4/10/18

Τι σημαίνει η κατάρρευση τραπεζών και ΔΕΗ…


Η κατάρρευση των μετοχών των τραπεζών και της ΔΕΗ αποκαλύπτουν τους φόβους της αγοράς για την κατάσταση της οικονομίας και την πιθανότητα η χώρα σύντομα να αντιμετωπίσει συνθήκες σαν εκείνες του 2010 και του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Για τις τράπεζες η αγορά φοβάται το ενδεχόμενο νέας ανακεφαλαιοποίησης, κρατικοποίησης των τραπεζών αν δεν βρεθούν ιδιώτες να βάλουν κεφάλαια και  "κουρέματος" καταθέσεων.
Οι τράπεζες καθυστέρησαν πολύ στην αρχή της κρίσης, όταν τα "κόκκινα" δάνεια ήταν υπό έλεγχο, να καθαρίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Ο νόμος Κατσέλη και οι "σεισάχθειες" που υπόσχονταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ως αντιπολίτευση έκαναν τη στάση πληρωμών μόδα και μεταξύ εκείνων που είχαν να πληρώσουν τα δάνεια...
Το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τις τράπεζες.
Το 2018 η κυβέρνηση εμφάνισε "πρεμούρα" να μην ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή προκειμένου να έχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων για να κάνει επικοινωνιακά παιγνίδια με την αναβολή των προγραμματισμένων περικοπών στις συντάξεις για τους παλιούς συνταξιούχους. Η τακτική αυτή εκτός από άδικη για τους νέους συνταξιούχους παγίδευσε την οικονομία και τις τράπεζες, καθώς έστειλε παντού το μήνυμα πως η Ελλάδα επέστρεψε στις παλιές συνήθειες που την οδήγησαν στη χρεοκοπία.

Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Εντελώς απλά η θα το πάρετε απόφαση να εκμεταλευτειτε τα αέρια και τα πετρέλαια που υπάρχουν στον ελληνικό χώρο με κάποιο τρόπο που θα επιτραπεί, γιατί υπάρχουν άνωθεν συμφέροντα γι ακριβώς το αντίθετο, η αποδεχθείτε επιτέλους ότι μετά το 2023 θα έρθει το τέλος μας, το οποίο δεν θα είναι και τόσο εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως αυτες οι αγορες ζουν ολη μερα μεσα στον τρομο ..τον φοβο...και πεθαινουν απο φοβο....Δεν επρεπε να τις λενε αγορες.....αλλα ...Ψυχω......η Παραλληρηματα...η εφιαλτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.