25/8/18

ΠΡΟΣΟΧΗ - Με το συλλαλητήριο της 8ης Σεπτεμβρίου στο Βελλίδειο, μπορούμε να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών - Προσοχή στις προβοκάτσιες - Οδηγίες προς "ναυτιλομένους"

Οδηγίες προς τους διοργανωτές των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία
Του Σάββα Καλεντερίδη
Στα δυο μεγάλα, πάνδημα, ειρηνικά και δημοκρατικά συλλαλητήρια, τα οποία επιχείρησαν να αμαυρώσουν με απαράδεκτες δηλώσεις διεφθαρμένοι* ως το κόκκαλο πολιτικοί, συνεπικουρούμενοι από κρατικά και κομματικά μέσα προπαγάνδας, συμμετείχα ως απλός πολίτης και συνέβαλα στα πλαίσια των δυνατοτήτων μου στην επιτυχία τους.
Αυτό που είχα δημοσίως δηλώσει, είναι ότι οι διοργανωτές θα πρέπει να έχουν υπ’ όψιν τους και να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα εξής:
Πρώτον, τα συλλαλητήρια γίνονται μόνο για το εθνικό θέμα, τη Μακεδονία και στόχο έχουν την πάνδημη καταγγελία της προδοτικής συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταδικάζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και περίπου το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεύτερον, δεν πρέπει να έχουν αντικυβερνητικό χαρακτήρα, γιατί τότε θα χάσουμε τη στήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνων που θεωρούν σημαντικότερο το να παραμείνει το κόμμα τους στην κυβέρνηση, από το να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια, για να ρίξουν την κυβέρνηση.
Τρίτον, θα πρέπει να αποφευχθούν τα συνθήματα του τύπου «Θα πάρουμε τα όπλα, να μπούμε στα Σκόπια», «Αλήτες προδότες** πολιτικοί», «Σκοπιανέ, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ», «γυφτοσκοπιανοί» και άλλα τέτοια, που αφαιρούν και δεν προσθέτουν στο εγχείρημα.
Τέταρτον, στη διοργάνωση και στον ορισμό των ομιλητών θα πρέπει να αποφευχθεί η εμπλοκή πολιτικών προσώπων που έχουν φιλοδοξίες, γιατί τότε δίδεται τροφή στους πολέμιους των συλλαλητηρίων και τους προπαγανδιστές τους να μιλάνε για «Μακεδονομάχους» που χρησιμοποιούν το θέμα της Μακεδονίας, για να επενδύσουν πολιτικά σε προσωπικό επίπεδο.
Πέμπτον, οι διοργανωτές θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ακόμα και με διαβουλεύσεις με τα κόμματα, για να εξασφαλίσουν το ακομμάτιστο των συλλαλητηρίων. Καμία σημαία, πλην της Ελληνικής, κανένα σύμβολο, πλην εκείνων της Μακεδονίας, κανένα «τρικάκι» που παραπέμπει απ’ ευθείας ή δια της τεθλασμένης σε συγκεκριμένο πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο και σχηματισμό. Στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της κυρίως Αθήνας, συμμετείχαν Έλληνες όλων των κομματικών και ιδεολογικών αποχρώσεων, δεξιοί και αριστεροί, πλούσιοι και φτωχοί, σπουδαγμένοι και λιγότερο μορφωμένοι, εργάτες και εργοδότες…
Έκτον, τα συλλαλητήρια ενώνουν και δεν διχάζουν τους Έλληνες, αφού δεν στρέφονται εναντίον των απλών Ελλήνων πολιτών που είναι υπέρ της συμφωνίας, αλλά εναντίον εκείνων που την εξύφαναν και την υπέγραψαν. Επίσης, τα συλλαλητήρια δεν στρέφονται εναντίον των πολιτών του κράτους των Σκοπίων, οι οποίοι είναι θύματα μιας διεθνούς πλεκτάνης, που έστησε και υποστηρίζει εδώ και 120 χρόνια το μεγάλο ψέμα του «μακεδονισμού».
Έβδομον, οι διοργανωτές θα πρέπει να συνεργάζονται σε ανώτατο επίπεδο με τις αστυνομικές αρχές, να δίνουν όλα τα στοιχεία της εκδήλωσης και του μεγέθους που αναμένεται να έχει, για να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα που περιορίζουν ή και μηδενίζουν τα περιθώρια δράσης προβοκατόρων, εξ αντικειμένου ή κανονικών, που δρουν επ’ ωφελεία ντόπιων και ξένων κέντρων.
Ο αναγνώστης θα αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος αυτής της καταγραφής και γιατί τώρα.
Τις 8 Σεπτεμβρίου έχει εξαγγελθεί η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου και μιας συναυλίας-συλλαλητηρίου, σε απόσταση περίπου 500 μέτρω η μια από την άλλη εκδήλωση.
Το γιατί έγινε αυτό, καλό είναι να το πουν στον ελληνικό λαό οι ίδιοι οι διοργανωτές και όχι ο γράφων.
Αυτά που έχω να πω για τις εκδηλώσεις αυτές και ειδικά για το συλλαλητήριο, που θα γίνεται έξω από το Βελλίδειο, όπου θα μιλάει ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, είναι τα εξής:
Πρώτον, η Θεσσαλονίκη έχει ένα βεβαρυμμένο παρελθόν, όχι επειδή οι κάτοικοί της είναι οπισθοδρομικοί, όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν οι προπαγανδιστές που επενδύουν στον διχασμό, αλλά επειδή εκεί επέλεξαν οι ξένοι επιβουλείς να ενεργοποιήσουν το δικτυό τους, που ήταν εκτεταμένο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, για να επιτεθούν και να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σύμβολο, τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Άρα, οι διοργανωτές θα πρέπει να επιλέξουν έναν εξαιρετικά έμπειρο ανώτατο απόστρατο της Ελληνικής Αστυνομίας, να του αναθέσουν καθήκοντα «Περιφρούρησης και Ασφάλειας» της διαδήλωσης και να είναι αυτός το άτομο που θα κάνει τις διαβουλεύσεις με την Αστυνομία, για να αποφευχθεί κάθε είδους προβοκάτσια. Αν γίνει αυτό, αν οι διοργανωτές συνεργαστούν και δώσουν όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία, τότε την ευθύνη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές και όχι οι διοργανωτές. Προσοχή λοιπόν.
Δεύτερον, θα πρέπει να οργανώσουν από χθες μια ολιγομελή Ομάδα Προβολής και Επικοινωνίας, η οποία θα λειτουργήσει και ως Εναλλακτική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων. Δηλαδή, θα προβάλλει τη διαδήλωση με όλους τους τρόπους, θα κανονίζει τις συνεντεύξεις των διοργανωτών με τα ΜΜΕ και θα παρακολουθεί το τι γράφεται και τι λέγεται στα ΜΜΕ και κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συλλαλητήριο. Υπογραμμίζεται ότι η ομάδα αυτή, αν οργανωθεί και λειτουργήσει σωστά, μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της διαδήλωσης, δηλαδή και να ενημερωθεί ο κόσμος για να συμμετάσχει και να επισημανθούν εξ αντικειμένου ή κανονικοί προβοκάτορες, οι οποίοι «φτιάχνουν κλίμα», όπως π.χ. «θα μπουκάρουμε μέσα στο Βελλίδειο», εξέλιξη που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην αποσταθεροποίηση.
Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο στόχος του συλλαλητηρίου είναι να πάρουν το μήνυμα και εκείνοι που υπέγραψαν την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών αλλά και εκείνοι που θα κληθούν να την επικυρώσουν, ότι οι πολίτες είναι αντίθετοι με το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Αν συγκεντρωθεί μισό εκατομμύριο κόσμος έξω από το Βελλίδειο, ειρηνικά, δημοκρατικά και πατριωτικά και διαδηλώσει εναντίον της συμφωνίας, αυτό θα επηρεάσει δραματικά τις πολιτικές εξελίξεις και θα πάρουν το μήνυμα πλέον όλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ότι η Μακεδονία δεν πωλείται και ότι όποιος επιχείρησε να το κάνει, ήλθε αντιμέτωπος με τον πολιτικό του θάνατο.
Έτσι πετυχαίνουμε τους εθνικούς στόχους στους ιερούς αγώνες του έθνους και όχι με «μπουκαρίσματα».

*Διεφθαρμένοι πολιτικοί, ο όρος χρησιμοποιείται με την πολιτική έννοια και αφορά εκείνους που στην κυριολεξία ξεπουλούν ιστορία, όνομα, γλώσσα και σύμβολα της Μακεδονίας, χωρίς ίχνος αιδούς. Διεφθαρμένοι όχι ως το κόκκαλο, ως το μεδούλι.
**Μπορεί οι αναγνώστες να αναγνωρίσουν μια ανακολουθία, αφού από τη μια ζητώ να μην λέγονται συνθήματα του τύπου «Αλήτες, προδότες, πολιτικοί» και από την άλλη χαρακτηρίζω τη συμφωνία των Πρεσπών προδοτική. Ξεκαθαρίζω ότι χαρακτηρίζω την πράξη και όχι τα πρόσωπα και ότι δεν υπάρχει άλλος ελαφρύτερος χαρακτηρισμός για μια συμφωνία που από τη στιγμή που σύμπας ο επιστημονικός κόσμος σε ολόκληρη την υφήλιο γνωρίζει και ομολογεί ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, γλώσσα και περιοχή εκτός Ελλάδος, με τη συμφωνία αυτή αναγνωρίσαμε κράτος με το όνομα «Μακεδονία» καθώς επίσης και ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας και γλώσσας.  
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα δημοκρατία

46 σχόλια:

  1. Ἄσε, νὰ κλαῖμε εἶναι, ὅταν τὸ κρᾶτος σιτίζεται ἔξωθεν, γιὰ νὰ ἀποκτίσῃς τὴν ἐλευθερία σου πρέπει νὰ δουλέψῃς καὶ κυρίως νὰ πεινάσῃς καὶ ὁ λαὸς ἀρνεῖται. Τὸ ἔθνος λοιδορεῖται καὶ διαβάλλεται ἀντὶ νὰ τονίζεται ὅτι, εἶναι παράγων πραγματικῆς ἐλευθερίας καὶ ἀνεξαρτησίας.
    Ἡ ἐθνοπροδοτικὴ καὶ ἐκδικητικὴ τοῦ 1948 συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἔδωσε βῆμα σὲ ἀλλότρια ἔθνη νὰ διεκδικήσουν ἀμιγῶς ἑλληνικὰ ἐδάφη καὶ τώρα παλεύουμε νὰ τὸ πάρουμε πίσω καὶ δὲν ὑπάρχει οὔτε ἕνας ἐπιπλέον κρατικὸς θεσμὸς νὰ ἀνακόψῃ τὸν κατήφορο, δὲς ΑΟΖ μὲ Ἀλβανία καὶ τετελεσμένο γιὰ ΑΟΖ Καστελορίζου. Στὸν Ἕβρο βάσει τῆς παλαιᾶς κοίτης τοῦ Ἄρδα ἡ σύλληψις πρέπει ἔγινε ἐντὸς καταπατημένου ἑλληνικοῦ ἐδάφους γιὰ αὐτὸ ὁ Καμμένος ὠμιλοῦσε περὶ ὁμηρείας καὶ κάπου γράφεις ἡ διαδήλωσις νὰ μὴν ἔχῃ ἀντικυβερνητικὸ χαρακτῆρα. Πῶς γίνεται αὐτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dear Savva, don't fall for the policatically correct nonsense. You know the Chinese story with the old Man, his young son and the donkey. You cannot satisfy everybody.
    As far as actions, they do not occur independently from people. There is a doer responsible. If the action is treason, the people who committed the act TRAOTORS.
    The guidelines you outlined in the article are Pretty good and people should follow them.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 100% with you on the nonsense of the 'politically correct' approach and the traitors bit. Very dissapointed by Savvas's article.

      Διαγραφή
  3. Επιτρέψτε μου να μείνω στο πρώτο σκέλος του άρθρου.Λέτε ότι τα συλλαλητήρια γίνονται μόνο για το εθνικό θέμα, τη Μακεδονία και στόχο έχουν την πάνδημη καταγγελία της προδοτικής συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ούτως ή άλλως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καταδικάζει η πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και περίπου το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.Η πάνδημη καταγγελία είναι γεγονός ανεξάρτητα από το αν θα γίνει συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου.Σας θυμίζω ότι ο ίδιος ο λαός εξέδωσε και δύο σχετικά ψηφίσματα στα 2 μεγάλα συλλαλητήρια.Επομένως τι καινούργιο θα προσφέρει ένα ακόμη συλλαλητήριο στο οποίο θα ξαναέχουμε την ίδια εικόνα?Κανείς λογικός άνθρωπος κύριε Καλεντερίδη δεν μπορεί να επικροτεί την βία.Το θέμα όμως είναι να μπορέσουμε να ακυρώσουμε την συμφωνία.Πρακτικά αυτό πως μπορεί να γίνει κατά την γνώμη σας?Διότι σίγουρα μια απλή συγκέντρωση και 10 συνθήματα όπως έδειξε η πρόσφατη ιστορία δεν αρκούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ & ΕΠΙΚΡΟΤΩ, ΟΛΟ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ - ΘΕΩΡΙΕΣ - ΘΕΩΡΙΕΣ. ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ, ΜΟΝΟ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΧΑΝΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    2. Paul Craig Roberts: «Οι Ελληνες αυτοκτόνησαν όταν δεν επαναστάτησαν κατά των Μνημονίων - Η Ελλάδα πέθανε...»
      Αυτό το άρθρο που εσεις δημοσιεύεται παρακάτω τα λέει όλα για την υποτνική διαμαρτυρία των συλλαλητηρίων. Δεν επαναστάτησαν οι έλληνες λέει το άρθρο κατά των μνημονίων και φυσικά εννοεί ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ όχι ψόφιες, γιατί τέτοιες έκανε ο λαός με αποτέλεσμα μηδέν.
      Πάρτε το χαμπάρι, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΕΛΕΤΤΑ...!

      Διαγραφή
    3. Εγώ δεν λέω να κάνουμε πόλεμο αλλά να μας εξηγήσει κάποιος πρακτικά γιατί θα τρομάξει ο κύριος Τσίπρας από το μέγα πλήθος στις 8 Σεπτεμβρίου αφού δεν τρόμαξε τον χειμώνα.Και εκεί μέγα πλήθος υπήρξε.Όλη αυτή η διάσταση απόψεων υπάρχει διότι δεν έχουμε ένα κεντρικό ολιγομελές συμβούλιο στον πατριωτικό χώρο που θα αναλάβει να δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για την συνέχιση των κινητοποιήσεων.Και εκεί θα συμφωνήσω εν μέρει με τον κύριο Καλεντερίδη ,στα όσα ανέφερε δηλαδή για την ομάδα διαχείρισης κρίσεων.Μόνο που το γενικεύω

      Διαγραφή
    4. Sean Connery 'the Untouchables' : << what are you prepared to do ? >>. Unfortunatelly this applies to all Greeks. Especially the Macedonians that were too 'relaxed' in voting clowns like Boutaris etc. Do we want to save Greece and our beloved Macedonian issue too ? if yes what are we prepared to sacrifice in the procedure? the broken eggs mentioned above is simply blood, jail , fight etc. within our borders not out of them. The enemy mainly lies within. R.I.P. Greece

      Διαγραφή
  4. «Ξεκαθαρίζω ότι χαρακτηρίζω την πράξη (προδοτική) και όχι τα πρόσωπα (προδοτες)».....Τι είναι δηλαδη; Εθνικιστες που παρασύρθηκαν στην προδοσία;;;; τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει κάποιος κε Σαββα; Να τα έχουμε με όλους καλα;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπαρχουν πραξεις ανθρωπων ...χωρις ανθρωπους ?? Αυτονομες πραξεις με υποσταση ?? Υπαρχουν ψηφοφοροι κομματος που θελουν να μεινει το κομμα στην εξουσια...αλλα θελουν να ..ανατρεψουν τις πραξεις του κομματος που εδωσε την Μακεδονια κατα...λαθος ??Και πρεπει να πανε στο μερος για να διωξουν αποφασεις και υπογραφες απο την εξουσια του κομματος που δινει οτι ναναι...αλλα ειναι καλο να μεινει στην εξουσια για την χωρα..ενω την τεμαχιζει με ηδονη ?? Κατι δεν παει καλα στο ασυλο....αμα ραβεις αριστερο μανικι σε δεξια πλευρα.Μηπως πρεπει να το ξαναδουμε το πατρον.??

      Διαγραφή
  5. Do we really want to do something and get rid of this Type of governments?

    Here a tested recipe from South América. Take the streets banging empty cooking pots until the whole world listens that Greeks are hungry so the Banks can get paid for being irresponsible and greedy. I might still have food to put on my table, but 3 other Greeks no. One in four live in poverty, but when this number rises, nobody can help us.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Who's going to cook based on your recipe,dear Niko?Let me tell you I am fully with your proposal.Eight years now it's the first time for me to hear such a kind of demonstration,here in our country.

      Διαγραφή
    2. Mothers, grandmothers, desperate people who found themselves in poverty in Times of abundance and peace. Everybody who knows families in despair. Everybody who still gives a fuck for this country. How Many have you country so far? I have counted millions!

      Διαγραφή
  6. Αν και είμαι πολύ εκνευρισμενος με το ξεπούλημα της Μακεδονίας παρ όλα αυτά είμαι απόλυτα σύμφωνος με το άρθρο !!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να επιτευχθεί ο στόχος !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα, πολύ ενδιαφέρον το άρθρο σου. Έχει όμως αχίλλειο φτέρνα. Τον πόνο των Ελλήνων από την προδοσία που δεν τιθασεύεται. Ίσως με πάθος την ζήτηση ενός μόνο πράγματος ευλόγου. Την κήρυξη δημοψηφίσματος και να είμαστε αμετακίνητοι μέχρι να ακουστούμε. Αυτό πρότεινε προ ημερών ο Χρίστος Γιανναράς. Για να φτάνει σε αυτό ένας νουνεχής και σοφός άνθρωπος, σημαίνει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι αυτή πολύ καλή πρόταση.Και μάλιστα με όπλο,υποτίθεται,αριστερίζον όπως ήθελαν να λένε κι συριζαίοι όχι πολύ παλιά.Αν μαζευτούν εκατομμύρια υπογραφές αυτόν τον προεκλογικό χρόνο,τί θα κάνουν;

      Διαγραφή
  8. Μάλλον ο Φράγκος πρέπει να το διαβάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ελπιζω να μην βρισκεται στην εξεδρα αλλα μεσα στο πληθος

      Διαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ ,ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΑΩΣΗΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΠΩΘΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο συλλαλητήριο είναι συσσωρευμένη η πικρία του συνόλου των ΜΑΚΕΔΌΝΩΝ και όχι μόνο αυτών αλλά όλων των Ελλήνων.Και δεν είναι μόνο η ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ το σημείο τριβής αλλά ευρύτερα η συνολική κάκιστη πολιτική της κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θεωρώ ότι κ ένα εκάτομμύριο να συγκεντρωθεί το καθεστώς θα ισχυρισθεί ότι είναι 140 χιλιάδες. Δεν τους ενδιαφέρει. Αν πάντως νομίζεις ότι το ακομμάτιστο θα διασφάλιστεί με διαβουλεύσεις με τα κόμματα είσαι γελασμένος. Τα κόμματα όλα έχουν πουλήσει τη Μακεδονία μας.
    Δεν έχουμε ανάγκη να διαβουλευτούν οι προβατάρχηδες για να πάμε ακομμάτιστοι. Είμαστε είδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί αναγνώστες του ινφογνομωνα, Κε Καλεντεριδη, σας διαβάζω πολύ καιρό, πρώτη φορά γράφω το σχόλιο μου. Με μια τσεκουριά δεν πέφτει το δεντρό ούτε με μια μάχη κερδίζεται η χάνεται ο πόλεμος. Το Μακεδονικό, το Αιγαίο, τα πετρέλαια και η εξόρυξη τους, η αξιοποίησή τους για την προκοπή των επόμενων γενναίων ή η εφήμερη σπαταλιση τους, το προσφυγικό, το δημογραφικό ,οι αμβλώσεις, η παιδεία, η ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας και ενα σορό άλλα είναι ζητήματα που θέλουν Μαραθώνιο αγώνα, ποικίλες προσπάθειες για να ευοδωθούν. Τελικός σκοπός είναι η προκοπή του έθνους μας. Ποιος θα παρει την πρωτοβουλία να αναδείξει αυτα τα θέματα, να προτείνει λύσεις να χαράξει στρατηγική και να διεξάγει Μαραθώνιο αγώνα για την επωφελή έκβασή τους? Μήπως οι υπάρχοντες πολιτικοί σχηματισμοί? Δεν το νομίζω, θα το είχαν πράξει όλα αυτά τα χρόνια. Μήπως ο πατριωτικός χώρος μπορεί να δώσει λύσεις? Αυτός είναι κατακερματισμένος.Μάνο μεμονωμένες φωνές ακουγοντε όπως η δικιά σας και κάποιων άλλων. Σώφρονες και λογικές αλλά μεμονωμένες. Ο πατριωτισμός αλωστε χρειάζεται γνώση και σωφροσύνη, χωρίς αυτά οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε. Κε Καλεντεριδη με την γνώση και το κύρος σας πάρτε την πρωτοβουλία να οργανωθεί ενας ΠΑΤΡΙΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ που θα ενώσει την πατριωτική φωνή,να ακουστεί δυνατή και καθαρή, με λογική και σωφροσύνη χωρίς ακρότητες. Από αυτόν τον χώρο και μόνο μπορούν να δοθούν λύσεις εθνικά επωφελείς στα παραπάνω ζητήματα και όποιες υποχωρήσεις γίνουν δεν θα είναι προδοτικές. Ελπίζω στο συλλαλητήριο να σας σφιξω το χέρι. Με τιμή Στουκογιωργος Δημητριος Γεωπόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ μου Σάββα, ΚΑΛΗ σου ημέρα και ο Θεός να σέχει καλά!!!
    Κατάλαβες ποιος είμαι. Έχω και εγώ θέσει το λιθαράκι μου στην αγωνιστικότητα της ιστοσελίδας σου. Όλος ο κομματικός κόσμος των πολιτικών αποτελεί μια συμμορία ωνημένων που στο τελευταίο που πιστεύει είναι ο Ελληνισμός και η Ελλάδα. Τα δύο ογκωδέστατα συλλαλητήρια τρόμαξαν όλον τον κομματικό κόσμο μηδενός εξαιρουμένου. Μην λοιπόν γελιέσαι . Διότι αν έστω και ένας διαφωνούσε με την καταστροφή που συντελείται στην δύσμοιρη Πατρίδα μας με όλα όσα ψηφίζουν και υπογράφουν κατ’ εντολήν της Ούνισας Μερκελίνας , θα σήκωνε την Βουλή, το παράρτημα του Ραϊχστακ, στον αέρα, θα σήκωνε πρώτος το λάβαρο στα συλλαλητήρια. Αυτός που είχε το κουράγιο να το κάνει το έδειξε το 2008, στην Κύπρο το 2004, αλλά δυστυχώς και την δική του θέση σταλινικά την παραποίησαν ακόμη και οι δικοί του. Αυτό είναι κατάντημα για την δύσμοιρη Χώρα μας και για το Γένος μας. Άρα είμαστε μόνοι μας και πρέπει με πάθος να ζητάμε ένα πράγμα: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τώρα που είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και να μην υποχωρούμε από το αίτημα αυτό. Να ακούσουμε την φωνή του τελευταίου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια: «κανένας νόμος δεν θα είναι νόμος της πολιτείας αν δεν συμφωνεί και η τελευταία Κώμη» και με αυτή να πορευτούμε με αδάμαστη θέληση και δύναμη. Ο Θεός να μας βοηθήσει και δυναμώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. And how on earth you do force a referendum when under current legislation it ONLY passes when something like 60% minimum of M.P. should vote in favour of it? (and as you can clearly see by their actions all of them regardlesss of their party are traitors and all of us voters are practically their acomplices)
    And there is absolutely no other way to TRIGGER it.
    Also who will guarantee respect of the people's will as expressed in the referendum? (are we having amoeba's memory or 2015 was B.C.?)


    What Savas proposes is correct but too little and too late.

    The true fighting alternatives is together with taking the streets
    1> Really ponder on the meaning of the last article of constitution and the actions required.
    2> INVOKE the trully ivincible forces: GOD THEOTOKOS and all the Saints.

    Of course both of these require a level of matureness (poltical or ethical) which SEEMINGLY is absent for decades from the vast majority of Greek citizens.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Απευθύνομαι στον Τσίπρα και σ’ όλη την συμμορία του συριζιστάν. Αν δεν κάνω λάθος έχετε εκκολαφθεί στις «συλλογικότητες» της αριστεράς, όπως τον «Ρήγα Φεραίο». Έχετε διαβάσει την « επαναστατική διακήρυξη για τα δίκαια του ανθρώπου» του 1797; Ασφαλώς φαντάζομαι, αλλά τώρα την πετάξατε στα σκουπίδια κατά την προτροπή του μέντορά σας Νίκου Κοτζιά να μην είσθε «φυλακισμένοι της ιστορίας». Σας θυμίζω λοιπόν δύο άρθρα της.
    Άρθρον 28. Ένα έθνος έχει το δίκαιο πάντοτε να μετασχηματίσει και να μεταλλάξει τη νομοθεσία του˙ τα πρόσωπα μιας γενιάς δεν δικαιούνται να καθυποτάξουν στους νόμους τους τα πρόσωπα τα οποία θα γεννηθούν μετά από αυτά.
    Εσείς με τις υπογραφές σας πόσες γενιές λιανίσατε, αφανίσατε, ρημάξατε;; Μήπως τέσσερες; Για 100 χρόνια δεν πουλήσατε την Χώρα μας;
    Άρθρον 35. Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’ άρματα και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του. Αν βρίσκονται όμως σε τόπο όπου είναι περισσότεροι τύραννοι, οι πλέον ανδρείοι πατριώτες και φιλελεύθεροι πρέπει να πιάσουν τα περάσματα των δρόμων και τα ύψη των βουνών, μέχρι να ανταμωθούν πολλοί, να πληθύνει ο αριθμός τους, και τότε ν’ αρχίσουν την επιδρομή κατά των τυράννων, ορίζοντες για κάθε δέκα ανθρώπους ένα δέκαρχο, για κάθε πενήντα πεντηκόνταρχο, για κάθε εκατό εκατόνταρχο˙ ο χιλίαρχος να έχει δέκα εκατοντάρχους και ο στρατηγός τρεις χιλίαρχους˙ ο δε αρχιστράτηγος πολλούς στρατηγούς. Τα χρέη των πόλεων, των πολιτειών, των χωρών και των κατά μέρος πολιτών τα οποία χρωστούνε ληφθέντα προ πέντε χρόνων, και σε αυτό το διάστημα πληρωνόταν ο τόκος στους δανειστές, η παρούσα διοίκηση τα αναιρεί, και οι δανειστές δεν έχουν να ζητούν εις το έξης ούτε κεφάλαιο ούτε υπόλοιπα από τους οφειλέτες, ωσάν να εξοφλήθηκαν τα δάνεια τους, γιατί αυτοί διπλασιάζουν τα κεφάλαια τους μες σε πέντε χρόνια.
    Αυτό το χρέος κι εμείς θα επιτελέσουμε στις 8 Σεπτεμβρίου, ειρηνικά χωρίς όπλα γιατί θέλουμε να ακουστούμε. ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!!! ΡΕΕΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατά την γνώμη μου το δημοψήφισμα είναι παγίδα. Ποιός είναι εκείνος που έχει δικαίωμα να θέσει σε δημοψήφισμα την Εθνική κυριαρχία και να ανοίξει τον δρόμο για Θράκη,Τσαμουριά κλπ, για σκεφτείτε το λίγο πιο βαθιά. Και ύστερα αν χειραγωγηθεί το δημοψήφισμα ( αφού υπάρχουν τρόποι) και βρεθούμε να παραδίδουμε την Μακεδονία με την βούλα της λαϊκής βούλησης; Κάποια θέματα δεν πρέπει να μπαίνουν καν στο τραπέζι.
    Κύριε Καλεντερίδη νομίζω πως αντίθετα με το δικό σας επιχείρημα για τους ψηφοφόρους Σύριζα, θα πρέπει να το συλλαλητήριο να είναι ανοιχτά εφ όλης της ύλης. Και δεν εννοώ να έχει αντισυριζαίικό χαρακτήρα με την έννοια -φύγει Αλέξη έρθει Κούλη- ,αλλά να έχει χαρακτήρα καθαρά ακυρωτικό απέναντι και σε αυτούς τους δύο αλλά και σε όποιον άλλον τους μοιάζει και είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει ξένα συμφέροντα με τον ένα η τον άλλο τρόπο. Εάν φοβάστε την σύγκρουση και την ρήξη με τους οπαδούς του Σύριζα σήμερα, αύριο θα είναι το ίδιο με τους νεοδημοκράτες και ούτω καθεξής. Αν δε σπάσεις τα αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Οι πατριώτες με την πατρίδα και τα κομματόσκυλα με το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε, απόλυτα ορθά τα επιχειρήματά σου. Ζητήματα Εθνικής Κυριαρχίας δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Απορώ δε με την εμπιστοσύνη κάποιων στην κρίση του ελληνικού λαού. Ακριβώς για το αντίθετο έχουμε δεκάδες χειροπιαστά γεγονότα μόνον τα τελευταία 40 με 50 χρόνια. Το δημοψήφισμα αποτελεί απόλυτη απάτη και ένδειξη αδυναμίας, ενώ κατ' επανάληψη και σε παγκόσμια κλίμακα έχει χρησιμοποιηθεί για λάθος σκοπούς. Συμφωνώ απολύτως με την τελευταία σου φράση 'Οι πατριώτες με την πατρίδα και τα κομματόσκυλα με το κόμμα'. RIP Greece & Καλή Πατρίδα ξανά

      Διαγραφή
  17. Αγαπητέ φυγόδικε, το δημοψήφισμα θα είναι όπως στην Κύπρο με το σχέδιο Αναν. Καθαρό αν ο Ελληνικός Λαός θέλει να εκχωρήσει το όνομα Μακεδονία στους Βόρειους γείτονές μας, ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Ή αν συμφωνεί με την συμφωνία των Πρεσπών, ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Για ποιά εθνική κυριαρχία ομιλείς;; Και την καθαρότητα του ερωτήματος να την εξασφαλίσει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ομού με του Αρείου Πάγου με μυστική ψηφοφορία για να αποκλειστούν οι παρερμηνείες. Απλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμφωνώ απόλυτα με όλο το άρθρο, θα ήθελα μόνο να προσθέσω κάτι στην υποσημείωση σχετικά με τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

    Όσο ειρωνικό και αν ακούγεται η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία στο συγκεκριμένο θέμα της Μακεδονίας μόνο διεφθαρμένοι δεν είναι. Ακολουθούν πιστά στο 100% τις προεκλογικές τους εξαγγελίες και τα πιστεύω τους, όποιος έχει αμφιβολία, ας ψάξει στο site του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσει τη θέση του κόμματος στο ζήτημα.

    Οπότε, όσοι τους ψήφισαν και τώρα ξύπνησαν, ας μάθουν ότι μόνοι τους έβγαλαν τα μάτια τους. Δεύτερον, μπορεί λοιπόν, τυπικά διεφθαρμένοι να μην είναι, είναι όμως προδότες, γιατί προδίδουν τα πιστεύω όσων υπηρετούν, με άλλα λόγια του συνόλου των πολιτών, όχι μόνο όσων τους ψήφισαν.

    Ας εξετάσουμε όμως και αυτό το γεγονός, πόσο δηλαδή προδότες είναι. Πριν τις εκλογές και με την θέση του κόμματος επί του συγκεκριμένου θέματος να είναι ξεκάθαρη, κάποιοι συμπολίτες μας επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες, αφήνοντας έτσι μια συμμορία, ουσιαστικά, να κυβερνήσει έχοντας πάρει την εξουσία με ελάχιστες ψήφους από την ίδια τους τη κλίκα και τα υπόλοιπα κομματόσκυλα.

    Αυτή η κίνηση όσων δεν ψήφισαν, τους διευκόλυνε και έδωσε βήμα και εξουσία σε άτομα που κανείς από εμάς δεν θα τους προσλάμβανε ούτε ως οδοκαθαριστές.

    Αυτά σχετικά με τους προδότες που μας κυβερνάν αυτή τη στιγμή. Σχετικά με τους προδότες που μας κυβέρνησαν μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη τους διαφορά είναι ότι χτίσανε τη καριέρα τους και τη περιουσία τους εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των πολιτών στο ζήτημα. Αυτήν την εικόνα πούλησαν, αυτό αγόρασαν οι πολίτες με τη ψήφο τους.

    Τέλος, μεταξύ των πολιτικών που μας πρόδωσαν μέχρι την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ, οι χειρότεροι προδότες, ήταν αυτοί που πέρασαν από διοικητικές θέσεις (μιλάω για τοπικούς βουλευτές, δημάρχους, νομάρχες και άλλες νεότερες γεωγραφικές οντότητες, όποιος δεν έχει καταλάβει ας πάει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ 2-3 φορές ακόμα), οι οποίοι εκλέχθηκαν από εμάς τους Μακεδόνες και τόσα χρόνια αντί να φτιάξουν κάποιο έργο υποδομής και δεν μιλάω ούτε για έργα σχετικά με την ανάπτυξη και την οικονομία του τόπου μας, μιλάω για βασικές υποδομές, σπαταλούσαν τα λεφτά του κρατικού προϋπολογισμού με έμμεσο ή άμεσο τρόπο στις προεκλογικές τους καμπάνιες.

    Σχετικά με το ίδιο το ζήτημα, επιτρέψτε μου παρακαλώ μια παρατήρηση. Καλή και απαραίτητη η σωστή οργάνωση ενός συλλαλητηρίου, και μακάρι να μαζευτεί πολύς κόσμος και να πάει καλά. Αλλά εάν έχουμε φτάσει στο σημείο να περιμένουμε να δούμε πρόοδο σε ένα εθνικό ζήτημα, από ένα συλλαλητήριο, τη στιγμή μάλιστα που ο αντίπαλος του εθνικού μας συμφέροντος είναι αυτός που μας κυβερνάει. Ε τότε Έλληνες μην έχετε καμία αυταπάτη, έχουμε υποστεί ολοκληρωτική και στρατηγική ήττα. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε τόσο καλύτερα για τις μελλοντικές γενιές. Οι μάχες τις περισσότερες φορές κερδίζονται και χάνονται πολύ πριν ξεκινήσουν και αυτό απαιτεί οργάνωση, πειθαρχία και υπομονή. Σε καμία περίπτωση δεν λύνεται ένα ζήτημα τέτοιου βεληνεκούς με δύο βόλτες στη παραλία με τη σημαία στη πλάτη σαν μπέρτα.

    Καλή δύναμη σε όλους εμάς που θα βρεθούμε στο συλλαλητήριο, εύχομαι να είναι τόσος πολύς ο κόσμος και να καθίσει μέχρι τόσο αργά που να μην έχουν από ποιο δρόμο να φύγουν από τη ΔΕΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φορμίων,
    Το όνομα είναι κομμάτι της Εθνικής κυριαρχίας, εκχωρώντας το εκχωρείται και κομμάτι της ιστορίας του έθνους και θα ξέρεις βέβαια πως το συγκεκριμένο θέμα δεν τελειώνει στο όνομα, θα υπάρξει και συνέχεια που κάποια στιγμή θα αγγίξει και την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας . Ακριβώς αυτό που φοβάμαι είναι να μην φτάσει η Μακεδονία να αντιμετωπιστεί όπως η Κύπρος. Η Κύπρος είναι διχοτομημένη και το δημοψήφισμα έγινε για να την ενώσει...Αύριο θα μας πουν τα ίδια για το διασπασμένο Μακεδονικό έθνος που πρέπει να ενωθεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσο για τα δάνεια και τα υπόλοιπα που γράφεις αγαπητέ Φορμίων έχεις απόλυτο δίκιο,αυτά θα έπρεπε να ακουστούν πρώτα απ όλα στο συλλαλητήριο διότι και αυτά είναι εθνικά θέματα,όχι μόνον η Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι Ελληνική, αλλά δεν έχει νόημα, όταν όλη η Ελλάδα είναι γερμανική .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυγοδικε αυτο το τελευταιο ειναι ολο το ρεζουμε.Τα αλλα ειναι λογια του αερα.Η Ελλαδα καταντησε Γερμανικη και δεν εχει νοημα να πεις οτι λες ..αφου η Γερμανοι δινουν την Μακεδονια τελικα. Οι ντοπιοι βρυκολακες ειναι οι ..πατσαβουρες των Γερμανων ..οι ερποντες και γλυφοντες οτι γερμανικο ..σταζει.Κι εχουν και ...οπαδους !!! Ελα θεε....Οτι αφηνουν
      οι πρωτες γλωσσες ..το συνεχιζουν οι ..δευτερες με ηδονη..
      Κι αυτα ολα τα καλα....θα φυγουν με...λουλουδια...ματζουρανες..ευχελαια...και μη μου τους κυκλους ταρατε...!!! Ενταξει....καλο δρομο...καλη ανταμωση ..στα Ηλισια πεδια...με ρεημπαν γυαλι...και προσοχη στις βελονες μην πληγωθει κανεις και θελει Μπεταντιν στην παραλια...και χαλασει το μανον στα νυχια.Δολιε Ηρακλειτε...και αφελη Θουκιδιδη...ιδου η οδος...του Αχερωντα...Βρεθηκε η φιλοσοφικη λιθος...( κοτρωνα) Ενα ευθυμο τραγουδακι...."μερικα βελουδινα πρωινα ...."

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ . Δυστυχώς φοβάμαι ότι και αυτό το συλλαλητήριο θα είναι άλλη μια βαλβίδα ελεγχόμενης εκτόνωσης, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο σημείο που είμαστε ο μόνος σωστός λόγος για να γίνει συλλαλητήριο θα ήταν να κατέβουμε αποφασισμένοι να τους ξεκουμπίσουμε με μοναδικό αίτημα την άμεση παραίτηση των τωρινών , και φυσικά με ξεκάθαρο μήνυμα στον κάθε μελλοντικό υποψήφιο ότι δεν περνάει πια το κουτόχορτο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι σαλαμοποίηση των προβλημάτων.

      Διαγραφή
  21. I have mentioned in a previous comment of taking the streets with empty cooking pots telling the world Greece is dying and her people cannot take it anymore. For those interested in knowing what happened last time (one of many) this practice was used, check out La Rebelión de los Forajidos.

    Now, even though the Macedonian sellout is nothing less than treason and possible the worst thing this government has done, people will not listen to us about identity theft. Simply cannot relate to people like us with a very long history and culture.

    But imagine now Greeks taking the streets without saying a word, all dressed in black like a funeral proccession only banging and showing empty pots. In every corner of Greece same day for a week or a month until the government resigns.

    How powerful this message could be? I will take you back a couple of thousand years when Greece suffered a famine. A Spartan delegación arrives in Athens to discuss the calamity.
    An Athenian gives a 2 your speach analyzing the situation with facts and numbers. Then the Spartan stands up and turns a sack of flour upside down letting flour dust falling to the ground. With me I bring Sparta's flour, he said. Everybody understood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. "Ξεκαθαρίζω ότι χαρακτηρίζω την πράξη και όχι τα πρόσωπα..."

    Κύριε Καλεντερίδη μέγα λᾶθος αὐτὸ ποὺ γράψατε καὶ πρέπει νὰ ἀνακαλέσετε.

    Χαρακτηρίζω τὸν φόνο ἀπαράδεκτο ἀλλὰ ὁ φονιὰς βρισκόταν σὲ σύγχυση, εἶχε πιεῖ κάποιο ποτηράκι

    παραπάνω, δὲν εἶχε κοιμηθῇ καλὰ τὸ βράδυ, εἶχε χάσει τὴν δουλειά του κ.ο.κ

    Ὁ πολιτικὸς ἢ οἱ πολιτικοὶ δὲν κυβερνᾶνε γιὰ πάρτη τους, δὲν κυβερνᾶνε γιὰ τὴν οἰκογένειά τους,

    δὲν κυβερνᾶνε γιὰ τοὺς φίλους τους, δὲν κυβερνᾶνε γιὰ τοὺς συμμάχους τους, δὲν κυβερνᾶνε γιὰ

    τοὺς πιστωτές τους. ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ γιὰ αὐτοὺς ποὺ σκοτωθῆκαν γιὰ τὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος,

    κυβερνᾶνε γιὰ αὐτοὺς ποὺ θὰ γεννηθοῦν καὶ θὰ ἀνήκουν στὸ Ἑλληνικὸ ἔθνος.

    Μὲ ἀλλα λόγια ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ γιὰ τὸ μέλλον μὲ ὁδηγὸ τὸ παρελθόν.

    ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ γιὰ τοὺς ἀγέννητους μὲ ὁδηγὸ τοὺς σκοτωμένους γιὰ τὸ ἔθνος.

    ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ γιὰ τὴν ἄυλη Ἰδέα τοῦ Ἔθνους καὶ ὄχι γιὰ τὶς ὑλικὲς ἀπολαβές.

    Μὲ ἀλλα λόγια ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ γιὰ τὴν Ἱστορία τῆς ΦΥΛΗΣ, ἀπὸ τότε ποὺ

    ὁ πρῶτος ἄνθρωπος σὲ αὐτὸν τὸν πλανήτη μίλησε Ἑλληνικά.

    Ὡς στρατιωτκὸς ποὺ εἴσαστε λυπᾶμαι ποὺ ἡ μνήμη σας ἀπώλεσε τὸ σημαντικότερο.

    Ὁ στρατιωτικὸς κώδικας ἀπὸ τὴν ἀρχαιότητα μέχρι σήμερα τὴν προδοσία τὴν τιμωρεῖ μὲ τὴν

    ἐσχάτη τῶν ποινῶν, καὶ τοὺς προδότες μὲ τουφεκισμό.

    Τελεία καὶ παῦλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως. Θα μου επιτρέψεις μια μικρή διαφοροποίηση στο ζήτημα του τυφεκισμού , τον οποίο θεωρώ ιδιαιτέρως τιμητικό τρόπο εκτελέσεως και επομένως δεν αρμόζει σε εθνικούς προδότες. Κατά τα λοιπά μαζί σου.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ DIMOKLITOS έχεις δίκιο. Με δεδομένο όμως ότι οι δικοί μας πολιτικοί κυβερνάνε όχι για όλα εκείνα που ορθά αναφέρεις αλλά αποκλειστικά για την πάρτη τους, τότε το ζήτημα είναι μέγιστο και περίπλοκο όπως δημιουργήθηκε αλλά απλό στην επίλυσή του. Στον μικρόκοσμο τον οποίο οι ‘μικροί’ μας πολιτικοί έστησαν για τη βολή τους κρίνουν ότι η μοναδική προβλεπόμενη κρίση και τιμωρία τους είναι η μετακόμιση από τα ψηλά κυβερνητικά έδρανα των 15.000ευρώ μηνιαίως στα λίγο χαμηλότερα αντιπολιτευτικά των 10.000ευρώ. Αυτό δεν μπορεί να γίνεται πλέον άλλο αποδεκτό από εμάς. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό μαζί με τους τυχάρπαστους παρατρεχάμενους και αμετανόητους υποστηρικτές τους είναι υπεύθυνοι εκ θέσεως για την Εσχάτη Προδοσία εναντίον της Πατρίδας και του Ελληνικού ΄Εθνους. Η ορθή και δίκαιη τιμωρία για τέτοια εγκλήματα δεν είναι η πολιτική ‘αποστρατεία’ των υπευθύνων αλλά η φυσική εξάλειψή τους. Παράλληλα μία μελλοντική γνήσια Πατριωτική Κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει τα χιλιάδες νησιά του Αιγαίου για δημιουργία ελληνικών Γκουαντάναμο ισοβείου εγκλεισμού όλων εκείνων που περιφέρονται εντός της Ελληνικής Επικρατείας (με ή άνευ της Ελληνικής Ιθαγένειας) και δρουν αντεθνικά . Π.χ. σύλλογοι δρούν υπέρ των Σκοπίων και δεν αναγνωρίζουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας κάτι το οποίο δεν μπορεί απλά και μόνον να χαρακτηρίζεται ως πολιτική θέση ή δήθεν δικαίωμα έκφρασης και άρα να ‘νομιμοποιείται’ αφού πρωτίστως αποτελεί ευθεία αντεθνική θέση και βλάπτει την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας κάτι που εννοείται πως πρέπει να αποτελεί το κύριο και μέγιστο κριτήριο κρίσεως. Ομοίως ‘έλληνες’ πολίτες της Θράκης ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην Τουρκία την οποία και θεωρούν ως την πραγματική τους πατρίδα.Γραφικοί λάτρεις και γελοίοι υποστηρικτές έως και σήμερα του μαύρου και κόκκινου φασιμού που τόσα δεινά σκόρπισαν στην Πατρίδα μας πρέπει να βρούν το δρόμο τους και το τέλος τους στα ελληνικά γκουαντάναμο. Η Ελλάς και το Έθνος δεν πρόκειται να ζημιωθεί από την απώλεια μερικών δεκάδων χιλιάδων ‘συμπατριωτών’ μας. Τα καθεστώτα Μεταξά και Παπαδοπούλου κινούνταν γενικά στη σωστή κατεύθυνση αλλά αποδείχθηκαν πολύ ήπια και τελικώς αναποτελεσματικά στην εξάλειψη της 5ης ελληνικής φάλαγγας. Η Ελλάς χρειάζεται πλέον έναν Στρατηγό Φράνκο αλλά επειδή κάτι τέτοιο δεν πρόκειται δυστυχώς να το ζήσουμε στις μέρες μας, ας απολαύσουμε τα μνημόσυνα της Ελλάδος που σκοτώσαμε και Καλή Πατρίδα ξανά ελπίζω για τα εγγόνια μας.

      Διαγραφή
  23. Για τον Μπαμπιλονιαν
    Σουχω μια δικη μου παροιμια για το ανθολογιο...με αφορμη το αρθρο.
    " Ανεβα γερο στο αλογο ....να παμε με τα ποδια "....!!! Εγκρινεις για αποθηκευση ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο ξαναείπα πρόσφατα φίλτατε Δημήτρη. Τα ρόδια σου προσδίδουν διαύγεια και κέφι!

      Διαγραφή
    2. Εχω και κατι ...δικο σου..Βαβιλωνιακο..
      " Ο το ποθεις περιφρονεις..
      Κι οταν το βρεις ..μισεις το.."
      ( απ το επος του Γιλγαμες )

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.