29/10/18

Ό,τι και να έκανε ο Κατσίφας, οι Αλβανοί δεν έπρεπε να τον σκοτώσουν - Η Ελλάδα είναι ανυπόληπτη χώρα

του Σάββα Καλεντερίδη
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη, για να καταλήξουμε αβίαστα στο εξής συμπέρασμα: Η αλβανική αστυνομία είχε τη δυνατότητα να τον περικυκλώσει, να εξαντληθούν τα πυρομαχικά του και στη συνέχεια να τον συλλάβουν.
Αυτό που έκαναν είναι δολοφονία και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.
Και πρέπει να δικαστούν και να λογοδοτήσουν σε ελληνικό δικαστήριο, εφ' όσον ο Κατσίφας είναι Έλληνας πολίτης.
Έχω υποστηρίξει δημοσίως ότι η Ελλάδα και η Αλβανία, ή για την ακρίβεια οι Έλληνες και οι Αλβανοί, πρέπει να επιδιώξουμε ανάπτυξη στρατηγικής σχέσης, γιατί είμαστε δυο ευάριθμα και ανάδελφα έθνη, σε μια ταραγμένη περιοχή και αντί να γινόμαστε όργανα διαφόρων δυνάμεων ο καθένας ξεχωριστά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να διαχειριστούμε από καλύτερη θέση τις πιέσεις και τα "θέλω" του διεθνούς παράγοντα.
Όμως αυτό απαιτεί χάραξη κοινής στρατηγικής από Αθήνα και Τίρανα, τιθάσευση του εθνικισμού και δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στην κοινωνία.
Επίσης, προϋπόθεση είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από τις δυο χώρες σε Έλληνες και Αλβανούς και εγκατάλειψη των πολιτικών αφομοίωσης και "αλβανοποίησης" της Βορείου Ηπείρου, που είναι μια καθαρά ελληνική περιοχή στην αλβανική επικράτεια.
Για να είμαστε δίκαιοι, προϋπόθεση είναι και το οριστικό "κλείσιμο" του λεγόμενου Τσάμικου, με καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες σε εκείνους που δικαιούνται με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο.
Αν δεν ξεκαθαριστούν αυτά και αν δεν τεθούν σε μια ξεκάθαρη και υγιή βάση οι ελληνοαλβανικές σχέσεις, τα φαινόμενα όπως της δολοφονίας του Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία ή συμπλοκές στην Ελλάδα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, θα συνεχιστούν.
Πάντως, πρέπει να τονιστεί και να υπογραμμιστεί ότι εάν η αλβανική αστυνομία και η αλβανική κυβέρνηση είχαν τη βεβαιότητα ότι η αντίδραση της Ελλάδας θα ήταν ιδιαίτερα σκληρή για τη δολοφονία, σήμερα ο Κατσίφας θα ζούσε και θα δικαζόταν σε αλβανικό δικαστήριο για τα αδικήματα που διέπραξε.
Οι Αλβανοί τον σκότωσαν "σαν το σκυλί στ' αμπέλι" και πρέπει να πληρώσουν και μάλιστα ακριβά.
Αν δεν το επιδιώξει και δεν το απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση, τότε η Ελλάδα θα γίνει για μια ακόμα φορά "ρεζίλι των σκυλιών", κατοχυρώνοντας τον τίτλο της πλέον ανυπόληπτης χώρας της Ευρώπης, που τον έχει κερδίσει ήδη με την πολιτική ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησαν από το 2015 οι ανίδρωτοι ιδεοληπτικοί καταληψίες.

49 σχόλια:

  1. "Για να είμαστε δίκαιοι, προϋπόθεση είναι και το οριστικό "κλείσιμο" του λεγόμενου Τσάμικου, με καταβολή αποζημιώσεων για τις περιουσίες σε εκείνους που δικαιούνται με βάση το εθνικό και διεθνές δίκαιο."
    Συμφωνώ με κριτήριο την αμοιβαιότητα. Να δώσουν και οι Αλβανοί πολεμικές αποζημιώσεις για ότι διέπραξαν οι Τσάμηδες εις βάρος των Ελλήνων της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταϋγέτη.
      Ὄχι μόνο ἀποζημειώσεις γιὰ ὅ.τι ἔκαναν οἱ Τσάμηδες ἀλλὰ γιὰ ὅσα ἔκαναν οἱ Ἀλβανοὶ στοὺς Ἕλληνες τὰ 400 χρόνια ποὺ ὑπηρετοῦσαν τοὺς Τούρκους καὶ ἐπὶ πλέον ὅλοι οἱ μετανάστες Ἀλβανοί ,καὶ οἱ λοιποὶ λάθρο νὰ μᾶς ἀδειάζουν τὴν γωνιά.

      Διαγραφή
  2. Να με συγχωρειτε αλλα ο τυπος ηταν ντυμενος με στρατιωτικη Ελληνικη παραλλαγη των ειδικων καταδρομων. Ειχε Καλασνικοφ και ολοκληρο οπλοστασιο παρανομα και ετοιμα προς χρηση μεσα στο χωριο. Συνεχεια ανεβαζε στο φεισμπουκ εθνικιστικες σημαιες με την Βορειο Ηπειρο.

    Οταν του ζητηθηκε να παραδοθει, αυτος συνεχιζε να πυροβολαει εναντιον των ειδικων δυναμεων. Σε οποιαδηποτε χωρα του κοσμου αν πυροβολησεις εναντιον των Ειδικων Δυναμεων τοτε ειναι σιγουρο πως την σφαιρα την εχεις σιγουρη. Κανεις δεν τον προκαλεσε και η τελετη για την 28η Οκτωμβρη πηγαινε πολυ ομαλα. Στην Αμερικη αν η αστυνομια σε παρει πρεφα πως πας να βγαλεις οπλο σε πυροβολει χωρις δευτερη σκεψη. Η προβοκατσια ηταν απο την μερια του Κωσταντινου και την πληρωσε με την ζωη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου θυμίσω αγαπητέ ότι οι Αλβανοί (κυβέρνηση και λαός) δεν έλεγαν αυτά που γράφεις όταν οι Ελληνικές αρχές σκότωσαν πριν χρόνια τον Αλβανό ληστή με το καλάσνικοφ που είχε ρημάξει τις Ελληνικές τράπεζες και είχε σκοτώσει κόσμο και κοσμάκη.

      Άλλαξε κάτι ή η αλλαγή που είδα στο κείμενο σου οφείλεται μόνο από την πλευρά που το βλέπεις ;;; ... την Αλβανική προφανώς.

      Αν θυμάσαι ο συγκεκριμένος είχε αναχθεί σε εθνικό ήρωα της Αλβανίας τότε με και η κηδεία του έτυχε πολύ μεγάλης προβολής στην χώρα.

      Διαγραφή
    2. Πόσοι Αλβανοί έχουν πυροβολήσει όλα αυτά τα χρόνια στις χιλιάδες ληστείες που έχουν κάνει στην Ελλάδα κατά αστυνομικών;Θα έπρεπε να τους σκοτώσουν οι Έλληνες φίλε Αλβανε που το βρίσκεις και σωστό τρομάρα σου.

      Διαγραφή
    3. Είχε ομήρους που κινδύνευε η ζωή τους; Δεν μπορούσαν δηλαδή να των απομονώσουν μέχρι να εξαντληθεί ή είτε να του τελειώσουν τα πυρομαχικά και στην συνέχεια να επέμβουν; Όταν στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια είχαμε την καταδίωξη επικίνδυνων Αλβανών βαρυποινιτών, όταν σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια της συμπλοκής τους με τους Έλληνες αστυνομικούς, ο λεγόμενος "πρόεδρος" των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, κατηγορούσε τους αστυνομικούς πως τον εκτέλεσαν και ότι θα έπρεπε να τους αφήσουν να διαφύγουν στην Αλβανία, παρόλο που είχαμε να κάνουμε με δολοφόνους. Εδώ που είχαμε να κάνουμε με έναν διαμαρτυρόμενο πολίτη, έστω και με ακραίο τρόπο διαμαρτυρίας, χωρίς ποινικό μητρώο δεν ισχύουν τα όσα ζητούσε ο φερόμενος πρόεδρός σας; Ή είσαστε της άποψης, καλύτερα να κλαίνε οι δικές μας μάνες παρά οι δικές σας;

      Διαγραφή
    4. Η περιγραφή σου είναι ταυτόσημη με την αλβανική προπαγάνδα και όχι με τις θέσεις της ηγεσίας της ελληνικής μειονότητας Βορείου Ηπείρου που υφίσταται τα πάνδεινα από τον αλβανικό εθνικισμό.

      Διαγραφή
    5. Μεγάλε αυτά τα λέει το πόρισμα της αλβανικής αστυνομίας το πρώτο και το οποίο πλέον δεν υφίσταται για το ανασκευάσει ήδη. Εδώ μιλάμε για ενέργεια προβοκάτσια. Επειδή ο Ράμα είναι πρεζεμπορας αλλά όχι και πολύ έξυπνος πρόσεξε γιατί άλλοι έχουν βάλει το χεράκι τους σε αυτη την υπόθεση και μάλλον είναι κάποιος Τούρκος πρέσβης....

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ Αλβανέ τα βάλατε με ένα άτομο!!!! Συντομα να τα μαζευετε και να πάτε απο εκεί που σας έστειλαν το '40 οι ΈΛΛΗΝΕΣ!!!

      Διαγραφή
    7. Το μόνο που κατάφεραν είναι να μας εξοργίσουν!!

      Διαγραφή
    8. Αγαπητέ Aris Beqo ως απαντηση στα λεγόμενα σου, εγώ ενας υπερηφανος Αρβανίτης, σου στέλνω το link https://www.youtube.com/watch?v=fu95sCt9khw με την δημόσια δήλωση ενός άλλου υπερηφάνου Αρβανίτη, για το ποια θα έπρεπε να ήταν η αρμόζουσα αντίδραση της επίσημης κρατικής Ελλάδος.

      Διαγραφή
    9. Aris Beqo, επειδη εισαι μεγιστος προπαγανδιστης, αυτα σου τα ειχα ξαναπει και παλαιοτερα, να τα πεις αλλου οχι εδω περα, θυμησου οτι απευθυνεσαι σε αναγνωστες με αρκετα καλη αντιληψη και ευστροφια. Θυμησου επισης, οτι αν ποινικοποιησουμε την ανυψωση σημαιας σε μια περιοχη μαλιστα που ειναι διεθνως αναγνωρισμενη ως ελληνικα μεοινοτικη(οποτε ο καθενας εχει δικαιωμα να υψωσει εκει ελληνικη σημαια), δηλαδη εδω στην Ελλαδα τι επρεπε να ειχαμε κανει με τους συμπατριωτες σου που αναρτουν αλβανικες σημαιες και καινε ελληνικες σε βιντεο στο διαδικτυο? Η' καποιοι αλλοι που σχηματιζουν τον αλβανικο αετο μεσα στο ελληνικο στρατευμα?? Για να μην θυμηθουμε την μεγιστη επισης προκληση στο Βελιγραδι με το drone που ειχε την σημαια της μεγαλης αλβανιας... οι προκλησεις σας ειναι αμετρητες αλλα σε καμια απο αυτες τις περιπτωσεις δεν υπηρξε εν ψυχρω εκτελεση... οποτε μην προσπαθεις να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα. Γιατρος Ελληνας της εκει περιοχης ειπε οτι υπηρχαν πολλα αιματα και για πολλα μετρα μεχρι το σημειο που βρεθηκε νεκρος και ταυτοχρονα υπαρχει χαριστικη βολη στο κεφαλι ενος ηδη τραυματισμενου ανθρωπου που πολυ ευκολα οι οποιεσδηποτε ειδικες δυναμεις στον κοσμο θα μπορουσαν αρκετα ευκολα ν ααφοπλισουν και εν συνεχεια να τον συλλαβουν. Αυτα...

      Διαγραφή
  3. Κατά την γνώμη μου, οι Αλβανοί, το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι, να είναι καλοί Τουρκαλβανοί.
    Και, φυσικά, ως τέτοιους μόνο, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο και προπαντός τον τίτλο. Aυτό είναι το ναρκομόρφωμα, που δολοφονεί και εξοντώνει τον Ελληνισμό τής ελληνικής Βορείας Ηπείρου, έχοντάς την εγκαταλείψει υπό αλβανική κατοχή, τού Πρωτοκόλλου τής Κερκύρας 1914 μηδέποτε εφαρμοσθέντος.

    Αν υπήρχε κράτος ευυπόληπτο στην Αθήνα, θα είχε ζητήσει προ πολλού την ενεργοποίηση τού προλεχθέντος Πρωτοκόλλου, αντί να συζητά με κατσαπλιάδες.

    Τρεις φορές έχομε απελευθερώσει την Β. Ήπειρο και ισάριθμες την χάσαμε ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ απόλυτα με τις παρατηρήσεις και υποδείξεις !!!! Είναι τόσο δύσκολο , αυτοί να σε φτύνουν να εσύ να λες βρέχει !!! Απλά νομίζω πως θέλει τους κατάλληλους στην κατάλληλη θέση, δηλαδή πατριώτες και όχι απλούς Δημ. Υπαλλήλους !!

      Διαγραφή
  5. Τρεις φορες παει η σταμνα στο πηγαδι..μετα σπαει ...λεει η παροιμια ...Εχουμε για οσους δεν ξερουν...300 αεροπλανα...1800 αρματα μσχης. ..2000 πυροβολα....πυραυλους ...πλοια αρκετα και υποβρυχια συγχρονα..ελικοπτερα Απατσι...κλπ...Η ξερουμε τι εχουμε...η ξερουν....η δεν ξερει κανεις....Κατι δεν παει καλα...Εκεινοι δεν εχουν ..τιποτε.Κατι δεν παει καλα ...εδω ! Λογικα θα μεινει ερημος εκει...Λοιπον εδω δεν παει καλα ..στα βλητα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Αλβανοί είναι σιγουρότατα ορκισμένοι εχθροί μας, όπως είναι και οι Τούρκοι, και οι Σκοπιανοί, και οι Βούλγαροι και λειτουργούν υπέρ των εθνικών τους συμφερόντων.

    Οι κύριοι υπεύθυνοι της χθεσινής δολοφονίας δεν είναι άλλοι από τους «Έλληνες» προδότες, αυτούς που μας κυβερνούν και τους υπόλοιπους που παριστάνουν την «αντιπολίτευση»!

    Διότι, η εντολή της δολοφονίας του Ήρωα Κατσίφα, δεν θα δινόταν ΠΟΤΕ αν οι Αλβανοί φοβόντουσαν τις συνέπειες που θα υπήρχαν από μία τέτοια ενέργεια. Γνώριζαν όμως πολύ καλά, πως οι κυβερνώντες την χώρα -στην οποία κατοικοεδρεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς τους και με το συνάλλαγμα που στέλνουν την κρατούν οικονομικά ζωντανή- πέραν από κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου, δεν πρόκειται να προβούν σε πράξεις αντιποίνων, όπως θα προέβαινε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος της περιοχής!

    Ίσα-ίσα, κάποιοι στην Αθήνα χάρηκαν κι όλας, που απηλλάγησαν από έναν θερμό πατριώτη, τον οποίο σίγουρα θα εύρισκαν μπροστά τους στην επικείμενη προδοσία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού!

    Οι πραγματικοί δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα βρίσκονται ΕΝΤΟΣ των συνόρων! Το αίμα του ΗΡΩΑ να πέσει σ’ αυτούς και στα παιδιά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό σημερινό Ἑλληνικό κράτος, εἶναι ἡ Ἑλλάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σωστά εἶπε στήν Τηλεόραση, ὁ πρώην Πρόεδρος τῆς Βορειοηπειρωτικῆς Ὁμόνοιας κ. Παππάς, συγχωριανός στό χωριό τοῦ Κωνσταντίνου Κατσίφα, ὅτι δέν εἶχε καμία πρόθεση νά σκοτώσ¨η κανέναν ὁ κατσίφας, ἀφοῦ ὅταν πῆγε στήν πλατεία τοῦ χωριοῦ, διαμαρτυρόμενος διά πυροβολισμῶν στόν ἀέρα, μετά τήν [σημειώνω: παράνομη] ὑποστολή τῶν Ἑλληνικῶν σημαιῶν ἀπό τήν ἀλβανική ἀστυνομία,
    ἦσαν ἐκεῖ ἀστυνομικοί καί δέν πυροβόλησε κανέναν τους.
    Ἄρα, δέν εἶχε καμία πρόθεση νά σκοτώσῃ.
    Φυσικά, δέν εἶχε καί πρόθεση νά παραδοθῆ μέ τό ὅπλο του γεμάτο.
    Γιά προστασία τῶν γονέων του, ἔφυγε ἀπό τό σπίτι του, διωκόμενος καί γιά νά ἀποφύγῃ τήν σύλληψη.
    Δέν χρειαζόταν πολύ στούς Ἀλβανούς ἀστυνομικούς γιά νά καταλάβουν ὅτι δέν χρειαζόταν νά τόν σκοτώσουν.
    Ἡ τακτική του ὅπως φαἰνεται - διότι δέν ἦταν καθόλου τρελλός, ὅπως πολύ ἀνέντιμα, βρώμικα καί ἄνανδρα τόν χαρακτήρισε ὁ Ράμα - ἦταν μᾶλλον, μετά το ἐπεισόδιο, καί ἀφοῦ τοῦ τελείωναν οἱ σφαῖρες, νά συλληφθῆ.
    Ἔτσι, ὥστε νά δημιουργηθῆ πρόβλημα στούς Ἀλβανούς σέ σχέση μέ τήν πολιτική ἐθνοκαθάρσεως πού ἐφαρμόζουν ἀπέναντι στήν νόμιμα ἐκεῖ εὑρισκόμενη καί μέ δικαιώματα, πού δέν τηροῦνται ἀπό τούς Ἀλβανούς, Ἑλληνική μειόνοτητα.

    Δέν ὑπολόγισε ὅτι ἡ Ἀλβανία τοῦ Ράμα ἔχει ἀστυνομία κράτους δολοφόνων καί ὅτι στήν Ἑλλάδα κυβερνοῦν οἱ ἀνθέλληνες μέ τά φερέφωνά τους ΜΜΕ, συντροφιά μέ τήν κομματική ἐκμετάλλευση....
    Διότι, δέν ἀνῆκε σέ κανένα κόμμα (ὁ δολοφονηθείς), εἶπε ὁ συγχωριανός του κ. Παππάς. Καί πρέπει νά εἶχε δίκηο.
    Πρόκειται γιά ἥρωα τῆς Ἑλλάδος, πού δέν ἤθελε νά βλάψῃ κανέναν ἀθῶο, ἀλλά νά θέσῃ τό θέμα τῶν διώξεων τῶν Ἐλλήνων στήν Βόρειο Ἤπειρο, ἀκόμη καί μέ τήν συνακόλουθη σωματική του ταλαιπωρία στά βασανιστήρια τῶν Ἀλβανικῶν ἀρχῶν, καί τίποτα ἄλλο.

    Ἔπεσε ὄμως σέ στυγνούς ἐθνικιστές δολοφόνους, πού δέν ἤθελαν τήν ἁπλῆ σύλληψή του, ἀλλά τόν ἄμεσο χαμό του, τίς βρισιές στήν μνήμη του, πού μάλιστα τίς ἄρχισε ὁ ιδιος ὁ Ράμα, καί σέ ἀνάξιους ἐκπρόσωπους τὴς Ἑλλάδος. Μέ τήν δολοφονία του, οἱ ἴδιοι οἱ Ἀλβανοί θέτουν ζήτημα τηρήσεως ἐπί τέλους τοῦ διεθνοῦς ὅρου γιά ὕπαρξη Ἀλβανικού κράτους:
    Τήν πολιτική αὐτοδιοίκηση τῆς Βορείου Ἠπείρου ὡς Νοτίου 'Αλβανίας, μέ δική της Ἑλληνική ἀστυνομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σάββα συμφωνώ απόλυτα.
    Καλό είναι κάποιοι σχολιαστές να προσέχουν στις εσπευσμένες κρίσεις που διατυπώνουν, πριν παγώσει το σώμα του άτυχου Κατσυφά. Δεν μας φτάνει το κράτος Συμμορία ανατολικά έχουμε και το κράτος πρεζέμπορα βορειοδυτικά. "Το συνεταιράκι".
    Να μην τρώμε αμάσητα τα λεγόμενα της επίσημης προπαγάνδας των Τιράνων, την ώρα που παίζετε η οριοθέτηση της ΑΟΖ και των 12 μιλίων μεταξύ μας.
    Και να θυμόμαστε ότι το πρεζοκράτος δημιουργεί ενίοτε προβλήματα με την ελληνική μειονότητα και τις ιδιοκτησίες τους, προκειμένου να φτιάξουν ...Αλβανική Ριβιέρα :)

    Υ.Γ. Την προηγούμενη δεκαετία η Ελλάδα έστειλε στην Αλβανία Έλληνες αστυνομικούς προκειμένου να τους εκπαιδεύσουν στην σύγχρονη αντίληψη των σωμάτων ασφαλείας. Μέχρι τότε οι αστυνομικοί τους κυκλοφορούσαν με ταγάρια και στολές παράταιρα μεγάλες να ομοιάζουν με τους παλιούς δραγάτες. Όταν έβλεπαν αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες τα σταματούσαν κάθε 5 χλμ (με ρακαλάκια) για να πάρουν το 5ευρω με οποιαδήποτε αστεία πρόφαση.
    Κάτω από τις μαύρες στολές "τύπου" Blackwater, αυτοί παραμένουν ακόμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δύο σχόλια ως τροφή για σκέψη.

    1) Όταν κατέχεις παρανόμως πολεμικό όπλο και πυρομαχικά και βγαίνεις στην πλατεία του χωριού σου πυροβολώντας στον αέρα (κατά πως αναφέρουν κάποιοι) ή κατά αστυνομικών (σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάποιοι άλλοι) επειδή νιώθεις θιγμένος / αδικημένος / παραπονούμενος κλπ, ή κάποια βίδα έχει λασκάρει και δεν αντιλαμβάνεσαι τι λάθος κάνεις ή τα έχεις τετρακόσια μεν αλλά είσαι αποφασισμένος να πεθάνεις, οπότε γνωρίζεις πολύ καλά που θα καταλήξει αυτό. Ως συμπέρασμα, ή αποφασίζεις να σέβεσαι τον Νόμο (όπως αυτός ορίζεται από το κάθε κράτος) και τις Αρχές ή να επαναστατείς διότι θεωρείς πως αδικείσαι κι αν τελικά αποτύχεις να δέχεσαι τις όποιες συνέπειες μίας πράξης που θεωρείται παράνομη. Όπως και να έχει, επειδή το κράτος έχει το μονοπώλιο επιβολής βίας (ακόμη και θανατηφόρου) με σκοπό την διατήρησης της τάξης και της νομιμότητας, οποιαδήποτε έκνομη πράξη έχει συνέπειες - κι όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ή δεν θέλει να το αποδεχτεί, αργά ή γρήγορα θα το νιώσει με το γλυκό ή με τον επώδυνο τρόπο.

    2) Θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε ως λαός. Θέλουμε και απαιτούμε σεβασμό των συνόρων μας όπως αυτά έχουν οριστεί και ισχύουν σήμερα και της εδαφικής μας ακεραιότητας; Εάν ναι, τότε αυτομάτως είμαστε υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τα σύνορα των όμορων κρατών και το δικαίωμά τους να διατηρήσουν την ακεραιότητα των δικών τους εδαφών. Από την άλλη μεριά, υπάρχει και η άλλη επιλογή δηλαδή να αποφασίσουμε ότι τα σύνορα όπως ισχύουν σήμερα δεν μας ικανοποιούν και πολύ θα θέλαμε να τα επεκτείνουμε προς δεξιά, αριστερά, πλαγίως, υπογείως κλπ επειδή θεωρούμε πως δικαιωματικά μας ανήκουν επειδή κάποτε εκεί ήταν δικά μας. Προσοχή όμως, διότι εάν (λέω εάν) αρχίσουμε να μπήγουμε Ελληνικές Σημαίες σε ξένα χωράφια και σε εδάφη που περικλείονται εντός επικράτειας ξένων κρατών, τότε να μην στεναχωρηθούμε εάν την ίδια στιγμή οι ΑλβανοFYROM-έζοι από βορά γείτονες αρχίσουν να έχουν ανάλογες βλέψεις και διεκδικούν κι αυτοί κομμάτι από πίτα που δεν τους ανήκει, ή εάν οι εξ ανατολών Τούρκοι αρχίσουν και καρφώνουν δικές τους σημαίες σε νησίδες επειδή κάποτε ήταν κάτοχοι εκείνου του εδάφους. Το παιχνίδι έχει συγκεκριμένους όρους και θα πρέπει να αποφασίσουμε εάν μας συμφέρει να τηρούμε τη νομιμότητα (άρα και να απαιτούμε το ίδιο από τους άλλους) ή εάν θέλουμε να υπερβούμε την λεπτή κόκκινη γραμμή που οριοθετεί το νόμιμο και να αναμένουμε ανάλογη συμπεριφορά από τους άλλους εμπλεκόμενους. Εφόσον η Ελλάδα κατά την διάρκεια της Ιστορίας επεκτάθηκε και συρρικνώθηκε και μετά ξανα-επεκτάθηκε και ξανα-συρρικνώθηκε μέχρι να καταλήξουμε στα σημερινά νόμιμα σύνορα βάσει παγκοσμίως αποδεκτών συνθηκών, εάν θέλουμε να μας σέβονται και να μην διεκδικούν εδάφη μας με αλυτρωτικούς χάρτες και σημαίες που τις παίρνει ο άνεμος, θα πρέπει να τους σεβόμαστε κι εμείς και να μην κάνουμε ότι δεν μας αρέσει να μας κάνουν. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο δεν γίνεται! Σε διαφορετική περίπτωση, ας είμαστε έτοιμοι να αναμένουμε διεκδικήσεις των Ιταλών για τα 7-12νησα, των Φράγγων, των Σαρακηνών, των Αράβων και γενικά παντός λαού έτυχε να τον φέρει κάποια στιγμή η μοίρα ως κάτοχο στα Ελληνικά χώματα…

    …υπάρχει κι άλλη λύση βέβαια, που λέγεται «πόλεμος», αλλά είμαι εξαιρετικά περίεργος να δω πόσοι από τους δήθεν ψευτοπαλικαράδες της κλανιάς εκεί έξω που με τόσο ευκολία κρίνουν και αποφασίζουν περί παντός επιστητού από τον καναπέ τους, θα μπορούσαν να αντέξουν χωρίς να βάλουν τα κλάματα και να κατουρηθούν πάνω τους μία πραγματική ένοπλη συμπλοκή μέχρις εσχάτων. Κι εκεί να δω να ξεχωρίζουν τα πραγματικά παλικάρια από τους δήθεν «εγέρθητου» ούγκανους του πληκτρολογίου!

    Αυτά τα ολίγα, ευχαριστώ για τον χρόνο σας κι ελπίζω να τα σκεφτείτε σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε περισσότερο ραγιάς, πεθαίνεις!

      Διαγραφή
    2. @ konion,

      Η «άποψή» σου θα μπορούσε να ήταν σεβαστή ΕΑΝ την δικαιολογούσες με επιχειρήματα ή ΕΑΝ κατέρριπτες τα δικά μου επιχειρήματα και αποδείκνυες πως κάνω λάθος. Μέχρι τότε, η «άποψή» σου, είναι απλώς κουρελόχαρτο.

      Διαγραφή
    3. Καλέ μου φίλε
      Τα ερωτήματά σου έχουν και πολιτισμό και βάση!
      Θέλω απλά να σε ρωτήσω για να προβληματίσω εσένα για το πρώτο σκέλος του ερωτήματος! Έχεις πάει ποτέ στην Αλβανία?Έχεις μείνει? Ξέρεις πόσο απέχουν και τι είναι οι Λαζαράτες στα 18 χλμ από το χωριό που χάθηκε η ζωή το παλληκάρι? Καταλαβαίνεις πως μιλάμε για την Αλβανία και πως μέσα στο κοινοβούλιο πέταξαν "σημαδιακά" αλεύρι στον Ράμα για την διαμαρτυρία τους με κυκλώματα ναρκωτικών? Ξέρεις τι συνέβη με τις αποθήκες και τα ΑΚ-47. Όταν πηγαίνουμε στην Αλβανία σε ένα χωριό που οι αποθήκες λεηλατήθηκαν και ήταν χωμένες μέσα στο βουνό, ρίχνουμε με Καλάσνικοφ γιατί είναι όπως στην Κρήτη η τσικουδιά!! Αυτό για να καταλάβεις και να μπείς στο πνεύμα! όταν μπήκαν στους Λαζαράτες οι Αστυνομικοί ήταν σαν να μπήκαν σε κράτος εν κράτει! Θέλω να σου πω πως μην κρίνεις με το μυαλό σου πως είσαι στην Ζυρίχη! Το λέω πάντα φιλικά για να βοηθήσω να κάνεις μιαν προσομοίωση!

      https://www.youtube.com/watch?v=NPpqzOeItuA
      Για την Αλβανία μιλάμε τώρα...αν θες μπορείς να δεις και τα Ζωνιανά βέβαια σε ελληνική έκδοση! Άρα μην σε παραξενεύει!Ωστόσο ο νέος καλώς η κακώς την σημαία την είχε αναρτήσει στο λοφάκι στα 300 μέτρα περίπου στην ευθεία από το στρατιωτικό νεκροταφείο που αναρτημένες είναι η Ελληνική και Αλβανική σημαία! Δεν ξέρω τις συνθήκες που συνέβη αλλά θεωρώ πως κάτω από αυτό το καθεστώς που στο σημείο αυτό είναι πέρασμα για τα μονοπάτια στην ήπειρο (6χλμ) από τα σύνορα όλοι έχουν όπλα έπρεπε να μην χαθεί μια ζωή είτε Αλβανού είτε Έλληνα! Συμφωνώ μαζί σου πως η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και έτσι πρέπει πρωτίστως πρέπει να αντιμετωπίζεται κυρίως από τους εκπροσώπους (αστυνομικοί) των κρατών που θέλουν να λένε τον κράτος πολιτισμένο και όχι κράτος ζώων!

      Διαγραφή
    4. ...και εν πάσει περιπτώση για να μην λέμε πολλά, ας γίνει πρώτα η ιατροδικαστική εξέταση (με παρουσία Ελλήνων εμπειρογνωμόνων) στη σωρό του Έλληνα ομογενή που σκοτώθηκε από τους RENEA κατά τη συμπλοκή για να διαπιστωθεί εάν τα τραύματα που φέρει προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις και γωνίες (έχει σημασία) ή εάν οφείλονται σε πλήγματα από τα 100m ή από απόσταση του 1m (οπότε το ενδεχόμενο της εν ψυχρώ εκτέλεσης δείχνει πιο πιθανό), ας γίνει βλητική έρευνα στο όπλο του για να διαπιστωθεί εάν (ή όχι) οι βολίδες που έπληξαν τα Αλβανικά περιπολικά προέρχονται από το δικό του όπλο ή όχι… και μετά αναλόγως των αποτελεσμάτων που θα εξαχθούν από την έρευνα, αποφασίζουν οι απανταχού εγχώριοι Ελληναράδες και wannabe παλικαράδες εάν «μας παίρνει» να βομβαρδίσουμε το δ/κτήριο και το στρατόπεδο των RENEA ως αντίποινα ή εάν θα πρέπει να κάτσουμε στη γωνιά μας διότι τα στοιχεία είναι εις βάρος μας.

      Διαγραφή
    5. Αυτό είναι σωστή άποψη και τουλάχιστον το υπουργείο εξωτερικών, το προξενείο, η οικογένεια ας βάλει κι έναν Έλληνα ιατροδικαστή! Άκουσα πως θα πήγαινε και άνθρωποι του Προξενείου εκεί! Θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε αν παρίστατο ή αν έλαβαν γνώση! Τώρα πια μια ζωή χάθηκε!Τουλάχιστον να επιδιωχθούν μέτρα για ευθύνες ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για μέλλον από τους αστυνομικούς αν λειτουργούν αυθαίρετα! Αυτό ήταν μια καλή παρατήρηση από μέρους σου και ευστοχότατη!

      Διαγραφή
    6. Αυτα βεβαια με την προυποθεση οτι οι Αλβανοι θα τα επιτρεψουν να γινουν ολα...πολιτισμενα οπως στις Βρυξελες....Θα πανε οι ..Πουαρω μας...οι ειδικοι μας...οι ιατροδικαστες μας...κλπ...θα τους δωσουν ..τα πειστηρια ολα...θα τα φερουν στα εργαστηρια μας για μελετη...θα βγαλουμε ενα πορισμα.....θα συνφωνησουν πολιτισμενα οι Αλβανοι...θα το αναρτησουμε στο δικαστηριο της Χαγης....και θα περιμενουμε αποφαση ..αθωος η ενοχος.....Αν αθωος οκ....αν ενοχος θαρθει η στρατια του ΟΗΕ...και θα τους αρπαξει....Και περασαν αυτοι καλα ..κι εμεις καλυτερα....Ειναι πολυ δυσκολο να καταλαβει κανεις οτι ...ποτε δεν θα μαθουμε ...τιποτε....!!! ???

      Διαγραφή
  11. "Take no prisoners"

    Derived from a phrase used in wars. When a captain shouts "Take no prisoners!" He means, kill all of those that are captured.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το Liberal είναι γνωστή ιστοσελίδα, τής οποίας τα άρθρα αναπαράγονται κι εδώ. Κάποιος Ν.Μ. έγραψε ένα άρθρο με τίτλο "Ερωτήματα για το περιστατικό με τον 35χρονο ομογενή". Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "Σύμφωνα με συγχωριανούς του ο συγκεκριμένος ομογενής αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τον τελευταίο καιρό" κι έτσι αναπαρήχθη από κάποια ιστολόγια. Αν κοιτάξετε τώρα, η φράση που κάνει λόγο σε ψυχολογικά προβλήματα έχει ... εξαφανισθεί. Ο καθένας μπορεί ν' αντιληφθεί με πόση παρρησία και σοβαρότητα γράφονται από κάποιους άρθρα και μάλιστα σε κατά τεκμήριο σοβαρούς ιστοτόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Διόρθωση: "που κάνει λόγο σε ψυχολογικά προβλήματα" => που κάνει λόγο για ψυχολογικά προβλήματα". Ζητώ συγγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου προκαλεί εντύπωση ότι κανείς (ούτε οι διαχειριστές του ιστολογίου - ίσως δεν το έχουν δει ακόμη;) δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Φαήλου Κρανιδιώτη του οποίου άρθρα έχουν φιλοξενηθεί στο παρόν blog, ο οποίος εξέφρασε την άποψη πως «…η ΠΑ πρέπει να βομβαρδίσει και να ισοπεδώσει το δ/κτήριο & το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της Αλβανικής Αστυνομίας και να μην μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα…» ως απάντηση στην (νόμιμη) επιχείρηση των Αλβανών αστυνομικών RENEA που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον (φερόμενο ως παράνομο) Έλληνα ομογενή, που (φέρεται να) πυροβολούσε εναντίον Αλβανών αστυνομικών, ώστε να πάρουν ένα μάθημα (οι Αλβανοί αστυνομικοί;) και να μην τολμήσουν στο μέλλον να απλώσουν χέρι πάνω σε Έλληνα (ακόμη κι αν παρανομήσει;)…

    https://www.youtube.com/watch?v=fu95sCt9khw

    …χμμμμ, να δεις τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει. Α, ναι! Εκείνες τις φαφλατάδικες δηλώσεις κάποιων Τούρκων βλακέντιων που ευχόταν / προέτρεπαν η Τουρκική Αεροπορία να βομβαρδίσει το Ελληνικό δικαστήριο που είχε αποφασίσει υπέρ της χορήγησης ασύλου στους «8».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς σου τό έγραψε ο Konion. Πιό ραγιάς , πεθαίνεις.
      Η γραφή σου στάζει πολιτική ορθότητα, κρυμμένη πίσω από ωραίες λέξεις περι αμοιβαίου σεβασμού συνόρων-δικαιωμάτων-κανόνων καλής γειτονίας κλπ. Δηλαδή ο κυριότερος λόγος για τον οποίο υφίσταται η σημερινή αφύπνιση όλων εκείνων των λαών της ΕΕ, οι οποίοι έχουν ιστορική μνήμη, γνωρίζουν με ακρίβεια το μοντέλο της κοινωνίας που θέλουν για τη χώρα τους, και φυσικά έχουν οριοθετήσει εντός τους τα αποδεκτά ποσοστά όσμωσης με τις γειτονικές και τις άλλες χώρες.
      Επειδή όμως αυτά στην Ελλάδα είναι σε λανθάνουσα κατάσταση, καθώς άτομα που πρεσβεύουν την πολιτική ορθότητα φροντίζουν πάση θυσία να μην είναι ξεκάθαρα , είναι πολύ φυσικό, για γεγονότα σαν την εκτέλεση του παλικαριού, να ακούγονται μέχρι και απόψεις σαν του Φαήλου. Πρίν φτάσουμε ως εκεί όμως, ο αρθρογράφος γράφει ένα σωρό χρήσιμα πράγματα. και άν φτάσουμε, πάντα υπάρχει τρόπος για παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, χωρίς να αγγίζονται διακρατικές σχέσεις (που μάλλον είναι και το ζητούμενο).

      Διαγραφή
    2. Αυτα μονο το Ισραηλ τα κανει...οσα λεει ο κ.Φαηλος...Αν ηταν Ισραηλ εδω ...ισως...τα Φ-35...15...16 ...τωρα θα πετουσαν...

      Διαγραφή
    3. Άυτό θα βοηθούσε για καλύτερα συμπεράσματα! Ο κος Ν. Λυγερός ήταν εκεί και δίνει μια περιγραφή από άλλη πλευρά! Δηλαδή δείχνει κι άλλα πράγματα! Ακούστε το!

      https://youtu.be/d02WFhOeKN0

      Διαγραφή
    4. Συμφωνω αρκετα με τον Κρις...οχι σε ολα...αλλα σε πολλα λογικα.Το αρθρο πραγματι λεει για τον τροπο να σε σεβονται...Θελει ενα τροπο...Εμας πια οπως πραττουμε η λεμε...δεν μας σεβεται κανεις..Αυτο δεν παει αλλο....παραγινε.Ας αρπαξουμε ολους τους μεσα που το εκαναν αυτο το εγκλημα....Για να σοβαρευτουμε επιτελους σαν κρατος ....Ειναι πολυ αναγκαιο πια....παρα παρα πολυ !!

      Διαγραφή
    5. Λοιπόν μετά τις δηλώσεις και τις αποκαλύψεις στον Ελλάς fm τα πράγματα έχουν άλλες προεκτάσεις διότι μιλάνε πως συνελήφθη και ήταν ζωντανός και εκτελέστηκε!! Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αύριο το πρωί είναι να ακυρωθεί οποιαδήποτε ενέργεια για υποκοότητα δε Αλβανούς ακόμα και δεύτερης γενιάς και όσοι δεν έχουν χαρτιά απέλαση! Παράλληλα ενισχυμένη φύλαξη και μέτρα στα σύνορα! Του χρόνου πρώτα ο Θεός να πάμε την 28η 5.000 Έλληνες στο χωριό για να ζωντανέψουν τα αδέρφια μας! Και κάθε χρόνο περισσότεροι!!

      Διαγραφή
    6. @ Chris και Δημητρης Κ,

      Προφανώς ή δεν διαβάζετε σωστά ή δεν κατανοείτε γραπτό κείμενο ή θέλετε να «μεταφράζετε» όσα γίνεται εν θερμώ κατά πως νομίζετε ή κατά πως θα θέλατε να ισχύει. Αντιθέτως, εγώ προτιμώ να βλέπω όσο πιο ψύχραιμα τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε μπροστά μας και τι πιθανά σενάρια μπορεί να εξελιχθούν. Ομολογώ, πως όταν ήμουν νεαρότερος σε ηλικία και το αίμα έβραζε, παρασυρόμενος από αγάπη για την Πατρίδα μας σκεφτόμουν κι έπραττα πολύ διαφορετικά. Τώρα πια, έχοντας πια φτάσει σε μία ηλικία που ο τρόπος σκέψης είναι διαφορετικός, προτιμώ να μην παρασύρομαι από τον ενθουσιασμό και την ένταση της στιγμής διότι όποιος βιάζεται να κρίνει ή αποφασίζει με παρόρμηση, συνήθως σκοντάφτει. Εάν διαβάσατε λοιπόν τα όσα έγραψα, δήλωσα εξ αρχής πως όλοι εμείς που παρακολουθούμε τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις και δεν έχουμε μία άμεση ενημέρωση, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι. Δεν μπορούμε εμείς οι σχολιαστές να γνωρίζουμε εάν ο Έλληνας ομογενής ήταν ένα αγνό Ελληνόψυχο παλικάρι που δυστυχώς κάπου θόλωσε κι έκανε ένα λάθος και διαπληκτίστηκε με Αλβανούς αστυνομικούς με λάθος τρόπο και τελικά τα πάντα πήραν μία πολύ λάθος τροπή ή εάν επρόκειτο για κάποιον «περίεργο» ή «σαλεμένο» όπως θέλει να παρουσιάσει τόσο απρόκλητα η Αλβανική πλευρά (διάβαζε προπαγάνδα).

      Όπως και να έχει, εάν δεν μελετηθεί η περίπτωση κι αν δεν προηγηθεί ιατροδικαστική και βαλλιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι όσο το δυνατό πιο ακριβείς συνθήκες που σκοτώθηκε ο Έλληνας ομογενής, είναι ανόητο να υιοθετούμε την μία ή την άλλη άποψη. Επειδή δεν θέλω να δικαιώνω ή να καταδικάζω την μία ή την άλλη πλευρά χωρίς να προηγηθεί σοβαρή μελέτη κι επειδή πιστεύω στην νομιμότητα, εκφράστηκα εξ αρχής με σχεδόν απόλυτο τρόπο και είπα ότι δεν πρόκειται να δικαιολογήσω τον Έλληνα ομογενή ΕΑΝ πράγματι παρέβη τον Νόμο και ΕΑΝ έπραξε αυτά που του καταλογίζουν (πυροβολισμοί εναντίων αστυνομικών). Όσο κι αν δεν μας αρέσει, ΕΑΝ πράγματι έκανε κάτι τέτοιο, τότε έθεσε εκουσίως τον εαυτό του σε πλαίσιο παρανομίας, οπότε η αντίδραση των RENEA (καταδίωξη, μάχη και δυστυχώς εξόντωση) ήταν η πλέον αναμενόμενη. Από την άλλη πλευρά, ΕΑΝ το παλικάρι σκοτώθηκε εν ψυχρώ και όλα ήταν προσχεδιασμένα από τους Αλβανούς, έτσι ώστε να καμφθεί το ηθικό των Ελλήνων της περιοχής, μπορεί να φανεί βάσει της ιατροδικαστικής και βαλλιστικής έρευνας.

      Εάν στο δικό σας λεξιλόγιο οι φράσεις «ψυχραιμία & προσεκτική μελέτη των γεγονότων» και «προσήλωση στην Νομιμότητα» μεταφράζεται ως ραγιαδισμός, λυπάμαι που σας το χαλάω αλλά δεν συμφωνούμε. Δεν θα δικαιώσω τον Έλληνα αποκλειστικά επειδή είναι δικό μας παιδί ούτε θα βιαστώ να χαρακτηρίσω κάποιον / κάποιους βάσει του τι θα θέλαμε να ισχύει. Αντίθετα με εσάς προτιμώ να αναρωτηθώ «…είμαστε απολύτως βέβαιοι πως ο δικός μας είχε δίκιο;…» πριν ευχηθώ (όπως ο Φαήλος) η ΠΑ να βομβάρδιζε την βάση των RENEA ως αντίποινα. Ναι, οι Αλβανοί χωριατόμπατσοι είναι κατσαπλιάδες και ενδεχομένως τον έφτασαν στα όρια του, τον έθιξαν, τον έκαναν να θολώσει. Δεν παύουν όμως να είναι η νόμιμη Αρχή της χώρας στην οποία συνέβη το περιστατικό και ΕΑΝ (με ερωτηματικό) ο δικός μας πράγματι διάλεξε λάθος τρόπο και πυροβόλησε, τότε ξεκινάμε με λάθος τρόπο!

      Κλείνοντας, πρέπει να ομολογήσουμε πως σίγουρα ακούγεται περίεργο μία εξειδικευμένη (στρατιωτικών προδιαγραφών) αστυνομική υπηρεσία αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών, να μην μπορεί να απομονώσει και να συλλάβει με μη-θανατηφόρα βία έναν (έστω υποθετικά τρελό όπως τον χαρακτήρισαν οι Αλβανοί) διωκόμενο φυγά αντί να χρειαστεί να τον εξοντώσουν με πυρά. Όμως την ίδια στιγμή δυσκολεύομαι να δικαιολογήσω τον Έλληνα ομογενή που πήρε το (παρανόμως κατεχόμενο) όπλο του και αποφάσισε να κτυπήσει τη γροθιά του στο μαχαίρι, διότι όταν βγάζεις το Kalashnikov από το μπαούλο του σπιτιού σου και αποφασίζεις να «πεις δυο κουβέντες» στους αστυνομικούς που σε έθιξαν… ή είσαι αποφασισμένος να σκοτώσεις και να σκοτωθείς ή πράγματι κάτι δεν πάει καλά στη motherboard που τρέχει το λειτουργικό σου.

      Διαγραφή
    7. Σακη ποιος θα τα κανει αυτα ? Αυτη η κυβερνηση ελαφροπετρας...η ο Κουλης???( ματια πλανα...αφτια αεροπλανα ..) Δεν βαζαμε το ...τριο Στουτζες αρχηγο ??Που να δειξεις φωτο αρχηγων κρατους...μονο φωτο...με τον Τσιπρα να ξυνει τα ...αυτα του ..να κοιταει διαγωνια πανω τον ουρανο και να χασκογελαει ?? Που και να σε παρουν σοβαρα ?? Που να δειξεις φωτο του ..Κουλη να αλληθωριζει ??? Ποσο σοβαρα να σε παρουν οτι σε ...κυβερνουν αυτοι ??? Σε κυβερνουν ...το φανταζεσαι ???? Εεε το 40%....το φανταζεται !!! Αυτο εσυ το φανταζεσαι ?? Οχι.....ομως το ζεις....!!! Εεε το ειδαν...και οι ..Αλβανοι !!!

      Διαγραφή
    8. @pointman
      Εσύ σωστά μιλάς κι έτσι πρέπει! Εγώ προσωπικά είμαι φορτισμένος( φαντάζομαι όλοι) και πραγματικά φερόμαστε λίγο επιπόλαια θα έλεγα ως προς το συμβάν στο σύνολό του! Δεν μίλησε φρονώ κανένας αν έχει ευθύνες ( που έχει και για οπλοφορία και οπλοψρησία) μιλάμε όπως κι εσύ επισήμανες για το ότι σύμφωνα με τους μάρτυρες ο νέος ήταν ζωντανός και για το όλο στήσιμο ώστε να χαθεί μια ζωή! Εγώ είπα και Αλβανός να ήταν! Γιατί να εκτελεστεί σαν το σκυλί? Όσο γι αυτά που λες Δημήτρη λυπάμαι αλλά πρέπει να συμφωνήσω μαζί σου! Ας ελπίσουμε πως θα σταθούν αντάξιοι των περιστάσεων αυτήν τξν φορά! Γιατί όταν γίνεται μια τέτοια πράξη στην αυλή μας ε τότε κάτι πρέπει να κάνεις!

      Διαγραφή
    9. Ποιντμαν κυριε.
      Δεν συμφωνησα οπως ειπα..σε ολα με τον Κρις.Με το ραγιας οχι.Με την πολιτικη ορθοτητα ναι.Συνηθως κατανοω αρκετα αρα και τα δικα σου.Ειναι βεβαιο οτι εσυ επισης κατανοεις πολλα ..αλλα εχεις μια ροπη στις ιδεες...στον ιδεατο κοσμο σου.Εκει εξω ο κοσμος ειναι αλλιως ομως.Αυτα τα περι....ερευνων..πρεπει να...με μια ταξη..μια σωστη μεθοδο..κλπ...απορω πως δεν εχεις καταλαβει αν και ωριμος οπως λες..οτι ειναι εξωπραγματικα..εως φαντασια..Δεν προκειται να γινουν οπως εσυ θελεις στον αιωνα τον απαντα. Ηδη σε αλλο σχολιο μου πανω...ειπα τι θα γινει..με βαση οσα εμαθα στον πραγματικο κοσμο.Δεν θα επιτρεψουν ερευνες...ιατροδικαστες...πορισματα...τιποτε ...κι αυτα πριν ..επισημα απορριψουν ιατροδικαστες κλπ.Κι ετσι δεν θα μαθουμε ποτε την σληθεια ...100%...! Ουτε εσυ...ουτε εγω...ουτε κανεις.Οποτε αυτο δεν τοχεις χωνεψει σαν γεγονος οτι ετσι γινεται παντα σε ολα εκει εξω...και μεσα..Ειναι μια πραγματικοτητα που πεισματικα αρνεισαι....Ομως υπαρχει.! Και δεν νιαζεται αν το δεχομαστε..Αρα εσυ δεν κατανοεις τον κοσμο..Δεν διαβαζουμε εδω αστυνομικες ιστοριες...διαβαζουμε πως τρεχει η ιστορια..Δυστυχως δεν ακολουθει κανενα .."πρεπει να..".....Γιαυτο συμφωνω με τον Κρις στην...ορθοτητα....οτι ειναι παραμυθι για σγριους....Αποψη μου ειναι οτι αν ακους πολλα πρεπει....σκεψου οτι δεν γνωριζουμε την αποψη της φυσης...αλλα μονο την δικη μας.Συχνα αυτη εχει....αλλη αποψη ..αντιθετη.Κι ελα τωρα να της πουμε οτι ...σφαλει.!! Αυτα τα πρεπει των ...δυτικων...ειναι φαιδρα.....Στο θεμα τωρα...απο τετοια μικρα θολα γεγονοτα η φυση διαμορφωνει ...το μελλον..Εμεις θα λεμε ετσι...κι αλλοι αλλιως.Το που θα βγει αυτο ...θα φανει...Ας φανει επιτελους κατι εδω...γιατι δεν κουνιεται φυλο.....κι αυτο ειναι εξωφρενικα αφυσικο...εως αρρωστο....

      Διαγραφή
    10. Αγαπητέ pointman
      Μιλάει καλά ο Δημήτρης και ο Cris στο σχόλιο του στις 8:51! Εντάξει το ραγιάς μπορεί να ήταν πάνω στην οργή του ( όχι σε σένα αλλά του περιστατικού).Εγώ στο Έλληνας προσθέτω και Αλβανός να ήταν, γιατί όχι και Αλβανός! Ως άνθρωπος είναι δυνατόν να σκότωσαν έναν άνθρωπο και να τον τεμάχισαν όπως εικάζεται( άλλη παγκόσμια ανατριχίλα) σε ένα προξενείο μέσα? Για τον Κασόγκι μιλώ! Είναι δυνατον ως άνθρωπος του κόσμου αυτού να το δεχτώ! Αυτά θέλουν να κάνουν για να έχουν κοινωνίες σιωπηλές! Δεν μπορώ να δεχτώ την εκτέλεση ενός ανθρώπου εν ψυχρώ! Σου λέει τον έσερναν ζωντανό!! Σε παρακαλούμε όλοι! Δεχόμαστε υπό αμφισβήτηση αν θες για την σημαία! Δεν εγκρίνει αν το θες τα περί όπλου! Γιατί απέρριψαν τον ιατροδικαστή? Είναι δήλωση αυτή του Ράμα στο ιδεατό που ψάχνεις της κοινωνίας δικαιοσύνης? Σε αντιπροσωπεύει ο Ράμα στο ιδεατό που ως πρωθυπουργός δεν εξέφρασε την λύπη του στην μάνα, στην οικογένεια? Είναι πρωθυπουργός! Αντιπροσωπεύει 3-4 εκ Αλβανούς! Μετά όταν θα πεις τον άλλον " Αλβανός είσαι" θα παρεξηγηθεί!! Όποιος Αλβανός αισθάνεται περήφανός για τον πρωθυπουργό που μιλά ως πρεζόνι και αισθάνεται πως με αυτές τις δηλώσεις αντιπροσωπεύει πολιτισμό να τον χαίρεται! Καλέ μου φίλε δεν είμαστε ρεβασινστές, δεν μισούμε τους Αλβανούς, θα θέλαμε επίσης όλα τα Βαλκάνια αγαπημένα! Είναι? Όχι! Γιατί? Κοίταξε σου έστειλα ένα λινκ αυτό με τους Λαζαράτες! Σε ένα σημείο λέει η γιαγια πως κι αυτή φυτεύει λίγο χσσις να βοηθάει τα δυο παιδιά της, αλλά είναι λίγο και μεγάλη γυναίκα που είναι δεν προσφέρει κάτι σημαντικό! Την ρωτά ο δημοσιογράφος: " εσένα γιατί δεν σε συνέλαβαν"? Του απαντα" γιατί? Δεν έκανα κάτι παιδάκι μου"! Καταλαβαίνεις πόσο φυσιολογικό αισθάνονται να καλλιεργούν χασις που τους αποδίδει 4.8 δις στο ΑΕΠ? 4.8 δις μαύρα από το μαύρο! Η κάμερα έδειχνε χασθς στις αυλές, τσουβάλθα ποστιασμένα έξω, φυτά χασίς στον δρόμο από σπόρια που έπεσαν! Πλα αυτά 18 χλμ πιο πέρα από το συμβάν! Καταλαβαίνεις τι σου λέμε! Ίσως στην ζωή σου αδερφέ μας να έχεις άλλες εμπειρίες! Εμείς καταλαβαίνουμε ότι λες! Κάνε μιαν προσπάθεια να έρθεις κι εσύ να ανέβεις στον λόφο που κοιτάζουμε κι εμείς τα πράγματα! Στον λόφο που το παιδί είχε βάλει τον σταυρό και την σημαία είχαν σκοτωθεί Έλληνες στον πόλέμο! Αύριο θα ξεριζώσουν την Ελληνική μειονότητα! Θα σκοτώσουν κι άλλον! Τι θα κάνουμε? Θα κάνουμε ότι είπε ο Κρανιδιώτης τότε αλλιώς τι? Η εκτέλεση του ανθρώπου έχει προεκτάσεις πολυδιάστατες! Περιμένεις να τα βρείς με έναν πρωθυπουργό που μιλά σαν πρεζόνι για την ΑΟΖ? Βάσει " ηθικής" γιατί δεν υπογράφει? Φαντάζεσαι δεν "συναλλάσσεται" με την Τουρκία! Θα σερνομαστε για την ΑΟΖ? Δεν θέλουμε εμείς καμία ΑΟΖ! Αν θέλουν οι Τοταλ και λοιποί ας πιέσουν τον Ράμα...σε παρακαλούμε κατάλαβέ μας...για Αλβανία μιλάμε! Για την πραγματικότητα μιλάμε! Αν βρεθείς στο δάσος και η φωτιά έρχεται πάνω σου θα περιμένεις να σε κάψει? Όχι! Θα ανάψεις εσύ γύρω γύρω και θα κάψεις εσύ ωστε καμένο πλέον να μην σε πλησιάσει η φωτιά! Θα πεις δεν κάνει να καίω το δάσος? Καλέ μου φίλε, δεν ξέρω τι άλλο να σου πω! Τι θα έλεγες αν ήταν ο γιός σου? Έχεις παιδιά? Σε χαιρετώ αδερφέ μου! Δέξου τον σεβασμό μου!

      Διαγραφή
  15. Βλέπω με λύπη ότι έχουμε χάσει τα αυγα και τα πασχάλια. Τι αρθρο είναι αυτό κυριε Καλεντεριδη;

    Δύναται ο αστυνομικός να έρθει στο σπιτι σου στην Αθήνα και να σου κατεβάσει την Ελληνική σημαία;

    Δεν νοείται σε καμμία χωρα. Δεν καλύπτεται επειδη είναι όργανο της τάξης. Δεν νοειται τάξη χωρίς συνταγμα και σημαια.

    Περί αυτού πρόκειται. Είναι αναγνωρισμενη απο το κρατος τους εθνικα μειονοτική περιοχη, οι κάτοικοι έχουν διπλη υπηκοότητα. Την ημέρα της εθνικής του εορτής πας να του κατεβάσεις την σημαία;

    Γιατί πάτε να το βγάλετε τρελό εξτρεμιστη σαν τον μακελαρι του Πίτσμπουργκ. Απλά είχε κοτσια να το πάει μέχρι το τέλος. Και μάλλον τιποτα να χασει.

    Αυτα, από δω και πέρα θα μονο θα αυξάνονται. Καθώς θα φτωχαινει η Ελλάς, οι Βορειοηπειρώτες θα γυρίσουν πισω σιγά σιγά. Και θα βρουν στα μεν παράλια της περιουσίες τους να τις έχουν πάρει κοσοβαροι, στους δε καμπους να έχουν γίνει χασισοφυτειες.
    Φαντάζεστε τι έχει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α, και κάτι ακόμη που θυμήθηκα τώρα που μιλάμε για φωτογραφίες, για βίντεο κλπ. επειδή εγώ είμαι πολύ γέρος για να δω καθαρά και πολύ (κατά την άποψη μερικών) «πιο ραγιάς πεθαίνεις», μπορείτε εσείς οι νεαρότεροι και πιο σωστά από εμένα σκεπτόμενοι «ελληναράδες» να μου πείτε τι ακριβώς βλέπετε στο ακόλουθο βίντεο;

    https://www.youtube.com/watch?v=800PP9KYbjY

    Αυτό που βλέπω εγώ, είναι κάποιον που κρατά Kalashnikov με κουμπωμένο γεμιστήρα 30 φυσιγγίων και τηλεσκοπικό σκοπευτικό (δείχνει για κάτι της σειράς PSO-1 αλλά η ποιότητα του βίντεο δεν είναι πολύ καλή και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος) να καλύπτεται / μάχεται (;) σε δρόμους του χωριού την ώρα που γύρω του περνάνε παιδάκια, περαστικοί κλπ. Συγχρόνως ακούγονται πυροβολισμοί, αλλά δεν μπορεί να πει με σιγουριά κανείς αν ο εικονιζόμενος πυροβολεί ή δέχεται πυρά. Το βέβαιον είναι πως δεν «πυροβολεί στον αέρα». Επειδή λοιπόν εγώ (κατά την άποψη μερικών) είμαι «πιο ραγιάς πεθαίνεις», ας μας πούνε οι «ελληναράδες» του ιστολογίου ΤΙ θα έπρεπε να κάνει η Ελληνική Αστυνομία και η ΕΚΑΜ στην αντίστοιχη περίπτωση που ένας αλλόθρησκος / αλλοεθνής έπαίρνε από το σπίτι του το (παρανόμως / νομίμως δεν έχει σημασία) Kalashnikov του κι έβγαινε στους δρόμους του χωριού να λύσει τις διαφορές με μπαλωθιές. Και μην ξεχάσετε να μου πείτε αν θα ήταν «ήρωας» κι αν έπρεπε μετά η πολεμική αεροπορία της χώρας του να βομβαρδίσει τις εγκαταστάσεις της ΕΚΑΜ ως αντίποινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mr Pointman,
      τα όσα διαβάζω στις αναρτήσεις σου, με αναγκάζουν να επιμείνω στο αρχικό μου σχόλιο, καθώς συνεχίζεις να επιμένεις στο σενάριο της επιβολής του νόμου με οποιοδήποτε τρόπο, αρκεί αυτός να επιβληθεί. Μην μπαίνουμε στη λογική του έλληνας-αλβανός-αλλοδαπός κλπκλπ. Η επιβολή του νόμου έχει στάδια. Όταν πχ κυνηγάς τον Κόλα, που δεν διστάζει να σκοτώσει άμαχους,εκεί δίνεις εντολή για βολή κατ' αυτού, και πάλι μόνο άν εκδηλώσει ένοπλη αντίδραση. Επειδή ακόμη και εκείνη την ύστατη στιγμή αντέδρασε, φυσικό ήταν να του φυτευθούν μερικές σφαίρες και μετά από μάχη σε παρακαλώ. Πόσες φορές βλέπουμε σκληρούς παράνομους να συλλαμβάνονται με κίνδυνο της ζωής των αστυνομικών, ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να τους εκτελέσουν με τον τρόπο της αλβανικής αστυνομίας?
      Η εμμονή σου στο θέμα της επιβολής μου θυμίζει ένα αντίστοιχο περιστατικό στη Μελβούρνη (2008-9?). Ένα παιδάκι 17 χρονών με σύνδρομο down, ψιλομέθυσε και βγήκε από ένα μπάρ κρατώντας ένα σπασμένο μπουκάλι το οποίο έδειχνε στον κόσμο,. Εμφανίσθηκαν 3 αστυνομική (μία γυναίκα) και οι οποίοι μετά την 3η φορά που του ζήτησαν να πετάξει το μπουκάλι , απλά του φύτεψαν 7 σφαίρες. Μιλάμε για κανονική εκτέλεση παιδιού. Και όμως παρασημοφορήθηκαν διότι εφάρμοσαν πιστά τον νόμο και το πρωτόκολλο αντίδρασης. Αντί να τους κόψουν δηλαδή τον κώλο αφού 3 αστυνομικοί δεν """θέλησαν """ να αφοπλίσουν ένα 17χρονο με σύνδρομο down.
      Ο κ. Καλεντερίδης έγραψε γιατί αντί σύλληψης είχαμε εκτέλεση, από υπερεξοπλισμένους και υπερ των 100 αστυνομικών έναντι ενός ατόμου εγκλωβισμένου και χωρίς πυρομαχικά.
      Αν λοιπόν ήταν σύλληψη κι όχι εκτέλεση ΠΟΙΟΣ εξ ημών θα έγραφε σήμερα σχόλιο? Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Αλβανία να κρίνει την πράξη ενός πολίτη? Υπάρχει. Αρα, το μυαλό μας πάει σε εσκεμμένη εκτέλεση, η οποία κάποια στιγμή θα φανεί το τί σκοπούς εξυπηρετούσε. Πλήν όμως εδώ σχολιάζουμε την εκτέλεση ενός Έλληνα από την Αλβανική Αστυνομία. Και δεν με ενδιαφέρουν οι όποιοι λόγοι κρύβονται από πίσω. Και ζητώ αντίδραση. Αντίδραση η οποία δεν θα περιορίζεται σε σχόλια του πληκτρολογίου, αλλά σε αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της δολοφονίας ενός έλληνος, με την απαίτηση από την αλβανική κυβέρνηση έναντι οποιουδήποτε τιμήματος τη διελεύκανση των συνθηκών του επεισοδίου και ποιές επιχειρησιακές συνθήκες επέβαλλαν την εκτέλεση του από πυρά ελευθέρων σκοπευτών. Και σε περίπτωση που βρεθούν ένοχοι να προσαχθούν στην δικαιοσύνη οι ένοχοι.

      Διαγραφή
  17. Αρκετά σοβαρό περιστατικό κυρίως λόγω της οργάνωσης και της σπουδής που επέδειξαν οι Αλβανοί ! Τολμώ να εικάσω οτι ισως ηταν προσχεδιασμένο εδω και αρκετές μέρες.Σιγουρα πάντως είχε κεντρική εντολη απο τον Ραμα που εκτός απο πρόεδρος μετα απο πρόσφατο ανασχηματισμό ειναι και υπουργός εσωτερικών και άρα υπεύθυνος για την αστυνομία οπως άκουσα σε ραδιοφωνική εκπομπη και το μεταφέρω με πάσα επιφύλαξη.Πρεπει να απαντήσει η Ελλαδα ? Κατα τη γνώμη μου ναι ! Με προσοχή και σύνεση και χωρίς να θίξει την αξιοπρέπεια του αλβανικού λαού στοχευμένα κατα του χασισεμπορα σύμφωνα με τους Αλβανούς Έντι Ραμα και του περιβάλλοντος του.Μπορει να κανει πολα πράγματα που να τον κάνουν να χάσει τον ύπνο του.Εν αρχη θα έλεγα να αρχίσει να ξεσκονίζει τα οικονομίκα συμφέροντα του περιβάλλοντος Ραμα εν Ελλαδι και τα διαφορά καρτέλ αν υπάρχουν σύμφωνα με τον αλβανικό τυπο.Παλαιοτερα επι εποχης του μεγάλου Στέλιου Παπαθεμελη οτιδήποτε κακό πάθαινε η μειονότητα ηταν αφορμή για δειγματοληπτικούς ελέγχους τυπικής μορφής σε μετανάστες και απέλαση όσων δεν είχαν χαρτιά που ηταν και η πλειοψηφία.Αυτες οι εποχές πέρασαν,Σήμερα πρέπει να έχουμε στόχευση κατα της αστικής τάξης της Αλβανίας και του περιβάλλοντος του ημιτρελου και τον αλβανικό λαό μαζι μας.Δεν νομίζω οτι οι ελληνικες μυστικές υπηρεσίες δεν μπορούν να ανταποδώσουν ενα στοχευμένο χτύπημα πληροφοριακού ,οικονομικού η δημοσιογραφικού χαρακτήρα στο περιβάλλον Ραμα .Αν δεν μπορούν τότε να παμε για βρούβες ομαδικώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολύ σωστό το άρθρο του κ. Σάββα. Σχετικά με τα σχόλια, και κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις που εμπλέκονται και με απορίες (ως προς τις λεπτομέρειες των γεγονότων), νομίζω ότι η ενέργεια των Αλβανών να πλύνουν το σώμα και να ράψουν τα τραύματα από τις σφαίρες (!) λίγο πριν την άφιξη του Ιατροδικαστή, τον οποίο άφησαν μάλιστα μόνο 5 λεπτά ώστε να μην μπορεί να βγάλει συμπεράσματα, φανερώνει την παρανομία τους και την ενοχή τους, αλλά και το θράσος τους και την τριτοκοσμική έλλειψη επίγνωσης όχι μόνο της δεοντολογίας αλλά των αρχών λειτουργίας ενός υποτιθέμενου κράτους της Ευρώπης του 21ου αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο λογος Μαρια που αντιδρουμε ετσι ειναι ο ενας απλος λογος ο εξης : ..εχουν καταπιεσει οι ..μεσα αρλεκινοι της εξουσιας ..αφορητα εναν λαο..ηθικα..οικονομικα..ιστορικα...και σε καθε θεμελιο της πολιτειας.Αφορητα πολυ...Μια καταρα του θεου Ρα...ειναι ..χιλιες πληγες παντου.Ετσι και οι γυρω λαοι ξεσαλωσαν βλεποντας τις πληγες μας...Τετοια καταντια των Ελληνων δεν ξαναγινε ποτε.Μια αλητηρια κλικα 1000 παλιατσων εξουσιας..μας πηγαν στην κολαση..εξαπατωντας αθωους συχνα και μικροπρεπεις ..συμπολιτες μας.Τωρα κινδυνευουμε και σαν ατομα...και σαν συνολο.Παρα πολυ...γιατι οι παλιατσοι δεν εφυγαν απ την θεση τους.Λογικο ειναι σκασμενος λαος να νιωθει πληγωμενος σε καθε νεο πληγμα με αιτια τους μεσα ...κι αφορμη τους εξω διαβολους...Ο θανατος του παιδιου ηταν η ασφαλεια που απασφαλησε μια πιεση μεγαλη.Αν γινει ακομη ενα αναλογο ..στα θεμελια μεσα μας....θα γινει χαμος....Οχι πλακα αλλη.Σοβαρεψαν τα πραγμστα για τους παλιατσους πολυ.Αν δωσει ο Ερτογαν ενα πληγμα..και ειναι δυσμενες...δεν θελω να σκεφτω τι θα παθουν οι παλιατσοι... η πλακα θα γινει ..μοιρολοι....αληθινο.Δεν παει αλλο αυτο το δραμα....Θαχει τελος οπως ολα....Ποσο μπορεις να πιεσεις ενα ελατηριο ?? Επ απειρον ?? Οχι.....Ολο το θεμα ειναι το ..οριο θραυσης...Απο μια αποψη καλα θα κανουν να συνεχισουν να πιεζουν τον κοσμο....Ας πιεσουν....αλλιως δεν θαχει τελος ολο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά λέει και ο κ. Κωνσταντακόπουλος:
      http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/10/blog-post_147.html
      [από το 1ο λεπτό μέχρι το 6.40]...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.