23/12/18

Για επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας προετοιμάζεται πυρετωδώς η Τουρκία

Μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικό αναπτύσσεται σε διάφορες θέσεις στη συνοριακή γραμμή
Εκατοντάδες οχήματα και στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη βορειοδυτική Συρία έχει αναπτύξει ο τουρκικός στρατός, σε μία προετοιμασία που παραπέμπει σε εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το TRT.  Οι τουρκικός στρατός συνοδευόμενος από 200 οχήματα, τεθωρακισμένα και δυνάμεις του πυροβολικού προωθήθηκε σε θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει στρατιωτικές θέσεις  κοντά στην Ιεράπολη/Μένπετζ.Η Ιεράπολη/Μένπετζ, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ποταμού Ευφράτη που χωρίζει τη βόρεια Συρία σε δύο περιοχές. 

Η πόλη αποτελούσε πηγή έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, επειδή η Άγκυρα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για την αποτυχία της συμφωνίας του Ιουνίου 2018 για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή.
Μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικό αναπτύησσεται σε διάφορες θέσεις στη συνοριακή γραμμή, ενώ ορισμένοι  πέρασαν στη Συρία μέσω της περιοχής Elbeyli.
Το Elbeyli βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βόρεια από τη συριακή πόλη Ιεράπολη/Μένπετζ, η οποία αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.
Τον Ioύνιο οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα απομακρύνονταν οι YPG από την περιοχή, αλλά η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι έχει καθυστερήσει ο οδικός χάρτης.

www.bankingnews.gr

12 σχόλια:

  1. Γι άλλη μια φορά που φαίνεται ολοκαθαρα ότι τα συμφέροντα είναι πάνω απ όλα! !! Ποιος λογαριάζει τους Κουρδους , ποιος νοιάζεται για αυτούς! !!!!! Κανένας !!!! Ότι κάνουν να το κάνουν μόνοι τους , και να μην το ξεχάσουν πότε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως προδοσαν την Συρία για να αποκομίσουν οφέλη, καταλαμβάνοντας εδάφη που δεν τους ανήκαν και κάνοντες πολλάπλες εθνοκαθαρσεις, έτσι τωρα ήρθε η ωρα να πληρώσουν.

      Διαγραφή
  2. Έχω μια διαίσθηση ότι αυτό είναι μια παγίδα που θα πέσει η Τουρκία μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτήν την εντύπωση έχω. Ίσως είμαι υπεραισιοδοξος αλλά νομίζω ότι η Αμερική έχει επενδύσει πάρα πολλά στους Κούρδους για να τους αφήσει. Αλλιώς γιατί να τους δίνει τόσον οπλισμό;

      Διαγραφή
    2. Nikos Αν ο Ερντογαν έχει ξεφύγει και τους "κάνει οτι θέλει" τότε έχουν ένα μοχλό πίεσης αν αρχίσει το κουρδικό αντάρτικο μέσα στην Τουρκία με πιο αποτελεσματικά όπλα και ελεγχόμενα απο τους Αμερικάνους.

      KO MA *διαίσθηση τίποτα παραπάνω , εμάς τα προβλήματα μας είναι στο εωτερικό της χώρας.

      Διαγραφή
    3. Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.

      Διαγραφή
    4. ΚΟ ΜΑ Δεν βγάζουμε πόρισμα , κάνουμε συζήτηση και υποθέσεις ούτε όνειρα , επίσης δεν είσαι τόσο έξυπνος όσο νομίζεις οτι είσαι , θα το καταλάβεις στο μέλλον (δεν έχει να κάνει με αυτά που γράψαμε επάνω)

      Διαγραφή
  3. Θα πω ένα τρελλό. Μήπως ένας συνασπισμός κρατών για την άμυνα απέναντι στο μαινόμενο τουρκικό κρατικό εξάμβλωμα, θα ήταν μια απάντηση;; (Δεν είμαστε και λίγοι οι θιγόμενοι: Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος, Συρία, Ισραήλ, Αρμενία, Λιβύη, και νομίζω πως έχω αφήσει απέξω μερικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πλάκα είναι να διαβάζεις όλους αυτούς που μέχρι χθές καταριόταν τους αμερικάνους για την εμπλοκή τους στη Συρία.
    Εν πάση περιπτώσει, κάτι σε όλα αυτά δεν κολλάει. Δεν μπορεί να έχει αντίκρυ του όλους τους στενούς του συνεργάτες και να κάνει το χατήρι στον ερντογκάν. Οι εκφορτώσεις όπλων να συνεχίζονται, οι βάσεις να ζούν και να βασιλεύουν, και από την άλλη επίσημοι του Ισραήλ να δηλώνουν αναφανδόν υποστηρικτές των κούρδων και να εύχονται να τα καταφέρουν να νικήσουν τους τούρκους στις μάχες που έρχονται.
    Μήπως τους έχουν εξασφαλίσει από άποψη οπλισμού και εκπαίδευσης, ώστε να αντέξουν σε μιά σχετική επιχείρηση για να ξεκινήσει η κατεδάφιση του ερντό?
    Έπαιξε ρόλο η υπόθεση κασόγκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι Τούρκοι θα βαρέσουν κάποιο "στόχο" τα πούμε τουρκικό κανάλια θα δείξουν τις, "επιτυχίες" του σαλεμενου και παπαλα
    Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο υπήρξε διαπραγμάτευση και συμφωνία.
    Οι Τούρκοι πιστεύω σύντομα θα έχουν νέους γείτονες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ομορφος κοσμος 72 εθνοτητων ..που αποκαλουμε ...Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.