30/8/18

Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ θα επιτεθούν εντός 24 ωρών εναντίον της Συρίας

...όταν αυτή επιτεθεί εναντίον του Ινλτίμπ 
Σε μια σημαντική δήλωση προέβη πριν από λίγο η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.
Σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε το Russia Today, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της πρόκειται να επιτεθούν με πυραύλους εναντόν της Συρίας εντός 24 ωρών μετά από την έναρξη της επιχείρησης του στρατού της Συρίας εναντίον των τζιχαντιστών τρομοκρατών που εδρεύουν στην επαρχία Ιντλίμπ.
Από την πλευρά του ο πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov, έκανε έκκληση στην Ουάσιγκτον και ζήτησε να σταματήσει τις σχετικές πρετοιμασίες του Πενταγώνου.
Την έκκληση-προειδοποίηση έκανε ο Ρώσος διπλωμάτης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ειδικό εκπρόσωπο των ΗΠΑ για τη Συρία, James Jeffrey, στον οποίο είπε "να μην στέκονται απέναντι και να μην παρεμποδίζουν οι χώρες της Δύσης την επιχείρηση απελευθέρωσης του Ινλτίμπ".
Προειδοποίηση για την επιχείρηση απελευθέρωσης του Ιντλίμπ έκανε και ο Τούρκός ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι μια στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ, θα είναι καταστροφική συμφορά για την περιοχή.
Σημειώνεται ότι στην ανατολική Μεσόγειο έχουν καταπλεύσει πλοία του αμερικανικού ΠΝ, που φέρουν πυραύλους Τόμαχοκ, καθώς και 20 πλοία του ρωσικού ΠΝ, ενώ σχηματισμοί και μονάδες του συριακού στρατού, μαζί με μονάδες πολιτοφυλάκων από το Ιράν και το Ιράκ, έχουν συγκεντρωθεί στο Χαλέπι και τη Χάμα, έτοιμες να επιτεθούν εναντίον των τζιχαντιστών που εδρεύουν στο Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.