την αλλαγή της μεθοδολογίας στο «Πρόγραμμα Διάλυσης», με την υπ? αρ. 206 απόφαση της 28 Ιανουαρίου 1975.

    Μεταξύ των νέων μέτρων ήταν και τα εξής:
    •Ίδρυση αγροκτήματος Τουρκικών κρατικών συμφερόντων στην Ίμβρο,
    •κλείσιμο των Ανοικτών Αγροτικών Φυλακών στο χωριό Σχοινούδι της Ίμβρου, αφού είχαν επιτελέσει το σκοπό της ύπαρξής τους (οι Έλληνές κάτοικοί του το είχαν εγκαταλείψει...),
    •δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης για τους Τούρκους εποίκους, με σκοπό την παράταση της διαμονής τους στο νησί και τη μόνιμη τελικά εγκατάστασή τους στις απαλλοτριωθείσες ελληνικές περιουσίες,
    •πλήρης εξόντωση της εναπομείνασας, ισχυρής ακόμη, ελληνικής εμπορικής τάξης στην Ίμβρο και την Τένεδο.

    Η υιοθέτηση και η εφαρμογή των συμπληρωματικών αυτών μέτρων οδήγησε στην πλήρη οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική συρρίκνωση του ελληνισμού της Ίμβρου και της Τενέδου και -κατά συνέπεια- στη δραματική μείωση του πληθυσμού του. Το 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, οι Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου υπέστησαν διώξεις, καταστροφές, προπηλακισμούς και τρομοκρατία, με αποκορύφωμα την οριστική εκκένωση του χωριού Κάστρο στην Ίμβρο από τους κατοίκους του.

    Το Τουρκικό "Πρόγραμμα Διάλυσης" των Ελλήνων στην Ίμβρο και την Τένεδο είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική φυγή 6.500 Ιμβρίων και 2.500 περίπου Τενεδίων από τις πατρογονικές τους εστίες και τη διασπορά τους στην Ελλάδα και σε όλες σχεδόν της ηπείρους της υφηλίου, Αμερική, Αφρική, Ευρώπη, Ωκεανία, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης.

    http://www.imvrosisland.org/imvros.php?subid=13&catid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλαγές στο καθεστώς απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

    6 Μαρτίου 2018

    Αλλάζει η διαδικασία για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Στόχος του υπουργείου Εσωτερικών είναι να μειωθεί στο μισό ο χρόνος της διαδικασίας, ενώ εντός των ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή διάταξη με την οποία θα μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια όσοι ζουν νόμιμα στη χώρα μας 12 χρόνια

    Βασική αλλαγή είναι οι 300 ερωτήσεις, διαβαθμισμένης δυσκολίας, που θα αποτελούν πλέον την ύλη των εξεταζομένων.

    Ο υποψήφιος θα περνά με επιτυχία την εξέταση, αφού απαντήσει σωστά σε 20 από 30 ερωτήσεις ιστορικού, πολιτισμικού και γεωγραφικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα επιλέγονται τυχαία.

    Σε δύο με τρεις μήνες θα εφαρμοστεί η αλλαγή της ύλης στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

    Περισσότεροι από 250.000 αλλοδαποί ζουν μόνιμα και για πολλά χρόνια στην Ελλάδα, χωρίς όμως να μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, καθώς δεν διαθέτουν άδειες παραμονής ενταξιακού χαρακτήρα.

    Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στην Βουλή διάταξη με την οποία όσοι ζουν νόμιμα 12 χρόνια στην Ελλάδα, θα μπορούν να διεκδικήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

    Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

    Η ιθαγένεια αφορά σχεδόν το 10% του πληθυσμού που διαβιεί στην Ελλάδα.

    Οι συνολικά νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα χωρίς ελληνική ιθαγένεια είναι 800.000.

    Επόμενος στόχος του υπουργείου είναι η ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων.

    Ρεπορτάζ: Χ. Γιαννοπούλου
    Πηγή: ΕΡΤ1

    http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/allages-sto-kathestos-apoktisis-ellinikis-ithageneias/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ρέ παιδιά, μπορεί νά αλλάξει ή ιθαγένεια ; μιλάτε σοβαρά ; δηλαδή κάποιος πού γεννήθηκε στό Κογκό μπορεί νά τό αλλάξει καί νά θεωρείται ώς Έλληνας ,Ιταλός είτε κάτι άλλο ; Θά αλλάξουμε καί τίς έννοιες τών λέξεών μας ; Ελεος πιά ! Δέν αναφέρομαι στόν Fotis V. αλλά σέ όλους όσους << παίζουν μέ τό θέμα τής ιθαγένειας ,συνειδητά η όχι. Τό μόνο πού μπορεί νά αλλάξει είναι ή υπηκοότητα αλλά καί πάλι μπορείς νά έχεις δύο ταυτόχρονα !

      Διαγραφή
  3. Ζω και υπάρχω για την ώρα που θα πάρουν τα μπογαλάκια τους παραμάσχαλα και θα φύγουν από την Ελλάδα όλοι αυτοί οι λαθρέποικοι -λαθρομετανάστες - χαραμοφάηδες του υδρώτα και των στερήσεων του φτωχού Ελληνικού λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οταν ξεμενεις απο Ελληνες ψηφοφορους πρεπει να δημιουργησεις νεους.
    Αυτο ακριβως κανει ο Κοντονης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελεύθεροι λοιπόν κ Έλληνες πολίτες. Μα είναι απλό. Τώρα θα δουλεύουν καλύτερα για το νέο τους αφεντικό. Επίσης προστίθενται κ αυτοί στη νεα δεξαμενή ψήφων. Με το μπονους των 50 εδρών κ τους "νέους" Έλληνες πολιτες- ψηφοφορους ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τα προγνωστικά κ θα ξανακερδίσει τις εκλογές. Ο στόχος πραγματοποιειται. Πρώτα είχαν την κυβέρνηση, τώρα θα πάρουν κ την εξουσία. Όπου θα υπάρξει αντίλογος θα πέφτει κ ματσούκι. Στη θέση της αεροσυνοδού Λιάνης θα βλέπουμε την καθηγήτρια Μπαζιάνα. Στη θέση του ξαδέλφου κλόουν Λιάπη θα βλέπουμε το αντίστοιχο αξίας Καρανικα. Ζήτω η ανάπτυξη, τα χασισια , τα καζινο, τα καζινο με τόνο στο ο... Ήταν δίκαιο κ έγινε πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτι δεν πάει καλά μ' αυτούς που ψηφίζουνε.
    Εχουν πήξει στην αριστερή προπαγάνδα και ξεχελίζει από τα αυτιά τους
    Όπως καλή ώρα εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διωχνεις κρεμα ...φερνεις κατακαθια...δικαιο συστημα ...προοδου.Η πας πισω στις σπηλιες....η βαζεις την σπηλια μπροστα για να πας σιγουρα.Λεγεται προοδος αυτο.Αν ακουτε για προοδο ξερετε τι εννοουν....την λιθινη εποχη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. νικος ξυλουρης μπηκαν στην πολη οι οχτροι
    https://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Nino Rota - Godfather Soundtrack - Main Title/The Immigrant

    https://www.youtube.com/watch?v=_putDJTx3PM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απαντήσεις
    1. Κ.Ταου
      Αυτοι λενε οτι εφυφαν απ τις χωρες τους λογω πολεμου..Οκ ?? Τι θα κανουν αν γινει ελληνοτουρκικος πολεμος και πευτουν βομβες ?? Αν πχ. Το Αιγαιο ειναι ζωνη πολεμου ?? Αν πεσει και πεινα και κοπει καθε παροχη ?? Τι γνωμη εχεις ?? Το λεω γιατι ειναι το πιο βεβαιο σεναριο λογικα...αφου εδω δεν αντιδρα κανεις.Οι τουρκοι βλεπουν την αφασια ολη.Δεν θαχουν καλυτερη στιγμη.Σου λεει με το μπαμ αυτοι θα πανε καφενειο το πρωι...Δεν ειναι πιθανον ??

      Διαγραφή
  11. Μα δεν πρέπει κάποιος να τους σταματήσει ;
    Πολύ φοβάμαι οτι είμαστε πολλοί αλλά σκόρπιοι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατα βάση η άποψη μου είναι ότι οι περισσότεροι δεν είναι πρόσφυγες. Είναι πρόβλημα τεράστιο για την Ελλάδα και όχι μόνο. Σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία θα κάνουν πλιάτσικο και βιασμούς. Πρέπει να κλείσουμε τα συνορα άμεσα, κατι που δεν γίνεται προς το παρών λόγω πολιτικής και συν αυτό οι τούρκοι σιγά σιγά πρεπει να αρχίσουν να αγχώνονται πάρα πολυ με την παροχή βοήθειας σε Κούρδους και λοιπούς απο μέρους Ελλάδας.

    Μια διόρθωση μόνο , το όνομα είναι Ταυ όπως το γράμμα Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενα λογικο πιθανο σεναριο ειναι ο πολεμος.Μικρος η μεγαλος.Πολυ πιθανο σεναριο.Το δευτερο σεναριο που βαζεις εσυ ειναι επισης το πιο πιθανο.Λεηλασιες και βιασμοι απ τους λαθρο εν μεσω πολεμου και πεινσς.Αλλα αυτοι ειναι πια πολλοι.Δηλ. και το πλιατσικο και οι βιασμοι και οι καταστροφες θαναι σε ποσοτητα μεγαλα ολα.Αυτο μας εκαναν οι αρχοντες ολοι οι ανευθηνοι...ταχα για ανθρωπιστικους λογους.Η αφασια του κοσμου θα γινει αποτομα κραυγη οργης κι ελεους.Ο χαβαλες της αφασιας θα γινει αποτομα θρηνος.Θα ακουμε την λεξη....ιδεολογια πχ.και θα σκοτωνουμε αμεσως αυτον που την ειπε.Θα αναγκαστουμε να παρουμε τα οπλα.Πως οχι ...αν χθες πχ.σου βιασαν την κορη..η σκοτωσαν την μανα σου ??Ειναι φυσικο οσοι εφεραν αυτο το κολασμενο πραγμα εδω...να εξαυλωθουν εντελως απ τον κοσμο...εως τριτης γενεας.
      Ποσο πιθανα ειναι αυτα ολα ?? Θαλεγα παρα πολυ...αφου σαν πολιτες δεν κανουμε τιποτε για να μην γινουν.Εκτιμω ( ισως και μακαρι να κανω λαθος ) οτι η πιθανοτητα ειναι 60 ο/ο. Και βαλε.Αν δεν γινουν ετσι τοτε η χωρα θα εποικιστει πληρως και θα χαθει μεσα σε ενα ...χασμουριτο..Οι γιαγιες μας ελεγαν ...οπως εστρωσες παιδι μου θα κοιμηθεις....Ολα τα αλλα ..ειναι ανεκδοτα .Θαρθει ο Μητσοτακης η ο Τσιπρας η η κυρα Κατινα να μας σωσει η ο Αβρααμ Παπας....Ειναι κι αυτο ενα θεμα...οτι εξαντληθηκε η δεξαμενη των ...Σωτηρων.Αντε ..εφυγε ομαλα ο υπσρχων κι ηλθε ο αλλος.Και σε εξι μηνες αρον αρον απ τις χαζομαρες του φευγει...Μετα τι ?? Ποιος ??Δεν υπαρχει κανεις σωτηρ αλλος !!! Κενο !!!! Θα κοιταει ο ενας τον αλλον εκπληκτος !! Κανεις στην ...σκηνη !! Καηκε ολη η λαμπαδα της ανοησιας !!! Θαχουμε ξοδεψει ολα...λεφτα...ζωες...ελπιδες...και ολους τους διαθεσιμους ανοητους επισης!!! Τι σπαταλος λαος !! Τελος οι ...αναθεσεις σε εργολαβους.Τοτε η σηκωνεσαι απ τον καναπε....η γινεσαι ενα με τα ελατηρια του που εχουν πεταχτει εξω !!! Τιθεται θεμσ αν προλαβαινεις πια οτιδηποτε...

      Διαγραφή
    2. Η αφασία του κόσμου είναι το πιο άσχημο, κυρίως στην Αθήνα. όσο αργει η κατάσταση τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα, το μπαμ δεν το γλιτώνουμε.
      Με πολιτική βούληση γίνετι και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα απο όσο φαντάζεται κανείς και σχετικά πιο αναίμακτα, δεν βλέπω όμως να υπάρχει , όσοι περιμένουν ΝΔ για σωτηρία έχουν αυταπάτες.
      Πρέπει να βρούμε λύση άμεσα, εμείς οι πολίτες το θέμα είναι πολύ σοβαρό και βέβαια ο καθένας πρέπει να φροντίσει για την αυτοάμυνα του, τώρα.

      Διαγραφή
    3. Κ.Ταυ μιλας πολυ νορμαλ σαν ανθρωπος.Ψυχραιμα...ηρεμα..πολιτισμενα ..χωρις ατακες...υβρεις ..μπηχτες..και εγωισμο.κακοβουλο...η πολιτικη μυωπια..Συγχατητηρια το χαρηκα. Εχεις δικιο πολυ.

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ Δημητρης Κ. επίσης.

      Διαγραφή
    5. Μας λειπει βεβαια η φυτοπροστασια...τα διαφυλικα λιπασματα κλπ....Αυτα εχει η ζωη...

      Διαγραφή
    6. Κι αυτη η μυστηρια κβαντικη διεμπλοκη αλλοτε δουλευει...αλλοτε οχι....

      Διαγραφή
  13. Πέρα από "Αστείο Ενδιαφέρον Συναρπαστικό" ως αντιδράσεις σε κάθε ανάρτηση, πρέπει να μπει και το "Εξοργιστικό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.