8/12/18

Η Γερμανία απειλεί τις ΗΠΑ

Απόστολος Αποστολόπουλος
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη αλλά δεν είναι ο κομμουνισμός που έβλεπε ο Μαρξ πριν από σχεδόν δυο αιώνες. Δεν είναι όμως ούτε ο φασισμός. Τα μαζικά, λαϊκά Κινήματα του περασμένου αιώνα, Κομμουνισμός (ο υπαρκτός) και Φασισμός/Ναζισμός έχουν περάσει στο Μουσείο της Ιστορίας και καμία Μέρκελ, και πολύ περισσότερο κανένας Τσίπρας, δεν μπορούν να τα νεκραναστήσουν. Είναι απλώς γελοίες οι κατηγορίες ότι το 70% και πλέον των Γάλλων που υποστηρίζουν τα κίτρινα γιλέκα το γύρισαν στο φασισμό ή ότι οι μαθητές που διαδηλώνουν για τη Μακεδονία και κάνουν καταλήψεις στα σχολεία τους μελετούν, αντί για τα μαθήματά τους, το «Αγών μου» του Χίτλερ ή τα συγγράμματα του Πλεύρη. Γελοιοποιούνται οι εμπνευστές των κατηγοριών και δεν τρομάζουν οι κατηγορούμενοι. 
 Οι μαζικές, απρόσωπες και ευημερούσες, έως πρότινος, κοινωνίες συνέτριψαν πολλές από τις ταξικές αντιθέσεις έτσι ώστε τα γαλλικά συστημικά ΜΜΕ (πχ Φιγκαρό 3-12-2018) να μιλούν για εξεγερμένη μικρομεσαία (και όχι εργατική) τάξη αναφέροντας συνεντεύξεις νταλικιέρηδων των 2 με 4οοο ευρώ το μήνα… Οι εξεγερμένοι δεν βρίσκονται ακριβώς στο κατώφλι της πείνας αλλά επαληθεύουν τον Μαρξ που επισήμαινε πως η έννοια  της φτώχειας είναι μεταβλητή, ανάλογα με την κάθε εποχή και κοινωνία, και ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται τόσο ώστε να αποκαθίσταται η παραγωγική τους δραστηριότητα. Οι εργάτες/ μικρομεσαίοι  και TV έχουν και αυτοκίνητο, άπιαστο όνειρο κάποτε. Δεν έχουν πια ανάγκη την υπόσχεση του Χίτλερ ότι θα δώσει ένα αυτοκίνητο σε κάθε εργάτη. Το έχουν χωρίς ναζισμό. Και ως εκ τούτου σκέπτονται αλλιώς. Έτσι, όταν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι του ΚΚΓαλλίας ψήφισαν μαζικά το Εθνικό Μέτωπο δεν άλλαξαν αυτοί, αλλάζει το κόμμα της η Λεπέν για να τους εκπροσωπεί. Όπως αλλάζει και η Ιταλική Λίγκα του Σαλβίνι. 
Κάτι πλανιέται πάνω από την Ευρώπη και δεν είναι φάντασμα. Είναι χιλιάδες υπαρκτοί άνθρωποι, εργαζόμενοι, νέοι, μαθητές, συνταξιούχοι, με την απαίτηση, όπως λένε: «Θέλουμε να ζήσουμε, όχι (απλώς) να επιβιώσουμε». Είναι προφανές ότι η κατεστημένη Αριστερά, χωρίς ιστορικό όραμα, έκανε τεράστιο λάθος να νομίζει ότι οι οπαδοί της αφομοιώθηκαν χωρίς επιστροφή. Ξεπουλήθηκε η ίδια θεωρώντας, όπως πριν από ένα αιώνα ο θεωρητικός του σοσιαλισμού Μπερνστάϊν, ότι ο καπιταλισμός θα απορροφήσει τα πάντα και τους πάντες. Το ίδιο νόμιζε και ο Φουκουγιάμα με το «Τέλος της Ιστορίας» αλλά έκαναν και οι δυο λάθος. Το πρώτο θύμα της ανατροπής ήταν ο ευρωκομουνισμός. Το δεύτερο θύμα θα είναι η σημερινή ΕΕ και η δεσποτική κυριαρχία του Βερολίνου και των Βρυξελλών. 
 Το κοινωνικό στοιχείο ωθεί στην εξέγερση αλλά είναι η μια όψη των εντάσεων. Η άλλη, αλληλένδετη, είναι οι συγκρούσεις των ισχυρών Εθνών και των αδύναμων κολαούζων τους. Στην Ελλάδα-κολαούζο διαδίδεται η άποψη ότι η χώρα αναβαθμίζεται επειδή ο αμερικανός πρεσβευτής δεν τσιγκουνεύεται τις τζάμπα κολακείες. Αναβάθμιση υπάρχει όταν με δικές σου δυνάμεις κατακτάς καλύτερη θέση. Αν σε προωθεί τρίτος για δικούς του λόγους είσαι υποψήφιο θύμα.
 Τα συστημικά  ΜΜΕ στρέφουν την προσοχή της Κοινής Γνώμης της Δύσης στη διαμάχη των ΗΠΑ με την Κίνα και στις κατηγορίες κατά του Τραμπ για συναλλαγή με τη Ρωσία. Τα συστημικά ΜΜΕ παραπλανούν και αποκρύπτουν. Η κρίσιμη σύγκρουση δεν είναι ΗΠΑ εναντίον Κίνας ή Ρωσίας. Η αποφασιστική σύγκρουση αντιπαραθέτει τις Δυτικές Μητροπόλεις. Με έπαθλο την ηγεσία του Δυτικού Κόσμου. Στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης είναι από τη μια οι ΗΠΑ και από την άλλη το Βερολίνο, αλαζονικό όπως παλιά. Χαρακτηριστικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χ. Μάας δήλωσε σε συνέντευξή του: Με πλησίασε αμερικανός φαντάρος και μου ψιθύρισε παρακαλεστικά «μην εγκαταλείπετε την Αμερική»! (Χάντεσμπλατ 22-8-2018). Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι είναι ήδη νικητές. Πώς να μη σκεφτεί κανείς ότι η βλάβη στο αεροπλάνο της Μέρκελ θα μπορούσε να είναι μια μικρή ηλεκτρονική παρεμβολή «αγνώστου προελεύσεως» για να υπενθυμίσει στην Καγκελάριο ότι το ΝΑΤΟ υπάρχει «για να κρατάει τη Γερμανία πατημένη στο χώμα»; Ο Τραμπ παρέπεμψε στο ΝΑΤΟ τη Μέρκελ και τον Μακρόν όταν μίλησαν για αυτόνομο ευρωστρατό-ο Μακρόν αντιμετωπίζει αιφνιδίως γενικευμένη εξέγερση, όπως ο Καντάφι με τη γνωστή κατάληξη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, όλες οι «έγχρωμες επαναστάσεις»…
Ο ΥΠΕΞ Χ. Μάας εμφανίζεται βέβαιος ότι η Γερμανία είναι όχι μόνο ο απόλυτος αλλά και ο αδιαμφισβήτητος Άρχων της Ευρώπης. Γράφει στη Χάντεσμπλατ εξ ονόματος της ΕΕ: «Να πούμε στους Αμερικάνους ότι δεν θα επιτρέψουμε να δρουν εναντίον μας». Εναντίον μας; Γερμανία και Ελλάδα έχουν κοινό εχθρό τις ΗΠΑ; Από πότε; Με ποιο κοινό συμφέρον;
Εννοείται ότι ανεξαρτησία από τις ΗΠΑ χωρίς προσέγγιση Γερμανίας (και Γαλλίας) με τη Ρωσία είναι απλώς αδιανόητη. Η επανεξέταση των Συμμαχιών είναι πολύπλοκη και σχετικώς μακρά υπόθεση, όπως ήταν και τις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ονείρωξη κάποιων από τις ευρωπαϊκές ελίτ περί ανεξαρτησίας, εν είδη παλινόρθωσης των αποικιοκρατικών δυνάμεων έναντι των δυο ισχυρών, πυρηνικών, Δυνάμεων και μάλιστα υπό την ηγεμονία της Γερμανίας δεν είναι ένα απλό όνειρο. Είναι εφιάλτης. 
Αν η Γαλλία, με την πίεση του κόσμου, πάψει να είναι σκυλάκι του Βερολίνου όλα μπορεί να αλλάξουν. Μόνο που αυτή τη φορά, όπως και να ‘χει, αν κάτι αλλάξει δεν θα οφείλεται στην ενσωματωμένη συστημική αριστερά αλλά στις εθνικές και πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις. 

16 σχόλια:

  1. We tend to analyze and study geopolitical events with the eyes of a Victorian anthropologist. The further the group of study, the better. Never close to home.
    We, the Greeks, have become the example to avoid. The least respectful group in EU.
    I am reading Greece and Albania have signed an agreement for making the population movement easier between the 2 countries. Yet, 200 Greeks were held at the borders. When they tried to reciprocate, the "Greek" police forcefully removed them. The same police that couldn't protect one of their own who got kidnapped by the Albanians.
    We, the rightful owners of Macedonia, cannot even use the word, while Skopje is demanding a Slavo-Boulgarian dialect to be taught as Macedonian in Greece.
    Something is wrong with the world, no doubt. But much is rotten in our own country.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως εριμμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μόνο που αυτή τη φορά, όπως και να ‘χει, αν κάτι αλλάξει δεν θα οφείλεται στην ενσωματωμένη συστημική αριστερά αλλά στις εθνικές και πατριωτικές λαϊκές δυνάμεις."

    Την τελευταια φορα που εγινε επικληση στις εθνικες και πατριωτικες λαϊκες δυναμεις για να αλλαξει κατι, οι "αλλαγες" ηταν ο Β'ΠΠ και οι θηριωδιες των ναζι. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι η λυση ειναι η "ενσωματωμενη συστημικη αριστερα", ωστοσο ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος και εχει ξεκαθαρη σημασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναζί είναι η προσπάθεια της Γερμανίας να επιβληθεί στην Ευρώπη, είτε χρησιμοποιώντας στρατό είτε σκλαβώνοντας μέσο της οικονομίας.
      Όπως λέει ο Πανούσης στο Νεοέλληνας: «θέλω να γίνω σαν αμερικάνος», γιατί οι ΗΠΑ παράγουν και πολιτισμό εκτός από όπλα, αντίθετα κανείς δεν θέλει να γίνει σαν γερμανός γιατί εκτός από προϊόντα, λεφτά και βία δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.

      Διαγραφή
    2. "ωστοσο ειναι αδιαμφισβητητο γεγονος και εχει ξεκαθαρη σημασια." όχι αλλα δεν είναι του παρόντως, επίσης μη φοβασαι γιατί η Ευρώπη του 2018 δεν έχει σχεση εθνικά με την Ευρωπη του μεσοπολέμου. Αν το παρεις απο τη μεριά σου, θα δεις οτι και η ΕΣΣΔ εκανε "επικληση στις εθνικες και πατριωτικες λαϊκες δυναμεις" ακομα και στην εκκλησία για μην διαλυθεί, οπότε οι "εθνικες και πατριωτικες λαϊκες δυναμεις" δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό πάντα, κάπου κάπου βοηθάνε

      Διαγραφή
  4. Ο Τραμπ παρέπεμψε στο ΝΑΤΟ τη Μέρκελ και τον Μακρόν όταν μίλησαν για αυτόνομο ευρωστρατό-ο Μακρόν αντιμετωπίζει αιφνιδίως γενικευμένη εξέγερση, όπως ο Καντάφι με τη γνωστή κατάληξη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, όλες οι «έγχρωμες επαναστάσεις»…
    Ο ΥΠΕΞ Χ. Μάας εμφανίζεται βέβαιος ότι η Γερμανία είναι όχι μόνο ο απόλυτος αλλά και ο αδιαμφισβήτητος Άρχων της Ευρώπης. Γράφει στη Χάντεσμπλατ εξ ονόματος της ΕΕ: «Να πούμε στους Αμερικάνους ότι δεν θα επιτρέψουμε να δρουν εναντίον μας». Εναντίον μας; Γερμανία και Ελλάδα έχουν κοινό εχθρό τις ΗΠΑ; Από πότε; Με ποιο κοινό συμφέρον;

    Τα λέει απλά και κατανοητά. Για όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρις ...καπου εχουν λογικη οσα λες...Η Γαλλια ειναι η πετρα του σκανδαλου σημερα.Δεν ηταν επι Ντε Γκωλ.Εχει κανει εταιρια με την Γερμανια..στο στυλ ...30 % εμεις ...70% εσεις....στα κοροιδα της Ευρωπης.Ολο το οικοδομημα θα πεσει αν η εταιρια διαλυθει.Οι ΗΠΑ δεν ειναι κοροιδα.Ειχαν αλλη συμφωνια με την Γερμανια...οχι ομως και να σηκωσει κεφαλι...Ομως την πατησαν...το φιδι πηρε πανω του...απ τις προμηθειες των αφεντικων.Πιθανον η Γαλλια ναναι στον δρομο για τακτοποιηση του φιδιου..οπως κι ο Σαλβινι....κι ο Ουρμπαν...και η Πολωνια...Αν δουμε αιφνιδια και τις δικες μας αποζημιωσεις...τοτε το φιδι ...παει να γινει ...γιδι.Δεν θα εκπλαγουμε καθολου....Βεβαια το φιδι θα αντιδρασει ...αλλα τι ακριβως θα γινει...αγνωστο...Τα παντα ρει....Παντως αυτο το ...παραμυθι ..ενωση ...θα γινει γης Μαδιαμ....

      Διαγραφή
  5. Ο Αποστολόπουλος λέει "Κομμουνισμός (ο υπαρκτός) και Φασισμός/Ναζισμός έχουν περάσει στο Μουσείο της Ιστορίας και καμία Μέρκελ, και πολύ περισσότερο κανένας Τσίπρας, δεν μπορούν να τα νεκραναστήσουν"

    Δηλαδή ο Αποστολόπουλος υπονοεί ότι η Μέρκελ είναι Ναζίστριά και ότι προσπαθεί να επιβάλει τον Ναζισμό!

    Γιατί είναι η Μέρκελ Ναζίστρια κύριε ΑΑ? Μήπως γιατί υποστηρίζει το πορτοφόλι των Γερμανών και δέν λυπάται τους Ελληνες? Μακάρι και η Ελλάδα να είχε μία Μέρκελ να την κυβερνά.

    Τι έχουν κάνει οι Ελληνες πολιτικοί (και κατ' επέκταση η Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια) για αν τους σέβεται κάποιος ξένος ή ντόπιος? Eδώ δεν μας σέβεται ο Ζάεφ περιμένεις τους Γερμανούς να μας υπολογίσουν?

    Οι Έλληνες πολιτικοί είναι τόσο ανεύθυνοι όσο και οι δημοσιογράφοι καλή ώρα που στηρίζονται μόνο στον ζεστό αέρα της λαϊκίστικης ακράτειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Γιατί είναι η Μέρκελ Ναζίστρια κύριε ΑΑ? Μήπως γιατί υποστηρίζει το πορτοφόλι των Γερμανών και δέν λυπάται τους Ελληνες?" όχι κύριε καταρχήν έχουμε μπλέξει έννοιες , ο ναζισμος έχει αφετρία τη φυλή , η πολιτική της Μερκελ το αντιθετο και δευτερο η Μερκελ ειναι καταστροφη για τη Γερμανία δεν την ενδιαφέρουν οι ντοπιοι της Γερμανίας αποδεδειγμένα.

      Διαγραφή
  6. Τό πιό ἐθνικιστικό καί φασιστικό πράγμα πού ἔχει λεχθῆ ποτέ": " ....Τα συστημικά ΜΜΕ παραπλανούν και αποκρύπτουν....".
    Ὄχι, λάθος. Τά ΜΜΕ λένε μόνο τήν ἀληθεια καί πᾶσα τή ἀληθεια, χωρίς φόβο καί χωρίς πάθος, δικάζουν κιόλας, καί καταδικάζουν ὅταν ἐκεῖναι κρίνουν ὅτι χρειάζεται. Πλήρης ἐλευθερία!

    Ρατσιστικός ἀντιγερμανισμός: " ....ο Μακρόν αντιμετωπίζει αιφνιδίως γενικευμένη εξέγερση, όπως ο Καντάφι με τη γνωστή κατάληξη, η Ουκρανία, η Αίγυπτος, όλες οι «έγχρωμες επαναστάσεις»….."
    Ὄχι, ὁ Μακρόν εἶναι λαοπρόβλητος ἡγέτης μέ ὅραμα γιά τήν Γαλλία καί τήν Εὐρώπη (γερμανικό....), καί ἁπλῶς ἀντιμετωῖζει ὁρισμένα προβλήματα στό ἐσωτερικό ἀπό ἐθνικιστές ἕνεκα τῆς ὑπερβολικῆς φιλίας του μέ τούς Γερμανούς Τραπεζίτες και λοιπά συμπαρομαρτυροῦντα, ἀκριβῶς ὅπως ὁ Τσίπρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαντήσεις
    1. ... Ποιος ελέφαντας;... Ποιο δωμάτιο;...

      Διαγραφή
    2. Το πού πάνε την Ευρώπη και τον πλανήτη οι 'ταγοί' των ανθρώπων είναι πολύ ξεκάθαρο πλέον.
      Το θέμα είναι αν ενώπιον της επικείμενης σφαγής του το πρόβατο αποφασίσει έγκαιρα να ξυπνήσει και να μεταμορφωθεί σε λιοντάρι, διεκδικώντας όλα όσα δικαιωματικά του πρέπουν.
      Αυτό είναι το μόνο ουσιαστικό ζήτημα.

      Διαγραφή
  8. Eλέφαντας γιατί; Λάθος. Φωνάξτε έναν τρελλογιατρό καλύτερα και μάλλιστα επειδόντως.
    Μ μερικούς ζουρλομανδύες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με αυτό εννοώ ένα θέμα μεγάλο και υπαρκτό που κανεις δεν το αναφέρει

      Διαγραφή
  9. I will connect Germany to another article of Infognomon about Gigi's ring. Everytime Germany feels strong, it always abuses that power and seeks domination of Europe. With 7 trillion euros of Germany's economy in the hands of Black Rock, they should be more careful. But as they say, third time is the charm.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.