24/12/18

S-300: 20 χρόνια μετά η αλήθεια για τη ματαίωση της έλευσής τους στην Κύπρο

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το 1998, όταν αποφασίστηκε στην Αθήνα η ματαίωση έλευσης του ρωσικού πυραυλικού αντιαεροπορικού συστήματος των S-300. Μια άτακτη υποχώρηση, όπως τη χαρακτηρίζει ο Γιαννάκης Ομήρου που ήταν τότε πολιτικός προϊστάμενος του Κυπριακού Υπουργείου Άμυνας, που είχε ως δραματική συνέπεια την εκ βάθρων ανατροπή της στρατηγικής Κυπριακού και Μητροπολιτικού Ελληνισμού για επιχειρησιακή σύζευξη των Ενόπλων Δυνάμεων Κύπρου-Ελλάδας με το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Αποτέλεσμα, στη συνέχεια, η πτώση του ηθικού και του φρονήματος, η ματαίωση των κοινών ασκήσεων Κύπρου-Ελλάδας και η απονεύρωση και υποβάθμιση του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

Του Γιαννάκη Λ. Ομήρου, πρώην Προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Άμυνας της Κύπρου
Ως υπουργός Άμυνας κατά τον ουσιώδη και κρίσιμο χρόνο του 1998, έζησά λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της υπόθεσης των πυραύλων. Τις αποφάσεις, τις αναστολές, τους δισταγμούς, τις πιέσεις, τις φανερές και αθέατες συνωμοσίες, τις απροκάλυπτες ιστορίες κατασκοπείας, την ασύγγνωστη δημοσιότητα. Την κατακόρυφη άνοδο του ηθικού των Ενόπλων Δυνάμεων και του κυπριακού Ελληνισμού από την προοπτική άφιξης στην Κύπρο ενός ισχυρότατου, αποτελεσματικού οπλικού συστήματος για την άμυνα της Κύπρου.


Για την συνέχεια ONALERT

5 σχόλια:

  1. Οπως φαινεται, τη πολιτικη στη χωρα ασκουσαν ανεκαθεν, προδοτικες συμμοριες. Ετσι, φτασαμε στο σημερα, οπου οι 300 της βουλης ξεπουλουν-προδιδουν τη χωρα και τη Μακεδονια, με χατακτηριστικη ανεση. Οι μασκες επεσαν. Απο εδω και περα, ευθυνη για το τοπο θα εχει και ο λαος, που απλως παρακολουθει, χωρις να ενεργει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι οι ...Αλ Καιντες της χωρας...συμμοριες του Γιαγκουλα...Που και που πετανε κανενα πουγγι εξω απ την σπηλια στους χαχολους....και τσουπ ..ψηφιζονται απ τους ζητιανους.Το μονο που παρακολουθουν ειναι αν διεγραψε μια τροχια ενα πουγγι...

      Διαγραφή
  2. Ταϋγέτη.
    Μή περιμένεις τίποτα ἀπὸ ἕναν λαὸ ποὺ πάει στὰ καζίνα τῶν Σκοπίων νὰ ἀφήση τὰ χρήματά του(ἔχουμε κρίσι,ὅλοι;)
    Πάλι θὰ πᾶνε νὰ ψηφίσουν τὰ ἴδια σκύβαλα ποὺ ψήφιζαν καὶ στὸ παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγκλονιστικό το αποκαλυπτικό κείμενο του κ.Ομήρου, στην κυριολεξία τότε ομήρου δύο σύγχρονων ζηλωτών του Εφιάλτη -του ενός εκ γενετής ξένου φονικού μικροβίου/παρασίτου
    στο σώμα του Ελληνισμού, του άλλου εκφυλισμένου έως σήψεως απογόνου ενός κάποτε ανδρείου ΄Ελληνα στρατιώτη. Αποκαθιστά σε κάποιο βαθμό την μεταθανάτια εικόνα του Κληρίδη.
    Γενικά εξεικονίζει την εμετική εθελοδουλεία που χαρακτηρίζει ιστορικά την συνήθως κυβερνώσα πολιτική τάξη και την τραγική μοίρα αυτής της χώρας να αναγορεύει σε ηγέτες της διεθνή πτυελοδοχεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αστεριε ..ο πατερας μου ..πολεμησε με χαρα..στην Αλβανια..στα Τεμπη...κλπ.Χθες...οχι πολυ παλια.Κι ηρθαν μετα οι ..νεατερνταλ αμερικανοποιημενοι ..η σοσιαλοποιημενοι νεοφλουφληδες κακοποιοι να φερουν τον βοθρο που εφεραν...ανευ αγωνος.Δεν δεχομαι αλλο αυτο το ..φαγητο.Πρεπει να σαρωθει ο βοθρος.Πρεπει να μισηθει η προδοσια απ ολους μας.Ειναι πια βαρετο να την βλεπουμε απραγοι. Μας εχει ..πρηξει ολα.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.