30/11/18

Κόσοβο: Οι δασμοί θα παραμείνουν αν η Σερβία δεν μας αναγνωρίσει

REUTERS/Hazir Reka
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου τόνισε ότι η απόφαση που έλαβε η κυβέρνησή του, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Βελιγραδίου και της Δύσης, αποτελεί απόφαση του κράτους του Κοσόβου, το οποίο δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.
Οι δασμοί που επέβαλε η Πρίστινα για τα εμπορεύματα που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη θα παραμείνουν σε ισχύ και θα αποτελέσουν μέρος της τελικής συμφωνίας με το Βελιγράδι, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ράμους Χαραντινάι.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου τόνισε ότι η απόφαση που έλαβε η κυβέρνησή του, η οποία προκάλεσε την αντίδραση του Βελιγραδίου και της Δύσης, αποτελεί απόφαση του κράτους του Κοσόβου, το οποίο δεν είχε άλλη εναλλακτική λύση.
Είπε επίσης ότι αυτοί οι δασμοί δεν απευθύνονται στον Σερβικό λαό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εμπορικοί φραγμοί με τη Σερβία θα αρθούν μόνο όταν αυτό το κράτος αποφασίσει να αναγνωρίσει τη Δημοκρατία του Κοσόβου.
Σημειώνεται πως η εισαγωγή αγαθών που προέρχονται από τη Σερβία και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου έχει σταματήσει εντελώς.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΙΒΝΑ

7 σχόλια:

  1. Ψεύδεται ἀσύστολα αὐτός ὁ χωρίς μπέσα Ἀλβανός:
    Ἀντίθετα ἀπό τά παραμύθια πού λέει, αὐτοί οι δασμοί απευθύνονται στον Σερβικό λαό, ἀλλά καἰ ἐναντίοντὦν γύρω λαῶν, διότι εἶναι ἀνήθικος "τσαμπουκάς" τραμπουκικοῦ "κράτους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο τραμπουκισμος που κάνει η Σερβια είναι αποδεκτός. Η πλειοψηφία των εισαγωγών που κάνει το Κόσοβο από την Σερβία καταναλώνεται από τους ίδιους τούς Αλβανούς. 500 εκατομμύρια ευρώ χρόνο ειναι η αξία των αγαθών που εξάγει η Σερβία στο Κόσοβο. 50 εκατομμύρια ειναι αυτά που εξάγει το Κόσοβο στην Σερβία. Κι όμως τα Κοσοβαρικα φορτηγά δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην Σερβία χωρίς να αλλάξουν όνομα. Από τη μια η Σερβία θέλει μια συμφωνία αλλά από την άλλη σαμποτάρει το Κόσοβο. Η Σερβία από τη μια απειλεί, μπλοκάρει, και βάζει εμπόδια σε κάθε τι που κάνει το Κόσοβο και παράλληλα φλερτάρει με τη Μόσχα. Επίσης φέρεται στην Ευρώπη διπροσωπα και πολλές φορές βρίζει τους Ευρωπαίους αλλά όλα τα χατίρια τής έχουν γίνει και η πορεία τής στην Ευρώπη όλο και συνεχίζεται. Ενώ το Κόσοβο μένει πίσω. Είναι λογικό μια τέτοια αντίδραση σε μια μη νορμάλ κατάσταση.

      Διαγραφή
    2. Περι υβρεων.το αναγνωσμα...απο Ευρωπαιους ..Αλβανους ...
      Σαλι Μπερισα στο Κοσοβο. ..προχθες δημοσια :
      " Να πανε να ...γαμηθ@ουν οι Ευρωπαιοι βουλευτες ..."....
      Τρια πουλακια ...πουλοπουλα...του πουλου ..που περασαν στον πολιτισμο το 1990 κι ..επαθαν σοκ...

      Διαγραφή
    3. Hahaha Όχι ότι είμαι φαν του Μπερισα αλλα σίγουρα δεν είπε κάτι τέτοιο. Μήπως το διάβασες σε κάνα "έγκυρο" Ελληνικό πόρταλ που διαστρεβλώνουν κάθε είδηση που έχει να κάνει με τους Αλβανούς? Εδώ διαστρέβλωσαν το WTF του Ράμα και το παρουσίασαν σαν να έβρισε τους Ευρωπαίους, που δεν είναι καθόλου αλήθεια για όποιον ξέρει στοιχειώδη Αγγλικά. Εγώ την ομιλία την άκουσα και δεν είπε τίποτα εθνικιστικό και ούτε έβρισε κανέναν. Αλλά όπως πάντα οι Αλβανοί "προβοκαρουν" ...

      Διαγραφή
    4. Θα μας βγαλεις και τρελους εε
      ?? Ειδα ολο το βιντεο. Λεει καθαρα ......Φακ....Αν το εκοψε η δικη σας μονταζιερα τι να πω ...Εδω εγινε δημοσιο θεμα αυτο στο Ευρωκοινοβουλιο ...!!!! Ακουσα και αυτο το βιντεο .!! Θα βγαλεις χαζη και την .Ευρωπη ....??

      Διαγραφή
  2. O πίθηκος στην φωτό είναι ο "πρωθυπουργός" του Κοσσόβου; Και αφιερώνεται ανάρτηση στα λεγόμενα του μπαμπουίνου:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι σε παραξενευει Βοταν ??
      Διαβασε το εργο του Ασιμωφ.."" Ο πιθηκος και η αληθεια "....Δυο μορφες μπαμπουινων ..σε εναν υπατο Γοριλα...Φυλες που εκπολιτιστηκαν το .....1990...κι αν..
      ..αν....αν...Κατα πασα πιθανοτητα αυτο θα κρατησει ελαχιστα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.