20/7/18

Πληροφορίες σχετικά με κινήσεις τρομοκρατίας

1. Συνεργασία της Europol με την Ισραηλινή αστυνομία με υπογραφή συμφωνίας για την δίωξη εγκληματικών δικτύων που κυριαρχούν σε μεταφορά όπλων, ναρκωτικών και δουλεμπόριο. Αναμένεται να είναι μια κίνηση που θα ενδυναμώσει το κυνήγι πολλών κακοποιών αλλά και τρομοκρατών που συνδέονται με αυτά τα δίκτυα.
2. Γαλλία, Γερμανία Βέλγιο και Ισπανία θέλουν να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκό μητρώο για θέματα τρομοκρατίας που θα παρέχει προσβάσεις σε υποθέσεις που περάσαν από δικαστήρια και διάφορες Αρχές για να μπορούν να ακολουθήσουν τυχόν συνδέσεις μεταξύ τους. Η πρόταση γίνεται ως συμπλήρωμα στο αντιτρομοκρατικό κέντρο της Χάγης.
3. 12 πράκτορες της Ρωσίας εγκαλεί για κατάθεση το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ανάμειξη τους σε παρεμβάσεις και επιθέσεις κατά εταιριών (cyber attacks) στις εκλογές του 2016 στην χώρα. 
Τα ονόματα τους είναι τα ακόλουθα και ήταν στις ΗΠΑ ως μέλη των ομάδων 26165 και 74455 της GRU.
Viktor Borisovich Netyksho, Boris Alekseyevich Antonov, Dmitriy Sergeyevich Badin, Ivan Sergeyevich Yermakov, Aleksey Viktorovich Lukashev, Sergey Aleksandrovich Morgachev, Nikolay Yuryevich Kozachek, Pavel Vyacheslavovich Yershov, Artem Andreyevich Malyshev, Aleksandr Vladimirovich Osadchuk, Aleksey Aleksandrovich Potemkin, Anatoliy Sergeyevich Kovalev

4. Εκτεταμένα επεισόδια και κλιμάκωση σε σημείο εξέγερσης σημειώνονται στο νότιο Ιράκ από πολίτες. Τα αιτήματα είναι οικονομικά και πολιτικά και όχι θρησκευτικά. Ένα εξ αυτών είναι για παράδειγμα η δύσκολη προμήθεια ηλεκτρικού ρεύματος λόγω υπέρογκου κόστους, αφού το σύνολο του δικτύου είναι σχεδόν σε ιδιωτικά χέρια. Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, οι μάχες είναι ένοπλες και υπάρχουν βολές κατά αμάχων.
5. Αναταραχή στα ΜΜΕ της Αιγύπτου και όχι μόνο καθώς το καθεστώς του Αλ Σίσι επιβάλει πλέον φυλάκιση σε οποιονδήποτε αναφέρει κάποια είδηση (επίσημα ή ανεπίσημα) που θα θεωρηθεί από την κυβέρνηση ως "fake" ή άρθρο πρόκλησης μίσους και παρότρυνση προς παραβίαση νομοθεσίας. Αυτό θα περικλείει blogs, κοινωνικά δίκτυα και προσωπικές σελίδες.
Αλέξανδρος Νίκλαν (Alexandros NiKlan)
Σύμβουλος Θεμάτων Aσφαλείας
Geopolitics & Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.