26/12/18

Οι νέοι κανόνες εμπλοκής της Ρωσίας στη Συρία αλλάζουν τη γεωπολιτική σκακιέρα

Η Συρία θα υιοθετήσει έναν νέο κανόνα αντιπαράθεσης με το Ισραήλ τώρα που η Ρωσία έχει πάρει μια αυστηρότερη και σαφέστερη στάση στη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και του «άξονα της αντίστασης».
Από δω και πέρα ​​η Δαμασκός θα απαντά  σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση.
Οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στη Δαμασκό ανέφεραν ότι «η Συρία δεν θα διστάσει να χτυπήσει ένα ισραηλινό αεροδρόμιο, εάν το αεροδρόμιο της Δαμασκού στοχεύει και χτυπηθεί από το Ισραήλ.
Αυτό θα γίνει με τη συγκατάθεση του ρωσικού στρατού που εδρεύει στη Συρία.
Αυτή η πολιτική συριακή απόφαση βασίζεται στη σαφή θέση που έλαβε η Ρωσία στη Συρία μετά την κατάρριψη των αεροσκαφών της στις 18 Σεπτεμβρίου του 2018.
Το 2015, όταν ο ρωσικός στρατός έφτασε στη Συρία, ενημέρωσε τα ενδιαφερόμενα μέρη (Συρία, Ιράν και Ισραήλ) ότι δεν είχε καμία πρόθεση να παρέμβει στη σύγκρουση μεταξύ τους και της Χεζμπολάχ και ότι δεν θα εμπόδιζε τα αεροπλάνα του Τελ Αβίβ να βομβαρδίζουν τις στρατιωτικές συνοδείες της Χεζμπολάχ στο δρόμο προς το Λίβανο ή τις ιρανικές στρατιωτικές αποθήκες.
Αυτή ήταν μια δέσμευση από την Μόσχα,  να παραμείνει θεατής εάν το Ισραήλ έπληττε τους ιρανούς στρατιωτικούς στόχους ή τις συνοδείες της Χεζμπολάχ μεταφέροντας όπλα στη Χεζμπολάχ από τη Συρία στον Λίβανο, στο έδαφος της Συρίας.
Η Ρωσία ενημέρωσε επίσης το Ισραήλ ότι δεν θα δεχόταν επιθέσεις εναντίον των συμμάχων της (Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ και των συμμάχων τους) που ασχολούνται με την καταπολέμηση της ISIS, της Αλ Κάιντα.
Για τη συνέχεια BankingNews

3 σχόλια:

  1. Αγριεύουν τά πράγματα πολύ. Ὄχι διότι δέν γίνεται νά ὑπάρξῃ ἰσορροπία ἰσχύος, μεταξύ Συρίας καί Ἰσραήλ, ἀλλά διότι οἱ Ἰσραλινοί ὅταν αἰσθάνονται ὅτι μπορεῖ νά πληγοῦν, ἐνεργοῦν πολλές φορές, λές καί ἤδη ἐπλήγησαν, "ἀντεπιτιθέμενοι".
    Δέν ἀντέχουν τό ἐνδεχόμενο τοῦ θανάτου τους καθόλου, ὅσοι ἄνθρωποι δέν πιστεύουν στήν ἀνάσταση τῶν νεκρῶν, καί γι' αὐτό πολλοί Ἑβραῖοι (ὄχι ὅλοι) πανικοβάλλονται ὑπερμέτρως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πιστευεις σε ανασταση νεκρων,δεν ανησυχεις και ...πας δικαιωμενος;

      Διαγραφή
  2. ...το Ισραήλ δεν πρόκειται να καθίσει ήσυχο, με τίποτα...τρώγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.