29/8/18

ΟΠΣΕ: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  • Εικόνα από τις περσινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τους Τούρκους στο Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: ΟΠΣΕ)
Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, όπως κάθε χρόνο, οργανώνουν και φέτος τις κεντρικές εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στην Αθήνα. Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46) θα διεξαχθεί η ημερίδα που φέτος θα έχει θέμα: «Οι Μικρασιάτες στην προσφυγιά και στην αποκατάσταση». Ομιλητές θα είναι οι δρ. Νίκος Ανδριώτης, ιστορικός, δρ. Μενέλαος Χαραλαμπίδης, ιστορικός, Μιχάλης Βαρλάς, ιστορικός.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στις 11 το πρωί, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ομιλία από εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
Θα ακολουθήσει δέηση στο μνημείο του εθνοιερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης με σύντομη ομιλία και κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΟΠΣΕ. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος και φιλαρμονικής, η οποία θα φτάσει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στην πλατεία Συντάγματος ,και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους μικρασιατικών σωματείων.
Η ΟΠΣΕ υπενθυμίζει πως τα σωματεία που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι στην κεντρική εκδήλωση μνήμης 16 Σεπτεμβρίου στο Σύνταγμα, θα πρέπει να το δηλώσουν έγκαιρα στη γραμματεία της ομοσπονδίας μέχρι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι η ΟΠΣΕ έχει προγραμματίσει για φέτος και σειρά σπουδαίων εκδηλώσεων, με την ευκαιρία πάντα της Ημέρας Εθνικής Μνήμης και με γενικό τίτλο «Άρωμα Ανατολής», στη Θεσσαλονίκη. Τα σωματεία της δύναμης της ΟΠΣΕ έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει το αναλυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία, δρώμενα σε κεντρικούς πεζοδρόμους και φιλανθρωπικό δείπνο.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΘΕ ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ . ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΚΕΜΑΛ. ΑΥΤΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ , ΜΟΛΙΣ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1930, ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. http://www.venizelosarchives.gr/rec.asp?id=31769

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.