15/11/18

Σαλβίνι στο Ευρωκοινοβούλιο

Δείτε τα 2 βίντεο


20 σχόλια:

  1. Εξαιρετικός ο Σαλβίνι. Λέξη προς λέξη, όσα λέει για την Ιταλία είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όσα έγιναν και στην Ελλάδα. Να τα βλέπουν όσοι έβγαζαν μεγάλους οικονομολόγους να μας πείσουν ότι εμείς οι πολίτες αποκλειστικά φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε αποδεχόμενοι την περαιτέρω καταστροφή μας, και της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην έχετε αυταπάτες ,ευθύνες έχουμε όλοι μας, όχι όμως τις ίδιες ,κάποιος πληρώνει σε αυτές τις περιπτώσεις, κι επειδή το κράτος εισπράττει από τους πολίτες του γιατί δεν έχει άλλες πηγές ,αυτοί πληρώνουν (δηλαδή εμείς) το ίδιο θα γίνει και στην Ιταλία, μην έχετε αμφιβολίες, στην ουσία οι λαοί πληρώνουν τις πολιτικές και άλλες επιλογές τους. Ακουγα προχθές ότι στην απεργία της ΑΔΕΔΥ τα αιτήματα της ήταν αυτά με τα οποία φτάσαμε ως εδώ ,κάτι που σημαίνει ότι μάλλον δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται ,συνταγή καταστροφής δηλαδή ξανά...ξέρετε όμως αυτοί που σήμερα πληρώνουν για να σπάει πλάκα η ΑΔΕΔΥ και η κάθε ΑΔΕΔΥ δεν είναι σίγουρο ότι και αύριο θα έχουν να πληρώνουν ,κι εγώ Βενεζουέλα τη χώρα μου δε θέλω να τη δώ !!!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ μαζί σας ότι όλοι έχουμε μέρος ευθύνης, γι΄αυτό χρησιμοποίησα και τη λέξη «αποκλειστικά», για να συμπεριλάβω και τη δική μας. Όμως η ευθύνη μπορεί να εκτιμηθεί ποσοτικά και ποιοτικά, ανάλογα και με τις επιπτώσεις.
      Τα εξωφρενικά των διορισμών στο Δημόσιο (κυρίως για ψηφοθηρία), των δωροδοκιών (εφοριακών κ.α.), των υπερτιμολογημένων έργων με απευθείας αναθέσεις, των παράλογων εφάπαξ, και συντάξεων απ΄τα 40, των κομματικών συνδικαλιστικών οργάνων που είχαν το θράσος να απαιτούν να συνεχίζονται τα επιδόματα «μεταφοράς φακέλων» ή «έγκαιρης προσέλευσης», όλα αυτά όχι μόνο τα καταδικάζουμε αλλά πραγματικά ντρεπόμαστε για τα χάλια που φτάσαμε σαν λαός, να πλανιέται η «ρετσινιά» της «απατεωνιάς» επάνω μας..
      Ο Τσίπρας κατέβηκε με προεκλογικό πρόγραμμα χιλιάδων διορισμών στο Δημόσιο, και τώρα ακόμα είχε το θράσος να μιλήσει για 10.000 θέσεις που απελευθερώνονται από την Εκκλησία.. Σε μια χώρα που καταρρέει οικονομικά, και δεν μπορεί να βγει στις Αγορές γιατί το επιτόκιο είναι πλέον διψήφιο, και τελειώνοντας το «μαξιλάρι», πραγματικά δεν ξέρει κανείς το μέλλει γενέσθαι.
      Έχω δουλέψει εποχιακά στο Δημόσιο για κάποιο διάστημα, και ξέρω καλά τι συνέβαινε (έκτοτε δουλεύω στον ιδιωτικό τομέα). Οι μόνιμοι κάποια στιγμή ένας ένας έφευγε, κάποιοι μάλιστα απ΄τις 10 το πρωί, και είχαν το θράσος να δίνουν τα κλειδιά στους εποχιακούς για να κλειδώσουν.Μία κυρία είχε προσληφθεί (προφανώς ρουσφετολογικά) χωρίς να έχει τελειώσει Λύκειο, και την έφεραν με μετάταξη για να δίνει αριθμό πρωτοκόλλου, η οποία έφευγε κάθε μέρα από τις 10 το πρωί και πήγαινε στο μαγαζί του συζύγου της, και είχε το θράσος να μας λέει ότι έτυχε να πάει στο μαγαζί της ο Επόπτης Εργασίας και δεν της είπε τίποτα, και συνταξιοδοτήθηκε στα 42 λόγω ανήλικου τέκνου, παίρνοντας και κάποιες χιλιάδες ευρώ εφάπαξ. Τα αναφέρω αυτά γιατί πραγματικά με εξοργίζουν.. Όμως ενώ ευθύνονται κατά ένα μέρος για την οικονομική κατρακύλα, εδώ ο Σαλβίνι μίλησε για πράγματα πολύ ευρύτερα και σημαντικότερα γιατί ακριβώς ευθύνονται για την εκ θεμελίων καταστροφή της οικονομίας.
      Είπε συγκεκριμένα ότι «το ευρώ είναι ένα νόμισμα καταστροφικό που φτωχοποίησε 4 εκατομμύρια Ιταλούς, προκάλεσε ρεκόρ ανεργίας και ανέβασε το δημόσιο χρέος σε 800 δις» (θυμίζω εδώ τη ρήση πολλών οικονομολόγων ότι το ευρώ ήταν το όπλο κατάκτησης της Ευρώπης από τη Γερμανία), μίλησε επίσης για τον κινέζικο αθέμιτο ανταγωνισμό, το λάδι απ΄την Τυνησία, τα πορτοκάλια απ΄το Μαρόκο και τις ντομάτες απ΄την Τουρκία, τα όσπρια απ΄την Κίνα και το ρύζι απ΄την Καμπόζη, τις αθρόες εισαγωγές από χώρες με υποτιμημένα νομίσματα και ημερομίσθια των 3 δολαρίων όταν εδώ έχουμε τα δεκαπλάσια..
      Η Μέρκελ επιδοτεί Γερμανούς επιχειρηματίες για δραστηριότητες εκτός Ε.Ε. για να τρώνε φτηνά εισαγόμενα προϊόντα οι Γερμανοί.Υπάρχουν γερμανικές εταιρίες με συγκεκριμένο σήμα ποιότητας που παράγουν εξ ολοκλήρου εκτός Ε.Ε.. Όταν μας αναγκάζει με τις ποσοστώσεις όλες τις χώρες του Νότου να εισάγουμε προϊόντα που ήδη έχουμε όπως γάλα, ενώ εισάγουμε ήδη όλα τα βιομηχανικά τους προϊόντα, και θα έπρεπε και αυτοί να παίρνουν τα δικά μας (ότι ΄έχουμε) για να σταθεί το «οικοδόμημα».Αυτή όμως δεν είναι μια Ε.Ε. αλληλεγγύης αλλά συμφερόντων της Γερμανίας..
      Είπα στο προηγούμενο σχόλιο ότι έβγαιναν διάφοροι όπως π.χ. η Λυμπεράκη, η Ξαφά και δημοσιογράφοι όπως ο Πορτοσάλτε κ.α. να μας πείσουν ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας και να αποδεχτούμε με κλειστά μάτια τα προγράμματα των δανειστών.
      Δεν είπε όμως κανείς ότι αυτά δεν αναφέρονταν μόνο σε περικοπές αλλά ότι αλυσοδέθηκε εξ ολοκλήρου η χώρα, ότι ενέταξαν το θέμα του Χρέους στο Αγγλικό Δίκαιο, ώστε να αποπληρωθεί μέχρι κεραίας, ότι θα ακολουθήσει σκληρή φορολογία και καθώς θα συσσωρεύονται απλήρωτα ποσά οι Εφορίες θα μας πάρουν τα πάντα για να τα παραδώσουν στους δανειστές. Λοιπόν ο ρόλος της δημιουργίας ενοχών, όπως ήταν και του Πάγκαλου με το «όλοι μαζί τα φάγαμε», την συγκεκριμένη περίοδο που η χώρα αλυσοδενόταν και ο λαός έπρεπε να είναι «στα κάγκελα» αν δεν ήταν ύπουλος και προδοτικός, ήταν τουλάχιστον καταστροφικός.

      Διαγραφή
    3. Συγγνώμη, διορθώνω:
      «Καμπότζη» και «τι μέλλει γενέσθαι»

      Διαγραφή
  2. Βαλτε και την ομιλια του Παπαχαφιεδουλη διπλα στου Σαλβινι ετσι για να φανει ποιος στηριζει την πατριδα του και ποιος οχι.
    Μπορει να αποκαλουν τον Σαλβινι ακροδεξιο και να τον πολεμαει ολη η Ευρωπη αλλα θα θελατε να εχουμε τον Σαλβινι πρωθυπυργο αντι για το Τσιπρα. Απλα λεω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. πω... πω... μονο αυτο φτανει, τα λεει ολα αυτη η προταση!!!!!

      Διαγραφή
    2. Πολύ σωστά.. Έτσι ακριβώς..
      United Soviet European «Democracies»

      Διαγραφή
  4. Φοβάμαι, πως το ζητούμενο, δηλαδή η έξοδος από την κρίση και η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής, είναι κάτι το πολύ δύσκολο να κατορθωθεί, είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο πολιτικό! Η Νότια Ευρώπη έχει άλλη ψυχοσύνθεση από την Βόρεια! Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται στην ώρα τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πολύ η επίτευξη τους! Οι πολιτικοί, από την άλλη, είναι πιο επιρρεπείς στις εύκολες δήθεν λύσεις! Μακάρι να πετύχουν στην περίπτωση της Ιταλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άξιος μεγάλος πατριώτης ο Σαβίνι Όχι όπως τον Τσίπρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι θα πει ακροδεξιός ;
    Είναι ντροπή να στηρίζεις την πατρίδα σου και το λαό της;
    Η επικοινωνιακή πολιτική κάποιων με τα χαζά χαμόγελα οδήγησαν την πατρίδα μας στην κατρακύλα.
    Εύχομαι να πετύχει η γραμμή Σαβίνι αλλά έχω και μια απαισιοδοξία διότι αν θα παρατηρήσετε στο πρώτο βίντεο όταν η κάμερα πάει στον Γιούνκερ θα καταλάβετε ότι γι αυτόν ή μιλάει ο Σαβίνι ή κλάνει καρφί δεν του καίγεται.
    Εδώ επιβεβαιώνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου σε μια δήλωσή στις Κάνες τη δεκαετία του 90 ότι μελλοντικά οι Εθνικές κυβερνήσεις στο μέλλον δεν θα έχουν καμια ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακροδεξιος και ακροαριστερος θα πει " τα αρπαζω απ τους εξω τραπεζιτες"..." εγω χαλαω και οι εξω πουλανε τα μπαζα"....Ποιος αγοραζει ιδεες ? Αυτος που δεν ..εχει.Ποιος αλλος ?? Ολως παραδοξως οι τραπεζιτες ..παντα κερδιζουν.Ειδε ποτε κανεις τα ..ακρα ..να τα βαζουν μ αυτους ?? Οχι......!! Αν και ολοι ξερουν που μενουν αυτοι !!! Πηγαν ποτε στο σπιτι του ...Σαλλα ?! Οχι....Δεν ξερουν που ..μενει ?? Ξερουν.....Πως. διαβολο 40 χρονια τον....πολεμανε (!!) ..και σπιτι του δεν πηγαν ??? Πηγαν σε ολα τα αλλα ...εκτος του ...στοχου... !!! Μηπως πηγαν ...στα σπιτια ...40 ..μονο τυπων ...του μισητου ...κεφαλαιου ??? Ουτε εκει πηγαν....Καλο το δουλεμα...αλλα φτανει ....

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου, πώς να πάνε αφού όλοι μα όλοι οι πλούσιοι δηλώνουν αριστεροί από κούνια? Δείξε μου έναν πλούσιο στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο να δηλώνει δεξιός.

      Διαγραφή
    3. Κρις
      Μα λενε....πολεμανε το...κεφαλαιο...την...πλουτοκρατια ..!!! Που στα ...σκ.......το πολεμανε ?? Στο υπερπεραν ?? Ξερουν που εχει σπιτι...ενας ενας ! Δεν ειναι πολλοι...Δεν ξερουν ?? Δεν παει σπιτι του το....κεφαλαιο...η πλουτοκρατια ?? Τι ψαχνουν ταχα στις ...πορειες ?? Εξωγηινους ?? Η ειναι πληρως ηλιθιοι....και φθηρουν τις σολες ...η ειναι αρχιψευτες !! Δεν ξερουν που ξαπλωνει ...η ..πλουτοκρατια το βραδυ ?? Εκατο ατομα...δεν ξερει ο καθε....Περισσος που ειναι ?? Βρε τι χοντρο δουλεμα ειναι αυτο ?? Ποσο ηλιθιοι ειναι...η λαοπλανοι υπαλληλοι τους ...!!

      Διαγραφή
  7. οι Τούρκοι στην Ελλάδα έχουν κάνει 100Χ χειρότερα - αλλά δεν βγάζουν τσιμουδία τα ανδρείκελα που ψηφίζουν οι Ελληνες. Οι Ελληνες ψηφίζουν Σύριζα-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να μήν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, ή για να τους διορίζουν, ή για να πάρουν κάποια χαριστική μετάθεση (δηλαδή για να αδικήσουν κάποιον συμπολίτη τους) .... αυτοί δυστυχώς είναι οι Ελληνες σκλάβοι του μικρο-συμφέροντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.