29/8/18

Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα σύνδεσμος ανάμεσα στον κόσμο της Κίνας και εκείνον της Ε.Ε.

Μήνυμα πως η Ελλάδα αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα στον κόσμο της Κίνας και της ΕΕ, έστειλε από το Πεκίνο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Μιλώντας στην Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως «η Ελλάδα ως η νοτιοανατολική είσοδος της ΕΕ, ως η νότια θαλάσσια πόρτα για την Ευρώπη, ιδιαίτερα την Κεντρική και Ανατολική, έγινε και μπορεί να είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στον κόσμο της Κίνας και εκείνον της ΕΕ. Είναι η χώρα που κατανοεί και τις δύο πλευρές».
Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας το ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του ελληνισμού.
«Η παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματός της από τρίτες δυνάμεις, η προσπάθεια ταϊβανοποίησης αυτού του τμήματος, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που προσπάθησε η Δύση μέσα από πολλαπλές κατακτήσεις, παλαιότερα της Ιαπωνίας και της Πορτογαλίας, να σπάσει την μία Κίνα σε δύο οντότητες» σημείωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, είπε πως δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα και η Κίνα είναι από τους πλέον συνεπείς υπερασπιστές της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας των κρατών, της ανεξαρτησίας τους και της αποτροπής πολιτικών ταπείνωσης κρατών μελών του ΟΗΕ.
Αναφερόμενος στις διμερείς οικονομικές σχέσεις και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε πως «χάρη στην αναπτυσσόμενη πορεία των οικονομιών μας, με διαφορετικά βέβαια μεγέθη και ρυθμούς, μας δίνει μια δυνατότητα να αναπτύξουμε ακόμα καλύτερα τις οικονομικές και κοινωνικές επαφές των κρατών και κοινωνιών μας».
«Οι κινέζικες επενδύσεις με κορυφαία εκείνη στο Λιμάνι του Πειραιά από την Cosco, η ανάπτυξη του εμπορίου, όπου νομίζω τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μπορούν να προωθηθούν πολύ πιο οργανωμένα στην Κίνα, η ανταλλαγή τεχνολογίας και η συνεργασία ανάμεσα σε νέες εταιρείες, η ναυτιλία όπου η Ελλάδα είναι μία από τις ισχυρότερες χώρες στον κόσμο με μεγάλη παράδοση και ο τουρισμός είναι μερικοί από τους τομείς παραπέρα ανάπτυξης των σχέσεων των δύο κρατών μας», πρόσθεσε.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

4 σχόλια:

  1. Αυτή η αηδία πρέπει πολύ σύντομα να μπει φυλακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σιγά μη στάξει η ουρά τού ποντικού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Talking about Cosco, he forgot they went after Karamanli with fury for signing the deal? Possible the biggest and best investment ever made in Greece.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνδεσμος...(παλι δεσμα εχει μεσα).Πιο καλο ειναι το " μανταλακι " σε ξενες μπουγαδες.Πακτωλο κερδων θαχουμε μετα την βιζιτα Κοτζια..θα τρεχει μελι στον απολογισμο.Λουκουμακι μελωμενο κι απο φουμαρα βλαμμενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.