27/11/18

Ντ. Τραμπ: Θα κλείσουμε μόνιμα τα σύνορα με το Μεξικό αν χρειαστεί

Ντ. Τραμπ: Θα κλείσουμε μόνιμα τα σύνορα με το Μεξικό αν χρειαστεί
Νέες απειλές εξαπέλυσε σήμερα μέσω twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό όπου βρίσκεται μέρος του καραβανιού από την Κεντρική Αμερική, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να κλείσει μόνιμα τα σύνορα αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι χθες ανακοινώθηκε ότι οι αμερικανικές αρχές έκλεισαν τα σύνορα του Σαν Ντιέγκο με την Τιχουάνα του Μεξικού, καθώς Μεξικανοί συνοριοφύλακες συγκρούστηκαν με ομάδες μεταναστών.
Οι χιλιάδες μετανάστες από την Ονδούρα, τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα με λιγοστά υπάρχοντα, αλλά αποφασισμένοι να ζητήσουν άσυλο στις ΗΠΑ, σε μία ύστατη προσπάθεια να ξεφύγουν από την φτώχεια και τη βία που μαστίζουν τις χώρες τους.
Από την αρχή του ταξιδιού τους, το οποίο συνέπεσε με τις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε λόγο για «εισβολή» και προσπάθησε να πείσει ότι θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να την σταματήσει.

42 μετανάστες συνελήφθησαν από την αμερικανική πλευρά των συνόρων
Σαράντα δύο μετανάστες συνελήφθησαν από την αμερικανική πλευρά των συνόρων με το Μεξικό, καθώς επιχειρούσαν να περάσουν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρόντνεϊ Σκοτ, ένας αξιωματικός της συνοριοφυλακής.
«Σαράντα δύο άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και συνελήφθησαν. Και, για είμαι ειλικρινής, πολλοί (άλλοι) κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα (χωρίς να συλληφθούν)» δήλωσε στο CNN ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Οι συλληφθέντες μετανάστες, οι περισσότεροι εξ αυτών ενήλικες άνδρες, βρίσκονταν μεταξύ μιας ομάδας 500 ανθρώπων που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα στην Τιχουάνα, προτού τους απωθήσουν οι δυνάμεις ασφαλείας των ΗΠΑ, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών. Τα σύνορα μεταξύ Τιχουάνα και Σαν Ντιέγκο, στην Καλιφόρνια, έκλεισαν για μικρό χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό.
«Αυτή τη στιγμή κατασκευάζουμε ένα νέο συνοριακό τείχος όμως δεν έχει τελειώσει. Ορισμένα τμήματα, που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, έχουν γίνει από μεταλλικά υλικά που οι στρατιωτικοί μας έδωσαν» σημείωσε ο Σκοτ για να εξηγήσει τις αστοχίες στην κατασκευή του τείχους.
«Η ομάδα (των μεταναστών) κομμάτιασαν αρκετά τμήματα, δίπλωσαν ένα μικρό μέρος (του φράκτη) προτού ορμήσουν (στο αμερικανικό έδαφος) και ξεκινήσουν να επιτίθενται στους συνοριοφύλακες που κατάφεραν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας τεχνικές αντιμετώπισης ταραχών» εξήγησε ο ίδιος.
Το Μεξικό απέλασε 98 μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν σε αμερικανικό έδαφος
Παράλληλα, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι απέλασε 98 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική που επιχείρησαν χθες να εισέλθουν διά της βίας στις ΗΠΑ, χωρίς να τα καταφέρουν.
«98 άνθρωποι τέθηκαν στη διαθεσιμότητα των μεταναστευτικών αρχών και απελάθηκαν» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Televisa Gerardo Garcia Benavente ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Μεταναστεύσεων.
Πηγή: Λίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.