30/9/18

Το Δημοψήφισμα στα Σκόπια για την… «Μακεδονία»

Ψηφίζουν με την σκέψη κάποτε η «Βόρεια Μακεδονία» να ενωθεί με την Νότια με πρωτεύουσα την… Σολούν!
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Σήμερα, οι κάτοικοι του κρατιδίου των Σκοπίων προσέρχονται στις κάλπες για να αποδεχτούν την συμφωνία που υπέγραψαν οι ηγέτες τους στις Πρέσπες με την Ελλάδα, για να εισέλθουν σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία». Θα χρησιμοποιούν στο μέλλον το όνομα «Μακεδονία»- αφήνοντας στην άκρη το «Βόρεια»-  θα παριστάνουν τους απογόνους των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων,  χωρίς να έχουν  κάποια σχέση μαζί τους και το όνειρό τους αργότερα θα είναι η Βόρεια να ενωθεί με την Νότιο Μακεδονία με πρωτεύουσα την… Σολούν!

Παλιά, το κρατίδιο αυτό, ήταν μια περιφέρεια και ονομαζόταν  «Βαρντάρσκα» (Βαρδαρία) και το 1944, μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο Τίτο τη μετονομάζει από «Βαρντάρσκα» σε «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας». Σήμερα –και μάλιστα πολύ παράξενο-  έχει την υποστήριξη όλων των Μεγάλων Δυνάμεων (ΗΠΑ, Γερμανία κ.λ.π.), κι εμείς αγωνιζόμαστε, διαδηλώνουμε, «η Μακεδονία είναι Ελληνική», δεν υπάρχει «μακεδονική γλώσσα» ούτε εθνικότητα, χωρίς κανείς να σκύψει να δει αν έχουμε δίκαιο. Κρίμα που δεν ζει ο σπουδαίος Μακεδόνας Νικόλαος Μάρτης, για να κάνει μαθήματα Μακεδονολογίας, στους σημερινούς πολιτικούς που σε μια συνάντηση που είχα μαζί του και μου μίλησε για το «Μακεδονικό», βούρκωναν τα μάτια του από συγκίνηση…
Οι Σκοπιανοί επιμένουν, ότι το όνομα του κρατιδίου τους είναι Μακεδονία, υποχωρώντας απέναντι μας δεχόμενοι το «Βόρεια», αλλά στην ουσία για να νομιμοποιηθούν ως «Μακεδόνες» απόγονοι του Μεγαλέξανδρου. Ο αείμνηστος Κίρο Γκλιγκόροφ,  έλεγε «δεν διεκδικούμε τον Αλέξανδρο»,  αλλά οι διάδοχοι του, έστησαν τεράστια αγάλματα, έδωσαν σε δρόμους και αεροδρόμιο το όνομα του και της Μακεδονίας, ενώ όταν άρπαξαν κι έβαλαν τον ήλιο της Βεργίνας στη σημαία τους μετά τις αντιδράσεις μας τον αφαίρεσαν.
Το ιστορικό της δημιουργίας  της δήθεν «Μακεδονικής γλώσσας»,  ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1944, όταν ο Τίτο σε συμφωνία με τον Στάλιν  ανήγγειλε  από σερβικό έδαφος  τον σχηματισμό της «Σοσιαλιστικής  Δημοκρατίας της Μακεδονίας». Ο Τίτο, αφού  αποχώρησαν Βούλγαροι και Γερμανοί, εισέρχεται στα Σκόπια πρωτεύουσα της περιφέρειας Βαρντάρσκα ή Νοτιοσλαβίας, και την ονομάζει «Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας», πλαστογραφεί  την ιστορία της  Μακεδονίας, οικειοποιείται το όνομα την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της, και ονομάζει τους σλάβους «Μακεδόνες».
Όμως, για να αναγνωρισθεί η δήθεν «Μακεδονική ΄Εθνότητα» έπρεπε να έχει ιδιαίτερη γλώσσα,  ανεξάρτητη  εκκλησία και ιστορική παράδοση. Όλα αυτά τα ανύπαρκτα  τα κατασκεύασαν μετά στα χαρτιά: Παρουσίασαν το 1945, κυβέρνηση και Βουλή ως «Μακεδονική». Ονόμασαν ως «Μακεδονική γλώσσα» το προφορικό Βουλγαρικό ιδίωμα  που μιλούσαν στα Σκόπια μετά από επεξεργασία και στις 7-6-1945 έγινε η 6η επίσημη γλώσσα της Γιουγκοσλαβίας. Το 1952 κυκλοφόρησε η πρώτη Γραμματική  της «Μακεδονικής γλώσσας» και το 1961 το πρώτο λεξικό.
Το 1968, το Κομμουνιστικό Κόμμα του Τίτο προχώρησε στην ίδρυση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Μακεδονίας που δεν την αναγνώρισε καμία Ορθόδοξη Εκκλησία. Με τον ψευδή ισχυρισμό  ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες  δεν ήταν ΄Ελληνες, επινόησαν,  ότι τον 6ο αιώνα, ενώθηκαν οι Σλάβοι με τους μη Έλληνες Μακεδόνες  και έγιναν αυτοί «Μακεδόνες». Συγκέντρωσαν από όλα τα αρχεία του κόσμου ο,τι αναφερόταν  στην Μακεδονία και οικειοποιήθηκαν όλα τα γεγονότα  και πρόσωπα, που ανά τους αιώνες  έδρασαν στην Μακεδονία. Το 1969 θα κυκλοφορήσουν την μεγαλύτερη  πολιτική και ιστορική απάτη, την ιστορία του ψευδομακεδονικού «Έθνους».
Επικαλούμενος ο αείμνηστος Νικόλαος Μάρτης τον ε.τ. πρέσβη Ευάγγελο Κωφό, μου είχε πεί, ότι μελέτησε τα σχολικά βιβλία της FYROM και με τίτλο «Μεγάλη Μακεδονία» αποκάλυψε την σκοπιανή απάτη. « Όταν κυκλοφόρησε την μελέτη του, τον ρώτησα πότε έμαθε  τη «Μακεδονική γλώσσα» για να επεξεργασθεί τα βιβλία της FYROM. Απάντησε: «Δεν χρειάστηκε, διότι γνωρίζω βουλγαρικά και οι γνώστες της Βουλγαρικής διαβάζουν κείμενα  στην… λεγόμενη «Μακεδονική» και συνεννοούνται με τους Σκοπιανούς». Την λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» ο γλωσσολόγος Γιώργος Μπαμπινιώτης  την χαρακτηρίζει «ψευδώνυμη  γλώσσα, ψευδεπίγραφου κράτους».
Να προσθέσουμε κι αυτό: Όταν ο σκοπιανός πρόεδρος, πριν από δέκα χρόνια επισκέφθηκε την Σόφια συνοδευόμενος από διερμηνέα, ο Βούλγαρος ομόλογός του,  του είπε: «Τι τον έφερες τον διερμηνέα, αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα; Τι θα ερμηνεύσει;»
Αυτή είναι η… γιαλαντζί Μακεδονική γλώσσα, που είχε ανακαλύψει πριν από μία δεκαετία  και η εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ  κυρία ΜακΝτούγκαλ σε έκθεση της προς τον ΟΕΗ και με τον Μάθιου Νίμιτς παρίσταναν τους προστάτες  και υποστηρικτές της γιαλαντζί Μακεδονίας, όπως την χαρακτήρισε ο αείμνηστος Γιώργος Ζαμπέτας.

 *Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Real News

2 σχόλια:

  1. _Α) "Όταν ο σκοπιανός πρόεδρος, πριν από δέκα χρόνια επισκέφθηκε την Σόφια συνοδευόμενος από διερμηνέα, ο Βούλγαρος ομόλογός του, του είπε: «Τι τον έφερες τον διερμηνέα, αφού μιλάμε την ίδια γλώσσα; Τι θα ερμηνεύσει;»
    Αυτή είναι η… γιαλαντζί Μακεδονική γλώσσα,...." κλπ.

    Τώρα ὅμως πού θά γίνουν "Μακεδόνες" οἱ Σκοπιανοί, πρέπει νά μάθουν ἐπειγόντως καλά Ἑλληνικά, γιά νά συνεννοοῦνται μέ τούς ἀληθινούς Μακεδόνες, τούς Ἕλληνες.

    Τί, μέ ἀγγλόφωνους καί γερμανόφωνους διερμηνεῖς θά ἔρχονται στήν Μακεδονία;
    [Οἱ λίγοι Ἕλληνες Μακεδόνες οἱ ὁποῖοι - λόγῳ γάμων μεταξύ Ἑλληνόφωνων Ρωμηῶν καί Ρωμηῶν πού μιλοῦσαν τό τοπικό σλαβο-ἑλληνικο(-"Μακεδονικό") ἰδίωμα τῆς Ἑλληνικῆς Μακεδονίας - μιλᾶνε καί Ἑλληνικά καί τό ἐν λόγῳ ἰδίωμα, θά τούς καταλαβαίνουν κάπως τούς Σκοπιανούς, ἀλλά οἱ ἄλλοι ἀληθινοί Μακεδόνες;].

    _Β) Προσοχή: Οἱ ἀγγλόφωνοι καί γερμανόφωνοι "φίλοι" τῶν Σκοπιανῶν, μόλις χωνέψουν καλά, ὅτι ἡ ἀληθινή Μακεδονία δέν θά γίνῃ βορά στούς φανατικούς ἐθνικιστές Σκοπιανούς, καί θά ἐξακολουθήσῃ νά εἶναι Ἑλληνική, ὅπως ἦταν ἀνέκαθεν,
    σέ λιγώτερο ἀπό δέκα χρόνια τούς Σκοπιανούς θά τούς ἔχουνε ξεχάσει....
    Καί φυσικά, θά προσπαθήσουνε μέ διάβρωση νά ἐπιτύχουνε πληθυσμιακή ἀλλοίωση μέ μουσουλμάνους καί δή ἰσλαμιστές ἀλβανούς κλπ, τόσο στά Σκόπια ὅσο καί στήν ἀληθινή Μακεδονία μας. Καί ὁ νοῶν, νοείτω!
    - Ἔτσι ἐξηγεῖται ἀπόλυτα, τό ἐναλλακτικό σενάριο τῶν Τουρκαλβανῶν περί τοῦ ὅτι ποτέ δέν ὑπῆρξαν Ἕλληνες στήν Ἑλλάδα, ἀλλά Ἀλβανοί....
    Ὁπότε, ἄν κατά τούς ἐν λόγῳ Τουρκαλβανούς δέν ὑπῆρξαν ποτέ "πράγματι" Ἔλλληνες στήν Μακεδονία καί στήν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα, θά ὑπῆρξαν στά Σκόπια καί πέριξ αὐτῶν ποτέ "πράγματι' Σλαβο-Σκοπιανοί; ....
    Γιά σκεφθεῖτε: Τί; Θά ἀφίσουνε οἱ δυτικοί "φίλοι" τῶν Σκοπιανῶν, σλαβικό ἔθνος νά διεκδικῆ γιά νά πάρῃ τήν Βόρειο Ἑλλάδα, γιά νά τά γυρίσῃ κάποια στιγμή καί νά πάῃ μέ τούς Ρώσους;
    "Μακεδόνες", κατά τά σενάρια τῶν δυτικῶν, σέ λίγα χρόνια, θά εἶναι μόνον οἱ ἀλβανοί - ὑπό τήν καθοδήγηση τῶν ἐξ αὐτῶν Τουρκαλβανῶν ἐθνικιστῶν.

    Ἀνόητε Ζάεφ! Ἀνόητε Τσίπρα! Καί οὔφο Κοτζιά! Εἶσθε, διότι:Τά αὐτονόητα πού βλέπει κάθε σκεπτόμενος λογικά Ἕλληνας Ρωμηός, τά βαφτίζετε ἐθνικισμό, καί σπρώχνετε Σκόπια, Ἑλλάδα, Ἀλβανία, Σερβία, στόν γκρεμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο τέλος ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Το αν θα γίνει σε μια νέα δομή πρωτεύουσα η Θεσσαλονίκη ή η... Αθήνα, αυτό θα το αποφασίσει η ανεπάρκεια εκάστου! Αν είμαστε μάγκες και αποφασισμένοι, έχει καλώς. Αλλιώς ας αρχίσουμε να πλάθουμε από τώρα τις συνήθεις μας δικαιολογίες (Εβραίοι, Σόρος, κλπ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.