7/9/18

Η Σταυροφορία της CIA και της MOSAD στα μέρη μας - Μια τουρκική άποψη

Για τον συγγραφέα διαβάστε  εδώ
Όποιος δηλώνει Τούρκος, είναι Τούρκος. 

Σε πολλά κουρδικά χωριά που εκκενώθηκαν τη δεκαετία του ΄80 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από διάφορες φυλές των χωρών της Κεντρικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Στη φωτογραφία ποζάρουν τέσσερις ανθυπολοχαγοί του τουρκικού στρατού που μόλις τελείωσαν τη σχολή Ευελπίδων. Είναι παιδιά μεταναστών από το Αφγανιστάν οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα χωριό της πόλης Βαν του τουρκικού Κουρδιστάν και έχουν ακλόνητη τουρκική συνείδηση. 
(Για ιστορικές και πολιτικές λεπτομέρειες δείτε παλιό μου κείμενο με τίτλο «Κάποτε στο Κουρδιστάν» είτε στο παλιό τεύχος του ΑΝΤΙ που είχε δημοσιευθεί είτε στην ιστοσελίδα faruktuncay. Η φωτογραφία είναι από τη σημερινή Yeni Şafak)


Η αμερικανική παγκόσμια ηγεμονία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο συγκρούστηκε με τέσσερις αντιπάλους: Με τον ρωσικό υπαρκτό σοσιαλισμό, την ΕΕ, το Ισλάμ και τώρα με την Τουρκία.
Από τη σύγκρουση, κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου, με τον ρωσικό υπαρκτό σοσιαλισμό οι Αμερικανοί βγήκαν κερδισμένοι ιδεολογικά, οικονομικά και στρατιωτικά. Ώσπου ο ρωσικός υπαρκτός σοσιαλισμός εξαφανίστηκε και η κινέζικη απομίμησή του μεταμορφώθηκε σε μια πειθαρχημένη αγορά.

Η ΕΕ δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει τις αμερικανικές επιθέσεις. Πάντα συμβιβάστηκε, πλήρωσε όσα της ζήτησαν και δέχτηκε ό,τι ρόλο της ανέθεσαν οι Αμερικανοί. Κατά καιρούς κάποιοι ευρωπαίοι ηγέτες πήγαν να αντισταθούν στις αμερικανικές εντολές αλλά το πολιτικό τέλος τους ήρθε πολύ σύντομα.
Μετά τη διάλυση του υπαρκτού σοσιαλισμού τα ισλαμικά κινήματα προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τους Αμερικανούς αλλά η CIA τους μετέτρεψε σε φανατισμένα ένοπλα γκρουπούσκουλα χρησιμοποιώντας τους ακόμα και σήμερα για τους πολιτικούς της σκοπούς.

Τη δεκαετία του ΄90 ξέσπασε η αμερικανοτουρκική σύγκρουση όταν αποκαλύφθηκε το σχέδιο των CIA – MOSAD για ένα δεύτερο Ισραήλ στα νότια σύνορα της Τουρκίας με τη μορφή κουρδικού κράτους. Όταν οι Τούρκοι αντιλήφθηκαν πως το Ισραήλ εκπαιδεύει, εξοπλίζει και χρηματοδοτεί τους Κούρδους του Ιράκ, της Τουρκίας και της Συρίας με στόχο τη δημιουργία ενός ενιαίου κουρδικού κράτους, άρχισαν να απομακρύνονται και από το Ισραήλ και από την Αμερική.
Εδώ και τριάντα χρόνια το τουρκικό καθεστώς προσπαθεί να επιβιώσει απέναντι στις μανούβρες της CIA και της MOSAD. Σήμερα η σύγκρουση δεν είναι πια κρυφή. Διαδραματίζεται μπροστά μας ανοιχτά και ξεκάθαρα.
Από τη μια το δίδυμο CIA – MOSAD προσπαθεί να γονατίσει την Τουρκία κα να της επιβάλει ένα δεύτερο Ισραήλ, όπως ίδρυσαν τότε οι πρόγονοί τους το πρώτο Ισραήλ μετά τον Β΄ΠΠ, και από την άλλη οι Τούρκοι, ξέροντας ότι αυτό θα είναι το ιστορικό τους τέλος και η επικράτηση του Ισραήλ σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, αντιδρούν.
Η ΕΕ με τη γνωστή μιζέρια της προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Από τη μια, αρκετοί ηγέτες των χωρών μελών καταλαβαίνουν πως, σε περίπτωση που θα χαθεί ο κεντρικός έλεγχος στην Τουρκία, η Ευρώπη θα γίνει κέντρο διερχομένων, από την άλλη, βαριούνται να αντιμετωπίσουν το μέλλον τους. Θυμίζουν λίγο το Βυζάντιο απέναντι στους Σταυροφόρους.
Χτες ο Ερντογάν στο πεδίο της μάχης του Ματζικέρτ ανακοίνωσε την πολιτική του διαθήκη: «Να προστατεύετε τη Μικρά Ασία. Είναι το κλειδί της Ευρώπης και των Βαλκανίων». Φαίνεται πως, όπως τότε, με την έλευση των Σταυροφόρων πριν από χίλια χρόνια, οι Τούρκοι θα βγάλουν πάλι το φίδι από την τρύπα μόνοι τους, αξιοποιώντας το οικονομικό και ανθρώπινο δυναμικό των Αράβων και άλλων μουσουλμάνων.
Εκεί εξάλλου βρίσκεται η ιστορική τους δύναμη.

Faruk Tuncay

7 σχόλια:

  1. Αυτό που δεν μπορουν να κατανοήσουν κάποιοι στην Τουρκία είναι ότι η Μέση Ανατολή και η Μικρά Ασία ανήκουν στους λαούς με παραδόσεις πριν την εμφάνιση του Ισλάμ και των Τούρκων στην περιοχή.
    Στο Κουρδιστάν υπάρχουν αρκετές από τις προϊστορικές ρίζες τόσο των Ελλήνων όσο και των Εβραίων και άλλων γηγενών λαών.

    Σχετικά με την Ευρώπη, όλα τα θαλάσσια σύνορα θα κλείσουν σύντομα και εκατομμύρια μουσουλμάνων θα φύγουν από την Ευρώπη και θα πάνε στη Μικρά Ασία και στις Αραβικές χώρες. Αυτό θα συμβεί μετά από γενικευμένες συγκρούσεις ανάμεσα σε Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Άθεους σε χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Αγγλία.

    Η Ευρώπη και το Ισλάμ έχουν αμέτρητους ψυχοπαθείς. Και οι δύο αυτοί κόσμοι πρέπει να αλλάξουν θρήσκευμα και ιδεολογία αν θέλουμε να σταματήσουν οι αιώνες των ποταμών του αίματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι θρησκείες και οι ιδεολογίες δεν είναι πουκάμισα να τις αλλάζουν οι λαοί κατά το δοκούν. Και φυσικά δεν είναι οι αιτίες των πολέμων, ανεξάρτητα από το ότι χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για να νομιμοποιήσουν τις πραγματικές αιτίες.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο. Σε σχέση με τον Ελληνισμό δεν είναι πουκάμισα, είναι ταφόπλακες. Άπαξ και μπει ένας λαός από κάτω τους άντε ανάστησέ τον.

      Διαγραφή
    3. Στην δική μας περίπτωση, η Χριστιανική πίστη (και όχι θρησκεία) είναι η πίστη στην Ανάσταση και η εγκόλπωση του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό οδήγησε τον πρώτο στην Ανάσταση.

      Διαγραφή
  2. Μεγάλο θέμα.
    Όταν ξεπεράσει η Εκκλησία μας την αίρεση του Χριστουλησμού, δηλαδή ενός πρώτυπου που ζητάει το μαρτύριο, δίνει και το άλλο μάγουλο για σφαλιάρες κτλ τότε θα πάμε πολύ καλύτερα. Ο Χριστιανός πρέπει να κάνει πόλεμο σε ότι είναι στραβό και παράνομο, να μην δέχετε τη διαφθορά και να μην ζητάει και άλλους φόρους. Ο Χριστουληστής όμως δέχετε να τον βαζανίζουν, συγχωρεί, δεν πολεμάει όπως ο Χριστός ο οποίος σταυρώθηκε διότι ξεσκέπασε τη διαφθορά του κατεστημένου και πολέμησε κατά των κατακτητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιδηρούντιε.... άρες μάρες... και καλά κρασιά... ας ασχοληθείς με τους σιωνιστές (πού, όπως μάς έχεις πει, είσαι και εσύ σιωνιστής χωρίς να είσαι Εβραίος....).... εκτός κι αν σκοπεύεις να ιδρύσεις δική σου θρησκεία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι περισσότεροι στην Ευρώπη είναι Χριστουληστές, αιρετικοί.
    Όλοι μας πρέπει να μάθουμε από τους Σιωνιστές ότι στην περιοχή που ζούμε μόνο οι λέοντες και όχι τα πρόβαττα θα επιζήσουν.

    Θρησκεία έχω ιδύσει προ καιρού και η επικοινωνίας μας με τους Θεούς είναι άψογη. Έχουμε πάρει και αποκλειστικότητα για μερικές χώρες όπως είναι η Ελλάδα, απευθείας σύνδεση με τα ουράνια σε πολύ χαμηλές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.