3/10/18

Αθώοι, λόγω μειωμένου καταλογισμού

Τεράστια εντύπωση έκανε η αθώωση γυναίκας δημοσίου υπαλλήλου από δικαστήριο η οποία πλαστογραφησε πτυχίο νομικής.
Έγκριτοι φίλοι νομικοί είπαν πως ο λόγος ήταν, πως η γυναίκα δεν αποκόμισε ίδιον όφελος από την πλαστογραφία και γι αυτό αθωώθηκε από το δικαστήριο.
Υποθέτοντας πως τα πράγματα είναι έτσι, καθώς κανείς μας δεν έχει γνώση της δικογραφίας , το σχόλιο που έχω να κάνω είναι γενικό και φιλοσοφικό. 
Η κοινωνία μας εδώ και χρόνια έχει δομηθεί με διάφορα τέτοια αθώα ψέματα. Τα μικρά αθώα ψέματα αρχίζουν από την έναρξη της ζωής μας.
Πέφτουμε, χτυπάμε και μας προτρεπουν να κάνουμε "ντα το τραπεζάκι" Στα σχολεία συνεχίζεται, με το μοίρασμα βαθμών σε παιδιά που δεν το αξίζουν. Άριστα Α όλα.
Στο πανεπιστήμιο με το κλείσιμο ματιών στο πολιτικό 5αρι και την αντιγραφή.
Στην πολιτική ζωή με τα "έχουμε ισχυρή οικονομία", "λεφτά υπάρχουν", "θα ακυρώσουμε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο", θα μας παρακαλάνε να μας δανεισουν "και τα προγράμματα Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται μέχρι το τέλος της ζωής μας όπου" εχουμε δώσει εισφορές άρα δικαιούμαστε συντάξεις στα πενήντα μας χρόνια , δύο χιλιάδων ευρώ μηνιαίως και εκατό χιλιάδες εφάπαξ,." Δώστε αυξήσεις, χωρίς αντίκρυσμα στην πραγματική οικονομία για" να πέσουν λεφτά στην αγορά" και τόσα άλλα. 


Έτσι με αθώα μικρά ψέματα, χτισαμε ένα τεράστιο ψέμα.
Μια χώρα ψευτικης ευημερίας με δανεικά και χωρίς παραγωγή με πτυχία χωρίς αντίκρυσμα άρα και γιατί όχι πλαστογραφημενα. "Σάμπως τα κανονικά καλύτερα ήτανε;". Όπως θα έλεγαν οι οπαδοί των αγανακτισμενων που μαζεύονταν για να διεκδικήσουν την συνέχεια των ψεματων στις πλατείες.
Έτσι μην μας εκπλήσσει η δικαστική απόφαση. Ζούμε σε μια χώρα αθώων ψεματων. Που όλα μαζί συνθέτουν ένα μεγάλο τεράστιο ψέμα. Τώρα πια και με δικαστική απόφαση.
Αθώοι κύριε πρόεδρε. Γιατί μάθαμε να ζούμε σε κόσμο φτιαγμένο από μικρά αθώα ψέματα.
Αθώοι, λόγω μειωμένου καταλογισμού.


Antonios Darzentas

1 σχόλιο:

  1. Κατ' άρχήν, ἀποκλείεται νά μήν "αποκόμισε ίδιον όφελος από την πλαστογραφία". Πολύ παράξενο αὐτό, τό δέν ἀποκόμισε ἴδιον ὄφελος! Μήπως ἀποκόμισε ὄφελος π.χ. τό παιδί της ἤ κλάποιος συγγενής της; Ἴδιον ὄφελος πάλι εἶναι. Ἠθικό γι' αὐτήν, ἀλλά καί ἔμμεσα οἰκονομικό μέ παροχές πρός αὐτήν ἀπό τόν παρανόμως ὠφεληθέντα (γιά τό "ὅποτε τυχόν χρειασθῆ κλπ...", πάλι ὄφελος δικό της ὑπάρχει).
    Μᾶλλον πολύ θά στένεψε ἡ ἔννοια τοῦ "ἰδίου ὀφέλους".....
    Πολύ περίεργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.