4/7/18

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - Έκλεισαν όλους τους δρόμους προς αεροδρόμιο

Σε αστυνομικό κλοιό το ξενοδοχείο HYATT όπου ο Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας και τους πρωθυπουργούς Ρουμανίας και  Βουλγαρίας  - Διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων η ΕΛΑΣ από τις 12.00 το μεσημέρι - Κάλεσμα για συγκεντρώσεις υπέρ της ελληνικότητας της  Μακεδονίας

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ. Δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.
Ο κόσμος, σαφώς και είναι εξοργισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις και την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ, με την οποία η ΠΓΔΜ αποκτά την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά της εκχωρείται κιόλας η εθνικότητα Μακεδόνας, όπως και η μακεδονική γλώσσα. 


Σε αυτά όλα, έχουν γίνει καλέσματα για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Όπως μεταδίδει το thestival.gr o «Φορέας» καλεί τους Θεσσαλονικείς να συγκεντρωθούν στις 17.00, «στη στάση του ΙΚΕΑ με μία ελληνική σημαία», ενώ στη συνέχεια το κεντρικό σημείο συνάντησης είναι ο Λευκός Πύργος. Το σχετικό κάλεσμα έγινε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, 200 μέτρα από τον χώρο του ξενοδοχείου, με δεκάδες αστυνομικούς, και πολλές κλούβες των ΜΑΤ να είναι επί ποδός για παν ενδεχόμενο.

Η ΕΛΑΣ έκλεισε τους δρόμους 

Εκτακτα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας για “ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας” έχει λάβει η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ώστε κανένα αυτοκίνητο να μην μπορεί να πλησιάσει το ξενοδοχείο “HYATT REGENCY”, όπου διεξάγεται σήμερα η Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Σερβίας-Ρουμανίας-Βουλγαρίας. 

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, από τις 12 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ανωνύμου οδού, που διέρχεται έμπροσθεν του ξενοδοχείου, “από τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσ/νικης-Ν.Μηχανιώνας μέχρι το ύψος της Εθνικής οδού Θεσ/νικης-Ν.Μουδανιών”. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορίας των οχημάτων διεξάγεται από τους γύρω δρόμους ενώ την τήρηση των όρων της απόφασης έχει αναλάβει το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης. 

Δείτε τη φωτογραφία από το seleo.gr
1b35324d2bcc6589c85c468bcdd87420_XL

Το πρόγραμμα της συνόδου 

Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει αναλυτικά ως εξής:

18:00-18:55: Τετραμερής συνάντηση των ηγετών

Παράλληλη συνάντηση των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών των τεσσάρων χωρών

19:00: Ολομέλεια της τετραμερούς και δείπνο εργασίας

20:15-21:00: Κοινές δηλώσεις των ηγετών προς τα ΜΜΕ
Πρώτο Θέμα
Φωτογραφία από το seleo.gr

1 σχόλιο:

  1. Αυτό είναι η χαρά του να είσαι πρωθυπουργός των Ελλήνων! Σε αγγαλιάζουν, σε χαιρετούν ένθερμα! Το ζεις ρε αδερφέ άμα είσαι πατριώτης, αυτά είναι! Πως είπαμε τον λένε? Πρωθυπουργό των ματ? 😂👹☠

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.