3/10/18

Οι αποκαλυπτικές συνομιλίες των ηγετών στα Σκόπια ξεγυμνώνουν την κυβέρνηση


Όταν χθες το πρωί καθ’ οδό προς το γραφείο φίλη δημοσιογράφος, με την οποία ανταλλάσσουμε συχνά απόψεις και προβληματισμούς στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με ενημέρωσε ότι η Καθημερινή δημοσίευσε «αποκαλυπτικά» πρακτικά δύο συσκέψεων με την συμμετοχή του Προέδρου, Πρωθυπουργού και Πολιτικών Αρχηγών που έγιναν στα Σκόπια, μου δημιουργήθηκαν δύο κρίσιμα ερωτήματα. Κατ’ αρχήν «πόσο αποκαλυπτικά» είναι τελικά αυτά τα πρακτικά που διέρρευσαν και κατά δεύτερο λόγο ποιος επωφελείται από αυτήν την αναμφίβολα δημοσιογραφική επιτυχία.

Για τη συνέχεια Liberal

8 σχόλια:

  1. Σε αυτό το άρθρο που αναφέρεται σε αποκαλυπτικές συνομιλίες, καταθέτω και εγώ κάποιες εξ ίσου τουλάχιστον αποκαλυπτικές συνομιλίες που αφορούν το Μακεδονικό θέμα.
    Οι πληροφορίες για τις συνομιλίες αυτές έχουν δημοσιευθεί στην Γερμανική εφημερίδα FAZ από τον δημοσιογράφο Μίκαελ Μάρτενς.(Είναι ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε και την ή τις συνομιλίες της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων της ΝΔ με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζαεφ)
    Γράφει λοιπόν ο Μίκαελ Μάρτενς για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που ομολόγησε το καλοκαίρι σε Γερμανούς συνομιλητές ότι η σκληρή στάση του στο Μακεδονικό είναι προϊόν εσωκομματικού και προεκλογικού τακτικισμού.
    Πλέον συγκεκριμένα ο Μίκαελ Μάρτενς γράφει στην FAZ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τότε στους συνομιλητές του Γερμανούς ότι επέλεξε να επιδείξει αντιπαλότητα (στο Σκοπιανό) προκειμένου να μη χάσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματός του, και να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.
    ΥΓ. Ο κάθε επισκέπτης αυτής της ανάρτησης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά.
      Ο Μητσοτάκης πήρε αυτή τη θέση, επειδή του την επέβαλαν οι ψηφοφόροι του.
      Ο Τσίπρας που πήρε την αντίθετη άποψη, ποιος ή ποιοι του την επέβαλαν;

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτης Μπαλακτάρης (3/10/18 4.18 μμ)
      Έχετε απόλυτα δίκαιο κ Μπαλακτάρη που γράφετε ότι ο «Μητσοτάκης πήρε αυτή τη θέση επειδή του την επέβαλλαν οι ψηφοφόροι του», με μια προϋπόθεση όμως.Ποια είναι αυτή; Αναφέρει ο ίδιος ο Μητσοτάκης ότι «επέλεξε να επιδείξει αντιπαλότητα προκειμένου να μη χάσει την δεξιά πτέρυγα του κόμματος του , και να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ»
      Εφόσον λοιπόν κ Μπαλακτάρη οι ψηφοφόροι του Μητσοτάκη περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στη δεξιά πτέρυγα , τότε κ Μπαλακτάρη μπορεί να πήρε αυτή τη θέση ο Μητσοτάκης για να μη χάσει τους ψηφοφόρους του που προσδιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στην ακροδεξιά. Ξεχνάτε μήπως ή δεν γνωρίζετε ότι στο κόμμα του Μητσοτάκη συνυπάρχουν τρεις πολιτικές τάσεις με εμφανή δραστηριότητα;.Αγνοείτε εσείς την ύπαρξη της φιλελεύθερης- νεοφιλελεύθερης τάσης, αγνοείτε την ύπαρξη της λαϊκής (κοινωνικής) δεξιάς, αγνοείτε την ύπαρξη της ακροδεξιάς τάσης;Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι ο Μητσοτάκης δεν ήθελε να χάσει μια από τις τρεις πτέρυγες;
      Για τον Τσίπρα που γράφετε εγώ δεν έκανα καμιά αναφορά όμως επειδή ρωτάτε για να «ρίξετε τη μπάλα έξω από το γήπεδο» σας απαντώ σύμφωνα με αυτά που διάβασα ότι. Ακολούθησε ακριβώς την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου το 2007 τότε που ήταν πρωθυπουργός ο Κ. Καραμανλής.Υποθέτω ότι η μπάλα επανήλθε στο γήπεδο
      Ξαναδιαβάστε κ Μπαλακτάρη αυτά που γράφει ο΄Μίκαελ Μάρτενς και τότε θα αντιληφθείτε ότι ο Μητσοτάκης διάλεξε αυτή τη στάση για να μη χάσει μια από τις πτέρυγες του κόμματος του την ακροδεξιά.

      Διαγραφή
    3. Ξεκινάτε το σχόλιό σας αναφερόμενος σε "δεξιά πτέρυγα", το αναφέρετε 3-4 φορές και ξαφνικά κοτσάρετε στο συμπέρασμα μια "ακροδεξιά".
      Αυτό λέγεται λογικό άλμα, όπως είμαι βέβαιος αντιλαμβάνεστε.
      Έπειτα, συνδέετε την Συμφωνία των Πρεσπών με την εθνική γραμμή στο Σκοπιανό.
      Πρέπει να ξαναδιαβάσετε ποια είναι η εθνική γραμμή, διότι θύμα της προπαγάνδας που αναπαράγετε πέσατε εσείς.
      Ποτέ δεν είναι αργά για την ανάνηψη.

      Διαγραφή
    4. Παναγιώτης Μπαλακτάρης (3/10/18 11.27 μμ)
      Ξεκίνησα με την φράση «δεξιά πτέρυγα» της ΝΔ γιατί έτσι την αναφέρει ο δημοσιογράφος Μικαελ Μάρτενς στην εφημερίδα FAZ
      Όμως κ Μπαλακτάρη και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ ταυτίζεται με την ακροδεξιά.
      Εσείς δεν το γνωρίζετε;
      Εσείς δεν γνωρίζετε ότι η Αδωνις Γεωργιάδης είναι ακροδεξιός;
      Εσείς δεν γνωρίζετε ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ακροδεξιός;
      Δεν γνωρίζετε την πολιτική ιστορία του Δένδια;
      Δεν γνωρίζετε τους συμβούλους του «μη ακροδεξιού πρωθυπουργού»;
      Δεν γνωρίζετε τον Φαήλο Κρανιδιώτη;
      Δεν γνωρίζετε τον Χρύσανθο Λαζαρίδη;
      Δεν γνωρίζετε τον Τάκη Μπαλτάκο;
      Δεν έκανα κανένα «λογικό άλμα» κ Μπαλακτάρη. Έγραψα αυτό που γνωρίζουν όλοι οι ειλικρινείς άνθρωποι και το ομολογούν.
      Αν εσείς κρίνετε ότι οφείλετε να ωραιοποιείτε τα πράγματα στη ΝΔ όπως ακριβώς κάνετε τώρα ολοφάνερα, μη ζητάτε να κλείνω τα μάτια μου και τα αυτιά μου.
      Εγώ έγραψα για την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου.Εσείς ποια «εθνική γραμμή» για το σκοπιανό εννοείτε; Μήπως αυτή που αναδιαμορφώνει κάθε τόσο ο Μητσοτάκης για λόγους εσωκομματικούς και προεκλογικούς;
      Εγώ την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου την έχω διαβάσει.
      Προτείνω και σε σας να τη διαβάσετε αφού βγάλετε από τα μάτια σας τα κομματικά γυαλιά.
      Τέλος κ Μπαλακτάρη όσον αφορά την προπαγάνδα που αναφέρατε σας γνωρίζω ότι δεν ανήκω σε κανένα κόμμα είμαι ελεύθερος δεν υποστηρίζω κανέναν. Αυτό βέβαια αδυνατείτε να το αντιληφθείτε πως γίνεται . Σας ενημερώνω ότι οι αριστεροί εκτός κομμάτων είναι πάρα πολλοί.
      Ζητάτε την πολιτική μου ανάνηψη. Ματαιοπονείτε.Η ανάνηψη προϋποθέτει προσωπικό όφελος διαφόρων μορφών.Κανένας όμως δεν μπορεί να εξαγοράσει την πολιτική συνείδηση των μαζών. Μεμονωμένων πολιτών ίσως. Εγώ δεν ανήκω στις εξαιρέσεις Επομένως πρέπει να ψάξετε αλλού.
      ΥΓ. Προτείνω στον κ Σάββα Καλεντερίδη να επαναφέρει το άρθρο αυτό με τα σχόλια στην αρχική σελίδα

      Διαγραφή
    5. 1. "Ξεκίνησα με την φράση «δεξιά πτέρυγα» της ΝΔ γιατί έτσι την αναφέρει ο δημοσιογράφος Μικαελ Μάρτενς στην εφημερίδα FAZ
      Όμως κ Μπαλακτάρη και η κουτσή Μαρία γνωρίζει ότι η δεξιά πτέρυγα της ΝΔ ταυτίζεται με την ακροδεξιά.
      Εσείς δεν το γνωρίζετε;"

      Εξομοιώνετε τον εαυτό σας με τον συντάκτη κι έτσι, στανικά, αλλάζετε λέξεις και νοήματα του άρθρου του;

      2.Δε θεωρώ σκόπιμο να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς πολιτικών που οι ίδιοι αρνούνται, αλλά επειδή είναι προκλητικός ο τρόπος σκέψης σας, πείτε μας: ο συγκυβερνήτης Καμμένος είναι αριστερός;

      3."...αφού βγάλετε από τα μάτια σας τα κομματικά γυαλιά."

      Τίνος κόμματος γυαλιά φορώ και δεν το ξέρω;
      Και πώς αποδεικνύεται;
      Επειδή εσείς διακατέχεστε από εμμονές ταξινόμησης;

      4."Εγώ έγραψα για την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε στη διάσκεψη του Βουκουρεστίου.Εσείς ποια «εθνική γραμμή» για το σκοπιανό εννοείτε;"

      Αυτήν εννοώ, που είναι προφανές ότι εσείς αγνοείτε.
      Περιείχε αυτή η εθνική γραμμή την αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας και "μακεδονικής" ταυτότητας;
      Καλά, γράφετε για να γράφετε;

      5.Τέλος, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτω άπλα ελεύθερου χρόνου, λόγω του επαγγέλματός μου, εγώ θα πρότεινα να γίνει δια ζώσης διάλογος και αν για τους δικούς σας λόγους αρνείστε, ανταλλαγή δημοσίως επιστολών με θέμα την καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών.

      Διαγραφή
    6. Παναγιώτης Μπαλακτάρης (4/10/18 1.56 μμ)
      Πολύ ευχαρίστως κ Μπαλακτάρη να σας απαντήσω εφόσον ο κ Σάββας Καλεντερίδης επαναφέρει στην αρχική σελίδα την ανάρτηση αυτή μαζί με τα μέχρι τώρα σχόλια.
      Εξυπακούεται ότι στην περίπτωση αυτή θα αναφερθούμε αποκλειστικά και μόνο στο κείμενο μου(3/10 2.34μμ) Εννοώ με αυτό ότι δεν θα πετάτε τη μπάλα έξω από το γήπεδο όπως το κάνατε.

      Διαγραφή
  2. ΠΠΡΟΣ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ
    Που δυναται πολιτης Ελλαδος ανευρει μελετησει απαντα αναφερομενα ανωτερω , αφορωντα δρωμενα για Μακεδονικο?
    Δηλ συνομιλιεσ κλπ?
    Υποχρεουται η βουλη των Ελληνων να δημοσιευει απαντα ανωτερω? Σε ιστοσελιδα , η υποχρεωτικα σε σελιδα των εφημεριδων που παιρνουν χαρτι τζαμπα?
    Ναι η Οχι?
    Εαν ναι, τοτε ποια εκ των κομμματων της βουλης εθεσαν τοιουτο θεμα στην βουλη?Ποτε και πως? Και εαν εγενετο τουο .ποια η απαντησις θεσις λοιπων κομματων?
    Εαν οχι(δεν υποχρεουτο νομικα η κυβερνησις να δημοσιευσει τα δρωμενα συζητηση συμμφωνια κλπ για το Μακεδονικο. τοτε ουδεμιαν παραβασις απο παρουσης κυβερνησεως υφισταται. Τυχον αναφερομενα περι ηθικης υποχρεωσεως δεν λαμβανονται υποψιν , διοτι την ηθικην εκαστος την ερμηνευει διαφορετικα. Δηλαδη εγω θεωρω ηθικην υποχρεωσιν να απεστελλετο βοηθεια εις την Κυπρον το 1974, και ευθυς αμεσως να προσεβαλλετο οχι μονον αι επιτιθεμενοι τουρκικαι και αγγλικαι δυναμεις στο νησι, αλλα να προσεβαλλετο απασα δυναμη εις την Μερσινα , οπου οι πενηντα τονοι πυρομαχικων θα την μετετρεπαν εισ χιροσιμα.
    Απεδειχθη ομως οτι η Ελλας ουδεν επραξε εκτος απο την δι ιδιων αξ κων πρωτβουλια πραγματοποιηθη η ΝΙΚΗ με τα Νορατλας.
    Εαν λοιπον η Ελλαςς ειχε ηθικην υποχρεωσι να συνδραμει τον ΕΛΔΥΚ και Κυπρο και δεν επραξε τουτο , τοτε ομιλουμε δια αμελητεα παραβασι.Εαν ομως ειχε νομικη συνταγματικη στρατιωτικη υποχρεωσι να πραξει τουτο και δεν επραξε τοτε ομιλουμε δι εσχατη προδοσια. Τα λοιπα , μιαν ετερα φορα.
    Δηλ για να εξηγουμεθα, τι συνεβη τελος παντων εδω κα τωρα/. Εννοω οτι εαν αυριο για οιονδηποτε λογο τα σκοπια ενωθουν με την ελλαδα οικεια βουλησει συνεπεια διαφορων εξελιξεων , και προηγουμενως ομως ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΧΘΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, οι δραστες θα αντιμετωπισθουν ως προδοτες , ακομη κι αν η ελλας ενταξει ολα τα βαλκανια.
    Εδω ειναι το λεπτο σημειο. Η κουτοπονηρια του τυπου κυπρος 1974 τελος.Ειανι η οχι προδοτες? Τα λοιπα επονται.
    ΚΙαπο ποτε εξαρτωμεθα απο εφημεριδες και δημοσιογραφους?.
    Τοσοι γραμματιζουμενοι διαβαζετε αδω μεσΑ.
    ασ κανει ενας μια εκθεση λακωνικη κατα δυνατον να ξερουμε τι εγινε.
    Μην την βγαλουνε ολοι καθαροι αυτην την φορα αλα κυπρο, και κανουμε νεο εθναρχη το τσιπρα.
    Με αγαπη παντα.
    Υγιαινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.