9/7/18

Πάλι υπερωρείες τα ΜΑΤ - «Θερμή» υποδοχή ετοιμάζουν στον πρωθυπουργό οι Θεσσαλονικείς

Λίγο πριν μιλήσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), διαδηλωτές θα τον «υποδεχτούν» με πανό και συνθήματα
Δύο ώρες πριν την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) το απόγευμα της Δευτέρας, διαδηλωτές ετοιμάζονται να «υποδεχτούν» τον πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενοι για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό αλλά και για τη γενικότερη πολιτική της κυβέρνησης.
Μετά από διαδικτυακό κάλεσμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 17:00 έξω από το ξενοδοχείο Hyatt Regency. Σε σχετικό κάλεσμα στο facebook, οι διοργανωτές αναφέρουν ότι, «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει προσκληθεί ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης. Να είμαστε όλοι εκεί για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά!».
Η διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού γίνεται λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες όπου – μεταξύ άλλων – θα συζητηθεί η πρόσκληση της ΠΓΔΜ στον Οργανισμό, αφού βεβαίως ολοκληρωθούν πρώτα όλες οι διαδικασίες από την πλευρά της γειτονικής χώρας που προβλέπονται στη συμφωνία των Πρεσπών. Τα μέτρα για την επίσκεψη του πρωθυπουργού θα είναι δρακόντεια και η Αστυνομία θα προσπαθήσει να εμποδίσει να φτάσουν οι διαδηλωτές κοντά στο ξενοδοχείο όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στις 19.00 για την οικονομία στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στο ξενοδοχείο Hyatt Regency. Θα ακολουθήσουν δύο συνεχόμενα ταξίδια στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, όπου θα έχει την ευκαιρία να κάνει παρεμβάσεις και συναντήσεις για τα εθνικά μας θέματα, όπως  το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται στις τουρκικές φυλακές , τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και το προσφυγικό.
Πηγή: In.gr

6 σχόλια:

  1. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Στη χώρα μας η δημόσια παρουσία του πρωθυπουργού ( όποιος και να είναι) συνοδεύεται κατά κανόνα από αστυνομική δύναμη (ΜΑΤ κλπ)
    Προσωπικά εγώ διαφωνώ με αυτή την πάγια τακτική.
    Τουλάχιστον να αποφεύγεται η άσκηση βίας από τα ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών.
    Δυστυχώς όμως στα χρόνια της πρωθυπουργίας Σαμαρά, τότε δηλαδή που εσείς είσαστε άνθρωπος του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, η χρήση των χημικών δακρυγόνων ήταν καθημερινό φαινόμενο στις πρακτικές που χρησιμοποιούσε ο Δένδιας τότε υπουργός Αστυνομίας στην κυβέρνηση Σαμαρά.
    Δηλαδή ( πέρα από τα δακρυγόνα) οι υπερωρίες των ΜΑΤ τότε στη εποχή του Σαμαρά ήταν καθημερινές.
    Περιορίζομαι κλείνοντας σε ένα διπλό λακωνικό ερώτημα.
    Υπάρχουν καλά και κακά ΜΑΤ;
    Εαν όχι πως βλέπετε εκ των υστέρων την παραπάνω επιλογή της τότε κυβέρνησης στην οποία διατελέσατε θεσμικά στέλεχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχείς εκείνοι που ενώ ρίχνει καρεκλοπόδαρα ,
      στέκονται και
      απευθύνουν σε άλλους υπαρξιακά ερωτήματα.

      Και όπως είπε ο κομμισσάριος τής ΕΣΣΔ στον αμερικανό τουρίστα :
      "μην ξεχνάτε ότι, σείς καταπιέζετε τούς νέγρους" .

      Νά'ναι καλά ο άνθρωπος: μεσ' στην μαυρίλα, με έκανε και χαμογέλασα.

      Διαγραφή
    2. Κρίτων Καππαδόκης ( 9/7 9.05 μμ)
      Όταν αναφέρεται κάποιος σε συγκεκριμένα γεγονότα μη αμφισβητούμενα , δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που «ρίχνουν καρεκλοπόδαρα»
      Όταν καταθέτει κάποιος σαφέστατα πολιτικά ερωτήματα δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που «απευθύνουν σε άλλους υπαρξιακά ερωτήματα»
      Εκείνο που σου χρειάζεται αντί να χαμογελάς μέσα στην άγνοιά σου είναι απαραίτητο
      1) Να βελτιώσεις τη γλώσσα σου γιατί εμφανώς υστερείς στο γλωσσικό θέμα
      2) Μα ενημερωθείς για μια σειρά πολιτικών γεγονότων ώστε να σχολιάζεις ως γνώστης με μεγαλύτερη ευχέρεια.

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ για τις υποδείξεις.
    Για να βελτιωθώ στο γλωσσικό θέμα, όπου εμφανώς υστερώ, έρριξα μια ματιά και στον "Μπαμπινιώτη", όπου είδα (σελίδα 897) ότι "ρίχνει καρεκλοπόδαρα" είναι πράγματι συνηθισμένη έκφραση που σημαίνει πως "ρίχνει πολλή βροχή".
    Δηλαδή δύσκολες καιρικές συνθήκες και μεταφορικά και αντίξοες, δυσμενείς χρονικά συγκυρίες: π.χ. όταν οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν μπορούν να περάσουν (προς Βορά)την Κοιλάδα των Τεμπών και όταν όπου πάει ο Τσίπρας είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από Τάγματα Αστυνομικών.
    Προφανώς λοιπόν δεν σού απέδωσα ποτέ ότι ρίχνεις εσύ τα καρεκλοπόδαρα, μιάς και δεν σε εξισώνω προς τον Νεφεληγερέτη που έριχνε μπόρες και καταιγίδες .
    Και δεδομένου ότι η αστυνομία είναι πάντα φιλοκυβερνητική και δεν φταίει αυτή άν αλλάζουν οι κυβερνήσεις, παρέπεται ότι το ερώτημα
    "Υπάρχουν καλά και κακά ΜΑΤ;"
    δεν είναι πολιτικό, αλλά σαφώς υπαρξιακό .
    Με αναφορές στο προαιώνιο δίλημμα περί τού αγαθού:
    θέση ή άρνηση ; πρόσληψη ή απόρριψη; Καλό ή κακό; Αρετή ή κακία ;;

    Και τώρα πάω για ύπνο, ώστε να μπορώ να ξυπνήσω c.D. νωρίς, προκειμένου να μελετήσω για να ενημερωθώ και για μια σειρά πολιτικών γεγονότων, όπως μού υπέδειξες.
    Ευχαριστώ για την δημιουργική επικοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα πολλά λόγια σου απαντώ λακωνικά ( όσο μπορώ) .
    1)Αναφέρεσαι σε τάγματα αστυνομικών στην σημερινή εποχή. Αποκλειστικά για την ενημέρωση σου και μόνο σε πληροφορώ ότι δεν υπάρχουν στη χώρα μας τάγματα αστυνομικών. Εκτός και αν εννοείς τους ταγματασφαλίτες που καταργήθηκαν προ πολλού.
    2)Γράφεις ότι η Αστυνομία «είναι πάντα φιλοκυβερνητική κλπ» Για την ενημέρωση σου και μόνο σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά σε ένα βιβλίο την εκδόσεων νήσος με τίτλο «Το βαθύ κράτος» στην σημερινή Ελλάδα και η ακροδεξιά. Άρα το ερώτημα« καλά και κακά ΜΑΤ» είναι πολιτικό και όχι υπαρξιακό.
    3)Ο μύθος « όταν οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν μπορούν να περάσουν προς βορά την κοιλάδα των Τεμπών κλπ» είναι αναγκαίο να διαδίδεται προκειμένου να διατηρείται ακμαίο το «φρόνημα» μιας μερίδας των διαδηλωτών για το Σκοπιανό (εννοώ τους ναζί, τους φασίστες τους ακροδεξιούς), και δεν εννοώ όλους τους άλλους διαδηλωτές.
    4) Η αναφορά σου στον Μπαμπινιώτη δεν σημαίνει ότι η γλώσσα σου είναι επαρκώς βελτιωμένη , ιδίως όταν χρησιμοποιείς φράσεις του που δεν σχετίζονται με εμένα ( όπως γράφεις) ούτε με αυτά που έγραψα στον κ. Σάββα Καλεντερίδη
    Καλό ύπνο ( εύχομαι όχι πολιτικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι μπράβο. Τώρα τα είπες καθαρά.
      Συνεννοηθήκαμε.
      Άντε γειά σου .

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.