13/12/18

Ξεσηκώθηκαν στην Αλβανία οι φοιτητές – Ο αλβανικός λαός κουράστηκε να είναι κολίγος στους κοτζαμπάσηδες


Ένα μεγάλο φοιτητικό κίνημα ταρακουνά την Αλβανία, ενώ σταδιακά φαίνεται πως και άλλες κοινωνικές ομάδες να συντάσσονται στο πλευρό του. Το καθεστώς Ράμα, αλλά και ολόκληρο το σαθρό και διεφθαρμένο κοτζαμπάσικο πολιτικό σύστημα, που έχει μετατρέψει την Αλβανία σε χασισοφυτεία και θύλακα εγκληματικής παρανομίας στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης, παρακολουθεί αμήχανο τον φοιτητικό ξεσηκωμό, που απαιτεί η Αλβανία να γίνει μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.
Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις, που συμπληρώνουν δεκαήμερο, συνεχίστηκαν δυναμικές και την Τετάρτη.
Φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας και μπροστά από τα Γραφεία της Κυβέρνησης και του Έντι Ράμα.
Σύμφωνα τις αλβανικές ιστοσελίδες, οι φοιτητές επιμένουν στα αιτήματά τους και ταυτόχρονα δε δέχονται διάλογο, ούτε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, μολονότι ο Έντι Ράμα τους κάλεσε δύο φορές την Τετάρτη, με αναρτήσεις του στο twitter, να «συναντηθούν και να μιλήσουν».
Ορισμένοι φοιτητές διανυκτέρευσαν μπροστά από τα Γραφεία της Κυβέρνησης. Με τους φοιτητές έξω από τα Γραφεία του, ο Έντι Ράμα κάλεσε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Για τη συνέχεια tribune

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός και μόνον ότι η ΕΕ σκέφτεται να εντάξει στους κόλπους της ένα τέτοιο κράτος, δείχνει άλλη μία φορά το ποιόν τής ηθικής της, αλλά και την ανευθυνότητά της. Καμμία αναστολή, γι αυτό και σύντομα θα διαλύσει.

    Η Ελλάδα θα φέρει εσαεί την ντροπή ότι, αφ' ενός ενέκρινε την ένταξη τού ναρκομορφώματος στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ το 2009, και αφ' ετέρου ότι δεν κάνει απολύτως τίποτε για να προστατεύσει τον εκεί Ελληνισμό από τον αφανισμό.

    Ακόμη και Συριζαίοι άρχισαν να αντιδρούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.