21/12/18

Τζέιμς Μάτις όταν άκουσε τον Ακάρ να λέει "θα τους θάψουμε τους Κούρδους": "Παραιτούμαι, δεν αντέχω τέτοια προδοσία των συμμάχων μας Κούρδων"

Σύμφωνα με το CNN International, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάττις, παραιτήθηκε επειδή εξοργίστηκε με τις δηλώσεις που έκαναν Τούρκοι αξιωματούχοι για τους Κούρδους της Συρίας.
Η παραίτηση του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, που συνοδεύεται με επικρίσεις στην απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα Αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία, ποκάλεσε μεγάλες συζητήσεις στις ΗΠΑ. Ο Μάττις, που ήταν ο μόνος που έμεινε σταθερός στη θέση του, μετά τις αναρίθμητες παραιτήσεις συνεργατών του Τραμπ, τελικά έφθασε στην παραίτηση, αντιδρώντας στην απόφαση του Τραμπ για την απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία. Με βάση μια εκδοχή, η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, ήταν τα σχόλια που έκαναν Τούρκοι αξιωματούχοι για τους Κούρδους της Συρίας.
Ο ρεπόρτερ του CNN International Ryan Browneın που καλύπτει θέματα Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετέδωσε ότι ο Μάττις, όταν διάβασε τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ότι "τους Κούρδους θα τους σκοτώσουμε και θα τους θάψουμε στα ορύγματά τους μόλις αποχωρήσουν οι Αμερικανοί στρατιώτες", εκνευρίστηκε πολύ.  Ο Browne έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: “Με βάση αυτά που μου είπαν οι αρμόδιοι του υπουργείου Άμυνας, ο Μάττις πήγε στο Λευκό Οίκο για να συζητήσει το θέμα της Συρίας. Όταν διάβασε τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας ότι μόλις αποσυρθούν οι Αμερικανοί στρατιώτες, θα σκοτώσουν τους Κούρδους και θα τους θάψουν στα ορύγματά τους, εκνευρίστηκε πολύ. Η ιδέα μιας τέτοιας προδοσίας σε έναν σύμμαχο, τον εκνεύρισε πολύ". 
Defense officials tell me Mattis went to the White House to discuss Syria & that he was livid after reading reports that Turkey's Defense Minister threatened to kill US-backed Kurds & put them in ditches once the US withdrew. He was incensed at this notion of betrayal of an ally



7 σχόλια:

  1. Τι κρίμα;;;!!!!! Αυτά που έκαναν οι αμερικανοί πάνω στην δική μας πλάτη λογίζονται ως προδοσία;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ταϋγέτη.

    Καὶ ποῦ εἶσαι ἀκόμα!Νὰ δῆς σὲ μᾶς τὶ ἔχουν νὰ κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άμα συνεχιστεί η μαλακία,θα θάψουν κι εμάς ζωντανούς.
    Και είναι λογικό,γιατί το μίσος που έχουν κάποιοι συνέλληνες εναντίον της πατρίδας,δεν υπάρχει στην παγκόσμια ιστορία.
    Και για να μην κρυβόμαστε αυτοί είναι:
    1)ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου,ποτέ δεν αγάπησε την Ελλάδα.
    2)Ο Κώστας ο Καραμανλής ο νεώτερος.Τα κόμπλεξ του εναντίον του θείου του και των αρχών που εκείνος πρέσβευε τον έκανε να συμπεριφερθεί με μίσος για την Ελλάδα.
    3)Το μίσος όλων των Συριζαίων και ιδιαίτερα αυτών που τον ψήφισαν για πρώτη φορά το 2012 και δώθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μπορείς να αποκαλείς "Συνέλληνες", αυτούς που τρέφουν μίσος για την Ελλάδα. Διόρθωσέ το.

      Διαγραφή
  4. Από πότε οι εργολάβοι θεωρούνται σύμμαχοι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τότε που κάποιοι κατανόησαν πως στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν μόνιμοι σύμμαχοι ή μόνιμοι εχθροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η εξωτερική πολιτική του Τσίπρα Κατρούγκαλου έκανε θαύματα! Αναμενόμενο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.