28/11/18

Τι γίνεται με το Migration Pact; Ποιά είναι η θέση των κομμάτων πάνω στο θέμα; Ρωτήστε τους βουλευτές σας. Πριν είναι αργά...

Του Ανδρέα Ανδριανόπουλου
Μέσα στις διάφορες 'ασυνήθιστες' πρωτοβουλίες του, ο ΟΗΕ αποφάσισε να προωθήσει ένα Σύμφωνο Μετακίνησης (Migration) για τους πολίτες όλων των χωρών της γης. 
Το περιεχόμενο αυτού του Συμφώνου είναι ουσιαστικά η κατάργηση του 'παράνομου' για κάθε μεταναστευτική κίνηση. Με την υπογραφή του η κάθε χώρα αναγνωρίζει το δικαίωμα του καθενός στην μετακίνηση.
Έγκριση αυτού του Pact επιβάλλει στις χώρες σεβασμό δικαιωμάτων των μεταναστών και καθιέρωση απαιτήσεών τους στη φροντίδα, στις όποιες κοινωνικές παροχές, στην προστασία και βέβαια στην απόδοση υπηκοότητας. Πέραν του ότι ένα τέτοιο Σύμφωνο νομιμοποιεί απόλυτα την προτροπή για hijiria (μετακίνηση / μετανάστευση) που σύμφωνα με το Κοράνι αποτελεί εντολή του Προφήτη, αφαιρεί από τα κυρίαρχα κράτη - παρά κάποιους ισχυρισμούς - το δικαίωμα ανάπτυξης μιας ξεχωριστής μεταναστευτικής πολιτικής. Και το χειρότερο: Κάθε επικριτικό σχόλιο για την μαζική μετανάστευση γίνεται ποινικό αδίκημα!

Δημιουργείται ένα καθεστώς αλλαγής θεσμικών πλαισίων. Εφ' όσον ο καθένας έχει δικαίωμα μετακίνησης όπου επιθυμεί, ντε φάκτο έτσι καταργούνται τα κρατικά σύνορα. Εύλογα αναδύονται σύνθετα νομικά κι εθνικά ζητήματα. Μαζικές μετακινήσεις, εισβολές, ανεπιθύμητες εθνικές διεισδύσεις περιπλέκονται σε ένα κυκεώνα ερμηνειών κι αμφισβητήσεων. Το χειρότερο είναι πως είναι αμφίβολο αν χώρες που θα το υπογράψουν θα το εφαρμόσουν.
Οι μουσουλμανικές χώρες που προΐστανται της σχετικής πρωτοβουλίας θα ανεχθούν ποτέ ελεύθερη πρόσβαση χριστιανικών (η ακόμη και άλλων ετερόδοξων ισλαμικών) πληθυσμών στα εδάφη τους; Το χειρότερο είναι πως καταργούνται παραδοσιακά νομικά θέσφατα και πράξεις παράνομες γίνονται νόμιμες.
Πολλές χώρες αρνήθηκαν το σχετικό σύμφωνο. Ανάμεσά τους η Ελβετία, η Αυστραλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Εσθονία κα. Η Ελλάδα τι θα κάνει;
Ποιά είναι η θέση των κομμάτων πάνω στο θέμα; Ρωτήστε τους βουλευτές σας. Πριν είναι αργά...

21 σχόλια:

  1. Το όλο αργά η γρήγορα θα σκάσει , όσο πιο αργά τόσο το χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο! Όσο για τα κόμματα κε Ανδριανόπουλε γιατί δεν βάζετε μια φωνή στην Ν.Δ? Άλλωστε γιατί δεν μας δίνεις εσύ μιαν απάντηση ως ο πρώτος φορέας εισαγωγής του νεοφιλελευθερισμού που ήταν και ο λόγος να διαφωνήσεις με τον Μ. Έβερτ και να φύγεις από την Ν.Δ. Δικά σου χάλια είναι αυτά (νεοφιλελευθεριστικά)! Για πες λοιπόν! Από Συριζανελ ξέρουμε ήδη! Χάος! Για τον Κούλη να μας πεις τον αυριανό άντρακλα της Ελλάδας! Τον Λεωνίδα μας! Τον πανούργο Οδυσσέα! Τον άνθρωπο που θα ξαναστήσει τις επενδύσεις, θα ξαναδώσει αξιοπρέπεια στην Ελλάδα που την κρατάμε με όλες τις δυνάμεις οι πολίτες στους ώμους μας με όποια δύναμη έχουμε! Οι μαθητές που αντιχρούν για την Μακεδονία από άκρη σε άκρη! Για πες μας λοιπόν που θα έπρεπε να κάθε μέρα να αχάραγο να βγαίνει και στην ιδέα οι προδότες πως ξυπνάει ( όλη η αντιπολίτευση) να τρέχουν πανικόβλητοι...αυτή είναι η αντιπολίτευση και ο φιλευθερισμός σου? Αφού δεν ντρεπόμαστε μέω εγώ με το θράσος που έχετε ( δεν μιλώ προσωπικά)να ρωτάτε αγαπητέ!! Θα έπρεπε να είχατε σηκώσει τις πέτρες με τέτοια κυβέρνηση...είστε ανάξιοι αγαπητέ να έχετε λόγο! Η ιστορία έχει κατατάξει εκεί που αρμόζει τον καθένα! Φαντάζομαι ο μπαρμπα Γιάννης ο Ανδριανόπουλος που ήταν συνιδρυτής της ομάδας μου στον αθλητισμό δεν θα έκανε διακρίσεις ρατσιστικές αλλά για την πατρίδα και την οικογένειά του πάντα θα είχε όρους σεβασμού με υποχρεώσεις και απαιτήσεις! Γιατί έτσι ήταν οι παλιοί! Παλιάς κοπής Έλληνες...την είχαν την Πατρίδα πιό ψηλά κι από την ζωή τους! Ο Κούλης πως τον κόβεις? Παλιάς κοπής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποκομμα....ο ορισμος του μηδενος...η εικονα του ανθρωπου προ 75 εκατομμ. Ετων....τρογλοδυτης....Τοτε πετουσαν οι ..γαιδαροι...Το ιδιο και τωρα..Αν τον ρωτησουν τα κοληταρια του οι ..τραπεζιτες...αν πετανε οι γαιδαροι ..εσυ τι νομιζεις οτι θα πει ?? Δεν ειναι παλιας κοπης.Ειναι προιστορικης.Μηπως ο αλλος ο Τσιπρας τι ειναι ?? Απ την εποχη των σαυροειδων δεν ειναι ?? Ερπετα δεν εχει φιλους ? Η εποχη βεβαια εκεινη τελειωσε με εναν ορισμενο τροπο.Μηπως αυτη πως θα τελειωσει ?? Με εναν αναλογο τροπο....Η Αμερικη ηθελε παντα να μεγαλωσει τον κολπο του ..Μεξικου....Ηθελε την θαλασσα να φτασει στο Σικαγο...

      Διαγραφή

  3. It is well established, empires use forced migration to control newly acquired lands or their own when people start demanding changes.

    Adding to that the boiling pot and lid theory, where sporadically you have to releash steam to avoid the worst, one can understand the current migration práctices of the EU and what the new UN policy is all about;

    CONTROL THE NATIVES IN 2 CONTINENTS BEFORE THE ELITE LOOSES IT ALL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι οι ΗΠΑ αρνούνται να το υπογράψουν τα λέει ΟΛΑ! Για όσους δεν το γνωρίζουν, η χώρα αυτή έχει ένα εξελιγμένο και αυστηρό νομικό πλαίσιο για την νόμιμη μετανάστευση, ενώ η Ελλάδα δεν έχει καμμία μεταναστευτική πολιτική, την οποία να εφαρμόζει το ομώνυμο υπουργείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι πολιτικη ναχει βρε Πανο ?? Δεν βλεπεις οτι εδω ...δεν εχουμε απολυτως τιποτε πουθενα λογω του απολυτου τιποτε που εκλεγουμε ?? Αυτο που λες ειναι πολυτελεια....Ετσι που το βαζεις ειναι σαν ναχουμε ολα τα αλλα και ...λειπει αυτο.Σαν να λες σε γυμνο....σου λειπει ενα φουλαρι....

      Διαγραφή
    2. Έχουν όπως λες (οι ΗΠΑ) , αλλά αν πας παράνομα όλα αυτά πάνε περιπατο και μπορείς μέχρι και να ψηφίζεις!

      Διαγραφή
    3. Νομιμοποιούν τους παράνομους;!!!! Ερωτώ, γιατί, απ ό,τι γνωρίζω, έχουν κάτι εκατομμύρια παράνομους

      Διαγραφή
  5. Οι μουσουλμανικές χώρες προΐστανται στην προώθηση της Συμφωνίας όπως γράφει το άρθρο, ενώ είναι γνωστό με ποιο τρόπο αντιμετωπίζουν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Και στην περίπτωση που δεν υπάρχουν βιαιότητες, η ανισότητά τους με τους μουσουλμάνους είναι πλήρης ως προς τα δικαιώματά τους, και μάλλον η ίδια η λέξη 'ανθρώπινα δικαιώματα' είναι άγνωστη στις περισσότερες τέτοιες χώρες, αφού οι αντιλήψεις τους πηγάζουν κυρίως απ΄το Κοράνι.Και φυσικά δεν είναι διατεθειμένες να αλλάξουν.Προωθούν όμως την Συμφωνία γιατί ξέρουν ότι σχεδόν το 100% των μετακινήσεων θα γίνει από μουσουλμανικές χώρες προς τη Δύση, και όχι αντίστροφα, επομένως δεν θα αναγκαστούν οι ίδιες να αλλάξουν.Η Συμφωνία τους βολεύει και από οικονομικής άποψης γιατί οι περισσότεροι μετανάστες θα βοηθήσουν τη χώρα τους με συνάλλαγμα αλλά και επειδή είναι μέσα στις θρησκευτικές αντιλήψεις και ιδεοληψίες τους η εξάπλωση και η 'κατάκτηση' των 'απίστων'.Μέσα σε αυτό το πνεύμα της Συμφωνίας (της υποτιθέμενης επιδίωξης ισότητας, μέσω της ισονομίας) θα δούμε να αλλάζουν οι διάφοροι κανονισμοί φυσικά σε βάρος μας, να γεμίζει η Δύση με τζαμιά, και λόγω τους ρυθμού γεννήσεων των μεν και των δε, και της δικής μας θρησκευτικής και ιδεολογικής κατάπτωσης και της απαξίωσης των εννοιών του έθνους και της πατρίδας, όταν σε αυτούς 'πατρίδα' είναι το 'ισλάμ' με ότι σημαίνει αυτό, θα δούμε όντως στο τέλος, αν δεν αφυπνιστούμε, να αποκτά το ισλάμ την υπεροχή και μέσα στο Δυτικό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν περάσει τότε τέλος τα έθνη κράτη. Πάμε για παγκόσμια κυβέρνηση υπό τον ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς ΚΓ, το σχέδιο πάει τρένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Migration Compact πού ἀναφέρεται ἀνωτέρω, ἀντίκειται εὐθέως ὄχι μόνο στό ἐθνικό συμφέρον καί στήν δημόσια τάξη κάθε χώρας, ἀλλά καί στόν ἴδιο τόν καταστατικό Χάρτη τοῦ Ο.Η.Ε.πού προβλέπει σεβασμό τῶν κρατῶν καί τῶν συνόρων τους, ἀλλά καί τῶν λαῶν (λαῶν τῶν κρατῶν, ἀνά κράτος δηλαδή) καί τῶν ἐθνῶν.
    Ἀκόμη αί τά ἔθνη προσβάλονται στήν ὑπόστασή τους μέ τέτοια μέτρα.

    Ἑπομένως, τό Migration Compac δέν μπορεῖ νά ἰσχύσῃ πουθενά. Χρειάζεται γιά ά ἰσχύσῃ, πουλημένους προδότες σέ κάθε χώρα.
    Γι' αὐτό ἱδρύθηκε ὁ... "Σόρος", μέ τά λεφτά τοῦ ἀμερικανικοῦ χρηματιστηρίου στήν ἀρχή καί γιά προκάλυμμα, ἀλλά κυρίως καί μέ ἄλλες παροχές....-π.χ. μέ κοπή χρήματος δωρεάν ....

    ΥΓ. Στόν τίτλο ἔπρεπε νά γράφΗ , ρωτῆστε τούς βουλευτές "σας", προτοῦ πολλοί ἀπό αὐτους χρηματισθοῦν
    (ἐννοεῖται: ὅσοι δέν ἔχουν δωροδοκηθῆ ἤδη, εἴτε μέ χρήματα, εἴτε μέ πλάγια βοήθεια γιά τήν κατάληψη τῆς ἐξουσίας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οδεύουμε προς την καταστροφή και μάλιστα ταχέως !!!! Αν υπογράψει απλά θα του φορτωθεί ακόμη ένα μείον αν όχι θα σώσει πολλά από την υπόληψή του !!!! Εκεινο που με εντυπωσιάζει είναι πως δεν έχουμε και κανέναν σοβαρό να τους ταρακουνήσει έτσι ίσα ίσα να το σκεφτούν λίγο !!!! Πρέπει πάση θυσία να ενωθούν οι χώρες που έχουν την ίδια άποψη, τότε ίσως να κάνουμε κάτι καλό για την χώρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Τσίπρας το υπογράφει δεν έχει πρόβλημα, το ίδιο και όλα τα κόμματα της Βουλής πλην Χ.Α., αν όμως δουν οτι δεν περνάει στο εξωτερικό (πιο πιθανό) ή οτι ο κόσμος στην Ελλάδα θα βγάλει τα όπλα και τα κονσερβοκούτια (απίθανο) τότε δεν θα το υπογράψουν και θα βγάζουν λόγους μεγάλους εναντίων ,κυρίως για το πως δεν θα είναι η καλύτερη λύση για τους μετακινούμενους* , δηλαδή το βιολί τους. Αντίδραση περίπου όπως του Κυριακούλη για τη συμφωνία των Πρεσπων, όταν έπρεπε δεν έκανε τιποτα.

    Για όποιον δεν κατάλαβε η εποχή Πασοκάρα Νιου Ντεμόκρασι κυριλέ και δημόσιο, Αριστερα και επανάστα έχει περάσει εδώ και δέκα χρόνια.
    Προετοιμαστείτε αναλόγως.

    * αλα Volker Wanderung γιατι μιλάμε πλέον για αλλαγή πλυθησμού και καταστροφή πολιτισμού , όπως οταν οι τουρανοι Ουνοι κυνήγησαν γερμανούς Γότθους και ιρανούς Άλανους και τους έστειλαν στην Ρωμαϊκή Αυτο/ρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμενα με χαροποιει η κατασταση στο βαθος...Παμε ολοταχως στην κστασταση .."" αφηνω τον καναπε αρον αρον..." μια και τωρα η πλακες...τα αστεια...κλπ ...πανε πισω...σιγα σιγα..Τωρα η ιδεα οτι " μονος μου ειμαι ενα κρατος..κι οχι με τον διπλανο."....Παμε σε μια λυση επιτελους.Οχι στην αναβολη της..Οι φλογες θα γλυψουν τα κορμια μας..κι αν θελεις μην σηκωνεσαι
    ...Ενταξει..θα ρωτησουμε τους ...βουλευτες...κι αν παρουμε απαντηση απ αυτους που μας εφτασαν εδω...θα ριξουμε βεγγαλικα....Ας υπογραψουν..αφου λογω βλακειας τους δεν καταλαβαν τι υπογραφουν...Το Τελος τους !!! Ουτε απ τους εισβολεις θα γλυτωσουν...ουτε απο μας .!!! Ειχε λεχθει οτι θα αυτοκαταστραφουν τα θηρια..απ την ιδια τους την απληστια..Και δεν απεχουμε πια πολυ...( καταλαβα γιατι ο Πουτιν εβαψε τους πυραυλους Μπουλοβα ..καρω..!! Αυτους που εξαφανιζουν μια χωρα σαν την Γαλλια...με την μια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη (εύθυμα) βλέπω έχεις λογοτεχνική έκφραση όταν μιλάς για το βρώμικο πολιτικό, προδοτικό σύστημα!Βγάζεις από μέσα σου μια ποιητικότητα, μια λογοτεχνική αύρα, αυτό "οι φλόγες θα γλύψουν τα κορμιά μας" είναι θεϊκό φίλε, το άλλο με τους πυραύλους, καταπληκτικό! Τζίμς τελικά δεν είσαι τυχαία φίλος μου! Σου στέλνω τους επαναστατικούς χαιρετισμούς μου (σε ελληνική έκδοση χαχα γιατί εδώ λες για επανάσταση και βζιν σηκώνεται το αυτί του Κοσμά, σου λέει θες να είναι τίποτα Τσε και αυτά να είναι συνθηματικά, και δεν αργεί να "επιτεθεί" με τίποτα τομαχωκ χεχε την καλησπέρα μου φίλε)...καλησπέρα σε όλους εννοείται!

      Διαγραφή
    2. Ναι Σακη ..αλλα αποκλειεται να καταλαβες γιατι τους εβαψε ...καρω.!! Για να μην σε κουρασω θα στο πω.
      " " Για να ψαχνουν οι επιζησαντες ποιο .τετραγωνακι απ ολα τους χτυπησε !!!":"".....Ειναι...κουιζ ...οκ ??

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.