23/9/18

Η φωτογραφία για την "Γενοκτονία" που με χαρά δημοσίευσαν Τούρκοι – «Τρίβει» τα χέρια της όλη η Τουρκία

Η φωτογραφία για την Ελλάδα που με χαρά δημοσίευσαν Τούρκοι – «Τρίβει» τα χέρια της όλη η Τουρκία
Η φωτογραφία για την Ελλάδα που με χαρά δημοσίευσαν Τούρκοι – «Τρίβει» τα χέρια της όλη η Τουρκία
Η τουρκόφωνη εφημερίδα της ελεύθερης Θράκης «Birlik» ασχολήθηκε με το θέμα με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος που τιμάται κάθε 14 Σεπτεμβρίου.
«Στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός "Γενοκτονία" είναι πολύ εύκολα χρησιμοποιήσιμος και ιδιαίτερα όταν αφορά την Τουρκία γίνεται ακόμη πιο εύκολος και παραφουσκωμένος», αναφέρουν σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα».
Στην συνέχεια αυτό που αναφέρουν οι τουρκόφρονες όμως πρέπει να μας βάλει σε βαθιές σκέψεις:

«Στην τελετή που έγινε στην Κομοτηνή την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο κόσμος δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον, ενώ από τους επίσημους μετείχαν 14 άτομα, ένας μητροπολίτης και ένας ακόμη ιερέας. 

(…)

Η λέξη "Γενοκτονία" δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τόσο εύκολα. Η Ελλάδα με βάση τον νόμο 2645/1998 ανακήρυξε "Ημέρα Εθνικής Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας".

Χτες για μια ακόμη φορά φάνηκε πως ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται, μάλιστα εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης, ο λαός σκέφτεται το πώς θα τα φέρει βόλτα σήμερα και αύριο».

Αυτό που πρέπει να προσέξουμε περισσότερο δεν είναι οι τουρκικές απόψεις περί «μη γενοκτονία» -ειρήσθω εν παρόδω, τις συμμερίζονται πολλοί κυβερνώντες και «διανοούμενοι» σήμερα-, οι οποίες είναι πάνω κάτω γνωστές.

Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε είναι η μειωμένη λαϊκή συμμετοχή σε ιστορικές εκδηλώσεις μνήμης σε κομβικά ακριτικά σημεία της χώρας αλλά και η αυξανόμενη αδιαφορία απέναντι στο ιστορικό παρελθόν και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Η άγνοια ανοίγει κερκόπορτες στον εχθρό, ο οποίος καιροφυλακτεί για να αρπάξει.

Να αρπάξει εδάφη, να αρπάξει ιστορία, να αρπάξει το μέλλον μας.

Δείτε την φωτογραφία που με χαρά δημοσιεύει η τουρκόφωνη εφημερίδα των εγκάθετων στην ελεύθερη Θράκη, από την εκδήλωση στην Κομοτηνή, την οποία ορέγεται η Άγκυρα, που τίμησε την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων.

Πηγή: EL

Σχετικά θέματα

14 Σεπτεμβρίου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού

epontos

4 σχόλια:

  1. Η αληθεια ειναι πικραν,Αλλα ειναι η αληθεια.Μια φω τογραφια , χιλιες λεξεις.Το αρθρο τα λεει ολα.Δεν χρειαζονται σχολια.το μονο που σχολιαζω ειναι οτι απορω πραγματικα.Θα επρεπε να συμμετεχουν και σχολεια στην εκδηλωση.Εξαλλου ειναι σε κεντρικο σημειο της πολεως (και γεωγραφικα ολου του νομου) η εκδηλωση.Οπως και ναχει δεν ειμαι αυτος που θα κρινει ακριτες.Η φωτογραφια με συνεκινησε ομως, διοτι απο εκει ξεκινησα την πορεια μου.Εαν χρειαστει θα επανελθω στην ιδια πλατεια ,πιστευοντας οτι και οι ηρωικοι ακριτες θα εκδηλωσουν με πραξεις γενναιοτητος την αγαπη των στην μητερα Ελλαδα.Να θυμουνται μονον, οτι η μητερα Ελλας δεν μας ξεχασε ποτε.
    Υγιαινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισως να κατεβηκαν την ημερα εκεινη στο γυαλο, η πηγαν για ψωνια στην Αδριανουπολη! Ολο γιορτες και παρελασεις, τους τα πρηξατε και πηγαν να βρουν, αφου ουτε καρφιτσες δεν παραγουμε! Τα σχολεια; Οι εκπαιδευτικοι αραγε με τι ασχολούνται, με το FB;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τους Τούρκους όλα να τα περιμένεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά δεν με εκπλήσσει καθόλου. Πότε διδαξανε αυτά τα θέματα; Πότε τα ανέβασαν τά ΜΜΕ; Εδώ τα παιδιά δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 25 Μαρτίου θα ξέρουν για την γενοκτονία; Ενώ το survivor εγιέγ και πρώτη είδηση στα ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.