13/8/18

Δείτε ποιες είναι οι 7 χώρες που στηρίζουν την Τουρκία έναντι των ΗΠΑ

  • (Φωτ.: pinsdaddy.com)
Επτά είναι οι χώρες που στηρίζουν φανερά την Τουρκία, στις δύσκολες αυτές ώρες και ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατάρρευση του εθνικού νομίσματός της. Δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως πρόκειται για τις εξής:
Ιράν

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ Μπεχράμ Καζίμι επικρίνοντας την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη για κάθε βοήθεια και υποστήριξη στην Τουρκία.
Ιταλία
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Έντζο Μοαβέρο Μιλανέζι, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, το σαββατοκύριακο, έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Τουρκία, δηλώνοντας ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην Μεσόγειο.
Γερμανία
Ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας Πέτερ Αλταμάιερ αντέδρασε στην επιβολή πρόσθετων φόρων στην Τουρκία και την Κίνα από πλευράς των ΗΠΑ. Ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στους πρόσθετους φόρους είπε ότι αυτοί είναι παράνομοι, ενώ δήλωσε ότι παρακολουθεί με ανησυχία την πτώση της τιμής της τουρκικής λίρας.
Πακιστάν
Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, με ανακοίνωσή του, δήλωσε ότι το Πακιστάν υποστηρίζει και στέκεται δίπλα στην Τουρκία, την οποία θεωρεί σημαντική οικονομική δύναμη και στενό σύμμαχο.
Ρωσία
Ο Ερντογάν κάλεσε τις άλλες χώρες να κάνουν τις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές με βάση τα εθνικά τους νομίσματα και όχι με το δολάριο. Η Ρωσία στήριξε αυτήν την έκκληση, δηλώνοντας ότι και η ίδια καταβάλλει προσπάθειες στην κατεύθυνση αυτή. Από την άλλη πλευρά, ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σήμερα, για το αν η Τουρκία ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, είπε: «Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για διάφορα σχέδια, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου Türk Akımı και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκουγιου».
Κατάρ
Ο συγγραφέας και αρθρογράφος του Κατάρ Τζαμπέρ Ελ Χαρμί, έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: Ήταν αναμενόμενος ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι μια μουσουλμανική χώρα και γι' αυτό δεν αποδέχονται να είναι οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητη. Όμως είναι απαράδεκτο ορισμένοι Άραβες να επιχαίρουν με αυτά που συμβαίνουν...
Λίβανος
Χθες, στην πόλη Σάιντα του Λιβάνου ξεκίνησε μια καμπάνια για την υποστήριξη της Τουρκίας. Ο Σουχά Μαρούφ, που έχει σχέση με το πρακτορείο TİKA, κάλεσε τους Λιβανέζους να μετατρέψουν τα δολάριά τους σε λίρες Τουρκίας.

22 σχόλια:

  1. Αν είναι έτσι μπράβο στην Τουρκία !! Εγώ ερωτώ, τόσο ανοιχτά ποια χώρα είναι με εμάς , απλά ρωτώ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύπρος, Γαλλία, Αίγυπτος, Ισραήλ

      Διαγραφή
    2. ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?

      Διαγραφή
  2. ... και ο ΣΚΑΙ από τα κανάλια
    ... και το pronews από τα blogs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και η Βενεζουέλα του φίλου του ΣΥΡΙΖΑ, Μαδούρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. The alliance represents liquidity, energy, nuclear technology, regional influence and reach and International solidarity.
    The US has a small chance of success.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 1. Γερμανία ~ Oi τράπεζές της έχουν χρηματοδοτήσει και επενδύσει σε Τουρκία Η Γερμανία πάντα είναι με τα μικρο-συμφέροντά της.
    2. Ιταλια ~ Πολεμικά πλοία της Τουρκίας καταδίωξαν την ΕΝΙ και τώρα η Ιταλία υπόστηρίζει τουρκία τι να πεί κανείς? Η Ελλάδα/Κύπρος δεν πρέπει να εμπιστεύεται Ιταλία και ΕΝΙ.
    3. Πακιστάν ~ Eχουν πολλά κοινά με Τουρκία όπως τον ισλομο-φασισμό, την τρομοκρατία και την κακοποίηση γυναικών και παιδιών. Οι πακιστανοί πρέπει να πάρουν πόδι από την Ελλάδα.
    4. Ρωσία ~ απόλυτα φυσικό γιατί Πούτιν και Ερντογάν έχουν πολλά κουνά συμφέροντα και φιλίες.
    5. Κατάρ ~ Eίναι η χώρα που υποστηρίζεται από Τουρκία για να υποστηρίζει τρομοκράτες όπως το ΙΚ.
    6. Λίβανος ~ Τουρκία & Λίβανος έχουν κοινό εχθρό το Ισραήλ. Αν και η Τουρκία ήταν πρωταγωνιστής στην διάλυση της Συρίας.
    7. Ιραν ~ Οι ΗΠΑ πρώτα κατέστρεψαν το Ιραν και τώρα το απομόνωσαν. Το Ιράν είναι απομονωμένο και δεν έχει άλλες επιλογές παρά Ρωσία και Τουρκία.

    Με τέτοιους φίλους πάντως η τουρκία σίγουρα θα «σωθεί» όπως σώθηκαν με τους ίδιους φίλους η Συρία, το Ιράκ, και η Λιβύη. Οψόμεθα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ο Ερντογάν οδηγεί την χώρα του στην άβυσσο και παρόλο που έχει απαγάγει δύο Έλληνες στρατιωτικούς υπάρχουν Ελληνομαθείς, ακόμα και εδώ στο ιστολόγιο, που υποστηρίζουν τον Ερντογάν θερμά μόνο και μόνο επειδή είναι σύμμαχος του Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλοί είναι ψυχασθενείς, πάσχοντες απο το σύνδρομο της Στοκχόλμης!

      Διαγραφή
  7. Παλι οι Ιταλοι.. φιλαρακια των Μπουνταλαδων οπως το 1922 που μας πουλησαν.. και για συγγνωμη μας την επεσαν και το 1940 αλλα εκει εφαγαν αερα.. φυσικα αν παμε και πιο πισω στην Ιστορια θα θυμηθω και το ρολο που επαιξαν Βενετοι.. Γενουατες στο Γαλατα.. στην πολη κτλ.. και πιο πισω ακομη? Ρωμαικη κατακτηση και ισοπεδωση? Μεταφορα-ξυλωμα του Ελληνικου πολιτισμου με ολοκληρες καραβιες στη Ρωμη?.. και ποσα αλλα δεινα που δε περιγραφονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντώντας στους παραπάνω στο ερώτημα "εμείς με ποιον είμαστε και ποιος μας στηρίζει" απαντώ με τους Έλληνες, αρκεί να επιλέξουμε έναν δικό μας για κυβερνήτη και όχι τα φερέφωνα των μεγάλων συμφερόντων. Ως προς το κάλεσμα του Ερντογκάν να γίνεται το διεθνές εμπόριο όχι με βάση το δαλάριο, δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι τελείως ανιστόριτος. Θυμάστε τον Σαντάμ Χουσεϊν; Ε κι αυτός μετέτρεψε το χρυσό του κράτους του σε γιέν κι έκανε τις διεθνείς συναλλαγές του με γιεν και γαλλικά φράγκα. Όχι θα τον άφιναν οι Αμερικάνοι να τους μπει στο ρουθούνι τους. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που τον αφάνισαν. Τα άλλα που μας λέγανε ήτανε παπαρδέλες για ανόητους. Αν επιμείνει, το ίδιο θα πάθει και ο νεοσουλτάνος. Ως προς τη Γερμανία και Ιταλία που γράφεται ότι τον υποστηρίζουν, τα κράτη αυτά έχουν τεράστιες επενδύσεις στην Τουρκία και με τον τρόπο αυτόν υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους. Ίσαμε εκεί όμως και τα ωραία λόγια είναι εύκολα. Για το Πακιστάν, τον Λίβανο, την Περσία και το Κατάρ, δε νομίζω πως έχουν τη δυναμική να επιβάλουν νέα κατάσταση στο διακρατικό εμπόριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με προπαγάνδα υπέρ η κατά της Τουρκίας δεν βελτιώνεται η κατάσταση της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι μακάρι να είχαν οι δικές μας μπουμπούδες, λίγο απο το τσαγανό του Ερντογάν. Την μάχη που δίνει αυτός με την παγκόσμια τραπεζική χούντα θα έπρεπε να την έχουμε ξεκινήσει εμείς εδώ και καιρό, όπως και επίσης απέναντι στον ίδιο και στις απειλές του εναντίον μας θα έπρεπε να ήμασταν πιο αποφασιστικοί. Κατά τα άλλα μόνο προφητείες, προβλέψεις και ευχολόγια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυγόδικος με το Σύνδρομο της Στοκχόλμης: - ποιό θύμα (βλέπε μ...) πεθαίνεις
      τι να πεί κανείς για μία χώρα όπου οι ανόητοι πολίτες της θαυμάζουν τον Ερντογάν τον απαγωγέα τους - Αντε να δείς κανένα τουρκικό στη τελεόραση να ξελαμπικάρεις

      Διαγραφή
    2. Πάνσοφε και πανάγιε Κοσμά Αιτωλέ...Μεγάλη η χάρη σου,και τα φώτα σου επίσης. Βλέπεις το δέντρο αλλά όχι το δάσος. Ναι ο Ερντογάν έχει απαγάγει δύο Έλληνες.Το ΔΝΤ και οι τράπεζες έχουν απαγάγει όλη την χώρα και την έχουν φέρει σε σημείο να μην μπορεί να τους υπερασπιστεί. Αυτό γράφω. Φυσικά είναι δύσκολο για κάποιους σαν εσένα να κάνουν συζήτηση ουσίας, το καταλαβαίνω απο τα τόσα που γράφεις . Είπαμε, μόνο συνθήματα..

      Διαγραφή
  10. Αν ο Πούτιν έκανε τα μισά καψόνια από αυτά που κάνει ο Τράμπ στον βλάκα-Ερντογάν φανταστείτε τι θριαμβολογίες θα γράφανε οι κάθε λογής Ρωσόφιλοι. Θα είχαν πάρει την Πόλη ήδη οι ονειροπαρμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα δεινά του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο οι καλοί μας δυτικοί σύμμαχοι, ας μην τα ξεχνάτε.Έλληνας ο πιο έξυπνος απατεώνας πως τα πατα τόσο συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δείτε ποιες είναι οι 7 χώρες, συν pronews.gr, που στηρίζουν την Τουρκία έναντι των ΗΠΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι ρωσοι δεν θελουν εξόρυξη πετρελαίων στη Μεσόγειο, ούτε αγωγούς προς την Ευρώπη εκτος απο τους δικούς τους. Το ίδιο και οι Αμερικανοι μιας και προέχει να πουλησουν τα σχιστολιθικα τους στα οποια έχουν επενδύσει τα πάντα και συγχρόνως να κρατησουν κατω τη Γερμανια. Η Τουρκια, μετα τη διάλυση Ιρακ -Συρίας, θελει μερίδιο στον νεο δρόμο του μεταξιου και να κατοχυρωσει θεση στη μελλοντική εκμεταλλευση των κοιτασματων της ανατολικης λεκανης. Το ίδιο και το Ισραήλ -Αίγυπτος. Ολοι διεκδικουν, εμείς τι ακριβώς θέλουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.