17/8/18

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη - Βερολίνο: Συμφωνία με την Αθήνα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

REUTERS/Darrin Zammit Lupi
«Τα υπουργεία Εσωτερικών έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η κ. Πέτερμαν.
Την επίτευξη συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα Eurodac στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν.
«Τα υπουργεία Εσωτερικών έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η κ. Πέτερμαν.
Διευκρινίζοντας σημεία της συμφωνίας, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι αφορά μόνο περιπτώσεις αιτούντων άσυλο, οι οποίοι εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα -«τις λεγόμενες περιπτώσεις Eurodac 1», όπως εξήγησε-, ενώ αναφερόμενη στο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορεί να γίνει η επαναπροώθηση, επεσήμανε ότι είναι 48 ώρες.
Η κ. Πέτερμαν διευκρίνισε ότι οι παραπάνω όροι είχαν τεθεί ήδη από την κυβέρνηση συνασπισμού εν όψει των σχετικών διαπραγματεύσεων και επανέλαβε ότι λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την υπογραφή της, η οποία εκκρεμεί.
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, η κυρία Πέτερμαν δήλωσε ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.
Την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ συμφωνία της Γερμανίας με την Ισπανία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.
Βάσει της συμφωνίας, η Γερμανία θα μπορεί να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες που εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Δυστυχώς το λαθρομεταναστευτικο είναι μια ανοιχτή πληγή για της χώρες της Ευρώπης αλλά πρωτίστως για της χώρες που δέχονται τους λαθρομεταναστες όπως Ελλάδα Ιταλία Ισπανία !!! Η μόνη λύση είναι. .. Όλοι πίσω στις χώρες τους θέλουν δεν θέλουν και να σταματήσουν οι διωγμός αυτών από τις χώρες των !!! Ανωδυνες λύσεις δεν υπάρχουν αλλά μόνο συμφέρουσες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο περίγελος της Ευρώπης, με ένα βαθύ κράτος λοβοτομημένων που έδωσαν τα πάντα στους κερδοσκόπους της Γερμανίας και Γαλλίας
    https://www.youtube.com/watch?v=W9ZOKJ8ERds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ παραβιάζει το διεθνές Δίκαιο
    ''..Η ανεξέλεγκτη εισροή αλλοεθνών στο έδαφος μιας χώρας είναι παράνομος εποικισμός, συνιστά έγκλημα εθνοκτονίας συντελούμενο κατά κανόνα υπό ανώμαλες συνθήκες πολέμου, και απαγορευόμενο από το διεθνές δίκαιο (Άρθρο 8.2.β.viii του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου). Παράνομος μουσουλμανικός εποικισμός είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει εδώ και χρόνια στην Ελλάδα...''
    Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ υλοποιεί
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ .
    https://olympia.gr/2015/08/08/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-coudenhove-kalergi-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BB%CE%B1%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%83/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἡ ἀντιπολίτευση στήν Ἐλλάδα, εἶναι ἀνύπαρκτη! Κανονικά, σέ ἀντεθνικές συμφωνίες, θά περίμενε κανείς ὄχι ἁπλῆ καταδίκη, ἀλλά δηλώσεις ὄτι θά ἀνατραποῦν τά ἀποτελέσματά τους ἐκ τῶν ὑστέρων καί ἀναδρομικῶς. Περί συμπαιγνίας πρόκειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Τεμπέλης στα νιάτα, ζητιάνος στα γεράματα".
    Κι όταν είσαι στη ζητιανιά μην περιμένεις έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.