28/10/18

Στα 100 ευρώ δαπανών για το Ελληνικό Δημόσιο τα 72 πάνε σε μισθούς -Στην ΕΕ τα 63 ευρώ




Κατά τα λοιπά, φταίνε οι -δήθεν- τοκογλύφοι που δεν έχουμε παιδεία, άμυνα και ανάπτυξη...
Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης


Το κράτος υπολειτουργεί, παρέχοντας χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες στους πολίτες την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών για τη λειτουργία του κατευθύνεται σε μισθούς.
Οπως προκύπτει από ανάλυση του ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για να λειτουργήσει το κράτος στην Ελλάδα σε κάθε 100 ευρώ που ξοδεύονται τα 72 ευρώ πάνε σε μισθούς και τα υπόλοιπα σε αναλώσιμα όταν στην ΕΕ μόλις τα 63 ευρώ γίνονται μισθοί, οι οποίοι ανέρχονται στα 2.400 ευρώ (μέσος όρος) σε 16 από τις 28 χώρες έναντι 1.600 ευρώ (μ.ο γενικής κυβέρνησης) στην Ελλάδα.
Με τα ίδια λεφτά, το Δημόσιο εάν επιλέξει να προσλαμβάνει λιγότερους, αλλά περισσότερο καταρτισμένους, υπαλλήλους, μπορεί να τους προσφέρει αφενός υψηλότερες αμοιβές και αφετέρου να τους βάλει να εργαστούν με καλύτερη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να είναι πιο παραγωγικοί και να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.
Η κατανομή των εσόδων του κράτους στην παραγωγή δημοσίων αγαθών (παιδεία, υγεία, άμυνα, κοινωνική προστασία, κλπ.) αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό και σκιαγραφούν τις αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες της χώρας μας τονίζει ο ΣΕΒ και αναλύει τα στοιχεία του προϋπολογισμού:

Για τη συνέχεια iefimerida

6 σχόλια:

  1. Αν εδω το θεμα ηταν τα 9 ευρω διαφορα στα 100....θαταν ευκολο.Ειναι απλοικισμος στατιστικης. Εδω ειναι θεμα του νου ολων......και ειδικα των κακοποιων περα απο καθε στατιστικη.Απ τα 72....κλεβουν τα 50.....και παιρνουν δανειο για να φανε αλλα 80.....και φαινεται φυσιολογικο φαινομενο ολο....αφου το αποδεχονται ολοι σαν φυσικο....Το " κακο" ειναι το υπερτατο "καλο"....ο θεος ....Τωρα αν αυτο το περιγραφει η στατιστικη......οχι....Η δομη της ψυχης που σκαρτεψε ανευθυνα ισως.....αλλα οχι νουμερα κι αριθμοι...Αν τα φτιαξεις τα νουμερα εστω....και δεν φτιαξεις το αλλο ...ποσο θα ζησουν τα νουμερα ..?? Λεπτα.....και πολυ ειπα....Εκτος αν σκοτωσεις τους ανθρωπους...για να εχεις καλα νουμερα...στο πουθενα.Αλλα τοτε δεν θα ζει ουτε ο στατιστικολογος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη άκου για σένα αυτό ...βάλτε 10 δις για την Εθνική Άμυνα και 10 για την υγεία και όλοι για 5 χρόνια να δουλέψουμε δωρεάν, άνευ αμοιβής για την πατρίδα...ξεχρεωνόμαστε και τελείωσε η υπόθεση! Κανένας όπως είναι η χώρα τώρα θα λειτουργεί, ούτε ενοίκια, ούτε κέρδος οι επιχειρήσεις, ούτε δάσκαλοι, ούτε δημόσιοι υπάλληλοι ούτε τίποτα, ούτε μισθοί, μόνον τα έξοδα ...αλλά ούτε και Ο ΣΕΒ, για ρωτήστε τον ΣΕΒ Θέλει? ...χεχεχε...ξεχρεωνόμαστε σε 5 χρόνια (5 χ 70 δις= 350) και μετά ξαααααααααααααπλα μέχρι να χρεωθούμε πάλι...χεχεχε....αγκαλία το χειμώνα με τα γεροντάκια, ρακί και παραμύθια τα εγγόνια από την γιαγιά κα ιτον παππού να ζήσουν και τα εγγόνια όμορφα και τα γερόντια να χαρούν την οικογένεια...τα καλοκαίρια "κλίτσικα" και με τις πέτρες "τόκα" στα πάρκα και στις αλάνες τ αγόρια, και τα μήλα τα κοριστόπουλα στην θάλασσα, πέταμα τα κινητά και σπαζοκεφαλιές...
      Γρίφος: Στη μια άκρη του ποταμού βρίσκεται ένας βοσκός και μαζί του έχει έναν λύκο, ένα πρόβατο και ένα δεμάτι άχυρο. Ο βοσκός θέλει να τους περάσει όλους απέναντι ωστόσο η βάρκα του χωράει να μεταφέρει μόνο ένα άτομο κάθε φορά. Με ποιο τρόπο ή με ποια σειρά θα τους περάσει απέναντι έτσι ώστε να μην φαγωθούν μεταξύ τους; (ο λύκος αν μείνει μόνος του με το πρόβατο θα το φάει, όπως επίσης το πρόβατο αν μείνει μόνο του με το άχυρο θα το φάει).

      Απάντηση:Στην αρχή ο βοσκός θα πάρει το πρόβατο διότι αν πάρει τον λύκο τότε το πρόβατο θα μείνει μόνο του με το άχυρο και θα το φάει ενώ αν πάρει το άχυρο τότε ο λύκος θα μείνει μόνος του με το πρόβατο και θα το φάει. Αφού λοιπόν αφήσει το πρόβατο στην άλλη όχθη, θα επιστρέψει και θα πάρει τον λύκο. Μόλις όμως πάει τον λύκο στην μεριά που βρίσκεται το πρόβατο, τότε για να μην το φάει θα γυρίσει το πρόβατο πίσω. Στη συνέχεια θα πάρει το άχυρο και θα το περάσει απέναντι στην πλευρά που βρίσκεται ο λύκος. Ο λύκος δεν τρώει άχυρο οπότε όλα είναι OK. Επομένως ο βοσκός θα αφήσει μόνο του το λύκο με το άχυρο και θα γυρίσει να πάρει το πρόβατο.
      Τέλεια περνάμε, τέλεια...η Ελλάδα σε αυτόματο πιλότο!!
      https://www.youtube.com/watch?v=20bUL7Zij_Y

      Διαγραφή
  2. ειναι και τα 2.000.000 αλλοδαπών που με 50 ένσημα τον χρόνο έχουν δωρεάν νοσοκομειακή ,ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν παιδεία, επιδόματα, ενώ με τη μαύρη εργασία τους φαλίρισαν τα ασφαλιστικά ταμεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά η νέα δομή κράτους που μας επέβαλε η ΕΕ(δήμοι Καποδίστρια) και το μεγάλο κράτος πρόνοιας με τις αμέτρητες υπηρεσίες, που αν το ξεφορτωθούν μέσα στην κρίση θα έχουμε πραγματική ανθρωπιστική κρίση.
    Σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστρια οι δήμοι έχουν 3-4 υπαλλήλους δημοτολογίου σε γραφείο για έναν, οι δήμοι έχουν νέες άχρηστες υπηρεσίες(γραφείο ισότητας) που αποτελούνται από προϊστάμενο και γραμματέα και όχι υπαλλήλους-εργάτες. Με τις προσλήψεις του ΠΑΣΟΚ το 1982 οι δήμοι ήταν γεμάτοι με κατώτερους υπαλλήλους, όπως κηπουροί-μπογιατζήδες-οδοκαθαριστές, οι οποίοι εργαζόταν και το έργο τους ήταν φανερό. Σήμερα το δημόσιο γέμισε με υπαλλήλους που χαζεύουν τον Η/Υ πίσω από ένα γραφείο, είναι οι «καταρτισμένοι» που λέει το άρθρο.
    Οπότε πως θα μειωθεί η γραφειοκρατία, πχ ο χρόνος ίδρυσης επιχείρισης, όταν έχεις αμέτρητους «καταρτισμένους» υπαλλήλους γραφείου;
    Αλλαγές χρειάζονται και στην πρόνοια, έχουμε κοινωνικούς λειτουργούς-ψυχολόγους στον δήμο, αλλά και στο κέντρο υγείας, και στο νοσοκομείο, και στους ρομά, και στα κέντρα ψυχικής υγείας και στην ειδική εκπαίδευση, και σε κάποια άλλη άγνωστη υπηρεσία. Υπάρχουν τουλάχιστον 3-4 διαφορετικές-ανεξάρτητες υπηρεσίες πρόνοιας σε κάθε πόλη, αυτές δεν θα έπρεπε να γίνουν μία υπηρεσία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμμια αλλαγη δεν μπορει να γινει ετσι...διοτι θα ξεσηκωθουν αυτοι ολοι.Δεν θσ ξεσηκωθουν μονο σε μια περιπτωση.....Οταν δεν θαχει νοημα αυτο.Κουιζ........Ποτε ??

      Διαγραφή
  4. Andpik
    Από τον πίνακα και το σχεδιάγραμμα που ανάρτησες με τις δαπάνες του δημοσίου διαπιστώνω ότι
    1) Οι μισθοί ανέρχονται σε 21-22 δις ευρό.
    2)Το κράτος εισπράττει από εμάς 87 δις ευρό και στον πίνακα εμφανίζεται η κατανομή αυτών
    3) Τα 22δις αντιστοιχούν σε εκατοστιαίο ποσοστό 25% των 87 δις (με την απλή μέθοδο των τριών)
    4) Εσύ Andpik στον τίτλο που επέλεξες γράφεις ότι «Στα 100 ευρό δαπανών για το δημόσιο τα 70 πάνε για τους μισθούς. Εννοείς δηλαδή ότι το 70% των δαπανών είναι οι μισθοί!!!!!
    Πως γίνεται αυτό αφού με τα νούμερα που παρουσιάζεις φαίνεται ότι από τα 87 δις τα 22 πηγαίνουν για μισθούς , δηλαδή ποσοστιαία το 25% ; (με την απλή μέθοδο των τριών).
    Μήπως θα έπρεπε να ζητήσεις την βοήθεια κάποιου μαθητή της πρωτοβάθμιας έστω της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου μαθαίνουν την απλή μέθοδο των τριών;
    Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να συνυπολογίζει ο αρθρογράφος στους μισθούς και τις δαπάνες για τις συντάξεις που ανέρχονται σε 31 περίπου ευρό σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα του πίνακα. . Δηλαδή να υπολογίζει για μισθούς 31+22= 53 δις ευρό. Με την απλή μέθοδο των τριών τα 53 δις είναι το 61% από τα 87 δις. Ωραία;
    Πάμε πάλι στον τίτλο σου Andpik όπου κατά λέξη γράφεις
    «Στα 100 ευρό δαπανών για το Ελληνικό δημόσιο τα 72 πάνε για μισθούς»,δηλαδή το 72%
    Επομένως Andpik έστω και αν βαπτίσουμε και μετονομάσουμε τις συντάξεις και τις πούμε μισθούς , τότε πάλι έχουμε μια μεγάλη διαφορά % δηλαδή 72-61= 11%
    Προτείνω κατόπιν αυτών Andpik αφού λάβεις την βοήθεια του μαθητή για την απλή μέθοδο των τριών , να απευθυνθείς στη συνέχεια και σε ένα λειτουργό της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ( δάσκαλο) για να σε ενημερώσει υπεύθυνα αφενός μεν για την έννοια του όρου μισθός, και αφετέρου για την έννοια του όρου σύνταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.