28/10/18

Με νέα NAVTEX η Τουρκία αποκλείει το Καστελόριζο

Νέο σκηνικό έντασης επιχειρεί η Τουρκία στο Αιγαίο, εκδίδοντας νέα NAVTEX που δεσμεύει το Καστελόριζο για τέσσερις ώρες την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον skai.gr, η Τουρκία δεσμεύει ολόκληρη την περιοχή γύρω από την αιγιαλίτιδα ζώνη του Καστελόριζου, προκειμένου να πραγματοποιήσει ασκήσεις έρευνας και διάσωσης. Όπως αναφέρει η τουρκική NAVTEX, το πολεμικό ναυτικό της χώρας θα πραγματοποιήσει άσκηση από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι σε περιοχές εκτός των χωρικών υδάτων ξένων χωρών. 
Για ανεύθυνη στάση κατηγορεί την Τουρκία ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την τουρκική NAVTEX. «Η νέα απαράδεκτη τουρκική NAVTEX και η επίμονη παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, διατηρούν και τροφοδοτούν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», υπογραμμίζει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών και σημειώνει ακόμη ότι η Άγκυρα βάζει έτσι σε δοκιμασία τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή. «Η ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά πρέπει να βρει απέναντί της όχι μόνον την Ελλάδα και τα θιγόμενα κράτη, αλλά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.