15/10/18

«Το επιστέγασμα των λαθών στο Σκοπιανό είναι η Συμφωνία των Πρεσπών»: Καλεντερίδης στο Ακραίως


  • Ο Σάββας Καλεντερίδης μιλά στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ
«Υπάρχουν στρατηγικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται με τη Συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο εκδότης και γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας σήμερα στο «Ακραίως» και τον Τάκη Χατζή, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.  «Παρέλασαν από τα Σκόπια οι πάντες. Μόνο τη Μόνικα Μπελούτσι δεν έφεραν για να πείσουν τον κόσμο να ψηφίσει στο δημοψήφισμα», σχολίασε και πρόσθεσε: «Υπάρχει θέμα γεωπολιτικού ανταγωνισμού. Γιατί να μην πιεστούν τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα;».

Παράλληλα, σημείωσε πως «στο Σκοπιανό υπήρξε αλληλουχία λαθών. Επιστέγασμα των λαθών ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών».
​Ξεκαθάρισε επίσης πως πέραν των ελληνικών συνόρων δεν υπάρχει Μακεδονία και διερωτήθηκε αφού οι Σκοπιανοί είναι «Μακεδόνες», τότε γιατί «Οι Αλβανοί των Σκοπίων γιατί δεν αυτοαποκαλούνται "Μακεδόνες";».
Προειδοποίησε επίσης πως όλες οι συμφωνίες έχουν κερκόπορτες και υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει ανοιχτές διεκδικήσεις στο μέλλον ακόμη και της Θεσσαλονίκης. Κάλεσε, επίσης, όποιον επιθυμεί να ψάξει να βρεί μία αρχαία μακεδονική πόλη που να βρίσκεται έξω από τα ελληνικά σύνορα. Κλείνοντας, σημείωσε: «Ας μας γίνει μάθημα το Σκοπιανό. Στα εθνικά θέματα πρέπει να αναζητείται συναίνεση».
  • Πηγή: newpost.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.