29/8/18

Ο εικονιζόμενος είναι ο Mark David Chapman,


ο δολοφόνος του John Lenon. Ο Chapman είναι 38 χρόνια στη φυλακή, ενώ προχθές απορρίφθηκε η 10η αίτηση αποφυλάκισής του.
Αυτά συμβαίνουν σε χώρες με σοβαρά δικαιικά συστήματα. Να δούμε τώρα τι συμβαίνει στην Ελλάδα:
✔️ Καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη για οικονομικά εγκλήματα αποφυλακίζεται ύστερα από 3 χρόνια φυλάκισης λόγω ... επιληπτικών κρίσεων.
✔️ Καταδικασθείς τρομοκράτης σε 5 φορές ισόβια εξασφαλίζει φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αποφυλακισθεί στα 13 χρόνια. Παραμένει στη φυλακή από δική του επιλογή, καθώς, για θρησκευτικούς λόγους (!), αρνείται να φορέσει "βραχιολάκι". Της ρυθμίσεως, όμως, που ψηφίστηκε για αυτόν επωφελούνται άλλοι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, που αποφυλακίζονται με την έκτιση μόλις του 1/5 της ποινής τους.

✔️ Καταδικασθείς τρομοκράτης σε 11 φορές ισόβια, που έχει εκτίσει μόλις 16 χρόνια, εξασφαλίζει αλλεπάλληλες 48ωρες άδειες εξόδου, ενώ, παράλληλα, μεταφέρεται σε αγροτικές φυλακές minimum ασφαλείας.
✔️ Αλλοδαποί σεσημασμένοι για 10 ληστείες κυκλοφορούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και προφυλακίζονται μόνον όταν, συνεχίζοντας να εγκληματούν, σκοτώνουν ένα συμπολίτη μας.
✔️ Καταδικασθείς αρχινονός σε 50 χρόνια κάθειρξης αποφυλακίζεται με τη συμπλήρωση μόλις 8 ετών παραμονής στον Κορυδαλλό. Δολοφονείται στην Αθήνα λίγο καιρό μετά την αποφυλάκισή του.
✔️ Καταδικασθείς τρομοκράτης σε 6 φορές ισόβια απoδρά αφού προηγουμένως έχει λάβει 7 (!) διαδοχικές άδεις από τις φυλακές. Είχε αρχίσει να λαμβάνει άδειες με τη συμπλήρωση 10 ετών κάθειρξης.
✔️ Καταδικασθείς τρομοκράτης σε 1 φορά ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξης αποφυλακίσθηκε με τη συμπλήρωση 14 ετών κάθειρξης. Εξαγόρασε χρόνια της ποινής του ... δουλεύοντας στους φούρνους των φυλακών!
Αυτά τα ολίγα για τώρα ... Συνεχίζουμε μια άλλη φορά ...


4 σχόλια:

  1. Ολα αυτά δείχνουν πολύ καθαρά την παρακμή στην οποία βρισκόμαστε και θα συνεχίσουμε ακόμα χειρότερα και βαθύτερα,αν δεν συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση να αντιδράσουμε,να βγάλουμε το κεφάλι απ'την άμμο και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε.Τα τελευταία 40 χρόνια,μετά την πτώση της χούντας δηλαδή,πέφτουμε συνεχώς.(Δεν προσμετρώ τα χουντικά χρόνια,όχι λόγω ανοδικής,βέβαια,πορείας αλλά,μετρώ μόνο "δημοκρατικές"κατά την εκλογική φυσικά έννοια,περιόδους).Την αρχή έκανε,ο κατά την πλειονότητα,σοβαρός Κ.Καραμανλής όταν είδε την πτώση των ποσοστών της Ν.Δ.μετά τις εκλογές του 1977 και θέλησε να πάει για την Προεδρία.Άρχισε τα παζάρια με τους Καρδάρες και τους Μεμέτογλου (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα),και έδειξε σε όλους,αυτός ο αυστηρός,ότι αν είναι να κάνουμε τη δουλειά μας,επιτρέπονται τα πάντα.Και μετά,ήρθε ο Παπανδρέου ο Ανδρέας και το έχεσε το πράγμα,εντελώς.Έχουμε,όμως,δρόμο ακόμα πολύ.Ας διαβάζουμε ,όχι ότι γραπτό,αλλά ουσία και ας μνημονεύουμε Μακρυγιάννη,Σεφέρη,Ελύτη,Καβάφη.Ανιδιοτελείς και πατριωτικές προσωπικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αίσθημα απόγνωσης και αδικίας για όλους τους ευσυνείδητους Έλληνες. Αίσθημα εφορίας για τους διαπλεκόμενους και τρομοκράτες εγκληματίες φασίστες. Η Ελλάδα πάντα τρώει τις σάρκες της. Πότε όμως έγινε μία διαδήλωση κατά της διαφθοράς ή της δικαιοσύνης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν ο ποινικός κώδικας, ο φορολογικός νόμος, ακόμα και το σύνταγμα τα κάνανε πουτ@να και ο κάθε επιδοξος τραμπαριφας κάνει μια "τομή" , μια "επανάσταση" και φέρνει ένα "σύγχρονο πνεύμα" τότε περίμενε και χειρότερα.
    Στη χώρα που υπάρχει νόμος για τη "μη ευθύνη των υπουργών" της, που οι ταγοι της έχουν κάνει 5 τρύπες για κάθε άρθρο του αστικού και ποινικου κώδικα Τι μπορείς να περιμένεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ??Αλλες δεκα τρυπες...ενω ολοι λενε οτι ειμαστε μια...χαρα ! ( και οι δικηγοροι πιο δυνατα απ ολους...αγανακτησμενοι κιολας αν πεις οχι ) Στην Νομικη σχολη ξεχασαν ενα "αλφα" στον τιτλο..μπροστα...ολως τυχαιως.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.