16/11/18

Ζωή Γεωργαντά : Δεν υπήρχε θέμα χρεωκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μας βάλουν στο μνημόνιο

Το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, και πρώην διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου o οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Ο Ανδρέας Γεωργίου καταγγέλθηκε από την πρώην υπάλληλο της ΕΛΣΤΑΤ Ζωή Γεωργαντά για σκοπούμενη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009  με στόχο να γίνει επιτακτική η υιοθέτηση επώδυνων μέτρων λιτότητας.

Τις πρώτες καταγγελίες σε βάρος του τις έκανε η καθηγήτρια Οικονομετρίας Ζωή Γεωργαντά, ένα από τα 5 μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον Βενιζέλο.
«Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός» είπε στις πρώτες της καταγγελίες.

Η οποία μάλιστα προχώρησε σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις:


– Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή.

– Δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα.

– Αποκορύφωμα όλων ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

– Αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι μπήκαμε στο Μνημόνιο, και έτσι » πέρασαν» και » περνάνε» τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού.

– Καμία ανεξαρτησία, μία σφραγίδα και μόνο η Στατιστική Αρχή. Εδώ και ένα χρόνο δεν έχουμε συνεδριάσει!

– Για τα μάτια η περίφημη διαδικασία opengov. Μας επέλεξαν όλους επειδή είμαστε ΠΑΣΟΚ. Κατά την κ. Γεωργαντά, φούσκωσαν σε μία νύχτα το έλλειμμα του 2009

«Ασκήθηκαν πιέσεις από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία και τον πρόεδρό της κ. Βάλντερ Ραντερμάχερ, ο οποίος ήθελε να μπουν μέσα στο έλλειμμα και οι δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων και των ΔΕΚΟ».

 «Για την αύξηση του ελλείμματος του 2009 στο 15,4% ελήφθησαν υπ’ όψιν μόνο οι δαπάνες των ΔΕΚΟ». «Εν μία νυκτί η Eurostat αποφάσισε ότι ορισμένες ΔΕΚΟ πρέπει να ενταχθούν στο έλλειμμα».

Τους ισχυρισμούς της επιβεβαίωσε και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης κατέθεσε χθες το πρωί ενώπιον εισαγγελέα και επιβεβαίωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Πρόκειται για ένα φοβερό σκάνδαλο που αν επιβεβαιωθεί θα ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία που βέβαια δεν θα έχει συντελεστεί ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ όλων των κυβερνήσεων μετά το 2009…

Ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,4% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων. Ο Διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέας Γεωργίου είναι πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και «άνθρωπος των αγορών».

11 σχόλια:

  1. Χρήσιμη ηλίθια του (νεο)καραμανλισμού.
    Θα ήθελα να τη ρωτήσω:γιατί οι απόψεις της δεν περνάνε στα δικαστήρια και ο Γεωργίου δικαιώνεται συνεχώς;

    Μπορεί κάποιος να διδάσκει σε Πανεπιστήμιο,αν δεν ομνύει (και δεν εργάζεται) με τον ορθό λόγο;Υπάρχει κάποια επιστήμη (και ειδικά τα μαθηματικά που διδάσκει η κυρία) που να μην χρησιμοποιεί την απόδειξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "χρήσιμες ἠλιθιότητες" εἶναι τό σχόλιο στό ὁποῖο ἀπαντῶ, τοῦ κ.τένσορα....Μἀ καλά ποῦ ζῆτε; Δέν μάθατε ὅτι οἱ ἀθωώσεις Γεωργίου ἔγιναν μἐ ἐπίκληση μόνο τοῦ τυπικοῦ μέρους τῆς ὑποθέσεως αὐτῆς, ὅτι τάχα κινήθηκε νομότυπα!!!;
      Σέ ἕνα θέμα πού καμία ἄλλη χώρα δέν εἶχε ὑποβάλει τόν ἑαυτό της σέ χαρακίρι (Γαλλία Γερμανία) βάζοντας τίς ΔΕΚΟ της στό δημόσιο ἔλλειμα;

      Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
    Η Ζωή Γεωργαντά αποκάλυψε στον Ελληνισμό την μεγάλη σκευωρία όλων των κατοχικών, για υποδούλωση του και καταλήστευση του Εθνικού και ιδιωτικού πλούτου της Ελλάδας. Με ψευδές έλλειμμα που έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

    Και της προδοτικά μετά εγκληματικής μετατροπής των επενδυτικών κουρευόμενων Ελληνικών ομολόγων των γερμανικών, γαλλικών κτλ τραπεζών, σε μη κουρευόμενο χρέος προς χώρες της ευρωζώνης με μνημόνια υποδούλωσης.

    Και της εν συνεχεία χρεωκοπίας του κράτους και των ιδιωτών δια της μεθόδου της εσωτερικής υποτίμησης μισθών και κλοπής συντάξεων, "μηδενισμού" της ρευστότητας στην αγορά, μεγάλης ανεργίας κτλ.

    Επιπλέον η Ζωή Γεωργαντά επί χρόνια αγωνίζεται σχεδόν μόνη για δικαίωση της Ελλάδας με την καταδίκη του Γεωργίου που μεθόδευσε το έγκλημα του υψηλού ελλείμματος. Ώστε να έρθει σχεδιασμένα το ΔΝΤ και να υποδουλώσει, μαζί με τον φασισμό της ΕΕ, την Ελλάδα. Με υπηρέτες του όλους τους κατοχικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεος ας αναπαυσει την φυχη τους..οσων εκαναν αυτα ολα..Διοτι καποια στιγμη ..θα τις αναπαυσει...οτι και να κανει το ...ΔΝΤ...η Γερμανια...και οι....αγορες....και τοτε αντε να δουμε οι ...προστατες τι θα κανουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ὑπῆρχαν ἢ ὄχι τὰ ἐλλείματα;
    Τὀ ὅτι ἐνσωματώθησαν στἀ ἐλλείματα ἐν μίᾳ νυκτὶ σᾶς ἐνόχλησε;
    Πιστεύετε ὅτι οἱ ἄλλοι εἶναι χαζοὶ καἰ ἐμεῖς μόνο οἱ ἔξυπνοι;
    κ. Γεωργαντᾶ, μικρἐς χῶρες οἱ ὁποῖες δὲν ζοῦν μ' αὐτὰ ποὺ βγάζουν, πῶς νομίζετε ὅτι καταλήγουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί Κύριε, ἡ ἐν μιᾶ νυκτί ἐνσωμάτωση τῶν ἐλλειμμάτων μέ τό ἔτσι Θέλω τοῦ κου Γεωργίου καί τῶν τότε κυβερνώντων, σέ μιά πρωτοφανῆ στήν Εὐρωπη καί καταστροφική γιά τήν Ἑλλάδα "νομιμοφροσύνη" τους, αὐτό εἶναι τό ἐπίμεμπτο.
      Θά ἀθωώνατε τόν δολοφόνο τῶν ἀγαπημένων σας προσώπων σέ αὐτοκινητιστικό, ἐπειδή ένήργησε "νομότυπα" καί πέρασε μέ πράσινο, ἄν καί ἔβλεπε τί μεγάλο κακό θά προκαλοῦσε, καί θά λέγατε ὅτι "ἔφταιγαν" οἱ δικοί σας ἄνθρωποι πού περνοῦσαν μέ κόκκινο, τόσο πολύ δέ ὅτι ἔφταιγαν, ὥστε καλά τούς ἔκανε καί τούς σκότωσε...."νομότυπα";

      Διαγραφή
  5. Έγιναν και πρόσθετα έξοδα, μοίρασαν λεφτά, από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 για να φουσκώσει το έλλειμα και μεταφέρθηκαν εισπράξεις από το 2009 στο 2010 για το ίδιο σκοπό.
    Βρώμικο σχέδιο, συνωμοσία με πολλούς συμμετέχοντες.
    Ταλαίπωρη Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως! Φούσκωναν τό ἔλλειμμα ἀπό ὅπου μποροῦσαν, παράνομα, ἀλλά νομοτύπως πάντα!
      Θυμᾶμαι ὅτι τόν φόρο εἰσοδήματος γιά τήν χρήση (ἔτος) 2008, καθυστέρησαν νά τόν εἰσπαράξουν τόσο πολύ, ὥστε ἀντί νά κληθοῦν οἱ μισθωτοί ὅλης τῆς χώρας (!!!) νά τόν καταβάλουν ἐντός τοῦ 2009, κλήθηκαν νά τόν καταβάλουν στίς ἀρχές τοῦ 2010!!!

      Διαγραφή
  6. να μη λετε οτι θελετε.ο Γεωργιου καταδικαστηκε για παραβαση καθηκοντος επειδη συνεταξε την περιφημη εκθεση της ΕΛΣΤΑΤ χωρις να συνυπογραψουν και τα υπολοιπα μελη της διοικησης στην ανωτατη ποινη των 2 ετων που προβλεπει ο νομος τελεσιδικα, αποφαση που επικυρωσε ο Αρειος Παγος.Εκκρεμει σε βαρος του ανακριση με την κατηγορια της κακουργηματικης νοθευσης της περιφημης εκθεσης του ελλειματος για την οποια εχει παρεμβει ιταμως η αθλια τροικα που απαιτησε να αθωωθει και παρακαμπτωντας το δρομο της αγωγης κακοδικιας υποχρεωσε την κυβερνηση να τον αποζημιωσει με 100000 ευρω..πραξη που δημοσιευτηκε στο φεκ.εχει εισαχθει δυο φορες η υποθεση στο συμβουλιο εφετων το οποιο απεφανθη οτι δεν πρεπει να γινει κατηγορια εναντιον του πλην ομως η Εισαγγελεας του Αρειου Παγου ασκησε αντιστοιχες αναιρεσεις.ηδη εκκρεμει η υποθεση σατο συμβουλιο εφετων για παραπομπη του με παραπεμπτικη προταση του αρμοδιου εισαγγελεα..αυτα για να μη λετε μερικοι κουφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξηγήσετε μου το λογο για τον οποίο όλα αυτά που αναφέρετε δεν γίνονται ευρεως γνωστα με μεριμνα των αρμόδιων φορέων - υπηρεσιών- αρχών, προκειμένου να μην υφίσταται δηλητηριασμένη περιρρέουσα ατμόσφαιρα ατιμωρησίας

      Διαγραφή
  7. Οπως και στο προυγουμενο αρθρο αναφερονται οι διαχρονικες προδοσιες αλλα το αιτιο της συννεχειας αυτης ειναι οτι υπηρξε ενα μονο "ΓΟΥΔΗ" και ενας μονο Πλαστηρας.Αν δεν κανω λαθος αμεσως μετα το τυφεκισμο εφθασε η αγωνια των Συμμαχων? για την απελευθερωση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.