8/12/18

Ξεκάθαρο προσωπικό «φιάσκο» Τσίπρα η Συμφωνία των Πρεσπών: Θρυαλλίδα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων οι Σκοπιανές προκλήσεις

Όλο και πιο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του Ζάεφ, όσο πλησιάζουμε στην τελική επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την βουλή της ΠΓΔΜ και λίγο πριν αναλάβει το καυτό μπαλάκι η ελληνική κυβέρνηση.
Μετά τις δηλώσεις του στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επιδόθηκε σε νέο ρεσιτάλ προκλητικότητας, βάζοντας και πάλι «νάρκες» στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μια μέρα αργότερα, από την ίδια εκδήλωση κυκλοφορούν νέες δηλώσεις που… μόνο σε εξομάλυνση της κατάστασης δεν βοηθούν.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μία δίκαιη λύση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι από τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος η πιο σημαντική είναι αυτή που αφορά την αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Βόρεια Μακεδονία».
«Αυτό είναι που προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα στους πολίτες της Μακεδονίας, όμως, είναι γεγονός ότι εμείς είμαστε το βόρειο τμήμα αυτής της ιστορικής περιοχής, όπως είναι γεγονός ότι δεν... έχουμε φιλοδοξία να προσαρτήσουμε την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία ή την όποια άλλη γειτονική χώρα».

Στην ελληνική βουλή η «καυτή πατάτα»

Μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση για το κρίσιμο εθνικό θέμα, κυρίως τα τελευταία 24ωρα, καθώς επανέρχεται το σκηνικό ρήξης στην κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έπειτα από την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει τελειώσει.
Ο υπουργός Αμυνας βρήκε την ευκαιρία να επανέλθει σε ρόλο… Μακεδονομάχου, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι «τζάμπα μαγκιές» του Καμμένου ίσως να μην είχαν τόση σημασία αν δεν προέκυπτε ο δεύτερος λόγος.
Ένας επιπλέον λόγος έχει να κάνει με την στάση που θα κρατήσουν βουλευτές άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητοι οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν θετικοί ως προς το να ψηφίσουν τη συμφωνία όταν αυτή ερχόταν στη Βουλή. Το Μαξίμου μετρούσε 151 έως 153 βουλευτές και ήταν απόλυτα σίγουρο ότι η συμφωνία θα κυρωθεί.
Μετά τις δηλώσεις Ζάεφ, και την αποκάλυψη μιας προβληματικής συμφωνίας στο κομμάτι της «μακεδονικής μειονότητας» οι… θετικοί βουλευτές εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και ήδη σκέφτονται να σταθούν απέναντι στην κυβέρνηση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βουλευτές του Ποταμιού δεν είναι πλέον και τόσο σίγουροι όσο πριν από μερικές εβδομάδες.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο σίγουρος μέχρι σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει έκκληση για να περάσει η συμφωνία. Σε συνέντευξή του ο Δ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει να ζυγίσει καλά τα δεδομένα και να αποφασίσει όχι με όρους κοντόφθαλμους αλλά με βάση μια θέση αρχών. «Είμαι βέβαιος ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων» σημείωσε.
Είναι προφανές ότι δεν είναι και τόσο σίγουροι στο Μαξίμου ότι θα φτάσουν τα κουκιά του ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ενός ή δύο βουλευτών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που υπό προϋποθέσεις θα ψήφιζαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ίσως ψηφίσει υπέρ ο Θ. Παπαχριστόπουλος και η Ελ. Κουντουρά (η οποία πάντως δεν έχει μιλήσει ξεκάθαρα για το τι προτίθεται να κάνει).Αγνωστο είναι τι θα πράξει ο ανεξάρτητος Χ. Θεοχάρης, ο οποίος πάντως στις τελευταίες του παρουσίες σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση. Η δε Κ. Παπακώστα μπορεί να είναι υπουργός αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα ψηφίσει υπέρ.
Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Καμμένος βγαίνει εκ του ασφαλούς και μιλά για το τέλος της συμφωνίας επειδή προφανώς γνωρίζει την ανθρωπογεωγραφία της βουλής σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό. Ο δε βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσίκης δήλωσε στο «Θέμα 104,6»:«Είναι πάγια και ξεκάθαρη η θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Όταν έρθει στην Ελλάδα η συμφωνία των Πρεσπών, θα έρθει και η ώρα που θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση.
Το ότι θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, δεν σημαίνει ότι θα αποσύρουμε μόνο τους υπουργούς μας. Δεν θα υπάρχει η δεδηλωμένη. Δεν θα υπάρχουν οι 151 βουλευτές. Χάνεται η δεδηλωμένη, συνεπώς έτσι θα επιτύχουμε να μην περάσει από την Βουλή η συμφωνία».
Είναι προφανές ότι οι ΑΝΕΛ μιλούν για την πλειοψηφία στη Βουλή κι όχι την πλειοψηφία για τη συμφωνία. Το σενάριο της διπλής πλειοψηφίας προωθούσε τον τελευταίο καιρό το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή να ψηφιστεί από περισσότερους των 151 βουλευτών το «Βόρεια Μακεδονία» και όσα ακολουθούν και να υπάρξει στήριξη της κυβέρνησης από άλλους βουλευτές είτε με τη συνέχιση της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με ψήφο ανοχής από τους ΑΝΕΛ.
Πηγή: Λυκαβητός

8 σχόλια:

  1. Το ξεκάθαρο φιάσκο είναι των Ελλήνων ψηφοφόρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Εάν ήταν ο Καμμένος να είχε ρίξει τη κυβέρνηση θα το είχε ήδη κάνει. Μπορεί να έχει το βόλεμα και τη καρέκλα πάνω απ'όλα, αλλά πλέον είτε με πρόωρες εκλογές είτε με εκλογές στην ώρα τους η χρονική διαφορά είναι μόλις μερικοί μήνες, οπότε εάν ήταν θα το είχε ήδη κάνει. Όσο για τους βουλευτές από το Ποτάμι και το ότι το σκέφτονται και τα λοιπά είναι καθαρά επικοινωνιακό κόλπο για να νομίζει ο κόσμος ότι υπάρχουν ελπίδες να μην περάσει από τη βουλή οπότε να μην οργανωθεί να κάνει κάτι. Όσοι υπερασπιζόμαστε τη Μακεδονία από το πληκτρολόγιο και με μια διαδήλωση μια φορά στα δέκα χρόνια είμαστε σαν τον Καμμένο που έλεγε ότι δεν θα περάσει από τα Σκόπια, περίμενε δηλαδή τον εχθρό να αυτοκτονήσει. Έτσι είμαστε και εμείς, περιμένουμε από αυτούς που μας προδίδουν κάθε μέρα να μην ψηφίσουν έναν νόμο που θα είναι η ταφόπλακα στην ιστορία μας. Μα έχουν ήδη κάνει όλη τη προεργασία, πως είναι δυνατόν να έχει ο κόσμος την απειροελάχιστη ελπίδα ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από την Ελληνική βουλή? Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσει ο κόσμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαφωνώ με το τίτλο της ανάρτησης καθώς η όλη υπόθεση δεν είναι φιάσκο του Τσίπρα, αλλά φιάσκο των Ελλήνων ψηφοφόρων που ψήφισαν τον Τσίπρα, ο οποίος απλά κάνει ότι μπορεί για να παραμείνει στην εξουσία και να λογίζεται ως επιλέξιμος ξανά για κυβερνήτης από τους πάτρωνες / νταβατζήδες μας. Και για να προλάβω όσους αναρωτηθούν τι θα έκαναν οι "άλλοι", ίσως και τα ίδια αλλά απλά να επισημάνω πως κάθε συμφωνία, τελικά, φέρει κάποιες υπογραφές. Και η συγκεκριμένη φέρει τις υπογραφές Τσίπρα - Καμμένου - Κοτζιά!!!
    Για τους "περήφανους" Έλληνες ψηφοφόρους τώρα, ισχύουν τα παρακάτω:

    "Ο Λαός δεν ευθύνεται για τα δεινά του; Δεν είναι υπόλογος για όσα συνέβησαν τις τελευταίες δεκαετίες; Φταίνε μόνο οι ηγέτες του; Όσοι δηλαδή με ψήφους του Λαού έπαιρναν και ασκούσαν με ασυδοσία την εξουσία, μόνο αυτοί φταίνε; Επικαλούμενοι, μάλιστα, τον Λαό και τη δημοκρατική διαδικασία που τους έφερε στην εξουσία, ώστε να δικαιολογούν τις ασυδοσίες τους; Ο Λαός σαφώς φταίει. Ο Λαός (λέει η Δημοκρατία) είναι αλάνθαστος στις αποφάσεις του! Αλλ’ αφού είναι αλάνθαστος στις αποφάσεις του, πώς οι ηγέτες που εκλέγει, με την αναξιότητα και την ακαταλληλότητά τους, επιφέρουν εθνικές καταστροφές και οικονομικές δυσπραγίες; Ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας γιατί υποστήριξαν ότι η Δημοκρατία δεν είναι το ορθότερο, το αποτελεσματικότερο πολίτευμα; Ήταν ανόητοι, μη ρεαλιστές, «αντιδημοκράτες»; Το υποστήριξαν επειδή η Δημοκρατία δεν λειτουργούσε και δεν λειτουργεί με τους κανόνες, τις αρχές, τις αξίες που απαιτούνται για την ορθή λειτουργία της… Πέραν των φιλοσοφικών και πολιτικών θεωριών, οι πραγματικότητες λένε ότι ο Λαός αποφασίζει και, συνεπώς, έτσι λειτουργεί η σύγχρονη Δημοκρατία. Με τις αδυναμίες και τα προβλήματά της. Ο Λαός, όμως, δεν ευθύνεται, όταν οι ηγέτες που επιλέγει είναι αναποτελεσματικοί και ανίκανοι; Ο Λαός όχι μόνο φταίει, αλλά, ως η πηγή της Εξουσίας, έχει μεγαλύτερη ευθύνη από τους εντολοδόχους του. Φταίει ο λήθαργος του Λαού. Φταίει ο ύπνος του. Φταίει η αδιαφορία του. Φταίει η μη ενεργός συμμετοχή του στη διαχείριση της ζωής του. Φταίει γιατί σιωπά. Γιατί ανέχεται. Γιατί δεν ανησυχεί. Γιατί δεν ζητά να έχει λόγο και απόφαση στα σοβαρά θέματα που απασχολούν τη ζωή και την επιβίωσή του. Φταίει για όλα τα πιο πάνω, γι’ αυτό πληρώνει με τραγωδίες τις αναξιότητες αυτών που εκλέγει να τον κυβερνούν"

    Καληνύχτα σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν παίζει κανείς, μέ διπλωματικά τερτίπια, καί κοντόφθαλμες λογικές, σέ βάρος τῆς ἀληθινῆς ἱστορικῆς ταυτότητας ἑνός ἔθνους, τοῦ Ἑληνικοῦ, ἡ ὁποία πιστοποιεῖται μέ ἱστορία 3.000 χρόνων τουλάχιστον.

    Ὅσοι ψηφίζουν "ναί" στό νά λάβει μέ ἔγκριση τῆς Ἑλλάδος, τό ὄνομα Μακεδονία τό κράτος τῶν Σκοπίων, τό ὄνομα "μακεδονική γλὼσσα" ἡ γλῶσσα τῶν Σκοπιανῶν καί τό όνομα "μακεδονική ἐθνικότητα" ἡ ἐθνικότητα τῶν Σκοπιανῶν,
    ἄν εἶναι Ἕλληνες εἶναι αἰσχρῶς προδότες,
    κι ἄν δέν εἶναι Ἕλληνες εἶναι φανεροί ἐχθροί τῆς Ἑλλάδος καί τοῦ Ἑλληνισμοῦ.

    Γιά τά αὐτονόητα τόσο πολύ βαριά ἐγκλήματα, προβλέπονται αὐτονοήτως ἐξ ἴσου βαριές ποινές στόν ποινικό κώδικα.
    Καί ἡ ποινή τοῦ θανάτου πρέπει νά μπορεῖ νά ἐπιβληθῆ, καί εἶναι διαφορετικό τό ὅτι δέν θά μπορῆ νά ἐκτελεσθῆ, λόγῳ διεθνοῦς συμβάσεως -ὅσο αὐτή εἶναι σέ ἰσχύ.

    Τυχόν δέ πλήρης κατάργηση τῆς ποινῆς τοῦ θανάτου στό ἐσωτερικό μας δίκαιο, δέν νομίζω ὅτι εἶναι ἀνεκτή συνταγματικῶς ὅσον ἀφορᾶ τό ἔγκλημα τῆς ἐθνικῆς προδοσίας, ἀφοῦ προξενεῖ ἀμέσως ἐν δυνάμει, καί ἐν τέλει ἐν τοῖς πράγμασι, πάντα, θανάτους χιλιάδων Ἑλλήνων.

    Καί τοῦτο, διότι ἡ πλήρης ἀποτροπή τῆς ἐθνικῆς προδοσίας, εἶναι θεμέλιο τῆς ἐννόμου τάξεως καί τοῦ ἴδιου τοῦ κράτους ὡς ἐκφράσεως τοῦ ἔθνους καί τοῦ λαοῦ, καί ἄρα δέν εἶναι στήν διακριτική εὐχέρεια τοῦ νομοθέτη, τό νά ἀμβλύνῃ τήν ἀπόλυτη προστασία ἑνός τέτοιου θεμειλίου τῆς ἐννόμου τάξεως καί τοῦ ἴδιου τοῦ ἐθνικοῦ κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο Τσίπρας και ο βοθρος του/τους δεν λάβουν υπόψιν τον Έλληνα, We 'll always have Paris

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)Γιατί γίνεται κάποιος προδότης:
    α)Για "ιδεολογικούς" λόγους.
    β)Λόγω χρημάτων ή άλλου είδους ανταλλαγμάτων.
    γ)Λόγω εκβιασμών ή απειλών.

    2)Είναι ολοφάνερο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, είναι μία πολύ κακή συμφωνία, που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο στο μέλλον ακόμα και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος.

    3)'Politics is supposed to be the second oldest profession. I have come to realise that it bears a very close resemblance to the first.'
    Ronald Reagan

    4)I have come to the conclusion that politics is too serious a matter to be left to the politicians. - Charles de Gaulle, French general & politician.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσοι πιστεύουν ότι θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών με συνοπτικές διαδικασίες, εύκολα και απλά από το Κοινοβούλιο, με τον κόσμο στους δρόμους πλανώνται πλάνην οικτράν! Η ταμπέλα του δήθεν «φασίστα» που καθημερινά χρεώνουν σε όσους αντιτίθενται στα σχέδιά τους, φωτογραφίζει αποκλειστικά τους ίδιους την ώρα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και λόγω άνωθεν εντολών ξεπουλάνε ιστορία χιλιάδων χρόνων!

    Το να καταργήσεις από τα σχολικά βιβλία τον Παύλο Μελά, δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα γιατί η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη με Παύλους Μελάδες. Οι πραγματικοί Έλληνες μεγάλωσαν με το φρόνημα της Αντιγόνης και όχι της Ισμήνης που ήταν συμβιβαστική! Γι’ αυτό εξάλλου αποσύρεται και η Αντιγόνη από τα σχολικά βιβλία μας σήμερα. Γιατί τα Ελληνόπουλα δεν πρέπει να έχουν φρόνημα Αντιγόνης, αλλά εκείνο της Ισμήνης.

    Όπως εύστοχα είπε ο Δάσκαλος και Ιστορικός Σαράντος Καργάκος, τελικά η αμοιβή της προδοσίας από την εποχή του Ιούδα έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Εμείς οι Έλληνες μπορεί να θεωρούμαστε ένας ηρωικός λαός αλλά είμαστε συνάμα και λαός προδοτών. Πλησιάζει λοιπόν η ώρα που πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα ή απόγονοι του Εφιάλτη.

    Αν συνεχίσει η θλιβερή μειοψηφία με την διεθνιστική κουλτούρα να σχεδιάζει τον διαμελισμό της χώρας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα μας βρει όλους απέναντι!

    Και θα το πράξουμε για την Ιστορία μας, τον Ελληνισμό και για την δική μας Αξιοπρέπεια! Για την Αξιοπρέπεια ενός λαού που έχει αφήσει το στίγμα του στο πέρασμα των χρόνων, στο πέρασμα της Παγκόσμιας Ιστορίας.

    Γιατί η Αξιοπρέπεια ενός Λαού, ενός Έθνους, δεν μετριέται με το Χρήμα, με την Άσκηση Υποταγής, αλλά με τους Αγώνες που Έδωσε, που Δίνει και που θα συνεχίσει να Δίνει στην Αιωνιότητα!

    Δεν είμαστε Πατριδοκάπηλοι όπως πολλοί μας χαρακτηρίζουν, απλώς παράγουμε Έργο για τους Επόμενους, αυτό που εκείνοι που μας κατηγορούν Δεν Πράττουν!

    Ουδέποτε οι Ανώνυμοι Πατριώτες έβλαψαν την Χώρα τους, τούτο το έκαναν οι Ραγιάγες, οι εκκολαπτόμενοι Βολεμένοι και οι Εθελοντές Προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμα εισαι κιναιδος....γινεσαι ευκολα προδοτης....Αυτοι εχουν μονο εναν Θεο....
      τον κυρ Ηλια με τα ....εργαλεια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.