27/7/18

Τ' ακούσαμε κι αυτό! Προσπαθούν και δεν βρίσκουν λάθος...

Σχεδόν αλάνθαστοι εμφανίζονται πολιτική ηγεσία και διοικήσεις των αρμόδιων αρχών στη διαχείριση της πυρκαγιάς

«Προσπαθώ και για λόγους συνειδησιακούς να βρω λάθη, αλλά επιχειρησιακά δεν βρίσκω μεγάλα λάθη», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, φανερώνοντας τον τόνο της γραμμής που θα τηρήσει η κυβέρνηση στη διαδικασία απόδοσης ευθυνών για τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική.
Η πολιτική ηγεσία της πολιτικής προστασίας δείχνει να εστιάζει περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, μιλώντας για σοβαρές ενδείξεις περί εμπρησμού, σε συνδυασμό με ακραίες καιρικές συνθήκες, παρά στη διαχείριση της κρίσης που επέφερε τον θάνατο -μέχρι στιγμής- 83 ανθρώπων.
Αποδίδει εξάλλου σε έλλειψη διαθέσιμου χρόνου το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών που έπληττε με σφοδρότητα η πυρκαγιά.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες πυρόπληκτων, δεν υπήρξε καμία συντονισμένη καθοδήγηση για την προστασία των κατοίκων, που είτε εγκλωβίστηκαν στους οικισμούς, είτε διέφυγαν στη θάλασσα, όπου και παρέμειναν έως και 6 ώρες χωρίς να τους περισυλλέξουν οι αρχές.
Σημειώνεται ότι παραμένει ακόμη άγνωστος, χωρίς επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των αγνοούμενων. Περισσότερα από 2.000 κτήρια έχουν καεί, από τα οποία -μέχρι στιγμής- περισσότερα από 1.200 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα.
Στο μεταξύ, η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρέθεσε χθες ένα πρώτο «πόρισμα» μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στην Ανατ. Αττική, διευκρινίζοντας ότι η ανάλυση των δεδομένων είναι ακόμη σε εξέλιξη. 
naftemporiki.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Θεός μας φύλαξε και τον έκανε πολιτικάντη και απαλλάχθηκε το στράτευμα από τις "άψογες και αλάνθαστες" υπηρεσίες του...φανταστείτε τον να "ΠΡΆΤΤΕΙ" με τα Τ/Θ σε πραγματικό πόλεμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.