18/8/18

Απο το δημόσιο διάλογο απουσιάζουν εντελώς οι συζητήσεις για:

- το ρόλο, το μέγεθος και την αποτελεσματικότητα του δημοσίου
- για το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα έπρεπε ήδη να έχει αντικαταστήσει το καταναλωτικό μοντέλο "μεγέθυνσης" που χρεοκόπησε την χώρα
- για την διαρθρωτική ανεργία
- για την δραματική ανάγκη δημιουργίας ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος
- για το δυσμενές δημογραφικό και την αντιμετώπιση του.

Αντιθέτως περισσεύουν οι συζητήσεις και οι εξαγγελίες για επιδόματα και συντάξεις.
Μπορεί μια χώρα με αυτές τις προτεραιότητες να έχει προοπτικές επιβίωσης;
Κατά τα λοιπά βγαίνουμε από τα μνημόνια ...

George Billinis

1 σχόλιο:

  1. 1)Την καταστροφή της Ελλάδος έφερε η πολιτική του υποτιθέμενου "αριστερού σοσιαλιστή" Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1981.
    Τεράστια δάνεια από το εξωτερικό για παροχές, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, για διορισμούς στο Δημόσιο και για χαριστικές συντάξεις. Νομιμοποίηση των εκτρώσεων, καταπολέμηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσω γραφειοκρατείας και φορολόγησις, κ.λπ.
    Λόγω της ανικανότητος ή αδυναμίας των διαδόχων του να επανορθώσουν τις ζημιές που προκάλεσε η πολιτική του καθώς και νέα λάθη, μετά από κάποια χρόνια πλασματικής ευμάρειας με δανεικά λεφτά, έχουμε οικονομικά καταστραφεί.

    2)Η κατάσταση της χώρας μας δέν είναι ανθρωπίνως αναστρέψιμη.
    Οι πολιτικοί μας, γενικώς, συνεχώς λένε ψέμματα, υποκρίνονται, είναι ανήθικοι, κάποιοι μάλιστα φαίνονται τόσο αποκτηνωμένοι σε σημείο που θα μπορούσε κάποιος να τους αποκαλέσει ψυχοπαθείς. Δέν αγαπάνε την Ελλάδα, ούτε βέβαια τους Έλληνες, αλλά είναι αδίστακτοι για το προσωπικό τους συμφέρον, για την εξουσία και τα ωφέλη που πηγάζουν από αυτήν.

    3)Τα εθνικά μας θέματα πάνε κατά διαβόλου. Ήττες και εξευτελισμούς υφίσταται η χώρα σε όλα τα μέτωπα, (που μάλιστα κάποιες φορές υποκριτικά βαπτίζονται "επιτυχίες"), από κάθε αντίπαλο ή "φίλο".
    Η μόνη μας "τύχη" τα τελευταία χρόνια, είναι η αποτυχία της Δύσης να ανατρέψει τον ισλαμιστή Ερντογάν, πράγμα που έκανε να μας έχουν οι σύμμαχοι μας κάπως ανάγκη.

    4)Η οικονομία μας χωρίς διαγραφή χρέους κατά τουλάχιστον 50% και πάγωμα των τόκων για μιά δεκαετία, όχι μόνον δεν θα βελτιωθεί, αλλά θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
    Δέν υπάρχει καμμία εμπιστοσύνη, όχι μόνο στα ομόλογα του Δημοσίου, αλλά στην αξιοπιστία όλου του πολιτικού κόσμου. Αφενός διότι είναι ληστρική η φορολόγηση, αφετέρου λόγο του κινδύνου του κουρέματος. Χωρίς εμπιστοσύνη είναι αδύνατον να γίνουν αξιόλογες επενδύσεις, ώστε να ανέβει το ΑΕΠ.

    5)Η Ελλάδα είναι φόρου υποτελής χώρα, στούς "Θεσμούς". Κάποια στιγμή, είναι θέμα χρόνου, ο κόσμος δεν θα έχει να πληρὠσει τους βαρύτατους φόρους και θα χρεοκοπήσουμε και επισήμως. Αυτό είναι το αναπόφευκτο μέλλον.
    Όσον αφορά το θέμα Ερντογάν, έχουμε σκεφτεί τί θα γίνει όταν θα ανατραπεί? Όταν οι φιλοδυτικοί Τούρκοι θα ζητήσουν ανταλλάγματα από την Δύση, εν' όψη δημιουργίας Κουρδικού κράτους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.