8/10/18

Μια ξεχασμένη ιστορία - Όταν οι εγκληματικές ομάδες αρπακτικών υποκαθιστούν τη δικαστική, τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία

Ειδικού συνεργάτη
Θυμάται κανείς σήμερα τη διαπόμπευση της κας Σαββαΐδου το καλοκαίρι του 2015 για την εντολή συνδυαστικού ελέγχου που είχε δώσει και αφορούσε συναλλαγές τριών εταιριών; 
H τεράστια καμπάνια συκοφαντίας και λοιδορίας από τον Τύπο και την Τηλεόραση κατά της κας Σαββαϊδου είχε ποικίλους πρωτοστάτες: Βαξεβάνη, Νικολόπουλο (βουλευτή), Ραχήλ Μακρή (τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), Ντάσκα, Σεραφείμ Κοτρώτσο και άλλων πολλών συναδέλφων από το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» που διέθεταν περίσσευμα «ηθικού πλεονεκτήματος».  Αποτέλεσμα ήταν να διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, και σε χρόνο ρεκόρ, οι Εισαγγελείς Δραγάτσης και Τριανταφυλοπούλου ασκούν ποινική δίωξη στην κα Σαββαΐδου για απιστία. Αμέσως, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφασίζει την καθαίρεσή της.
Την επόμενη ημέρα, ο ασκών προσωρινά χρέη υποδιευθυντή κος Μπάκας, ακυρώνει την εντολή επανελέγχου και ο κος Αλεξιάδης, ως Υφυπουργός Οικονομικών, περνά από τη Βουλή με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μόνο, πρωτοφανή φωτογραφική διάταξη που απαγορεύει κάθε επανέλεγχο αν δεν είναι προς όφελος του Δημοσίου.  Η δίωξη που προαναφέραμε καταλήγει σε κύρια ανάκριση σε ανακριτή του Ν.4022 όπου συγκατηγορούμενος είναι και ο κος Κωνσταντίνος Τσουκαλίδης ως ηθικός αυτουργός στην απιστία, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της GENNET την περίοδο 2002-2010.

Στο μεταξύ, ο εντιμότατος κ. Νικολόπουλος με επερώτησή του στη Βουλή παροτρύνει τους ελεγκτές του Ειδικού Συνεργείου Ελέγχου να σταματήσουν τον έλεγχο στην ΜΕΠΕ (δηλαδή ωμά να παρανομήσουν).  Ο έλεγχος ολοκληρώνεται στις αρχές του 2018 καταλήγοντας σε πρόστιμα ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά είναι ήδη αργά διότι έχουν παραγραφεί μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, οι δύο κατηγορούμενοι αφήνονται ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο και ακολουθεί το βούλευμα 1120 του Συμβουλίου Εφετών τον Ιούνιο του 2017 που αθωώνει και την κα Σαββαϊδου και τον κο Τσουκαλίδη και ζητά να ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα κατά των εφοριακών υπαλλήλων που είχαν αδικαιολόγητα καθυστερήσει επί εννέα χρόνια τον έλεγχο της ΜΕΠΕ.

Στις 26 Ιουλίου 2017 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κυριολεκτικά την τελευταία ώρα που έληγε η προθεσμία, ασκεί αναίρεση επί του ως άνω βουλεύματος.  Η αναίρεση αυτή πάει κατ’ αρχήν στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να εξετασθεί και εφόσον γίνει αποδεκτή, να ανατεθεί το θέμα σε ένα νέο Συμβούλιο Εφετών.

Στις 8 Νοεμβρίου 2017 συνέρχεται σε σώμα το Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και στις 10/8/2018 αποφαίνεται την απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου διότι οι λόγοι που προβλήθηκαν σε αυτήν ήταν αβάσιμοι. Η απόφαση αυτή είναι πλέον αμετάκλητη και δεν μπορεί να ασκηθεί καμία αναίρεση.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ» ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΙΔΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; Ο ΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΟΥ ΕΝΘΑΡΡΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ) Ή Ο ΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ, Ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΕΠΙΟΡΚΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ;

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΣ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ;


1 σχόλιο:

  1. δυστυχώς σε κάποιες θέσεις που είσαι στρατευμένος (καλή ώρα η κ. Σαββαίδου) ...εκτελείς και μετά βγαίνεις παραπονούμενος ( που λέγαμε σαν καλαμπούρι στο στρατό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.