23/12/18

Επίπτωση από την απόσυρση του Τραμπ από τη Συρία - Γιατί ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εισβάλει στη Συρία.

Τέλος παιγνιδιού στη Συρία για τις ΗΠΑ
Moon of Alabama
Η στρατηγική απόφαση του προέδρου Τραμπ  να αποσύρει αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία  δημιουργεί μια σημαντική επίπτωση. Οι αμερικανικοί και η διεθνείς Μποργκ είναι εξοργισμένοι γιατί ο Τραμπ τερματίζει μια παράνομη κατοχή σύμφωνα με το διεθνές και αμερικανικό εσωτερικό δίκαιο. "Αυτό είναι αντί-αμερικάνικο!"

Ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάττις "Mad Dog" παραιτήθηκε  από τη θέση του από τις 28 Φεβρουαρίου. Διαφώνησε με την απόφαση του προέδρου. Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια που ένας εκλεγμένος επικεφαλής αρχηγός είχε σοβαρή σύγκρουση με τον γερακίσιο Μάττις. Ο πρόεδρος Ομπάμα τον απέλυσε από επικεφαλής της Κεντρικής Στρατιωτικής Διοίκησης επειδή προέτρεψε για μια πιο επιθετική πολιτική κατά του Ιράν. Ο Μάττις είναι επίσης  αρνητικός προς τη Ρωσία και τη Κίνα.

Ο πρόεδρος Τράμπ αγωνίστηκε για τη μείωση της εμπλοκής των ΗΠΑ σε πολέμους στο εξωτερικό. Θέλει να επανεκλεγεί. Δεν του χρειάζεται ένας υπουργός Άμυνας που να τον εμπλέκει σε περισσότερους πολέμους που έχουν ελάχιστα ή καθόλου καθορισμένο σκοπό.

Ο Μάττις είναι εγγενής ιμπεριαλιστής. Πάντα ζητούσε περισσότερα χρήματα για τους στρατιωτικούς και περισσότερη ανάμειξη στο εξωτερικό. Μία από τις μικρές ειδοποιήσεις του Μάττις ως υπουργού Άμυνας ήταν μια  απροειδοποίητη αλλαγή στην αποστολή του Πενταγώνου :

Για τουλάχιστον δύο δεκαετίες, το Υπουργείο Άμυνας έχει ορίσει σαφώς την αποστολή του στην ιστοσελίδα του, ως "οι στρατιωτικές δυνάμεις που απαιτούνται για την αποτροπή του πολέμου και την προστασία της ασφάλειας της χώρας μας". Αλλά νωρίτερα αυτό το έτος, άλλαξε με την ησυχία του αυτή τη δήλωση, ίσως υποδηλώνοντας μια πιο δυσοίωνη προσέγγιση στην εθνική ασφάλεια. 
...
 
Η επίσημη ιστοσελίδα του Πενταγώνου ορίζει πλέον την αποστολή του με αυτόν τον τρόπο: «Η αποστολή του Υπουργείου Άμυνας είναι να παρέχει μια θανατηφόρα Κοινή Δύναμη για να υπερασπιστεί η ασφάλεια της χώρας μας και να υποστηρίζει την αμερικανική επιρροή στο εξωτερικό»
Το Πεντάγωνο πλέον δεν «αποτρέπει τον πόλεμο» αλλά προσφέρει «θανατηφόρα δύναμη» για να «υποστηρίζει την αμερικανική επιρροή στο εξωτερικό». Δεν υπήρξε δημόσια συζήτηση ούτε συζήτηση του Κογκρέσου για την αλλαγή. Αμφιβάλλω αν ο πρόεδρος Τραμπ συμφώνησε με αυτό. Ο Τραμπ θα προσπαθήσει τώρα να προσλάβει έναν υπουργό Άμυνας που να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τη δική του θέση.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης ότι 7.000 από τους 14.000 στρατιώτες που έχουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν  θα αποσυρθούν  τους επόμενους μήνες. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν χάνεται με τους Ταλιμπάν να ελέγχουν πάνω από το ήμισυ της χώρας και οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ κυβερνητικές δυνάμεις να χάνουν περισσότερο προσωπικό από ό, τι μπορούν να προσλάβουν. Ήταν ο Μάττις που είχε ζητήσει από το Τραμπ να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν από 10.000 σε 14.000 στην αρχή της θητείας του. Υπάρχουν επίσης 8.000 στρατεύματα του ΝΑΤΟ και συμμάχων στο Αφγανιστάν τα οποία πιθανότατα θα υποστούν αναλογική απόσυρση.

Το  Associated Press έχει ένα  νέο τικ τοκ   για την απόφαση του Τραμπ να αποσυρθεί από τη Συρία:
Ο Τράμπα εξέπληξε το υπουργικό του συμβούλιο, νομοθέτες και μεγάλο μέρος του κόσμου με την κίνηση που απορρίπτει τις συμβουλές των κορυφαίων βοηθών του και συμφωνώντας για μια απόσυρση σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι. 
...
 
«Τα σημεία της ομιλίας ήταν πολύ στερεά», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, εξηγώντας ότι συμβούλευσαν τον Τραμπ να αντιταχθεί σαφώς σε μια τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και πρότειναν οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια.
 "Όλοι είπαν να κάνουν πίσω και να προσπαθήσουν να προσφέρουν (στη Τουρκία) κάτι σαν μια μικρή νίκη, ενδεχομένως να κρατήσει κάποιο έδαφος στα σύνορα, ή κάτι τέτοιο".
Ωστόσο, ο Ερντογάν έβαλε γρήγορα τον Τράμπ σε άμυνα, υπενθυμίζοντας του ότι είχε πει επανειλημμένα ότι ο μόνος λόγος που τα αμερικανικά στρατεύματα ήταν στη Συρία ήταν να νικήσουν το ισλαμικό κράτος και ότι η ομάδα είχε νικηθεί κατά 99 τοις εκατό. "Γιατί είστε ακόμα εκεί;" είπε ο δεύτερος αξιωματούχος, ρώτησε ο Ερντογάν τον Τράμπ,  λέγοντάς του ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τους επιμένοντες μαχητές της IS. 
...
 
Το σημείο του Ερντογάν, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ο Μπόλτον, είχε υποστηριχθεί από τον Μάττις, τον Πομπέο, τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τη Συρία Jim Jeffrey και τον ειδικό απεσταλμένο για τον συνασπισμό αντι-ISIS Brett McGurk, οι οποίοι είχαν πει ότι το ΙΚ κρατούσε μόνο το 1% του εδάφους που είχε, δήλωσαν οι αξιωματούχοι. 
...
Ωστόσο, ο Μπόλτον τόνισε ότι ολόκληρη η ομάδα εθνικής ασφάλειας συμφώνησε ότι η νίκη επί του ΙΚ έπρεπε να διαρκέσει, κάτι που σημαίνει κάτι περισσότερο από την ανάκτηση του εδάφους του.
Ο Τραμπ δεν αποθαρρύνθηκε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι ο πρόεδρος παραδόθηκε γρήγορα με τη δέσμευση να αποσυρθεί, σοκάροντας τόσο τον Μπόλτον όσο και τον Ερντογάν.

Ο Τραμπ δεν "παραδόθηκε". Ήθελε πάντα να βγάλει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία. Το είπε τόσες φορές. Όταν έλαβε τελικά την ευκαιρία να το κάνει, άρπαξε την ευκαιρία. Ωστόσο, ο Ερντογάν δεν ήταν έτοιμος γι 'αυτό:

Αιφνιδιασμένος, ο Ερντογάν προειδοποίησε τον Τράμπ για μια βιαστική απόσυρση , σύμφωνα με έναν αξιωματούχο. Ενώ η  Τουρκία  έχει κάνει εισβολές στη Συρία στο παρελθόν,  δεν διαθέτει τις απαραίτητες κινητοποιημένες δυνάμεις στα σύνορα για να κινηθούν και να κρατήσουν το μεγάλο διάδρομο της βορειοανατολικής Συρίας όπου βρίσκονται τα αμερικανικά στρατεύματα , δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η κλήση τελείωσε με την επανάληψη από τον Τραμπ προς τον Ερντογάν ότι οι ΗΠΑ θα απομακρυνθούν , αλλά δεν προσφέρουν τίποτα το συγκεκριμένο για το πώς θα γίνει αυτό, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.


Ο Ερντογάν είχε σχεδιάσει να καταλάβει μόνο μια ζώνη πλάτους 10 μιλίων κατά μήκος των συνόρων Συρίας-Τουρκίας. Περίπου 15.000 «Σύροι αντάρτες» ελεγχόμενοι από τους Τούρκους είναι έτοιμοι γι 'αυτό. Θα χρειαζόταν περίπου 50-100.000 στρατεύματα για να καταλάβει όλη την ανατολική Συρία βόρεια του Ευφράτη. Θα ήταν μια εχθρική κατοχή ανάμεσα σε καλά ένοπλους Κούρδους που θα αντιταχτούν σε αυτή μαζί με έναν αραβικό πληθυσμό που δεν είναι ακριβώς τόσο φιλικό για μια νεο-οθωμανική Τουρκία.

Ο Ερντογάν το γνωρίζει καλά. Σήμερα ανακοίνωσε ότι θα  καθυστερήσει την προγραμματισμένη εισβολή :
"Είχαμε αποφασίσει την περασμένη εβδομάδα να ξεκινήσουμε μια στρατιωτική εισβολή ... ανατολικά του ποταμού Ευφράτη", δήλωσε σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη. "Το τηλεφώνημα μας με τον πρόεδρο Τραμπ, μαζί με τις επαφές μεταξύ των διπλωματών μας και αξιωματούχων ασφαλείας και τις δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, μας οδήγησαν να περιμένουμε λίγο περισσότερο.

"Έχουμε αναβάλει τη στρατιωτική μας επιχείρηση ενάντια στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη μέχρι να δούμε επί τόπου το αποτέλεσμα της απόφασης της Αμερικής να αποχωρήσει από τη Συρία".

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε, ωστόσο, ότι αυτή δεν ήταν μια "ανοιχτή περίοδος αναμονής".

Οποιαδήποτε μεγαλύτερη κατοχή της βορειοανατολικής Συρίας θα δημιουργούσε μια σοβαρή αναστάτωση για την Τουρκία. Ο στρατός της μπορεί να το κάνει, αλλά θα κοστίσει πολλά θύματα και οικονομικούς πόρους. Η Τουρκία θα πραγματοποιήσει εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση το Μάρτιο και ο Ερντογάν δεν θέλει αρνητικούς τίτλους. Θα εισβάλει, αλλά μόνο εάν η Συρία και η Ρωσία δεν καταφέρουν να ελέγξουν τους Κούρδους.

Δυστυχώς οι ηγέτες του αναρχο-μαρξιστικού PKK / YPK στη Συρία δεν έχουν μάθει ακόμα το μάθημά τους. Κάνουν τα ίδια αιτήματα προς τη Δαμασκό, τα οποία είχαν ήδη απορριφθεί όταν παρόμοιες απαιτήσεις έγιναν για το καντόνι της Αφρίνης πριν την εισβολή της Τουρκίας και την καταστροφή του.

agitpapa @agitpapa 11:14 μ.μ.  - 21 Δεκεμβρίου2018
Η αντιπροσωπεία του YPG πέταξε στο Mezzeh χτες. Ο διαπραγματεύσεις ήταν άκαρπες επειδή απλά επαναλάμβαναν τη συνηθισμένη τους γραμμή "ο Συριακός Αραβικός Στρατός προστατεύει τα σύνορα, εμείς ελέγχουμε τα υπόλοιπα". Κανένας στρατός δεν επιτρέπει σε κάποιον άλλο που συμμαχεί με τον εχθρό να ελέγχει το πίσω μέρος του και τις γραμμές τροφοδοσίας του. 
+ Η ηγεσία του YPG εξακολουθεί να είναι κολλημένη στη φιλοδυτική της πορεία. Πρέπει να καθαριστεί πριν γίνει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Δαμασκό. Η σημερινή τους πορεία θα οδηγήσει απλώς σε μια άλλη Αφρίνη, στη συνέχεια σε μια άλλη, στη συνέχεια σε μια άλλη. Χιλιάδες γενναίοι μαχητές του YPG / YPJ θα έχουν πεθάνει για το τίποτα.
Elijah J. Magnier @ izmalrai -  16:31 μ.μ. - 21Δεκεμβρίου 2018
#Έκτακτο: Ιδιωτικές πηγές: Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ απέρριψε την κουρδική πρόταση, ενώ η Τουρκία συγκεντρώνει δυνάμεις (Euphrates Shield et al) για να επιτεθεί στην περιοχή που ελέγχεται από τους Κούρδους στα βόρεια της # Συρίας. # Η Ρωσία φαίνεται να συγκρατεί τον πρόεδρο Ερντογάν για λίγο. Πολλή πίεση
Δεν είναι (μόνο) η Ρωσία που κρατά τον Ερντογάν πίσω. Όπως φαίνεται παραπάνω, έχει σοβαρές ανησυχίες για μια τέτοια επιχείρηση. Επιπλέον, δεν έχει ακόμα αρκετά στρατεύματα και τα αμερικανικά στρατεύματα δεν έχουν αλλάξει ακόμα το πρότυπο τους. Όπως και σήμερα εξακολουθούν να περιπολούν στα σύνορα της Τουρκίας και χθες ήρθε ακόμη νέο στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ  από το Ιράκ. Ο Ερντογάν δεν τολμά να επιτεθεί σε αμερικανικά στρατεύματα.

Το πιθανότερο είναι ότι θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε πρόσθετη στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία. Εάν η Δαμασκός και η Μόσχα μπορούν να πάρουν το ΡΚΚ υπό έλεγχο, η Άγκυρα θα είναι ικανοποιημένη.

Εκτός από την παρουσία 4.000 έως 5.000 αμερικανικών στρατευμάτων και εργολάβων στη βορειοανατολική Συρία, υπάρχει επίσης ένα σύνολο 1.100 γαλλικών στρατευμάτων και ένας άγνωστος αριθμός βρετανικών δυνάμεων. Προς το παρόν, η Γαλλία λέει ότι  θέλει να μείνει  για να τελειώσει τον αγώνας ενάντια στο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους κατά μήκος του Ευφράτη.

Αλλά η Γαλλία δεν έχει την ικανότητα να συντηρεί αυτές τις δυνάμεις χωρίς αμερικανική υποστήριξη. Η Συρία και η Ρωσία θα μπορούσαν να ζητήσουν από τον Μακρόν να θέσει τις δυνάμεις του υπό την εντολή τους για να τερματίσουν τον αγώνα εναντίον του ISIS, αλλά είναι αμφίβολο ότι ο πρόεδρος Μακρόν θα συμφωνούσε σε αυτό. Είναι πιθανότερο ότι θα συμφωνήσει να παραδώσει τη θέση του σε ρωσικές, συριακές ή ακόμα και ιρακινές ή ιρανικές δυνάμεις. Αυτές οι δυνάμεις μπορούν στη συνέχεια να τελειώσουν τον αγώνα.

Καταχωρήθηκε από b στις 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 01:09 μ.μ. | Permalink

Τελευταία ενημέρωση 22/12/2018 23.00 Ω.Ελλ.

Ο αμερικανικός στρατός θα  αποσυρθεί από την παραμεθόρια περιοχή του αλ-Τανφ στα νοτιοανατολικά της Συρίας, όπου εμπόδιζε τη διέλευση μεταξύ Συρίας και Ιράκ. Η επαναλειτουργία των συνόρων θα βοηθήσει τις οικονομίες και των δύο χωρών.

Όπως αναμενόταν, οι Ρώσοι αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να επαναφέρουν τη βορειοανατολική περιοχή υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης. Μια αντιπροσωπεία των κουρδικών δυνάμεων YPG και SDF θα επισκεφθεί σύντομα τη Μόσχα, όπου θα λάβει νέες εντολές.

Αυτό  το  απόσπασμα της Daily Beast επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό μας ότι ο Τραμπ κατέστρεψε τα σχέδια των νεοσυντηρητών για τη Συρία. Πήρε την προσφορά του Ερντογάν ως ευκαιρία να ξεφύγει από την παγίδα:  Το Σχέδιο του πολεμοχαρούς Μπόλτον για τη Συρία καήκε, ωθώντας τον Τραμπ να εξέλθει  -  Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας είχε επεκτείνει τους στόχους των ΗΠΑ στη Συρία για να προκαλέσει το Ιράν. Όμως, ο Τραμπ δεν ήταν επί του πλοίου, λένε ανώτεροι αξιωματούχοι, και η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να ωθήσει τις ΗΠΑ έξω.

Πόσο καιρό μέχρι να απολυθεί ο Μπόλτον;

Μια καλή ανάγνωση από τον Matt Taibbi σχετικά με τη θλίψη των εγχώριων αμερικανικών συζητήσεων:  Ξέρουμε πως τελειώνει το παιχνίδι του πολέμου του Τραμπ  - Τίποτα δεν ενώνει περισσότερο την πολιτική μας τάξη όπως η απειλή να τερματιστεί ο ατελείωτος πόλεμος μας.

Σε αντίθεση με τον Taibbi, περιμένω ότι η συζήτηση θα πεθάνει στις επόμενες ημέρες των διακοπών. Εάν δεν γίνει έτσι, ο Τραμπ θα δημιουργήσει κάποια νέα οργή για να εκτραπεί από το ζήτημα.


Καταχωρήθηκε από b στις 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 04:17 AM (ΗΠΑ)| Permalink

33 σχόλια:

  1. Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι κάτι το οποίο συμβαίνει στη γειτονιά μας και κατά πάσα πιθανότητα θα μας επηρεάσει και εμάς με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πιστεύω θα ήταν καλύτερα στο εξής να λαμβάνουμε ως δεδομένο το worst case scenario και να αφήσουμε τα "Γιατί ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εισβάλει στη Συρία" για αυτούς που συζητάνε για τη γεωστρατηγική σε στοιχηματικό επίπεδο. Τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαφωνώ μαζί σου. Δεν νομίζω το ιστολόγιο μας να στερείται αναλύσεων από ντόπιους συγγραφείς που προβάλλουν την ελληνική πτυχή του ζητήματος, αλλά εγώ ασχολούμαι περισσότερο με μεταφράσεις και αναγκαστικά αυτά άρθρα δεν θα ασχοληθούν ιδιαίτερα με τις συνέπειες για την Ελλάδα. Καλό δεν είναι να πάρουμε και μια γενικότερη εικόνα;

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ και επαυξάνω. Τέτοια άρθρα δίνουν προστιθέμενη αξία στο ιστολόγιο. Απλώς δεν θα ήθελα να δω να επαναλαμβάνονται εικασίες, γενικά από το ιστολόγιο, για την έκβαση της επικείμενης μάχης στην υπόλοιπη Ροζάβα όπως είχε γίνει για το Αφρίν. Για το οποίο η γενικότερη εικόνα ήταν ότι είτε θα άντεχε για τον x,y λόγο είτε θα καθυστερούσε πολύ η κατάληψη του από τους Τούρκους, ενώ αυτό που έγινε ήταν μια μάλλον εύκολη και σχετικά γρήγορη κατάληψη. Γενικά με την απειλή που έχουμε να αντιμετωπίσουμε η νοοτροπία μας θα πρέπει να είναι ότι αύριο ξυπνάμε και τα έχουμε χάσει όλα, τι κάνουμε; πως κινούμαστε; Εάν δεν συμβεί έχει καλώς, εάν συμβεί έχουμε πλάνο, είμαστε προετοιμασμένοι.

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητήρια για την ανάρτηση η οποία είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα σε αντίθεση για παράδειγμα με το πρόσφατο άρθρο του αξιοσέβαστου Κυρίου Σαββίδη που απέχει αυτής.

    Η Τουρκία συμμετέχει κατά διαστήματα στα ανώτατα κλιμάκια διαπραγμάτευσης. Οι Κούρδοι όχι' χαρακτηριστικά, ενώ αποθεώνονται για τις μαχητικές τους πρακτικές σνομπάρονται για την διαχρονική τους "ηλιθιότητα" (αυτός ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιείται) σε επίπεδο διαπραγματεύσεων.

    Εξ'αυτού ο μεν Ερντογάν κινείται σε άλλους κύκλους οι δε Κούρδοι σε επίπεδο χαμηλότερης ιεραρχίας. Υπάρχει ένα χάσμα το οποίο αν η Ελλάδα είχε μια σοβαρή κυβέρνηση θα έπρεπε να τους βοηθήσει να κλείσει αυτό το χάσμα και να μπουν οι Κούρδοι από άλλη πόρτα.

    Προφανώς η ελληνική κυβέρνηση έχει μαύρα μεσάνυχτα. Μακάρι να υπήρχε αυτή η πατριωτική κυβέρνηση που θα ένωνε την Ελληνική Ναυτιλία και το βαθύ Έθνος των Ελλήνων απανταχού της γης κάτω από ένα πατριωτικό, μακροπρόθεσμο, στρατηγικό σχεδιασμό. Αν υπήρχε, το Κουρδικό κράτος θα ήταν προ πολλού πραγματικότητα.

    Μακάρι να διαψευστώ, μακάρι η απόφαση που πάρθηκε προ έτους να αλλάξει, αλλά η δημιουργία Κουρδικού κράτους έχει αναβληθεί για αργότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακώς συγκρίνεις διαφορετικά άρθρα που έχουν τελείως διαφορετική αφετηρία.
      Από το κάθε άρθρο θα έλεγα να πάρεις τα στοιχεία που προβάλλονται για να σχηματίσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Κριστιάν, αδυνατώ τόσο να σχολιάζω όσο και να απαντώ. Είναι πολύ σπάνιο κάτι τέτοιο και δεν έχει συμβεί παρά μόνο στο δικό σας ιστολόγιο ελάχιστες φορές.

      Ο λόγος σχολιασμού μου είναι για να το διαβάσουν συγκεκριμένοι επισκέπτες, όχι απαραίτητα από τον πατριωτικό χώρο ή εντός Ελλάδος.

      Ο λόγος που επισκέπτομαι το ιστολόγιό σας είναι γιατί είναι το πιο αντικειμενικό, πατριωτικό, σοβαρό ΚΑΙ δεν το επισκέπτομαι για να σχηματίσω ολοκληρωμένη εικόνα των γεγονότων αλλά να διαπιστώσω το επίπεδο αντίληψης σε συγκεκριμένο χώρο εντός της πατρίδας μου.

      Οποιοσδήποτε σχολιασμός μου δεν βασίζεται σε προσωπικές μου απόψεις αλλά αποκλειστικά σε πρωτογενείς πηγές. Η άποψη μου έχει μηδενική βαρύτητα απέναντι στα γεγονότα που προαποφασίζονται προ των άρθρων σας και οποιωνδήποτε άρθρων. Οι πρωτογενείς πηγές δεν είναι αναλύσεις που διαβάζονται από τον καναπέ του σπιτιού αλλά προσωπικό βίωμα και προσωπική μαρτυρία.

      Ο σπάνιος σχολιασμός μου - μεταξύ άλλων - σε αυτήν την φάση είναι ως ένδειξη σεβασμού απέναντι σε μια σειρά αναλυτών που σέβομαι και πιθανόν να χρειάζεται να αναρωτηθούν και να αναθεωρήσουν την οπτική τους. Ας πούμε ένα δώρο Χριστουγέννων.

      Χρόνια πολλά!

      Διαγραφή
  3. Αλαμπάμ μπουμ μπαμ.
    Οι ΗΠΑ ακολουθούν τα χνάρια των Ευρωπαϊκών δυνάμεων, των δασκάλων τους, που όλοι έκαναν πολλές τούμπες για χάρη του Ισλάμ, και όλες τους έχουν ανοίξει τις πόρτες σε Σουλτάνους μετανάστες και μη.
    Και η Ρωσία παίζει στο έργο ως χανούμισα επίσης. Για 14 αιώνες το Ισλάμ θεριεύει και ο Χριστινικός και άλλος κόσμος αυτοερωτίζεται.
    Αυτά που φώναζα από την αρχή της κρίσης το 2009-10 είναι ότι πίσω από τη διάλυση και εξευτελισμό των Βαλκανίων υπάρχει το Οθωμανικό σενάριο. Ο Μπρεζίνσκι είχε αποκαλύψει σχεδιασμούς για ένα μεγάλο πόλεμο στο μέλλον ανάμεσα σε μια μεγάλη Οθωμανία και μια μεγάλη Πολωνία, πολύ μεγαλύτερη της Γερμανίας. Το ίδιο για τη μεγάλη Πολωνία λέει και ο Φρίντμαν, ο νοών νοείτο.
    Οι προφέσσορες προτιμούν να ρημάξουν τον πλανήτη παρα να παραδεχθούν ότι οι σχεδιασμοί και θεωρίες τους είναι σάπιες πατάτες.

    Οι Τούρκοι απλά φτύνουν πάνω σε Αμερικάνους, Ρώσους και Ευρωπαίους διότι γνωρίζουν πως το Ισλαμικό χρήμα έχει αγοράσει Ουάσιγκτον, Κρεμλίνο και Βερολίνο αφού πρώτα χρημάτισε σειρά από πανεπιστήμια και καθηγητές να αλλάξουν την ιστορία υπέρ της Οθωμανίας και του Ισλάμ.
    Από κοντά και κάποιοι φίλοι μας Εβραίοι, που νομίζουν ότι μόνο μέσα σε μια Οθωμανία θα βρει τον μεγάλο του εαυτό ο Ιουδαϊσμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ερώτηση σχετικά με τις γενικότητες που επαναλαμβάνεις τακτικά.
      Οι Κούρδοι, που μετράνε κατά τη γνώμη σου; Στο Ισλάμ ή όχι;

      Διαγραφή
    2. θα κάνω ότι δεν ξέρεις την απάντηση για να έχει γούστο, όπως θα ήθελες.

      Με την πρώτη ευκαιρία θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο θεό που έβαλαν σημαία τους, τον Ηλιο του Μιθρα. Εφόσον αυτό είναι το εθνικό τους σύμβολο σου το λένε μόνοι τους τι είναι. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία καλά θα κάνουν να βοηθήσουν τους λαούς της Μικράς Ασίας, Μέσης Ανατολής, Αφρικής κτλ να επιστρέψουν στις προ-ισλαμικές τους ρίζες. Μόνο με αυτό τον τρόπο οι δύο υπερδυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν τις πρώτες θέσεις τους. Διαφορετικά θα γίνουν χανούμισες. Είναι τέτοια πλέον η δημογραφική και ιδεολογική σήψη του Χριστιανικού κόσμου που δεν έχει σωτηρία. Κάποιοι Αμερικάνοι μπορεί τώρα να γελάνε με αυτά, αλλά η Ρωσία και η Ευρώπη είναι εν δυνάμει και σε σύντομα χρόνο Ισλαμικές χώρες. Δεν είναι στο συμφέρον των ΗΠΑ να βάλει το Ισλάμ να τρώγετε με Ευρώπη και Ρωσία, με αυτό τον τρόπο θα γυρίσουν όλα ανάποδα και τα Γερμανικά, Ρωσικά και άλλα τζιχάντια που θα φυτρώσουν θα εξαιλώσουν τις ΗΠΑ σε βάθος χρόνου. Έτσι λοιπόν φωνάζω, ΗΠΑ-Ρωσία συμμαχία, και επι τη ευκαιρία να δούμε και καμία άπρη μέρα και εμείς. Άμα έχει κανένα γνωστό Αλαμπάμπιο να του το πεις σε παρακαλώ.

      Κάποιοι ελαφρόμυαλοι Εβραίοι που νομίζουν ότι το Ισλάμ είναι κοντίτερα σε αυτούς από ότι ο Χριστιανισμός και άλλες θρησκείες, και που πιστεύουν ότι το Ισλάμ θα τους κάνεις αρχηγούς του όταν εξισλαμιστούν, δεν έχουν και αυτοί καταλάβει τι τους περιμένει σε βάθος χρόνου όπως δεν το έχουν καταλάβει και πολλοί άλλοι.

      Ειδικά οι Κούρδοι πατάνε πάνω σε άγια για την ανθρωπότητα εδάφη και μακάρι να μπορούσαν να απαγορεύσουν σε ξένους αρχαιολόγους και ιστορικούς τον βιασμό των αρχαιοτήτων και της ιστορίας τους. Κανένας ξένος δεν πρέπει να σκάβει στα εδάφη τους παρα μόνο Κούρδοι αρχαιολόγοι. Μόνο σε δεύτερες και τρίτες βοηθητικές θέσεις οι ξένοι. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.

      Διαγραφή
  4. Α) Οι ΗΠΑ δεν έφυγαν ακόμα! Μηδένα προ του τέλους μακάριζε!
    Β) Μπορούν να φύγουν και να "ηρεμήσει" το Ισραήλ! Η Ρωσία να εγγυηθεί βάζοντας φρένο σε Τουρκία και Ιράν και καλύπτοντας το Ισραήλ από τον Λίβανο!
    Γ) Παραμένει το Γκολάν να διευθετηθεί και η Παλαιστίνη!
    Δ) Η Ρωσία ανοικοδομεί την Συρία και οι δυτικοί κρατούν τα ενεργειακά σε συνθήκες ηρεμίας αλλά και συμφερόντων από την εγκαθίδρυση των υποδομών της Συρίας!
    Ε) Η Ρωσία κρατά 2 βάσεις με ασφάλεια στην Μεσόγειο και εγγυάται την ειρήνη με την σύμφωνη γνώμη του Ισραήλ το οποίο θα έχει υποστεί την στρατιωτική απώλεια των ΗΠΑ! Ο Νετανιάχου έμαθε 5 λεπτά νωρίτερα την απόφαση του Τραμπ για απόσυρση από την Συρία!
    Κάνοντας έναν ευρύτερο περιληπτικά συλλογισμό στην περιοχή φρονώ κερδίζει την ηρεμία ώστε να μην επέλθει ρήξη ολική ρήξη για την ώρα με την Τουρκία ενώ εξοπλίζει τους Κούρδους και κρατάει παρουσία με μια βάση εκεί τελικά για να έχει κάθε γέφυρα στο μέλλον στεατηγικά! Αλλιώς ολική αποχώρηση είναι η απόλυτη ήττα! Διότι χάνει κάθε επιρροή στους Κούρδους! Επίσης δεν υπάρχει κανένα κέρδος αγωγών που να χρειάζεται την Τουρκία καθώς ο άξονας μετατοπίζεται στην Αν. Μεσόγειο και την εκμετάλευση στα ήδη προσυμφωνημένα και "τσεκαρισμένα" κοιτάσματα στην Ελληνική επικράτεια! Ας θυμηθούμε τα επισόδεια με τον Κουστώ μέχρι τον διαγωνισμό σε μορφή "πρωταθλήματος" της Shell πριν μερικές μέρες στην Καλαμάτα! Άρα μια σκέψη είναι να ηρεμήσει τακτικά το ζήτημα της Συρίας κρατώντας μαγιά για στρατηγική ασφάκεια! Αναπτύσσει τα αμερικανικά συμφέροντα αρχής γενομένης από το Ισραήκ, Κλύπρό, Αίγυπτο Ελκάδα (κάτι που είναι ζωντανο και εξελίσσεται) με απώτερο στόχο τον ενεργειακό έλεγχο της Ευρώπης ελέγχοντας τους λαούς οικονομικά αλλά και όποια κορμό ανερχόμενης αντίθετης ελιτ πάει να σκαλώσει συντρίβωντάς την οικονομικά!
    Αυτό θα της έδινε την ευκαιρία να προσεγγίσει την Ρωσία χωρίς ή με κυρώσεις ώστε να την αλώσει εκ των έσω αποκόπτοντας την Κίνα αλλά και πιθανή απομάκρυνση συναλλαγών από το δολάριο!
    Τα τελευταία θα εξαρτηθούν από την στάση με την INF και αν κρατήσει ψυχροπολεμική στάση απέναντι στην Ρωσία, στο Ουκρανικό κ.λ.π. Κλιμάκωση επιθετική στα Ιαπωνικά λιμέρια!
    Μιλάμε λοιπόν για ένα δίλλημα που οι εσωτερικές τάσεις από τους Μπόλτονς προωθούνται για να κερδίσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν όπως η εταιρείες παραγωγής πολεμικών "παιχνιδιών" η το χρηματοπιστωτικό!
    Μέχρι στιγμής η Black Rock και οι " αδελφές" εταιρείες έχουν τον έλεγχο και στα δυο!
    Πάντως από τον κόσμο οι πόλεμοι δεν έχουν λείψει ποτέ ούτε οι οικονομικοί ούτε οι κάθε αυτού στρατιωτικοί! Από την αρχαία Ελλάδα μέχρι την Συρία!
    Νομίζω πως πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας στα παραπάνω, στον North Stream II στην Γερμανία και τέλος στο μεγαλύτερο μπελά για την Δύση, την Κίνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σημειώσουμε πως τα επόμενα χρόνια θα επιρεάσσει και το ροκάνισμα της Ιταλίας αν η Εnni που αντιπροσωπεύεται σε μετοχές από το ιταλικό δημόσιο έχει ήττες όπως με το επεισόδιο με την Τουρκία που ποιός ξέρει πραγματικά ποιός πραγματικά κρυβόταν πίσω απ αυτό!
    Όπως και πως η αλήθεια είναι ότι ούτε οι Αμερικάνοι ούτε οι Ρώσοι με 17 μεταξύ του στην ιστορία θα ήθελαν μια μεγάλη, ενωμένη και δυνατή στρατιωτικά Τουρκία! Όλοι αυτοί θέλουν κράτη μικρά τύπου Σκοπίων! Να τα ελέγχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σακη ..ολα καλα ..υπο την προυποθεση την βασικη που βαζεις καπως αορατα...:" οτι το ζητουμενο ειναι η ...ηρεμια και ειρηνη"...να τελειωσουν ολα ..ειρηνικα...ησυχα..πραα....να πανε ολοι στις δουλειες τους ησυχοι..συνεργαζομενοι...να ξαποστασουν απ τις σκοτουρες...Αλλα αυτο ειναι σεναριο για την ...Εδεμ...Οχι του κοσμου τουτου...Ξερεις πολυ καλα οτι δεν θα γινει ετσι....Αν γινει (αποκλειεται)...θα διαψευσουμε τους προφητες...πραγμα οχι πιθανον.Κατα διαβολικο τροπο ...παμε ..αναποδα με την Εδεμ...η πιθανοτητα να γινει της ...Ποπης...ειναι περιπου 98%....Αν γινει οτι λες ...δεν θα θεραπευτει ο κοσμος ποτε...θα χειροτερεψει κι αλλο....Η ..Ποπη ειναι λογος ιατρικος...Μεσω μιας ..Ποπης γινεται η αγουριδα μελι ...οταν τους ανθρωπους τιποτε αλλο δεν τους...μελλει...Καποιος παιχτης θα φερει την Ποπη...καποιος αθεραπευτος...

      Διαγραφή
    2. Μέρος Α
      Δημήτρη νομίζω επειδή με υποτιμάς (πλάκα κάνω χαχα)
      ήρθε η ώρα να σου πω το μεγάλο μυστικό! Καλά μόνον μυστικό δεν είναι!Ίσως βέβαια κάποιοι να το αγνοούν ωστόσο!

      Πρίν όμως θα σου απαντήσω πως κανένα από τα σενάρια παραπάνω δεν είναι ηλιόλουστο! Απεναντίας όλα είναι δακρύβρεχτα! Είναι σενάρια για να αμφισβητήσεις και να αναρωτηθείς και να κάνεις το δικό σου σενάριο!
      Ωστόσο ότι λέω το υποστηρίζω μαζί με το σχόλιο μου σε προηγούμενη ανάρτηση που έκανες σχόλιο και μ αυτό πάει πακέτο! Δεστο.... http://infognomonpolitics.blogspot.com/2018/12/blog-post_639.html

      Τώρα η συνέχεια με μια ερώτηση! Εσύ τι πιστεύεις, θα φύγουν οι Αμερικανοί από την Συρία και γιατί ο Ερντογάν ενώ φεύγουν δεν επιτίθεται χρησιμοποιώντας αστείες δικαιολογίες! Απλά και σταράτα τι πιστεύεις?
      Επίσης δεν ξέρω αν κάποιος σχολίασε με σχέση το δικό μου σχόλιο από τους σχολιαστές αλλά θα πω τα εξής για την εξέλιξη της συζήτησης!
      Α) Εγώ έδωσα κάποια σενάρια για προβληματισμό! Στο πρώτο είπα "μηδένα προ του τέλους μακάριζε", όποιος θέλει ας διαλέξει αυτό γιατί δε ντο έβαλα τυχαία!
      Επίσης μίλησα για τις "αδελφές" και ο νοών νοεί τω...
      Πάμε τώρα να κάνω μια τεκμηρίωση για τον εσωτερικό πόλεμο που περιέγραψα στο προηγούμενο σχόλιο του άλλου άρθρου και να στο δέσω με πρόσθετα στοιχεία εδώ, και μετά βλέπουμε...
      Μερικές ερωτήσεις τώρα ρητορικές, με υποερωτήματα...πιστεύεις πως η Γερμανία είναι ελεγχόμενη από τα συμφέροντα των "αοράτων"? Αν ναι γιατί γίνεται διαμάχη για τον North Stream II? Η Μέρκελ δεν είναι βαλτή, "φυτεμένη" καλύτερα θα έλεγα! Γιατί θέλει τον αγωγό και δεν λέει αι σιχτιρ, ποιόν αβαντάρει? Ο Ερντογάν δεν είναι μέλος του συστήματος που η Ντόρα πήγε να τον συγχαρεί από την Ελλάδα που κι αυτή είναι!? Ο ΓΑΠ? Ο Τσίπρας? Οι άλλοι? Ο Σημίτης? Διάλεξε ποιόν θες εσύ? Ποιός ελέγχει τον κουβαρντά Σόρος με τα φραγκοδίφραγκα που πληρώνει την όλους στην Ευρώπη, την Μέρκελ, τον Τσίπρα, ήταν στην Τουρκία (τα μάζεψε πριν λίγες μέρες).
      Δεν μίλησα για αντικρουόμενα συμφέροντα στο ίδιο "στρατόπεδο", δεν είπα πως εταιρείες όπως η black Rock έχουν επενδύσει και στα δύο στρατόπεδα? Ναι! Ποιοί αντιμάχονται? Η Ρωσία με την Αμερική? Χμμμμ.... έτσι έ? Εγώ μίλησα πως ο εχθρός της Ρωσίας σε παλιότερο σχόλιο μου είναι στο εσωτερικό της!
      Ωραία μέχρι εδώ! Από κάτω διάβασε την σημερινή δήλωση του Σρέντερ!

      https://www.zougla.gr/kosmos/article/antidra-stis-amerikanikes-epikrisis-gia-ton-nord-stream-2-o-proin-kagelarios-srenter

      Ξέρεις ποιός είναι ο Σρέντερ? Ξέρεις ποιόν αντιπροσωπεύει?

      Δώσε απάντηση ποιός διοικεί την Rosneft...να σου στείλω να μην σε κουράζω...
      https://en.wikipedia.org/wiki/Rosneft αυτής της εταιρείας είναι πρόεδρος...είναι η τρίτη εταιρεία που δρα στην Ρωσία (100 δισ έσοδα)...πάρε κι αυτό δώρο από μένα στο πακέτο να δεις που δρα και μέχρι που φτάνει η 'χάρη" της...ο Σρέντερ που ακόμα ήταν "χωμένος" και ποιόν αντιπροσωπεύει? Τον Ρότσιλν αγαπητέ, το γενικό κουμάντο της Ευρώπης στο χρηματοπιστωτικό και όχι μόνον...οι Ροκφέλερ που κάνουν κουμάντο? Είναι η Ρωσία ανεξάρτητη? Είναι κομμουνιστική η Ρωσία?

      Διαγραφή
    3. Μέρος Β
      Τζιμς την Ελλάδα και τα μάτια μας...η μάχη τώρα κορυφώνεται για τα νέα φιλέτα μεταξύ των υαινών...ξεσκίζουν τις σάρκες τους...και οι ύαινες είναι πολλές, εμείς ασχοληθήκαμε με δύο μόνον...τώρα ας κρίνουμε αν θα φύγει ή όχι ο Τράμπ!
      Νομίζω διάλεξε την κουρτίνα στο σενάριο Α του σχολίου μου διότι η μάχη τώρα αρχίζει...για την ώρα υπάρχει και η Gazprom (112 δισ έσοδα), η Shell (300 δισ έσοδα)...τώρα θα κρίνεις με άλλο μάτι, τι λές λοιπόν? Απλά διάβασε αργά τα σχολιά μου και σκέψου, δεν λέω κάτι καινούργιο, απλά κάποιοι από εμάς σκέφτονται με μυαλό χωρών και όχι παγκόσμιων συμφερόντων, ο καθένας έχει την σκέψη του στο αν η Ελλάδα με τα καλύτερα μυαλά μπορούσε να ξεφύγει με ένα λουλούδι, γιατί 200 χρόνια τα τελευταία δεν το έκανε...δεν μιλάμε γι αυτό τότε όταν τα πράγματα είναι έτσι!Θα εκμεταλλευτεί η Ελλάδα , ο λαός τον πλούτο που θα αντλήσουν από την ΑΟΖ μας? Εδώ μιλάμε για να καταφέρει η Ελλάδα να είναι έστω μια ισχυρή χώρα για να το ανταλλάξει με τα ελάχιστα που είναι ο σεβασμός του Έθνους...Αυτό οφείλαμε να κάνουμε ως Έλληνες παίρνοντας την τύχη μας στα χέρια μας, κι όχι να επιτρέπουμε σε "φυτεμένους" να μας την διαχειρίζονται με αποτέλεσμα να ψάχνει ο λαός στα σκουπίδια...
      Πάντως μόνον απλοποιημένα δεν τα βλέπω τελικά…

      Διαγραφή
    4. Μπορεις ολα αυτα να τα κανεις ενα
      γενικευμενο συμπερασμα με κριση ? Διοτι κατι θελεις να πεις.Πολλα κι αντιφατικα υπο μορφη ερωτησεων ανεφερες.Δωσε και την κεντρικη ιδεα διοτι μπορεις...(αυτα τα περι Σρεντερ τα γνωριζω καπως..Με την δικη μας ΑΟΖ δεν ξερω τι θα γινει.Εγω βλεπω οτι ολοι οι αλλοι ..κρατη..βγαζουν οτι βρησκουν ταχεως.Εδω ..αστο..οπως ολα..ολοι η παραγωγη βλαμμενων της χωρας ειναι 100 χρονια στο τιμονι..Ουτε μια .τρυπα δεν ξεκινησαν ακομη...εκτος της δικης μας..Εχουμε την πρωτοτυπια να ονομαζουμε καθε ηλιθιο και καθυστερημενο ιδεολογο ..δηλ. αχρειστο.)

      Διαγραφή
    5. Μέρος Α
      Δημήτρη
      Τόσο μεγάλο σχόλιο για όλα δεν μπορώ να γράψω αφενός και προφανώς όπως ανέφερες δεν είμαστε εμείς που έχουμε πληροφορίες όλες! Ακόμα κι αν είμαστε πάλι δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κρίση!
      Ωστόσο κι εγώ μια φτωχή εκτίμηση ή γνώμη ή άποψη μπορώ να έχω, ούτε ειδήμων είμαι ούτε κάτι τέτοιο επικαλούμαι!
      Θα μπω στην 'λογική" κρατών και όχι δυνάμεων για να δώσω την άποψη μου! Προφανώς και δεν πρόκειται να εξαντληθεί κάτι τέτοιο εδώ!
      Μια ελάχιστη προσέγγιση έκανα στο πρώτο σχόλιο μου και όσα είπα προυποθέτουν για κάθε σενάριο πολέμους και αίμα!
      Πρώτα ρίξε μια ματιά σ αυτούς του δυο για να δεις ποιοι τσακώνονται (μεγάλοι) στο ίδιο "στρατόπεδο"! Μιλάμε για τους δύο μεγάλους μόνον!
      https://en.wikipedia.org/wiki/Rockefeller_family#Family_background
      Οι Ροκφέλερ έχουν κονάκι στην ΗΠΑ και είναι εκείνοι που δεν τους νοιάζει εάν τα Σκόπια ειπωθούν Βαγγελίτσα για να καταλάβεις τι ρόλο παίζουν!Αυτοί θέλουν να την χωθούν στην Ευρώπη μόνον, δεν τους νοιάζει! Έχουν δε στην σκέπη τους όσα θα διαβάσεις στο λινκ κι άλλα τόσα, διάβασε και θα δεις την δύναμή τους και τι κινούν! Ούτε τους νοιάζει η Ελλάδα ή η Αλβανία ούτε κανένας, αυτοί θέλουν χρήμα όπως όλοι...
      https://en.wikipedia.org/wiki/Rothschild_family
      Εδώ ρίξε μια ματιά εδώ για τους Ρότσιλντ και μεταξύ των άλλων και την τράπεζα της Ρωσίας για να σε διευκολύνω!
      Αυτοί οι άνθρωποι είναι απέναντι στους από πάνω και αντιπροσωπεύουν τον Ιουδαϊσμό και είναι αυτοί που δεν θέλουν να μιλούν τα παιδιά σου ελληνικά, δεν θέλουν τον σταυρό στην σημαία (όχι ότι οι απο πάνω είναι καλύτεροι) ελέγχουν τον Σόρος και προφανώς κινούν όλο το χρηματοπιστωτικό της Αγγλίας! Με ότι σημαίνει αυτό
      Ρίξε μια ματιά στα νησιά Καιμάν, μάθε τι είναι το Ugland House και γιατί ο Ομπάμα έβαλε να ελέγξουν εκεί και γιατί το ίδιο έκανε το ΔΝΤ το οποίο το ελέγχουν οι από πάνω της Αμερικής!
      Θα καταλάβεις ποιος είναι πίσω από το όνομα Γερμανία για τον Ευρωπαϊκό στρατό κι αν ο ευρωπαϊκός στρατός φτιαχτεί που θα φτάσει η μούρη των από πάνω, και ποιος είναι (πιθανότατα) πίσω από τα κίτρινα γιλέκα του Μακρόν που είναι κολαούζο της Μέρκελ, δηλαδή των από κάτω! Αν τα κίτρινα γιλέκα θα κερδίσουν θα εξαρτηθεί από την επιμονή των από κάτω να φτιάξουν στρατό και να πετάξουν έξω από την Ευρώπη τους από πάνω!
      Οι από πάνω βάζουν χέρι στην Μέρκελ (στους από κάτω) που δεν δίνει χρήμα σωστά στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με το ΑΕΠ και λένε θα φύγουμε από την Συρία, θα φύγουμε από δω, θα φύγουμε από εκεί, και πηγαίνετε εσείς να πολεμήσετε, αλλά οι από κάτω δεν έχουν στρατό...έχουν όμως κολέγα την Τουρκία (δες φιλία Γερμανίας-Τουρκίας) έχουν έλεγχο (μερικό) της Ρωσίας (δεν έχουν ακόμα την Κίνα) και βάζουν δάχτυλο όπου μπορούν οι από κάτω, τώρα ακούγεται η Αγγλία θα στείλει υποστήριξη εκτός των άλλων στην Ουκρανία που είναι χωράφι της Μέρκελ δλδ των από κάτω αλλά το θέλουν και οι από πάνω γιατί αυτοί έχουν το ιππικό! Αλλά εκεί είναι ο Πούτιν, ο οποίος κάνει κουμάντο στον North Stream 2 με του από κάτω που οι από πάνω δεν θέλουν να φτιαχτεί!
      Εν ολίγοις οι από πάνω έχουν φράγκα και ιππικό (750 δισ ο προυπολογισμός των ΗΠΑ για την άμυνα το 19, το άκουσες φίλε το νούμερο?)
      Οι από κάτω πρέπει να χώσουν χρήμα άμα θέλουν να κάνουν δουλειές με ιππικό
      Για αυτό οι ΗΠΑ (οι από πάνω) που έχουν πάρει τις πετρελαιοπηγές φεύγουν από την Συρία και τους είπαν ελάτε εσείς με την Γαλλία κι όποιον άλλον θέλετε! Φέρτε στρατό βγάλτε φράγκα, εμείς γιόκ, δεν έχει!
      Θέλετε εμάς? Πληρώστε...

      Διαγραφή
    6. Μέρος Β
      Οι από κάτω έχουν ένα μπάτζετ δικό τους χαμένο στο υπερπέραν τύπου νησιών Καιμάν κ.λ.π. 350 τρις φίλε, ίσως και 500 (αρχή των οικογενειών αυτών ήταν να μην φεύγει εταιρεία από τα χέρια τους για να μην γνωρίζει κανένας το μέγεθος του πλούτου τους, να είναι μυστικό, για αυτόν τον λόγο υπάρχει το Λουξεμβούργο, το Μονακό, και αρκετοί φορολογικοί παράδεισοι όπως της Ελβετίας τα άδυτα κ.λ.π. που δεν βάζει χέρι κανένας) με εξέλιξη τώρα να θέλουν χώρο στα χωράφια των από πάνω...Δες την "ρωσική" εταιρεία που φτάνει που έχουν πρόσβαση οι από κάτω και ελέγχουν μαζί με την ρωσική κεντρική τράπεζα, αυτή έχει βάλει πλώρη ήδη για Κίνα..
      https://www.rosneft.com/ κοίτα τον χάρτη μόνον...
      Ανοιχτό βιβλίο σου έστειλα..τώρα αν θα φύγουν οι Αμερικάνοι από την Συρία θα εξαρτηθεί από πολλά που εμείς δεν τα ξέρουμε, ακόμα και μια διαπραγμάτευση για τον ευρωπαϊκό στρατό...γιατί δεν όρμησε τότε ο Ερντογάν που ήταν εκεί να "γαυγίζει"?
      Οι δύο οικογένειες αυτές ξεκίνησαν στα 1730 – 1750 χοντρικά και δύο…πρίν την επανάσταση την δική μας την οποία ήλεγχαν βλέπεις το νούμερο? Δηλαδή 300 χρόνια, 3 αιώνες, το θες σε μέρες να στο βγάλω, σε ώρες/
      Όλα αυτά τα χρόνια έχουν τον παγκόσμιο έλεγχο με αρραγές μέτωπο και πολιτική, ενώ η Ελλάδα για παράδειγμα όλα αυτά τα χρόνια την διοικούσαν οι από πάνω και οι από κάτω με «φυτευτούς», το ίδιο τα Σκόπια, την Βουλγαρία. Όλους…
      Αυτό σε απάντηση όσων αναφέρονται πως δεν καταφέρνει η Ελλάδα με τόσα σοφά μυαλά να προκόψει… με τι να προκόψει? Με 200 δις ΑΕΠ? Αυτό δεν φτάνει απέναντι τους ούτε για φιλοδώρημα φίλε Δημήτρη…θες να συνεχίσω να σου πω αν θα φύγουν ή τι κρύβεται πίσω από την διάσπαση της Συνθήκης INF και γιατί συμβαίνει αυτό βαθύτερα?
      Να σχολιάσω για τις περιφερειακές δυνάμεις που έχουν δύναμη όπως το Κατάρ? Υπάρχει ένας οργασμός μετά από 300 χρόνια, αλλά αυτό αποτελεί τις τακτικές κινήσεις που εναλλάσσονται…
      Βάλε εσύ τα ρόδια σου κι εγώ τα δικά μου, πουλά ο Τσίπρας την Ελλάδα και εμείς νάνι-νάνι γιατί νομίζουμε με αυτό το μυαλό πως κάνουμε κουμάντο στο Αιγαίο ή στην Αλβανία…γιατί δεν τους συντρίβουμε στα Σκόπια? Τι μας εμποδίζει? Δεν έχουμε δύναμη? Έχουμε όπλα! Διοικούμε εμείς τον στρατό μας? Μπορούμε ως Έλληνες να πατήσουμε τα κουμπιά των πυραύλων? ‘Εχουμε τα όπλα και έχουμε πληρώσει για να χειρίζονται οι από πάνω, την οικονομία οι από κάτω και τώρα τα αλίπεδά μας και τον πλούτο μας έχει καταλήξει στους από πάνω ο μισός με εταιρείες και στους από κάτω ο άλλος μισός με το χρέος που θα το ρίχνεις στα χέρια τους σε ένα μαύρο πηγάδι…τα διευθέτησαν ήδη…τελευταίες πινελιές βάζουν!
      Αν γίνει δλδ ένα επεισόδιο στο Αιγαίο θα είναι το τέλος του κόσμου?
      Αν σκοτωθούν 20.000 Έλληνες πρέπει να κάνουμε εκτίμηση τι συμβαίνει, όπως έγινε με 10.000 Κούρδους νεκρούς εκεί? Πέθαναν όχι για την πατρίδα τους όπως βλέπεις αλλά για τους από πάνω ή τους από κάτω και για μερικούς άλλους που παρεμβάλλονται!
      Μια τέτοια κίνηση έγραψα ανάλογα με την έκβαση της θα δούμε ποιος κερδίζει απλά από μια άλλη, από έναν διακανονισμό τακτικό που έκαναν…το γλέντι συνεχίζεται και τώρα είναι στο τσακίρ κέφι μάλιστα…
      Πες τι άλλο να σου πω, ναι οι Αμερικανού θα φύγουν αν δεν πάρουν αυτό που θέλουν, αλλά η κόντρα δεν είναι με την Τουρκία…η Τουρκία είναι «μπροστινός», αλλού θα παρθούν οι αποφάσεις…τώρα έριξαν ένα αεροπλάνο, φύσηξε λίγο στην Αίγυπτο, κάτι τρέχει στα γύφτικα η πάλη στην κορυφή αυτή είναι…να μιλήσουμε αν θες για το Ιραν ναι που έχει αμετάβλητα σύνορα από την ύπαρξή του, για την Ρωσία που έχει δυνάμεις, για την Κίνα που αντιπροσωπεύει τον Γίγαντα…περιμένω συνέχεια την γνώμη σου εδώ είμαι να πω ότι νομίζω με το φτωχό μου το μυαλό…
      https://www.newsbomb.gr/kosmos/story/382403/rotcschilds--rockefellers-i-igesia-tis-pagkosmias-diakyvernisis


      Διαγραφή
    7. Όσο για την ερώτηση για την δική μας ΑΟΖ τι θα γίνει θα την πάρουν οι από πάνω και οι από κάτω θα τα πάρουν από εμάς σου απάντησα!
      Για μένα να μην δωθεί τίποτα κα ισε κανέναν γιατί δεν πρόκειται να πάρει ο ελληνικός τίποτα!
      Να μην γίνει εκμετάλλευση από κανέναν αυτήν την στιγμή που χρωστάμε με νταβαντζιλίστικο χρέος!
      Αυτό μπορούμε να κάνουμε?
      Δεν ξέρω!Αν ξέρει κανείς να το πει! Πάλι κάοιος θα σου λέει όλη την μέρα "θα σε σκοτώσω, θα σε φάω, θα σε πεθάνω, μη μιλάς, έρχονται τα f35, θα σου βουλιάξω τα πλοία, θα σας πνίξω στην θάλασσα σαν τους προγόνους σας)...ποιος από τους 'φυτεμένους" θα του πει όχι?
      Εγώ μια κουβέντα που μπορώ να πω και το αίμα το δίνω να μην με ντροπιάζει κανένας ως Έλληνας!
      Όμως εγώ τους λέω, λιανά "ελάτε ρε κουφάλες κι όποιος επιβιώσει"...δεν έχω άλλον λόγο...
      την καλημέρα φίλε και οι μέρες που έρχονται να ζεστάνουν όλους...
      Ειρήνη στον κόσμο...

      Διαγραφή
    8. Πολυ χαριτωμενα τα λες.Ειδικα αυτα τα ανω και τα κατω.Καταλαβα τι λες.Δυο μονο παρατηρησεις :1) τα ανω και τα κατω ..ευκολα γινονται .."ανω κατω"...2) υπαρχουν και πιο ...ανω...ειναι αυτα που ο Χρουτσοφ στα ΗΕ...αποκαλεσε στο βημα.."Ελληνικα τελωνεια .."...
      Ειναι πιθανον η Γη ..ναναι ας πουμε .ζωολογικος κηπος...εργαστηριο.Που και που..περνανε ειδικοι να δουν τα ζωα...τι σκατα κανουν εδω.Αν δουν πολλα...κατι διωρθωσεις τις κανουν..και στα ανω και στα κατω ζωα...ετσι ωστε οταν φερουν τα παιδια τους να δουν τα ..ζωα..να μην κινδυνευουν στον κηπο...Τοτε κατι ...ροκ..μπλακ..η εμπριμε ..γινονται ....ροκες ψητες στα παιδακια...

      Διαγραφή
    9. Χαχα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Χρόνια πολλά αδερφέ μου!

      Διαγραφή
    10. Και δεν σου εβαλα καν στον λογαριασμο και τα ....εσχατα των εσχατων " Ανω"....την Ανωτατη διοικηση των Παντων...το Λογισμικο των παντων....Θυμασαι πως ..." εν αρχη ην ο Λογος ..και ο Λογος ην προς τον Θεον....και Θεος ην..Λογος.."..Γνωριζεις ασφαλως πως οτι βλεπεις ..και μη...λεγεται ..πως εχει ζωη ηλικιας της ταξης...20.δις ετων...Παει πολυ να πεις οτι ...επεσαν εξαρες εδω.τελευταια....σε πχ...10.000 ετη..και ειδικα τους λιγους.τελευταιους αιωνες..και.δεν.ξαναπεσαν ποτε αλλου....η πολλες φορες καπου.Στα πλαισια αυτα.. καποιες αρχαιοτερες εξαρες.. βλεπουν ολα τα ...σκατα...και τους κηπους.( ευθημα: πως αραγε θα νιωθει ο Σακης ..η ο Τακης...στην γυαλα...σαν ινδικα χοιριδια αμφοτεροι ??)....Μ αρεσει που εχεις ακμσιο χιουμορ...στα δυσκολα ....Αυτο το εκτιμω.σαν ..ζωη...Κατι αλλα τρομαλεα αλλων...δεν τα βλεπω σαν ενδειξεις ζωης...Ειναι σπουδαιο που εχεις διαγραψει την λεξη ...συνθηκολογιση απ το λεξιλογιο σου ...και καλα κανεις ...

      Διαγραφή
    11. Σακη ..σε μια φαση απιστευτη...τα Γερμανικα τανκς ..( υπαρχει φωτο του Μωρουα)...στον μεγαλο πολεμο στην Ρωσια ..εφτασαν σε μια ταμπελα δρομου που εγραφε : "" Μοσχα ..22 χιλ."...... Το φανταζεσαι ?? Οσο ..Λαρισα ..Τυρναβος !!! Εκεινη
      την στιγμη..οποιον και να ρωτουσες στον πλανητη...τι θα ελεγε ????? Οτι η Ρωσια ..πεθανε !!!!! Ετσι δεν ειναι ???? Ετσι ειναι ....Κι ομως η ....Γερμανια ...πεθανε εκεινη την ...στιγμη !!!!! Ναι...εκεινη πεθανε την στιγμη αυτη....!!! Εκτοτε μονο πισω ...πηγαινε.ραγδαια !!..Με αυτο ..λεω χρονια πολλα σε ολους....διοτι κατι σνσλογο γινεται τωρα...Η πσγκοσμιοποιηση στο απωγειο της ισχυος της...την στιγμη που φαινοταν πως κερδισε τα παντα πια...αρχισε να.χανει ...αποτομα....Θαχει μια οδυνηρη καταληξη στο ....Βερολινο της....Το ενα μετα το αλλο ..τα πιθαρια της θα σπανε...Στην Συρια ενα εσπασε....πιθανον θα σπασουν κι.αλλα αλλων....

      Διαγραφή
  6. Ρε πόσοι στρατηλάτες! Και πως γίνεται η Ψωρο-Κώσταινα νάχει μείνει τόσο μικρή και επιπλέον ξεβράκωτη ζητιάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παλι όνειρα θερινής νυκτός βλέπετε προβάλετε την καλύτερη δυνατή περίπτωση
    Η οποία αυτή την στιγμή είναι η λιγότερο δυνατή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούν, θέλουν να μας αναλάβουν και να μας εντάξουν οι Αμερικάνοι σαν μια ακόμα πολιτεία στην επικράτεια τους; Το θέλουμε ή όχι;Θα ήτο μια κάποια λύσις.(Τι κάποια λύσις,δλδ,λουκούμι θα ήτο...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσεις κυριε ..ψαχνετε παλι ..κηδεμονα ...Δεν μεγαλωσατε ακομη ?? Αν μας αναλαβουν..θα ειστε ελευθερος ακοπα να καταπιαστειτε με σπουδαια εργα. Ισως...( κυριως ακοπα..)

      Διαγραφή
    2. Από glits, όλα να τα περιμενεις.

      Διαγραφή
    3. Τι ειναι ..στα Ελληνικα .."γκλιτς " .?? Εγω περιμενω πολλα απο χουνγκ χουα μπαμ ..(κινεζικα)..Γλιτσες τσομπανων ? Σαν καλοι Ελληνες συνενοηθηκαμε στην Σανσκριτικη...

      Διαγραφή
  9. I will try to avoid the desire of writting a long comment. The answer to why Trump is or thinking of withdrawing from Syria, might be the $. The US will sacrifice anything to save its currency. With Turkey's help, Saudis for example could look into their deep pockets, again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι S300 ειναι ενεργοί ? Το southfront λεει οχι ( ρωσικό σάιτ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.