4/1/19

Βορειοηπειρώτες: «Ή θα ενωθούμε ή θα καταστραφούμε»

Η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση κατά της δημεύσεως της πατρικής χειμαρριώτικης γης, από το Δημοτικό Συμβούλιο της Χειμάρρας, έρχεται ως άλλος κεραυνός εν αιθρία στα σχέδια καταπάτησης της ξακουστής ηρωικής πατρίδας του Σπυρομήλιου. Αποτελεί το εγγύτερο ιστορικό παράδειγμα ενότητας στον τόπο μας, μετά από τη σύσσωμη δημοκρατική – επαναστατική ανταπόκριση των Βορειοηπειρωτών λίγο πριν και λίγο μετά την πτώση της χοτζικής δικτατορίας στον τόπο.
Αλίμονο αν μέσα σε όλο αυτό το πογκρόμ δεν είναι αναγκαία η ενότητα. Φαίνεται πως οι δολοφονίες και το γενικό κυνηγητό των Ελλήνων μας, βρίσκει πρόσφορο έδαφος στη μακρόχρονη διάσπαση που ταλανίζει όλους όσοι ζούνε στη Βόρειο Ήπειρο και όχι μόνο. Πότε τα ποικίλα μικροσυμφέροντα και πότε οι γκρίνιες για την άρχουσα θέση, γίνονται η αιτία για καυγάδες και εσωτερικές τριβές. Άλλο που δε θέλουν οι εναντιωτές της παραμονής μας εδώ πέρα, να μας αφανίσουν (αν όχι άμεσα, έμμεσα και δόλια). Γι αυτό το λόγο, απαιτείται μαζική συσπείρωση όλων των ντόπιων Ελλήνων, αλλά και εκείνων της διασποράς, ούτως ώστε να αποτραπούν τα μετέπειτα σχέδια των πολέμιών μας.
Κανένας μας δεν περιττεύει και κανενός οι απόψεις δεν πρέπει να παραμεριστούν. Ειδικά αν θέλουμε να γίνουμε δημοκρατικοί και υπολογίσιμοι από την παγκόσμια κοινότητα, η στάση μας θα πρέπει να είναι στάση ελευθερίας και προσφοράς. Το αίμα που χύνεται κάθε τόσο στον τόπο μας, δεν πρέπει να αποτελεί στοιχείο για ένταση των αρνητικών επεισοδίων, ούτε και παράγοντας για περαιτέρω εχθρότητες. Είναι ώρα για μια κοινή πορεία όλων όσοι αγαπάνε αυτήν εδώ τη γη που αιώνες τώρα κρατά κοντά της μυριάδες ελληνικές ψυχές. Αν πάλι κάποιος δε θέλει να ενστερνιστεί αυτές τις απόψεις, ας μείνει απαθής ή ας κλείσει τ’ αυτιά του. Το να επιρρίπτουμε δεξιά κι αριστερά ευθύνες, είναι θεμιτό μόνον όταν υπάρχουν και τα κατάλληλα επιχειρήματα. Έτσι κι αλλιώς όλοι γνωρίζουμε πως η επίσημη Ελλάδα, αν και αργά, σίγουρα δε θα πάψει να προσέχει το μόνο ελληνικό κομμάτι της που βρίσκεται εκτός των σημερινών συνόρων , αλλά και το μόνο που έχει γεωγραφική συνέχεια στην επικράτειά της.
Είναι αναγκαίο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε εθνικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μισούμε τους αλλοεθνείς μας. Σκέφτομαι και κινούμαι εθνικά, πρώτα απ’ όλα σημαίνει πως αγαπώ την πατρογονική μου γη, μετά τιμώ τη γλώσσα και το έθνος μου και τέλος εκλέγω τους εκπροσώπους μου με γνώμονα την αυτούσια και αμόλυντη στερέωση της ταυτότητάς μας. Αρκετά κινηθήκαμε σε ξένα «εθνικά χωράφια», είναι πια καιρός να κοιτάξουμε κατάματα τη σημαία και τους τάφους των γονιών μας και να αποφασίσουμε τι τελικά αρμόζει σε έναν Έλληνα Βορειοηπειρώτη. Μήπως μόνο ένα καλά μπετοναρισμένο σοκάκι κοντά στο σπίτι του, ή μήπως σωστή υγεία και ατόφια ελληνική παιδεία και ανθρώπινα δικαιώματα για τα παιδιά του;
Είναι καιρός να βγούμε από το καλούπι της μιζέριας και να δούμε πως η ανύψωση της προσωπικότητάς μας έρχεται μόνο εάν εμείς επιθυμήσουμε την πραγματική αλλαγή.
Ας ξυπνήσουμε από το λήθαργο των προσωρινών αναγκών μας, πριν να είναι αργά κι ας δούμε κατάματα τον υπόλοιπο κόσμο, ο οποίος αγωνίζεται για πολύ ανώτερα πράγματα από αυτά που εμείς νομίζουμε πως είναι τα μοναδικά που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε να ζούμε στα χώματά μας…
Ο Ανταποκριτής

6 σχόλια:

  1. Μακάρι αδέρφια. Κάντε το για τον Κωνσταντίνο μας, τον Κωνσταντίνο όλου του ελληνισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό είναι να βάλουμε στα σκαριά κάτι άλα Αν. Ουκρανίας ώστε να ενισχυθεί η Ελληνική μειονότητα με μπαράζ υποστήριξης φανερής και κρυφής! Αν δεν μπορούν οι πουλημένες κυβερνήσεις, μπορούμε οι Έλληνες μόνοι μας με δεκάδες τρόπους! Στόχος? Η Ελευθερία των Ελλήνων στην Βόρειο Ήπειρο να ενισχυθεί και να ζήσουν απολαμβάνοντας όσα τους ανήκουν! Επίσης αν η Αλβανία δικαιούται να αλλάζει το καθεστώς με το Κόσοβο μπορούμε νι εμείς με την Βόρειο Ήπειρο! Άμεση ένωση και δυναλλαγή με τους Βορειοηπειρώτες με ξεχωριστό πυλώνα διέλευσης στην Κακαβιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ξέρετε ότι ο λαός είναι μαζί σας , γιατί νοιώθει ότι οι Β. Ηπειρωτες είναι δικό του κομμάτι !!! Αυτά τα γαϊδούρια στην εξουσία κάνουν ότι αντίθετο θέλουν οι Έλληνες, γι αυτό μελλοντικά θα έχουμε πρόβλημα και με τα Σκόπια και στην Θράκη !!! Μακάρι να βρεθούν κάποιοι με γόνατα να τους κρεμαστούν !!!
    Ο Ελληνικός λαος θα είναι πάντα μαζί σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποία η θεσις των Βρεττανων δια την Β Ηπειρο?
    Μηπως καραδοκουν δια προσαρτηση εις αυτουσ?
    Οπως ας πουμε επραξαν δια την βορεια σερβοβοσνια, μεσω της Πλασβιτς με τα γνωστα δρωμενα που ελαβαν χωρα στο αεροδρομιο Βελιγραδιου(αρπαγη της απο εκλεκτους του Καρατζιτσ που αντιτίθεντο σε αυτο?)
    Δεν μπορει να παραμενει αδιαφορος. Τα στενα του Οστροβου την αφορουν στην πραγματοποιηθεισα γερμανικη καθοδο στην βοσνια ερζεγοβινη.Εξαλλου παντα ελλοχευει η περιπτωσις να χρησιμοποιθει ως τμημα διεξοδου της αρκτου στην Αδριατικη.Η Βουλγαρια ανεκαθεν δηλωνει οτι εις την Αλβανια υφισταται Βουλγαρικη μειονοτης.Μηπως τελικα αντι για εξοδο των Κουρδων εις την μεσογειο, εχουμε εξοδο της αρκτου αρχικως εις την Αδριατικη ?Μια Βουλγαρικη επελασις εις τα σκοπια ειναι θεμα ωρων για την Βουλγαρια.Μετεπειτα , κι αφου εχουν δοθει ανταλλαγματα(διελευση Τουρκων απο Βουλγαρια) για κυκλωτικη κινηση του ΕλληνικουΣτρατου, κι εφοσον η αρκτος συναινει, δεν θεωρειται αδυνατον.
    Η Βουλγαρια ουδεποτε προκειται διαφυγει απο την μεγγενη της αρκτου.Αφου μια ολοκληρη Γαλλια ταλανιζεται, ποσο μαλλον μια Βουλγαρια, οπου το καθεστως δυναται να αλλαξει σε μια νυχτα.Πολυτεχνεια εξαλλου υπαρχουν και στην σοφια.Συνταγη δοκιμασμενη στην Ελλαδα 1974.Η Σερβια απαθης ως και στο παρελθον , επικαλουμενη την παγκοσμια αδικη καταδικη της και απομονωση της (δικαιολογημενα μετα το σφυροκοπημα που υπεστη προσφατως) και επικειμενο ακρωτηριασμο της , δεν προκειται συν παρασταθει στην Ελλαδα.Πιθανον να θελησει παρεμβει μονον δια την υποστηριξη χριστιανικου πληθυσμου στην τεως επικρατεια της τεως Γιουκοσλαυιας, κι αυτο με συναινεση ΟΗΕ αυτην την φορα.Οποτε γνωριζοντες οι δυσμοιροι Βορειοηπειρωτες οτι θα εχουν ιδια τυχη με τους σφαγιασθεντες ελληνες της (ελληνικης) νησου Σασωνος , εγκαταλειψουν οριστικα τις εστιες , καθοσον η επιβιωση απο την Χίμαιρα, θα ειναι πλεον σημαντικοτερη απο τα ντουβαρια της Χιμαρας.Τους βλεπω με καραβια για Αμερικη(ο καλος σαμαρειτης) που θα τους ενταξει στο εργατικο δυναμικο της με περηφανια(καθοσον ειναι περηφανοι ανθρωποι), διοτι οι εδω κυβερνωντες δεν προκειται να τους δωσουν ουτε διαβατηρια.Η Β Ηπειρος ειναι μια πονεμενη ιστορια.Απαγοητευμενοι πλεον απο την Ελλαδα, ισως οι Βορειοηπειρωτες αναζητησουν στεγη καπου αλλου, αρκει να γλιτωσουν απο το μαρτυριο να χρειαζεται να επιλεγουν παντα αναμεσα στην σκυλα και στην χαρυβδη.Και εννοω οπως οι ελληνες οι οποιοι ευρισκομενοι κατα τον Β παγκοσμιο πολεμο στην υπο Βουλγαρικη κατοχη ελληνικα εδαφη, διεφευγαν με καθε μεσο στην υπο Γερμανικη κατοχη υπολοιπη ελλαδα ωστε να γλιτωσουν απο τους κομιτατζηδες, ετσι θα γινει και εδω.Ακομη και ενωση με Ιταλια.Αρκει να γλιτωσουν.
    Οπως και οι προαναφερομενοι επροτιμησαν την Γερμανικη μποττα απο το Βουλγαρικο λεπιδι κ;ι τις γνωστες ατιμωσεις και εγκληματα , εχοντας σιγουρα τους λογους των ετσι και εδω θα εχουμε μια απο τα ιδια.Αναρωτηθηκαμε ποτε διατι δεν καταφεραμε να παραμεινουμε επιτηδειος ουδετερος στον Β Παγκοσμιο πολεμο, πραγμα το οποιο επετυχε η γειτων Τουρκια? Μηπως η ιστορια πρεπει επανεξετασθει?Η ηλιθιοτης του Μουσολινι ειναι το χειροτερο που μισησαν οι Γερμανοι.Εξ αιτιας του η χωρα μας ενεπλακη σε μια κατασταση, οπου δεν μπορει ακομη να συνελθει.Η θειτσα Ρωσια επρεπε να χρωστα στην Ελλαδα την οποιαδηποτε ελευθερια της διοτι εαν δεν καθυστερουσε η Ελλας τους Γερμανους , η Μοσχα σημερα θα ηταν Γερμανικη επαρχια.Τις ευχαριστιες τις ειδαμε απο Κεμαλ εποχη εως και σημερα.
    Τετοια μαθηματα πληρωνονται ακριβα, οπως ας πουμε τα ιδιαιτερα, δι αυτο αγαπητοι δεν εννοειται ο εξεταζομενος να μην περασει στο ΑΣΕΠ.Μπορει να ειναι συμπληγαδες, αλλα αφου διηλθε αναμεσα απο τις συμπληγαδες ο Οδυσσευς, ετσι θα τα καταφερουμε κι εμεις.Εαν χασουμε και την ουρα, οπως η επιτυχως διελθουσα περιστερα, δεν εχει σημασια, διοτι την ουρα θα την επανακτησωμεν.Ακρωτηριασθεν μελος ομως ποτε.Ισα που προλαβαινουμε , τοσο για Κυπρο, οσο και για Β Ηπειρο.Ξερετε τι θα λενε ολοι?Αφου εσεις ποτε δεν ενδιαφερθηκατε για Β Ηπειρο τι θελετε τωρα? Αντε η Κυπρος κειται μακραν, η Βορειος Ηπειρος ομως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. διορθωση
    ΙΑΣΩΝΟΣ αντι Οδυσσεως που διηλθετις συμπληγαδες
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.