3/10/18

Σάββας Καλεντερίδης στο BEST TV: Το δημοψήφισμα δημιουργεί δυναμική ανατροπής της συμφωνίας και στα Σκόπια και στην Ελλάδα

9 σχόλια:

  1. Μονο 11% απο τα εδαφη του ΦΥΡΟΜ, ανηκη στην Μακεδονια...
    Αυτο γιατι δεν το αναφερη κανενας?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στήν τελευταῖα τηλεοπτική του ἐμφάνιση στήν κρατική τηλεόραση κι ἐκπομπή τοῦ Σ. Κτρώτσου, ὁ ΥΠΕΞ Κοτζιᾶς ρωτήθηκε τί θά συμβεῖ ἄν δέν ὑπάρξει πλειοψηφία γιά νά γίνουν οἱ ἀλλαγές τοῦ Συντάγματος πού προβλέπει ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν. Ἀπάντησε ὅτι θά γίνουν ἐκλογές καί προσδιόρισε χρονικά τίς ἀλλαγές τοῦ Συντάγματος, κρίνοντας ὅτι θά κερδίσει ὁ Ζάεφ, περί τά τέλη Φεβρουαρίου, ἀρχές Μαρτίου. Ὁ δημοσιογράφος ἐντέχνως ἔκανε ἀναφορά μόνο σέ μία διάταξη τῆς Συμφωνίας (Ἄρθρο 1 παράγραφο 4-ζ) -καί θέλω νά τό πῶ αὐτό γιατί γιά ἐμένα ἔχει οὐσιαστική σημασία νά ἐξετάζει ὁ πολίτης καί τό ρόλο τῆς "4ης Ἐξουσίας"-, χωρίς νά γίνεται ἀναφορά στήν ἀμέσως προηγούμενη παράγραφο (4-ε) πού ρητῶς ἀναφέρει ὅτι ὅλες (in toto) οἱ ἀπαιτούμενες ἀλλαγές πρέπει νά γίνουν ἔως τά τέλη τοῦ 2018. Στίς τελικές της διατάξεις ἡ Συμφωνία ἀναφέρει ὅτι ἡ κύρωσή της ὑπόκειται σέ κύρωση σύμφωνα μέ τήν ἀλληλουχία τῆς διαδικασίας τοῦ Ἄρθρου 1(4).
    Προφανῶς λοιπόν κι ὁ ὑπουργός θά ἔπρεπε νά μήν ἐξετάζει κανένα σενάριο ἐξελίξεων πού λαμβάνει χῶρα μετά τό τέλος τοῦ 2018 γιατί δέν προβλέπεται πουθενά στή Συμφωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε Λακη ..μιλησες με κανενα τοπογραφο του Αλεξανδρου ? Μιλας για την Μσκεδονια την αρχαια ? Αν ναι...τοτε υπηρχαν σλαυοι ..γυφτοι...τουρκοι..αλβανοι ..βουλγαροι ? Οχι....Αν η αρχαια Μακεδονια ειχε οπως λες 11% ....εκεινοι τι ειχαν ..? Το μηδεν.Αρα τι νοημα εχει το νουμερο ? Γιατι το θελεις ? Το Ισραηλ το αρχαιο ...ηταν μονο η Ιουδαια.Αυτη ειναι κλασμα του σημερινου.το 1/4. Ομως ο μυθος ειναι για ολο το σημερινο και βαλε.Επισης για 2000 χρονια εκει κατοικουσαν αλλοι.Και ηλθε μετα το Ισραηλ και ειπε...προ 2.000 ετων αυτο ηταν δικο μας.Και ολοι ειπαν ναι δικιο εχετε...καντε κρατος ξανα.Αν εμπαινε θεμα ποσοστων θαχε νοημα ? Εμεις εστω ειχαμε 11%....αν και συχνα ..τοτε..ο Δουναβης ηταν το οριο...Δεν εχει νοημα ολο...δεν διαπραγματευομαστε με αυτους.Με τους λαμογιε δυτικους διαπραγματευομαστε στο βαθος.Αυτο γιατι δεν το λεει κανεις ?? Τους...συμμαχους μας ταχα.Σιγα μην μιλαμε με τα Σκοπια ! Τι φαγωθηκαν ολοι να πεισουν τους Σκοπιανους ταχα να αλλαξουν αποψη ?Ειναι χαζο εντελως.Τους συμμαχους επρεπε να σκιστουμε να αλλαξουν . Με το καλο...η το κακο.Αυτοι ειναι οι αληθινοι Σκοπιανοι ! Αν πουν αυτοι πεταει ο γαιδαρος....πεταει.!! Σιγα μην τον πεταξουν οι Ζαεφ κλπ...Ποιο 11% ...?? Ποιο 36%...?? Εχουμε τοση βλαβη ?? Ποιες Πρεσπες ?? Με το Βερολινο και την Ουασιγκτων κανανε συμφωνια τερατωδη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δημοσιογράφοι μιλούν για αντιφατικό αποτέλεσμα (κάποιοι μιλούν και για επικύρωση της Συμφωνίας λόγω του ΝΑΙ των συμμετεχόντων.. έτσι τους βολεύει για να στηρίξουν την κυβέρνηση), ενώ στην πραγματικότητα η τεράστια αποχή ερμηνεύεται ξεκάθαρα όπως περιγράφεται στο βίντεο, ως άρνηση των Σκοπιανών να νομιμοποιήσουν ακόμα και τη διαδικασία του Δημοψηφίσματος (πόσο μάλλον την Συμφωνία) θεωρώντας ότι υποχωρούν από τα υποτιθέμενα δίκαιά τους(!!).
    Φανταστείτε τώρα που φτάσαμε... Υπογράφουμε αδιανόητα πράγματα, παραδίδουμε εν λευκώ την Ιστορία και την ταυτότητά μας στους παραχαράκτες, δημιουργούμε "εν δυνάμει" συνθήκες "εθνικής ασάφειας" στα Βαλκάνια όπως πριν τους Βαλκανικούς πολέμους (που σημαίνει ότι πήγαν χαμένοι τόσοι αγώνες που κατέληξαν στην Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που τώρα ουσιαστικά ακυρώνεται), και όλο αυτό γίνεται για υποτιθέμενους λόγους "καλής συνύπαρξης" με τους γείτονες, όταν και εκείνοι και εμείς είμαστε κατά συντριπτική πλειοψηφία αντίθετοι με όσα γίνονται..
    Μετά απ΄αυτό έχουν το θράσος οι πολιτικοί, να προσπαθούν να προχωρήσουν τα πράγματα, και είναι σίγουρο ότι αυτό θα συνεχιστεί για να εξυπηρετήσουν τη θέληση όσων σχεδιάζουν το μέλλον των Βαλκανίων.
    Ας ελπίσουμε ότι οι "δυσκολίες" θα συνεχιστούν, και ότι δεν θα υπάρξουν οι απαραίτητες πλειοψηφίες για την επικύρωση των επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν. Ότι κάποιοι θα πάρουν το μήνυμα και θα αρχίσουν να αντιδρούν.
    Κανένας πολιτικός δεν νομιμοποιείται να κινείται αντίθετα με τη θέληση του λαού, τον οποίο υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Αργά ή γρήγορα θα το πληρώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχεις δικιο Μαρια.Ειπα πως δεν διαπραγμστευομαστε με τα Σκοπια στην ουσια.Τι γνωμη εχεις εσυ ?

      Διαγραφή
    2. Νομίζω ότι αυτό είναι ξεκάθαρο.Δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση εδώ και χρόνια σε κανένα θέμα.Από το 2010 και μετά η χώρα κυβερνήθηκε με «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου» δηλ. όπως γινόταν και στη χούντα όπως διαβάζουμε. Ψηφίστηκαν απίστευτα πράγματα με αποκορύφωμα ότι το Υπερταμείο υπέρκειται του Ελληνικού Συντάγματος(!!). Έρχόταν τα κείμενα γραμμένα στα αγγλικά και ψηφιζόταν χωρίς να διαβάζονται. Άλλαξαν τα πάντα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!Ποιο ήταν τελικά το κατεπείγον;;Η επόμενη δόση!Για να πληρωθούν τα ομόλογα που κράταγαν οι ίδιοι οι ξένοι!Με απειλές και προφάσεις για τους μισθούς και τις συντάξεις!Δεν έχω διαβάσει πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα, αλλά θυμάμαι ότι σχετικά με το θέμα των Σκοπίων συζητούσαμε και πριν από μήνες, και αναρωτιόμαστε, τι στο καλό διαπραγματευόταν ο Κοτζιάς!!Αν αυτή η προδοτική Συμφωνία είναι προιον διαπραγμάτευσης πραγματικά σηκώνουμε τα χέρια... Δεν νομίζω αγαπητέ Δημήτρη ότι γίνεται καμιά διαπραγμάτευση. Το μεγάλο, το τεράστιο και άλυτο πρόβλημα είναι το Χρέος, που όσο το πληρώνουμε και αποδυναμωνόμαστε οικονομικά, τόσο αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ, άρα όλο και πιο πολύ γίνεται μη αντιμετωπίσιμο. Είναι μια αυτοτροφοδοτούμενη κατάρα, ένα πλήρες αδιέξοδο. Όλα όσα ακούμε για ελεγχόμενη κατάσταση είναι ψέματα. Λόγω αυτής της κατάστασης οι πολιτικοί δέχονται τα πάντα. Ντροπή τους όμως που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να κοιτάξουν όλοι μαζί πως θα βγούμε από αυτή την κατάσταση αφού έχουν τεράστιες ευθύνες, τους ενδιαφέρει η πολιτική τους εικόνα και αν θα έχουν και αύριο την εξουσία. Και επίσης ακόμα μεγαλύτερη ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, που ενώ γνωρίζουν ότι εντελώς συγκυριακά βρέθηκαν οι ανεκδιήγητοι στην εξουσία, που σε άλλες συνθήκες δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να τους την δώσει ο ελληνικός λαός, αυτοί κόντρα στη θελησή του προσπαθούν να εφαρμοσουν όχι μόνο τις εντολές «άνωθεν» (το έκαναν και πολλοί από τους προηγούμενους), αλλά επιπλέον και τις συσσωρευμένες ιδεοληψίες τους στα θέματα που ήταν μέχρι σήμερα αδιαπραγμάτευτα για την ελληνική κοινωνία...

      Διαγραφή
    3. Νομιζω οτι τα βαζεις ολα καλα σε μια ταξη ,τα ανακατα και μπερδεμενα στα μυαλα μας.( σκοπιμα ανακατα ) Επισης βγαζεις τελικα συμπερασματα απ ολα.Κατα την γνωμη μου πολυ σωστα και λογικα.Συμφωνω μαζι σου σχεδον σε ολα.Μιλας επισης πολιτισμενα..κι ετσι δεν υπαρχει λογος υστεριων και αντιπαραθεσεων χαζων.Μια χαρα κυρια εισαι.Χαρηκα που μιλησαμε.
      Σπαταληθηκαν πολλα λογια για τους Σκοπιανους ..ενω απεναντι εχουμε την Δυση...οχι αυτους. Φυσικα αυτους εχουμε απεναντι σε ολα τα δεινα.Ειναι οι κυριες πηγες τους.Σε αυτους πρεπει να επικεντρωθουμε .Οι μεσα ειναι ατζεντηδες τους.Μαριονετες..εργαλεια.Ολοι.Αρχιζοντας απ τα εργαλεια πρωτα...
      Τα μσσαει ο Μητσοτακης οπως κι ο Τσιπρας για την ΑΟΖ ..τωρα που τον ρωτησα ...ειπε ο Κυπριος ειδικος της ΑΟΖ...πριν δυο μερες δημοσια..Βλεπεις τα ..κατσαβιδια των ξενων ?? Ιδια......

      Διαγραφή
    4. Έτσι νομίζω κι εγώ, ότι δεν περιμένουμε τίποτα από κανένα.Χωρίς να θέλω να αρχίσω τη συνομωσιολογία ότι όλοι απεργάζονται την καταστροφή της χώρας κτλ.. ή ότι εσκεμμένα έγιναν τα πάντα (παρόλο που πολλά έγιναν εσκεμμένα όπως π.χ. η αλλοίωση των οικονομικών στοιχείων ώστε να μπούμε στην ΟΝΕ).
      Προφανώς κάποιοι θεωρούσαν ότι κάνουν το σωστό... οι οικονομολόγοι π.χ. έδιναν οικονομικές κατευθύνσεις (όπως την ευκολία στα δάνεια) θεωρώντας ότι θα έρθει ανάπτυξη...
      Τέλος πάντων, όλα συντέλεσαν σε αυτό που ζούμε σήμερα, με αποκορύφωμα το "δέσιμο" των πολιτικών, ώστε να δεχτούν στη συνέχεια τα πάντα.Όπως τους εκβιασμούς των "μονόδρομων"...
      Μεταξύ μας δεν χρειάζονται κομματικές αντιπαραθέσεις γιατί απλά δεν έχουν νόημα. Οι υποτιθέμενες κομματικές ιδεολογίες είναι πλέον ένα διακοσμητικό στοιχείο χρήσιμο μόνο για την επιλογή των λέξεων στα βιβλιαράκια που μοιράζουν πριν τις εκλογές.Η ουσία τους είναι η ίδια.
      Η οικονομία (και η οικονομική επιβίωση της χώρας) έχει γίνει το αποκλειστικό περιεχόμενο της πολιτικής που ασκείται. Δημιουργήθηκαν κόμματα απ΄το πουθενά, και χωρίς καμιά ιδεολογία με μοναδικό περιεχόμενο την οικονομία όπως το ΠΟΤΑΜΙ και το DIEM του Βαρουφάκη.
      Δεν γίνεται όμως να διαποτιστούμε τελικά μόνο με αυτή τη λογική, γιατί ενώ μας έλεγαν "ας κοιτάξουμε τώρα με κάθε θυσία να σώσουμε τη χώρα, και τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε", όπως βλέπουμε αυτό δεν τελειώνει.
      Δεν υπάρχει πάτος σε αυτό που ζούμε. Συμπαρασύρει, για να μην πω καθορίζει άμεσα και τα εθνικά θέματα. Όπως αυτά που βλέπουμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών...
      Δεσμεύουν στο Υπερταμείο τα πάντα, ακόμα και τους αρχαιολογικούς χώρους, αύριο και τα κειμήλια της Ορθοδοξίας. Πιθανόν κάποια πράγματα να μεταφερθούν και στο εξωτερικό, που θα χαρακτηριστούν μουσειακά "πολιτιστικά και ιστορικά αντικείμενα". Και αυτό θα είναι η κορυφή του παγόβουνου αφού στην ουσία καταστρέφεται μεθοδικά σύσσωμος ο εθνικός και θρησκευτικός χαρακτήρας της χώρας.
      Με λίγα λόγια με την διαρκή πρόφαση της προβληματικής οικονομίας, θα δούμε πράγματα αδιανόητα να συμβαίνουν, οποιοδήποτε κόμμα και αν κυβερνά.
      Από την αρχή δεν ήθελαν να έρθει η ανάκαμψη. Το έχουν αναλύσει με στοιχεία έγκυροι οικονομολόγοι όπως ο Β.Βιλιάρδος. Δεν γίνεται να έρθει καμιά ανάκαμψη με τέτοια φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες. Κάποιος χαρακτήρισε την χώρα ένα νεκρό τοπίο όπου το κράτος περιφέρεται σαν ζόμπι απομυζώντας το αίμα οποιουδήποτε ακόμα ζωντανού, για να επιβιώσει, οδηγώντας τον στο θάνατο. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Καταστρέφονται σιγά σιγά και οι υγιείς.
      Τα μνημόνια δομήθηκαν έτσι ώστε να μπαίνουμε σε όλο και χαμηλότερους κύκλους του σπιράλ και οι ξένοι να πληρωθούν τελικά "σε είδος" με μια αποτίμηση μάλιστα που δεν αντιστοιχεί σε πραγματικές αξίες...
      Τα πράγματα είναι δύσκολα.Ούτε τα ευχολόγια αρκούν, αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε και τι να κάνουμε...Είναι σημαντικό όμως να δημιουργείται μια αφύπνιση σε όλους μας, γι΄αυτό χαίρομαι κι εγώ όταν μιλώ με καλοπροαίρετους ανθρώπους όπως εσύ. Να είσαι πάντα καλά αγαπητέ Δημήτρη..

      Διαγραφή
    5. Κι εσυ καλυτερα Μαρια....Να μια σχολη σκεψης με περιεχομενο...αρχη...και τελος. Αν οχι τιποτε αλλο οταν φευγουμε απ το τραπεζι σου ειμαστε χωρτατοι πληρως απο καλομαγειρεμενο φαγητο....Συγχαρητηρια.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.