26/9/18

Να γιατί μιλάμε για καθαρή προδοσία - Ελβετός Ιστορικός: “Αν υπάρχει μία βόρεια Μακεδονία, θα πρέπει να ενωθεί με τη Νότια”!

Ο μακεδονικός χώρος σύμφωνα με "Σλαβομακεδόνες εθνικιστές", Ο χάρτης περιλαμβάνει και ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή της "Αιγαιακής Μακεδονίας"

Ο Stefan Troebst, Καθηγητής Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, με ειδίκευση στην πΓΔΜ θεωρεί το προτεινόμενο όνομα αποδεκτό από την πλευρά της πΓΔΜ, αλλά ακατανόητο από ελληνική σκοπιά. Ο Troebst λέει: «Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, γίνεται η υπόθεση ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο “πηγαίνουν πακέτο” και πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ενωθούν ανάλογα»
Γιατί υπάρχει διαμάχη για το όνομα Μακεδονία;
Η σύγκρουση εξερράγη το 1991, όταν η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία δηλώνει την ανεξαρτησία της και έδωσε το όνομα Μακεδονία (Μακεδονία). Η Αθήνα υποστηρίζει ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι ελληνικής καταγωγής, χρησιμοποιείται ήδη για το βόρειο τμήμα της Ελλάδας. Οι Έλληνες φοβούνται ότι οι γείτονές τους θα μπορούσαν να διεκδικήσουν αυτά τα ελληνικά εδάφη. Επί του παρόντος, το προσωρινό όνομα είναι επίσημα η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (F.Y.R.O.M).
Ποιοι είναι οι Μακεδόνες που ψηφίζουν την Κυριακή;
Με τους Έλληνες, οι Μακεδόνες συμφώνησαν για τη νέα ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Εάν το όνομα επικρατήσει, οι Έλληνες με τη σειρά τους θα σταματήσουν να εμποδίζουν την προσέγγιση της πΓΔΜ με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία είναι ως εκ τούτου: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ με την αποδοχή της συμφωνίας μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας;»
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας επεκτείνεται κυρίως στις χώρες της Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Είναι το νέο όνομα μια καλή λύση;
Πρόκειται για συμβιβασμό. Ο ειδικός Stefan Troebst, καθηγητής της Πολιτιστικής Ιστορίας της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας, υποστηρίζει ότι το όνομα τη “Βόρειας Μακεδονίας” είναι αποδεκτό από την ελληνική πλευτρά, αλλά ακατανόητο. Λέει ο Troebst : “Αν υπάρχει μια βόρεια Μακεδονία, η υπόθεση υποδηλώνει ότι υπάρχει και μια νότια. Αυτό εγείρει το ερώτημα κατά πόσο και οι δύο πρέπει κατά κάποιον τρόπο να ανήκουν μαζί και πρέπει να ενωθούν ανάλογα. ”
Ποια είναι η άποψη ανάμεσα στους Μακεδόνες;
Η αντιπολίτευση μιλά για προδοσία. Ακόμη και οΙ επικεφαλής του κράτους αντιτίθενται: Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (43) διαπραγματεύθηκε το συμβιβασμό, ο Πρόεδρος Γκιόργκε Ιβάνοφ (58) με πομπώδη λόγια, δήλωσε ότι η μετονομασία υπονομεύοντας την εθνική ταυτότητα. Καλεί για μποϊκοτάζ της ψηφοφορίας.
Πώς θα πάει η ψηφοφορία;
Σύμφωνα με το Troebst, η πλειοψηφία των Μακεδόνων θα ψηφίσει ναι. Ωστόσο, ήταν αμφίβολο αν θα επιτευχθεί η απαιτούμενη συμμετοχή των ψηφοφόρων κατά 50%.
Λέει ο Troebst: “Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι εντελώς ξεπερασμένες λίστες εκλογικού καταλόγου, στις οποίες απαριθμούνται ονόματα από 1,5 έως 1,8 εκατομμύρια πολίτες. Στην πραγματικότητα, ο πληθυσμός σε ηλικία ψήφου, υπολογίζεται σε μόλις 1,1 εκατομμύρια – οι υπόλοιποι ζουν μόνιμα στο εξωτερικό, είναι άγνωστοι ή έχουν πεθάνει: «Η συμμετοχή στη ψηφοφορία κατά το 50 τοις εκατό προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο το δημοψήφισμα σημαίνει περίπου 900.000 ψήφοι!
Τι συμβαίνει εάν η ψήφος είναι άκυρη;
Αυτό που συμβαίνει μετά συνταγματικά, είναι ασαφές. Ίσως τότε κληθεί το κοινοβούλιο να αποφασίσει.
Πώς θα αντιδράσουν οι ηττημένοι;
Η πρώτη αντίδραση που αναμένεται είναι μαζικές, ακόμη και βίαιες διαμαρτυρίες. Μόλις αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ωστόσο, η αποδοχή θα αυξηθεί ραγδαία, πιστεύει ο Stefan Troebst.
Πώς επηρέασε η διαφορά τα δύο κράτη;
Η διαμάχη τελείωσε το 1994, όταν η Ελλάδα επέβαλε εμπάργκο στη γειτονική χώρα. Η Αθήνα μπλοκάρει επίσης την ένταξη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στη γειτονική χώρα. Ωστόσο, η σύγκρουση έχει ελάχιστα αισθητά αποτελέσματα στο εμπόριο. Οι Έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές, έχουν δημιουργήσει τουλάχιστον 5000 θέσεις εργασίας μόνο στην πρωτεύουσα Σκόπια.
Πώς προέκυψε η περιοχή της Μακεδονίας;
Η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας καλύπτει το σημερινό κράτος της Μακεδονίας, τη βόρεια Ελλάδα και τμήματα της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Σερβίας. Μετά το σχηματισμό και την επέκταση του αρχαίου βασιλείου της Μακεδονίας (7ος αιώνας π.Χ. έως 146 π.Χ.), το μέγεθος της περιοχής άλλαξε ξανά και ξανά. Όταν η περιοχή ανήκε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία (1299-1922), το όνομα Μακεδονία ξεχάστηκε. Στα μέσα του 19ου αιώνα ανανεώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να προσδιορίσει μια γεωγραφική περιοχή. Αφού οι βαλκανικοί πόλεμοι τερμάτισαν τη βασιλεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το 1912/13, η περιοχή της Μακεδονίας, τώρα 67.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, χωρίστηκε μεταξύ των διαφόρων κρατών.
Πηγη: blick

21 σχόλια:

  1. Στην ουσια ειπε τους Ελληνες πολιτικους ηλιθιους....Αυτο το ξερουνε ολοι...Ελα ομως που εχουν ...ψηφοφορους ολοι .!! Το επιχειρημα των ψηφοφορων ειναι " Μα δεν εχω αλλη ..λυση " !!! Ο καθηγητης θα ελεγε οπως και καθε λογικος αντρας .." Βρε μπουμπουνα....φτιαξε μια αλλη ναχεις !!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὁἱ Ἕλληνες εἴμαστε Ὅλοι μας
    καί Κύπριοι, καί Ἠπειρῶτες, καί Μακεδόνες, καί Κρητικοί, καί Κωνσταντινουπολίτες, καί Πόντιοι-Μικρασιάτες, καί Θράκες, καί Σμυρναῖοι, καί Ἐπτανήσιοι, καί Δωδεκανησιῶτες, καί Αἰγαιπελαγίτες, καί Πελοποννήσιοι (Ἀχαιοί, Ἀρκάδες, Μανιάτες κ.ο.κ.), καί Θεσσαλοί, καί Ρουμελιῶτες, καί Ρωμυλιῶτες, καί Ἀρβανίτες καί Βλάχοι.

    Ἄλλο, τό ὅτι κάθε Ἕλληνας εἶναι κυρίως, εἴτε Κύπριος, εἴτε Ἠπειρώτης, εἴτε Μακεδόνας , εἴε Κρητικός, εἴτε Κωνσταντινουπολίτης, εἴτε Πόντιος ἤ γενικώτερα Μικρασιάτης, εἴτε Θράξ, εἴτε Σμυρναῖος, εἴτε Ἐπτανήσιος, εἴτε Δωδεκανησιώτης, εἴτε Αἰγαιπελαγίτης, εἴτε Πελοποννήσιος, εἴτε Θεσσαλός, εἴτε Ρουμελιώτης, εἴτε Ρωμυλιῶτης, εἴτε Ἀρβανίτης εἴτε Βλάχος, εἴτε ἀπό γονεῖς Ἕλληνες, πού εἶναι ὁ καθένας ἀπό διαφορετική ἰδιαίτερη πατρίδα τοῦ Ἐλληνισμοῦ, π.χ. Ὁ ἕνας Κωνσταντινουπολίτης καί ὁ ἄλλος Αἰγαιοπελαγίτης, ὁ ἕνας Ἠπειρώτης καί ὁ ἄλλος Μανιάτης-Πελοποποννήσιος, ὁ ἕνας Πόντιος καί ὁ ἄλλος Κύπριος, ὁ ἕνας Βλάχος καί ὁ ἄλλος Μακεδόνας, ὁ ἕνας Ἀρβανίτης καί ὁ ἄλλος Ἐπτανήσιος, ὁ ἕνας Μακεδόνας Ἔλληνας Ἑλληνόφωνος καί ὁ ἄλλος Μακεδόνας Ἕλληνας κατέχων καί τό μακεδονικό (Ἑλλληνοσλαβικό) γλωσσικό ἰδίωμα κ.ο.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μέλλον των Monkeydonians θα φανεί μετά από την τελική λήξει Σέρβων και Αλβανών στο Κοσσυφοπέδιο, το μέλλον της Ελλάδος είναι ήδη φανερό, ο βράχος κατρακύλα παίρνοντας τα πάντα μαζι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προδότες εντός των τειχών - Πρέπει να διώξουμε κακήν κακώς τους εθνο μηδενιστές όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι επιτήδειοι εθνομηδενιστές σκερβελέδες Φίλης, Πουλάκος, Τσίπρας, Χριστοδουλοπούλου ... και τόσοι άλλοι γελάν πίσω από την πλάτη των Ελλήνων .. θωρούν εμάς εθνικιστές φασίστες και όχι τους Σκοπιανούς ήμαρτον!!! Όχι μόνο συλλαλητήρια πλέον ΤΩΡΑ χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΗ ανυπακοή και γενική απεργία παντού μέχρι να πέσουν οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στους προδότες τώρα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γλοιώδης σκερβελέδες εθνομηδενιστές γουστάρουν οι Ελληνες ψηφοφόροι. Τώρα πάρτε την προδοσία και πέτε και ευχαριστώ όλοι εσείς που ασκείτε δήθεν το δημοκρατικό σας δικαίωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα στη δουλειά με ρωτάει συνάδελφος: «Από ποιο μέρος της Ελλαδος είσαι;» «Από την βόρεια Ελλάδα, την αληθινή, την πραγματική Μακεδονία», απαντώ. «Ααα! Δεν είσαι Έλληνας;» Ξανά ρωτάει..... Και αυτό είναι ένα μικρό περιστατικό από τα πολλά που βιώνουμε οι Έλληνες του εξωτερικού μετά την υπογραφή της άθλιας συμφωνίας των Πρεσπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα είναι η ώρα της ΝΕΜΕΣΙΣ - Ελλήναρες kiss your ass goodbye γιατί δεν γίνεται να ψηφίζεις 50-χρόνια λαμόγιο-αντι-εθνικά κόμματα και να είσαι και απόγονος του ΜΑ. Οι εθνομηδενιστές καταληψίες σου την φέρανε για ακόμη μια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στον χαρτη δεν βλέπεται την Αλβανία μέχρι και την Κέρκυρα έχουν μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ταϋγέτη.

    Καὶ ὅμως τελικῶς θὰ τὴν φέρουν στὰ Βαλκάνια τὴν Ρωσία,ὅταν κινδυνεύσουν οἱ Σλάβοι καὶ λοιποὶ Ὀρθόδοξοι,π.χ ἐμεῖς,διότι ὁ πνιγμένος ζητᾶ βοήθεια ἀπὸ ὅποιον δήποτε.

    Ὁ Τράμπ εἶναι ὑπὲρ τοῦ πατριωτισμοῦ,ἐλπίζω λοιπὸν νὰ καταλάβη καὶ τὸν παριωτισμὸ τῶν Ἑλλήνων ὅταν ξεσηκωθοῦν καὶ κυνηγήσουν τοὺς Σκοπιανοὺς.

    Διότι γι᾿αὐτὸν μπορεῖ νὰ εἶναι πρῶτα ἡ Ἀμερικὴ,ἀλλὰ γιὰ μᾶς εἶναι πρῶτα ἡ Ἑλλάδα.

    Πρῶτα ὅμως πρέπει νὰ ἀπαλλαγοῦμε ἀπὸ τοὺς καραγκιόζηδες,καὶ γι᾿αὐτὸ βλὲπω ἐμπόδιο τὸν Πάϊατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Historic Ethnik Macedonia" is only in the minds of those who want to call Skopje..."Macedonia"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Stefan Troebst μιάς και είσαι από την Ελβετία πετάξου μέχρι την Ζυρίχη! Όταν κατέβεις από τον σταθμό στην γωνία Bahnhofstrasse & Uraniastrasse στον τελευταίο όροφο έχει ένα καφέ το Modissa θα το ξέρεις αφού είσαι από την Ελβετία, στείλε μας και καμιά φωτογραφία που έπαιζες μικρός στην Ελβετία, για να χαρούμε κι εμείς!Πήγαινε πιες έναν καφέ και δες αν ερχόμαστε, γιατί δεν σε κόβω για Ελβετό!! Άσε μας ρε καθηγητή κάτι μας είπες!!Αν θες να πεις κάτι πες πως στο μέλλον με όσα γίνονται δημιουργείται μια εστία να χυθεί αίμα ανθρώπινο στον βωμό του δήθεν αλυτρωτισμού των Σκοπιών τον οποίο υποδαυλίζουν όσοι ξέρουμε για τα συμφέροντά τους και πως αυτό πρέπει να ανακοπεί!Καθαρές κουβέντες!Το Σκοπιανό τώρα ξεκίνησε στην πραγματικότητα και όσο ζούμε θα είμαστε έτοιμοι να φρίξει το σκυλί Stefan, μακάρι να γίνει επί των ημερών μας να μην πληρώσουν τις μαλακίες μας τα παιδιά μας...αρκετά θα πληρώσουν...μακάρι να πεθάνουμε για την πατρίδα!Δεν είμαι πολεμοχαρής αλλά ούτε ανέχομαι την προδοσία!! Stefan θυμάσαι τους Ιάπωνες που έδεναν το μαντήλι στο κεφάλι και έπεφταν στα πλοία των Αμερικανών,με τα Mitsubishi A6M, τα θρυλικά μαχητικά «Zero» τα επονομαζόμενα και "Άνθη της κερασιάς"? Ε λοιπόν γράψε στο επόμενο άρθρο σου πως έχουμε τα μαντήλια με τον ήλιο της Βεργίνας δέσει στο μέτωπο αντίστοιχα και είμαστε έτοιμοι...κι αν σε ρωτήσουν ποιοι είμαστε πες τους, "εθνικιστές", και θα στο εξηγήσω εγώ το όνειρο καθηγητή που μου έγινες ειδικός ΠΓΔΜ...liebe nur Professor...επειδή στα νιάτα ήσουν αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου και δεν σε κόβω και τόσο φιλέλληνα...μακάρι να κάνω λάθος όπως ότι είσαι και Γερμανός αλλιώς τι δουλειά είχες στο να δουλεύεις στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών...έτσι για να ψυλλιαζόμαστε και να αναρωτιόμαστε παράλληλα τι παίζει με σένα...θέλεις λίγο ψάξιμο μήπως έχεις κανένα τρίκερ πόιντ στην ωμοπλάτη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μια γρήγορη αναζήτηση στο Γκουγκλ:

      Prof. Dr. Stefan TROEBST:
      >Τhere is a Greek dimension which is related to serious problems with the identity of the Greeks and the question 'who is Greek' is more complicated than the question 'who is Macedonian'. <
      (συνέντευξη στο BBC, Μάρτιου 2008, http://www.macedoniantruth.org/forum/showthread.php?t=223)

      Ελβετός δεν είναι αλλά βέρος Γερμανός , ανθέλληνας και σκοπιανοτσολιάς, εγγεγραμμένος στον κατάλογο «εξέχων Μακεδόνων» (https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D0%BD%D0%B0_%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8).

      Σπούδασε διαδοχικά στα πανεπιστήμια Eberhard Karls Universität Tübingen, Freien Universität Berlin (West), Πανεπιστήμιο της Σόφιας «Αγ. Κλήμης της Αχρίδας «. (Σόφια, Βουλγαρία) και το κερασάκι στη τούρτα, στο Πανεπιστήμιο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου των Σκοπίων (Cyril and Methodius University, Σκόπια, τότε Γιουγκοσλαβία) και το Ινστιτούτο Εθνικής Ιστορίας.των Σκοπίων.

      • Η βιογραφία του στη Βικιπαίδεια (https://de.wikipedia.org/wiki/Stefan_Troebst) υπάρχει μόνο στα γερμανικά και στη Македонски (https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD_%D0%A2%D1%80%D0%B5%D0%B1%D1%81%D1%82)

      Διαγραφή
    2. Καλά που υπάρχει και το google για να μαθαίνουμε ότι αυτοί που μας επιβουλεύονται δεν είναι παρά κάποιοι κακοί φιλοσκοπιανοί και επομένως μπορούμε να κοιμόμαστε μακαρίως νοτίως των ‘μακεδόνων’ φίλων μας.

      Το μήνυμα όμως του κυρίου καθηγητή δεν αναιρείται επειδή είναι φιλοσκοπιανός – Τουναντίον με την συμφωνία των Πρεσπών δίνουμε ευκαιρία σε τέτοια σκοπιανό-φασιστοειδή να διεκδικούν Μακεδονία με αληθοφανή επιχειρήματα.

      Από την στιγμή που εμείς παραδεχόμαστε ότι είναι Μακεδόνες παραδινόμαστε εκούσια στις ορέξεις το κάθε σκοπιανού-φασίστα.

      Με τις υγείες σας όλοι εσείς που ακόμα υποστηρίζετε την πρώτη φορά αριστερά και τον αντεθνικό ‘προοδευτισμό’ που αντιπροσωπεύει.

      Διαγραφή
    3. Εμείς δεν παραδίνουμε τίποτα! Όσοι παραδίδουν είναι προδότες και θα δικαστούν, τυφεκιστούν, φυλακιστούν! Εγώ ως μονάδα μπορώ να κάνω αυτό που μου αντιστοιχεί με όποιο τρόπο μπορώ όταν έχω την ευκαιρία ακόμα και να σκοτώσω παρόλο που δεν είμαι υπερ της βιας! Θα προτιμούσα ένα καλό βιβλίο, κρασάκι, την οικογένειά μου και καλούς φίλους, πατριώτες; την πατρίδα μου να ευημερει και να εξελίσσεται ειρηνικά στον κόσμο και με τους γειτονές της! Σε παρακαλώ πολύ να μην λες >υποστηρίζετε< αλλά όσοι υποστηρίζετε! Όσοι υποστηρίζουν ας αναλάβουν την ευθύνη! Όμως θα σε παρακαλούσα να μου πεις την γνώμη σου ανοιχτά για να βοηθηθώ ποιόν να υποστηρίξω διότι προβληματίζομαι! Θέλω να μην είμαι ανάμεσα σε αυτούς που αθέλητα κάνουν κακό στην πατρίδα και φιλική συμβουλή θα ήταν χρήσιμη και θα με βοηθούσε! Το λεω εγκάρδια διότι πρέπει να έχουμε πάντα ανοιχτό μυαλό να δούμε κάτι που ίσως δεν έχουμε παρατηρήσει, αφού εκ του αποτελέσματος διαχρονικά ο λαός ψηφίζει δεξια, κεντροδεξιά κόμματα και τώρα με την μάσκα του αριστερου κόμματος βυθιστηκαμε χειρότερα στο χάος κάτι δεν κάνουμε καλά...

      Διαγραφή
  12. Σακη γελασα..." ο κατασκοπος που μ αγαπουσε..." ....τοχες δει το εργο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ρε Τζιμς με τον κάθε έναν που διασκεδάζει τα βάσανα του κόσμου για να κάνει τα διδακτορικά του!! Υπάρχει βόρεια, αρα υπάρχει νότια, υπάρχει άνω αρα αρα υπάρχει κάτω, υπάρχει μέσα αρα υπάρχει έξω.. ε δεν υπάρχει τίποτα ρε καθηγητές η Μακεδονία είναι μια...τελειώσαμε! Τα άλλα είναι προπαγάνδα που ότι και να βάλουν δεν μασάμε...τι να κάνουμε που οι Έλληνες είμαστε αγύριστα κεφάλια με την αλήθεια!! Σκοπιανεεεε, σκοπιανέ δεν θα γίνεις Μακεδόνας ποτεεεεεεε οεοεοε σκοπιανεεε... stefan γράψε ότι θες οεοεεε δεν νιώθουμε τίποτεεεεεε οεοεοε...και μόνον ότι μόνοι αποδέχονται πως είναι Βουλγαροσλαβοι είναι για φτύσιμο άμα ψηφίσουν το Βόρεια Μακεδονία! Δηλαδή εσύ είσαι ο Τζιμς ρε φίλε, καλώς η κακώς με την ιστορία σου, πως θα ένιωθες να επικαλείσαι μια ψεύτικη ιστορία? Δεν είμαστε καλά δεν έχουμε μυαλό, είμαστε άρρωστοι με τον Μέγα Αλέξανδρο...οεεεοεοε

      Διαγραφή
    2. Καθηγητης ειναι παραφραση της λεξης ....καθηκι-της ....Μερκελ.Τετοιους εχουμε κι εδω....αρκετους ...κι ολοι ειναι ..αρκετα ...ανανδροι παρ ολες τις πλεριες γνωσεις...Συχνα γλυφουν και ερπουν για δεκαρες οπου δει...Ειναι η πνευματικη ...οπισθοπορεια του Εθνους..οι διακονιαρηδες των εθνων.( πουλανε τρελα για να τρωνε ..μουρταδελα)..Ακουσες ποτε κανεναν να βγει μπροστα να σωσει την χωρα απ την καταρα ?? Πως να βγει μπροστα αφου ειναι ...οπισθοπορεια ?? Περιμενουν να τους σωσουν οι ....αμορφωτοι !!! Τρια πουλακια...καλιακουδες ...Δεν διδασκουν ανδρεια στις σχολες....μονο εξισωσεις και παχυες αγελαδες...Και μη χειροτερα...

      Διαγραφή

  13. Οι σκοπιανοι ειναι απατεωνες γιατι ζουν σε μια περιοχη που δεν εζησαν ποτε μακεδονες.
    Οποιος ξερει την γερμανικη γλωσσα ας διαβασει αυτο το βιβλιο. Ειναι πολυ ενδιαφερον και αναλυει ολα τα ψεμματα που λενε.

    Sprachliche Aspekte des nation-building in Mazedonien

    https://books.google.de/books?id=WV_uLdyaDcIC&pg=PA17&dq=sprachliche+aspekte+eine+nationsbildung+in+mazedonien&hl=de&sa=X&ved=0ahUKEwjG7cbYt9ndAhWRC-wKHRqbD_QQ6AEIMDAB#v=onepage&q=sprachliche%20aspekte%20eine%20nationsbildung%20in%20mazedonien&f=false

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό κι αυτό αλλά το 1995
      23 καθηγητές μεταξύ των οποίων Δρ Αρχαιολογίας, Επίκουροι καθηγητές των Πανεπιστημίων, Αριστοτελείου, Ιωαννίνων, Αθηνών,Αρχιτεκτονικής,Ιατρικής, Φιλοσοφίας, Ιστορίας τεκμηριώνουν όλα που εφορούν την Μακεδονία μεταξύ άλλων και το Σκοπιανό ζήτημα!Μεταξύ αυτών οι: Πεντόγαλος, Παλιούρας, Καδάς, απέννα, Μπενάκης, Σαρικάκης! Το βιβλίο προλόγισαν και συνυπέγραψαν με τον τρόπο αυτό οι: Κ.Καραμανλής, Ανδ. Παπανδρέου, Αρχιεπίσκοπος Β.&Ν Αμερικής Ιάκωβος, Αθ. Παλιούρας ως υπεύθυνος συντονισμού της συγγραφικής ομάδας...

      Διαγραφή
  14. Και γιατί να μην ενσωματωθεί η βόρεια πλευρά της ούτως ή άλλως ελληνικής πλευράς (το μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα) της υπόλοιπης Μακεδονίας. Η Ελλάδα έχει τον πλούτο να την αγοράσει. Το πρόσκαιρο, προδοτικό και μεθοδευμένο φτώχεμα θα λήξει.
    Οι πόροι και η φύση της Ελλάδας είναι εδώ, μπορεί να την μισθώνουν οι προδότες, αλλά είναι πάντα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι καθαρή προδοσία όλων ειδικά των αριστερών ή κομμουνιστών οι οποίοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν ακόμα ότι η Β Ελλάδα τελεί υπό κατοχή του Ελληνικού Στρατού. Εμείς οι Έλληνες αλλά και όλος ο Δυτικός μορφωμένος κόσμος γνωρίζει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και η γλώσσα τους είναι Σλαβική όλα τ' άλλα είναι έσχατη προδοσία και αυτό που λέω το είπαν και οι δύο σύγχρονοι πολιτικοί Καραμανλής και Γρηγκόροφ
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.