19/1/19

Και ο Εφιάλτης από πολιτική άποψη το έκανε, κύριοι 152 που ετοιμάζεστε να ψηφίσετε το έκτρωμα των Πρεσπών - Νέος κατάλογος με 152 Εφιάλτες

Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε. 
Του Σάββα Καλεντερίδη
Τον Οκτώβριο του 2017 ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά, επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον, οπότε οι Έλληνες υπουργοί, βουλευτές και πολίτες, ακούσαμε για πρώτη φορά από το στόμα του προέδρου των ΗΠΑ κ. Τραμπ, ότι η Ελλάδα θα πληρώσει 1,5 δις δολάρια για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών F-16 και ότι με τη συμφωνία αυτή θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά μερικές εκατοντάδες Αμερικανοί. Χωρίς το θέμα να έχει περάσει από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, το Υπουργικό Συμβούλιο και το ΚΥΣΕΑ.
Πρώτα το ανακοίνωσε ο Τραμπ και μετά ακολουθήθηκε η αντίστροφη διαδικασία, σαν τον κάβουρα, λες και έπρεπε να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα είναι… μπανανία.
Με την επιστροφή του διδύμου Τσίπρα-Κοτζιά από την Ουάσιγκτον, έγιναν τα εξής:
  •  Επίσκεψη Κοτζιά στην Άγκυρα
  •  Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ των Σκοπίων
  •  Συνάντηση Κοτζιά με τον ΥΠΕΞ της Αλβανίας
Μετά από τα παραπάνω ακολούθησαν τα εξής:
  • Η κάκιστα οργανωμένη επίσκεψη-φιάσκο Ερντογάν στην Αθήνα, όπου ο αγαπητός Ταγίπ μας επανέλαβε κατάμουτρα τις επιθετικές βλέψεις της Τουρκίας.
  • Η έναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του ονοματολογικού με τα Σκόπια.
  • Η έναρξη συνομιλιών με την Αλβανία, για μια συμφωνία-πακέτο στα ελληνοαλβανικά.
  • Η επίσκεψη Ερντογάν έγινε για να προετοιμαστεί το έδαφος και να πειστεί ο Τούρκος πρόεδρος να δεχτεί μια λύση του Κυπριακού. Στόχος του διεθνούς παράγοντα είναι να «λυθεί» το Κυπριακό, να μπει η υπογραφή Ερντογάν, για να ξεκαθαρίσει το τι ανήκει σε ποιον στην ανατολική Μεσόγειο και να συνεχιστούν απρόσκοπτα από τούδε και στο εξής οι διαδικασίες έρευνας και εκμετάλλευσης των ενεργειακών αποθεμάτων στην περιοχή. Με άλλα λόγια, πρόκειται για την ίδια επιδίωξη που είχε ο διεθνής παράγων με το Σχέδιο Ανάν. Απέτυχε με το Σχέδιο Ανάν, ξαναδοκίμασε στο Κραν Μοντανά, έπρεπε να ξαναδοκιμάσει. Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απέτυχε, όμως η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να αναζητεί λύση στο Κυπριακό, κατά πώς εξηγήθηκε παραπάνω. Γι’ αυτό και η επίσκεψη στην Άγκυρα, τον επόμενο μήνα.
Παρότι η πρώτη συνάντηση Κοτζιά – Ντιμιτρόφ έλαβε χώρα τις 14.6.2017, το… εναρκτήριο λάκτισμα για την έναρξη συνομιλιών δόθηκε τις 11 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Έλληνας ΥΠΕΞ, αιφνιδίως ανακοίνωνε θα συναντηθεί με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρώφ, χωρίς να αναφέρεται ούτε η ώρα ούτε… ο τόπος της συνάντησης!
Η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών έγινε δύο ημέρες μετά την επίσκεψη στην Αθήνα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ (και επικεφαλής του αλβανικού συγκυβερνώντος κόμματος) Μπουγιάρ Οσμάνι και έξι ημέρες πριν από την έλευση στα Σκόπια του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Στη συνέχεια ακολούθησαν αλλεπάλληλες συναντήσεις, με τη συμμετοχή σε κάποιες απ’ αυτές του Μάθιου Νίμιτς, για να φθάσουμε στις 17 Ιουνίου 2018, ημέρα υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Μέχρι τότε δεν είχαμε ενημέρωση για το είδος και το περιεχόμενο της συμφωνίας ούτε της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, ούτε του Υπουργικού Συμβουλίου, ούτε των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
Δηλαδή, για τη συμφωνία ήξεραν οι Σκοπιανοί, οι Αλβανοί των Σκοπίων, οι Αλβανοί της Αλβανίας και ενδεχομένων του Κοσυφοπεδίου και δεν γνώριζαν τίποτα οι Έλληνες πολιτικοί, βουλευτές και πολίτες.
Να θυμίσω στους αναγνώστες μας ότι πριν την υπογραφή της, για τη συμφωνία ενημερωνόμασταν από δημοσιεύματα κυρίως του αλβανικού τύπου.
Αν αναρωτιέται κανείς ποια διαδικασία ακολουθήθηκε στα Σκόπια, ο Ζάεφ ενημέρωσε πέντε φορές τους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία των συνομιλιών, μέχρι να πάει να υπογράψει στις Πρέσπες και να πει εκείνο το αμίμητο «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας να τον κοιτούν σαν… χάνοι.
Σήμερα Πέμπτη, μια μέρα μετά την εξευτελιστική διαδικασία στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, όπου οι αποστάτες από τα κόμματα και τις ιδέες τους έκριναν το αποτέλεσμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππάς, δήλωσε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση συμφωνία θα πάρει απόλυτη πλειοψηφία και η χώρα δεν θα γίνει ρεντίκολο διεθνώς.»
Μην τους πιστεύετε ή μάλλον να πιστεύετε τα αντίθετα από εκείνα που λένε.
Η Ελλάδα έγινε «ρεντίκολο διεθνώς» όταν Τσίπρας, Κοτζιάς και Καρυπίδης δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα το «Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Έλληνες», 
-η Ελλάδα εξευτελίστηκε με την επίσκεψη Μέρκελ, λίγες μέρες πριν την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, 
-η Ελλάδα εξευτελίζεται με τα κοινοβουλευτικά τερτίπια και πραξικοπήματα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες μετά τα Σκόπια και στην ώρα μας, 
-η Ελλάδα εξευτελίζεται γιατί αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικού λαού», κάτι που αρνείται να πράξει η Βουλγαρία, για τους δικούς τους λόγους.
Με άλλα λόγια, η Ελλάδα εξευτελίζεται διεθνώς γιατί δεν υπερασπίζεται την ιστορία της, την ταυτότητά της, τα εθνικά της συμφέροντα και τα εκχωρεί με μια επαίσχυντη προδοτική συμφωνία στα Σκόπια.
Για να αντιληφθεί ο αναγνώστης μας το μέγεθος του εξευτελισμού, αρκεί να σκεφθεί ότι στην ίδια Ρηματική Διακοίνωση που έστειλαν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ προβαίνουν σε διευκρινιστικές δηλώσεις ότι «Η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προκαθορίζει εθνότητα» και ότι «η γλώσσα ανήκει στη νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών», όταν αναφέρονται στις συνταγματικές τροποποιήσεις, μιλούν για «μακεδονικό λαό και μέρος του αλβανικού λαού, του βλαχικού λαού, του τουρκικού λαού» που κατοικεί στη χώρα.
Δηλαδή, μας εμπαίζουν μέσα στο ίδιο το έγγραφο. Από τη μια βάζουν δυο διευκρινήσεις, όπως τους τις έδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ, για να έχουν επιχειρήματα και να κρύψουν την επιχειρούμενη προδοσία οι Έλληνες βουλευτές που θα ψηφίσουν την επαίσχυντη συμφωνία, και από την άλλη μιλάνε φόρα παρτίδα για «μακεδονικό λαό». Όσο για τον άλλον εμπαιγμό, τι είναι αυτό με την «νοτιοσλαβική οικογένεια γλωσσών». Υπάρχει μέλος σε «νιοτιοσλαβική οικογένεια» με μακεδονική ταυτότητα;
Πολλοί βουλευτές, μιλούν για πολιτική άποψη, όταν θέλουν να επιχειρηματολογήσουν ότι θα ψηφίσουν υπέρ τη συμφωνία.
Και ο Εφιάλτης, αν ζούσε, κάτι τέτοιο θα έλεγε «από πολιτική άποψη κι εγώ οδήγησα τους Πέρσες μέσω Καλλίδρομου όρους στα νώτα των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιέων».
Μόνο που από τότε, μετά την προδοσία στις Θερμοπύλες, κανείς Έλληνας δεν διανοήθηκε να βάλει στο παιδί του το όνομα Εφιάλτης.
Τώρα ετοιμάζονται να μπουν στον κατάλογο 152 βουλευτές.
Θα τους περιποιηθεί καλά η Ιστορία, να είναι σίγουροι.

Σημείωση: Για όσους έχουν αμφιβολία για το ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση και ότι τα δώσαμε όλα, χωρίς να πάρουμε τίποτα, παραθέτουμε το τηλεγράφημα της 29ης Ιουλίου 2008 της Αμερικανίδας πρεσβευτού στα Σκόπια, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, το οποίο παρουσιάζει τα συμπεράσματά της από τις επαφές με τη σκοπιανή ηγεσία. Το τηλεγράφημα τιτλοφορείται «Μακεδονία/Ελλάδα: Τι χρειάζονται οι Μακεδόνες για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας».
«Στοιχεία της Λύσης»: «ΟΝΟΜΑ: Republic of Northern Macedonia (ή Republic of North Macedonia)
-Ταυτότητα: Η γλώσσα και η εθνικότητα θα αποκαλούνται μακεδονική, αλλά αυτό θα μπορούσε να γίνει με σιωπηρούς χειρισμούς… Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Μακεδονία χρειάζεται διαβεβαίωση ότι η γλώσσα και η εθνικότητά τους θα συνέχιζαν να ονομάζονται μακεδονική και όχι βορειομακεδονική».


Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το Pontos-news

28 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου Σάββα, συγχαρητήρια!!!! Πράξε ο,τι είναι δυνατόν να μπούν "κριάρια" στο συλλαλητήριο για να ενθαρρύνουν τον κόσμο από τους εγκάθετους των κατσαπλιάδων που θα εργαλειοποιήσουν ως πρόσχημα για την χρήση δακρυγόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικά εύστοχο ως προς τις λεπτομέρειες και την σημειολογία των γεγονότων το άρθρο του κ. Σάββα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΠΕΡΙ ΠΡΟΔΟΤΩΝ Ή ΟΛΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
    Συχνά ερωτούνται μετέχοντες σε τηλεοπτικές συζητήσεις, αν πχ όσοι υποτρίζουν τη συμφωνία των Πρεσπών είναι προδότες ή μπορεί να θεωρηθεί ότι έχουν άλλη άποψη.. Οι απαντήσεις είναι συνήθως, "προς Θεού δεν μπορεί να θεωρηθούν προδότες κτλ.
    Αφού υπενθυμίσω ότι οι νυν κυβερνώντες κατηγορούσαν τους προηγουμένους ως γερμανοτσολιάδες ή στα τέσσερα προδότες κτλ, πριν γίνουν και αυτοί αυτό που κατηγορούσαν, να μου επιτραπεί το ερώτημα του πώς θα πρέπει να ονομάζουμε αυτούς που προέβησαν σε πράξη Εσχάτης Προδοσίας αποδεχόμενοι το άρθρο 14. 5 της πρώτης δανειακής σύμβασης που υποδούλωσε την Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Μεχρι τον Αλεξανδρο..Μετα διαβηκαν ...αλλοι...και δεν εμεινε κολυμβιθροξυλο...

      Διαγραφή
    2. Νικο σε πεισμα της ...ορθοτητος..των Ευαγγελιων..κλπ...το ξυλο βγηκε απ τον Πσραδεισσο...

      Διαγραφή
  5. Πόσο κυνικοί πολιτικοί μαφιόζοι και απατεώνες πρέπει να είναι στον Σύριζα, όταν με θράσος χιλίων πιθήκων απάντησαν στις αιτιάσεις του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών για το ότι δεν εισακούστηκε ο ελληνικός λαός, πως "η Ρωσία παραθεωρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στην Ελλάδα"...! Δημοκρατικές διαδικασίες η απουσία ενημέρωσης βουλής και λαού, ανυπαρξία συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ανυπαρξία αυξημένης πλειοψηφίας (180 ψήφων) για εθνικό ζήτημα κλπ. κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νίκος Ξυλούρης

    https://www.youtube.com/watch?v=uCtBSYn-NHs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο υπερπαχύσαρκος κατ'επάγγελμα πατριώτης γλεντούσε χτες στο Γονίδη. Το κίνημα του στρατιωτικού συνδέσμου στο Γουδί το 1908 και η δίκη των έξι μετά την Μικρασιατική καταστροφή σαν τετελεσμένα σήμερα δεν αρκούν για το μέγεθος της καταστροφής που έχουν προκαλέσει τα σκουπίδια που μας εξουσιάζουν. Έχετε τολμήσει να προσεγγίσετε
    τους δυο τρεις στο Άγιον Όρος κύριε Καλεντερίδη που είναι στα ύψη αρετής του Αγίου Παϊσίου να συζητήσετε μαζί τους για τα εθνικά θέματα; Θα ζήσουμε καταστάσεις αυτοδικίας και λιντσάρισμα πολιτικών. Δεν είδα ούτε εσείς ούτε ο κύριος Μάζης να αναφέρετε τι ισχύει για την αισχρή αυτή συμφωνία σε διάλυση των Σκοπίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ίδιο το Σύνταγμα νομίζω προβλέπει,(ας μας διαφωτίσει κάποιος Συνταγματολόγος) ότι για κρίσιμα Εθνικά ζητήματα, απαιτείται πλήρης πλειοψηφία των 2/3 του Σώματος, τουτέστιν 200 ψήφοι, που σημαίνει ότι αφου τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν κάνουν απαιτητό κάτι τέτοιο (όπως νόμιμα έχουν το δικαίωμα) ουσιαστικά "κρύβονται" πίσω από τους "152" με το σκεπτικό : "ας βγάλει τα κάστανα από την φωτιά ο Τσίπρας" να μην έχουμε εμείς μεθαύριο και αυτό το πρόβλημα στις πλάτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νά διαβάσουμε ὅλοι προσεκτικά τό ἄρθρο 28 τοῦ Συντάγματος.
      Ἀπό τίς παραγράφους 1 και 2 τοῦ ἄρθρου 28 τοῦ Συντάγματος, προκύπτει ὅτι οι 151 βουλευτές δέν ἀρκοῦν παρά μόνο ἄν τηρεῖται ὁ ὅρος τῆς ἰσότητας (π.χ., δημοψήφισμα στά Σκόπια; δημοψήφισμα καί σέ μᾶς), ὁ ὅρος τῆς ἀμοιβαιότητας (γιά τό δόσιμο τοῦ Ἑλληνικοῦ ἱστορικοῦ, γεωγραφικοῦ καί ἐθνολογικοῦ ὀνόματος τῆς μοναδικῆς Ἐλληνικῆς "Μακεδονίας" δέν ὑπάρχει ἀντίβαρο ἀμοιβαιότητας), καί δέν θίγονται τά ἀνθνρώπινα δικαιώματα (π.χ. ὅτι ὁ Ἕλληνας Μακεδόνας θά μπορεῖ νά αὐτοπροσδιορίζεται χωρίς νά χρειάζεται νά ...ἀπολογηθῆ ὅτι δέν εἶναι σλάβος ἤ γιατί μιλάει Ἑλληνικά....).
      Στό ἄρθρο 28 παρ. 3 τοῦ Συντάγματος, χρειάζονται 180 βουλευτές, ἀλλά μόνο γιά τήν συμμετοχή τῆς Ἑλλάδος σέ διεθνῆ ὀργανισμό, μέ ἐκχώρηση σε ὄργανά του τῆς δυνατότητας λήψεως ἀποφάσεων πού κατά τό Σύνταγμά μας πρέπει να ἀσκοῦνται ἀπό ὄργανα τοῦ Ἑλληνικοῦ κράτους (ὅπως π.χ. ἡ ἵδρυση ἤ ἡ λειτουργία στρατιωτικοῦ ἤ ἀστυνομικοῦ σὠματος τοῦ ΝΑΤΟ ἤ τῆς Ε.Ε. ἐντός τῆς Ἑλλάδος, μέ συμμετοχή ξένων...).
      Γιά μιά συμφωνία δηλαδή ὅπως αὐτή τῶν Πρεσπῶν, δέν φτάνουν οἱ 151 βουλευτές γιά τί-πο-τα!

      Διαγραφή
    2. "Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)
      1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
      2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
      3. H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας."

      Η παράγραφος 3 ίσως θα μπορούσε ίσως να ισχύει στην περίπτωση,γιατί η συνθήκη των πρεσπών μειώνει την εθνική μας κυριαρχία.Σίγουρα όμως ισχύει γιά τα μνημόνια,όπου δεν ψήφησε το σύνολο των βουλευτών,ούτε τηρήθηκαν κάποιοι όροι αμοιβαιότητας,διότι η γερμανία π.χ. δεν υπέστη μείωση της δικής της εθνικής κυριαρχίας.Οπότε η βουλή των "Ελλήνων" έπρεπε να είχε διαλυθεί ως αντισυνταγματική προ πολλού.Αλλά ποιός πατριωτικός οργανισμός θα το έκανε;
      Αφού δεν υπάρχει πατριωτισμός παρά ως διάσπαρτα ψίγματα που όλοι τα κοιτούν με μισό μάτι και αφού βέβαια ο κος Samuel Johnson γνωμοδότησε: "ότι ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων" και άρα εμείς θα πρέπει ως καλοί άνθρωποι να τον αποφεύγουμε συστηματικά.;;;
      -Δηλ. ό,τι θέλει λέει ο κάθε χοντροβούβαλος,κι'εμείς θα πρέπει να τον ακούμε σαν άλογα πιθηκοειδή.

      Διαγραφή
  9. Οταν εκανα μεταπτυχιακα στην Αγγλια συναντησα το γιο ενος απο τους Απριλιανους πραξικοπηματιες. Πανω στη συζητηση τον ρωτησα ποσο τον πειραζει που η φοτγραφια του πατερα του ηταν σε ολες τις εφημεριδες τοτε και τωρα ηταν φυλακη. Η απαντηση που πηρα ηταν "Ε και? Εχεις δει το λογαριασμο μας στην τραπεζα?"
    Δυστυχως πολλοι απο τους 152 που θα υπερψηφισουν αυτο το κουρελοχαρτο θα εδιναν την ιδια απαντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελλάδα εξευτελίζεται διεθνώς !!!!!!!!!!
    Απλά , μας φαίνεται παράξενο για όλο αυτό το σκηνικό , αυτοί είναι οι ντεμεκ αριστεροί , και μόνο κακό κάνουν στην χώρα , εκ φύσεως δηλαδή !!!! Πότε ήταν αυτοί φιλόπατρις , πότε !!!!!!!!
    ΠΟΤΕ !!!! Και οι Πασοκοι που κόλλησαν κοντά τους ..... γιατί ρε βόδια !!
    δεν προσβάλλεστε όταν σας αποκαλώ βόδια !!!
    Χειρότερα λόγια δεν έχω ξεστομίσει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρελλάθηκαν ὅλοι αὐτοί οἱ ἄσχετοι τσαρλατάνοι τῆς πολιτικῆς!
    Ἔτσι γίνεται κάποιος πολιτικός; Ἐπειδή πῆρε μερικές ψήφους σέ ἕνα στημένο πολιτικό σύστημα, ἐξαπατώντας τούς λιγώτερο ἀπό τούς μισούς ψηφοφόρους, τῶν ψηφισάντων τοῦ 56,6% τοῦ ὅλου ἐκλογικοῦ σώματος;
    Τσαρλατάνοι τοῦ δημοσίου βίου καί τῆς πολιτικῆς! Ποιός σᾶς εἶπε ὅτι μπορεῖτε νά "λύσετε" τό πρόβλημα τῆς ὀνομασίας τῶν Σκοπίων ἤ ΠΓΔΜ χωρίς νά ἔχετε ἐξασφαλίσει καί τόν μή ἐπεκτατισμό ἀλλά καί τήν μόνιμη συμμαχία τῆς χώρας αὐτῆς μέ την Ἑλλάδα;
    Χρειάζεσθε ἰδιαίτερη ἐπισήμανση γιά νά καταλάβετε, ὅτι δέν ἐπιτρέπεται νά ὑπάρχῃ σύμμαχος τῆς Τουρκίας στά βόρεια σύνορά μας;

    Μέ ἐπεκτατικές βλέψεις του λόγω ὀνομασίας του ὡς "...Μακεδονίας", μέ τάχα Μακεδονικό λαὀ καί μέ τάχα μακεδονική γλῶσσα;

    Ἀγράμματοι! πού νομίζετε ὅτι ὅσοι σᾶς φέρνουν ἀντίρρηση ἔχουν κάτι σκοτεινό ἐναντίον σας! Τά στραβά σας προσπαθοῦμε νά φωτίσουμε.
    Ἄσχετα ἄν εἶσθε ἀριστεροί ἤ δεξιοί ἤ ἀπλῶς παραδόπιστοι.
    Ὄ,τι κι ἄν εἶσθε εἶναι ἀπαράδεκτο πού δημιουργεῖτε πρόβλημα ἀσφάλειας στό βόρειο τμῆμα τῆς Ἑλλάδας μας.

    Ἔγιναν καί ὁ παραφιλοσοφῶν λογοτέχνης Ζουράρης, καί ὁ τεχνοκράτης Θεοχάρης, καί ὁ Θεοδωράκης τοῦ Ποταμιοῦ τῶν καναλαρχῶν τῆς TV, καί ὁ Τσίπρας τῆς ἀνατροπῆς "πολιτικοί"! Μωρέ!
    Πονέσατε τόν τόπο αὐτόν ποτέ;
    Ἐργασθήκατε ποτέ χωρίς ραχάτι;
    Θρηνήσατε ὅλους τούς νεκρούς μας τοῦ ἐμφυλίου πολέμου;
    Τούς πεσόντες ἥρωες τῶν ἀγώνων τοῦ ἔθνους;
    Διαβάσατε ποτέ με φιλαλήθεια και χωρίς φιλοδοξίες μή μαρξιστική ἱστορία; Πλουτίσατε τίς γνώσεις καί τή ἐμπειρία σας μέ αὐτά πού βίωσαν οἱ πρόγονοί μας στήν ἱστορία μας; Ἤ φουσκώσατε μέ πασαλείμματα και ἰδεολογικές ἀγκυλώσεις τίς γνώσεις σας καί ἀπό προσωπική καλλιέργεια σχεδόν μηδέν; Νομίζετε ὅτι γίνατε πολιτικοί; Ὄτι ξέρετε νά διαλέξετε καί νά μοιράσετε δυό δεμάτια ἄχυρα; Ὄχι δέν ξέρετε.
    Ἐπιπέδου "μεταναστῶν" βουλευτῶν ἀπό κόμματος εἰς κόμμα, εἶναι ἡ περιστρεφόμενη πολιτική σας ἀντίληψη περί Λαοῦ καί ἐθνικῶν συμφερόντων. ΟΦΑ! Ὅπου φυσάει ὁ ἄνεμος! ἀρκεῖ νά περιφρονεῖτε ὁ Λαός, καί νά καταστρέφονται τά ἐθνικά μας συμφέροντα!
    Ἀλλοῦ ἄρα λογοδοτεῖτε!
    Παριστάνετε τούς πολιτικούς μαζί μέ τούς ἐκλεκτούς κάποιων λιστῶν βουλευτῶν πού μόνοι σας σέ κλειστά γραφεῖα καί ἐρήμην τοῦ Ἑλληνικοῦ Λαοῦ φτιάξατε γιά ἐκπροσώπους μας! Ξεγελάσατε τούς ἁπλούς ἀνθρώπους τοῦ λαοῦ μας καί σᾶς ἐμπιστεύθηκαν.
    Μούσκεμα τά ἔχετε κάνει. Ξυπνεῖστε. Ἐπικαλεῖσθε τό πότε οἱ προηγούμενοί σας τά ἔκαναν ἐκεῖνοι λιγώτερο μούσκεμα καί τούς μιμεῖσθε στο δεκαπλάσιο! Τέτοια ἀσχετωσύνη καί τέτοια ἀναίδεια.

    Ποιά στρατηγική ἔχετε καί μέ ποιούς τήν ἀποφασίσατε, γιά τήν ἐπόμενη ἡμέρα τῆς ψηφίσεως τῆς συμφωνίας των Πρεσπῶν; Πῶς θα ἀντιμετωπιστῆ ἡ συμμαχία Σκοπίων τοῦ Ζάεφ μέ ΗΠΑ-Γερμανία καί Τουρκία κατά τῆς Ἑλλάδος;
    Με μαζική μετανάστευση μουσουλμάνων στην Βόρεια Ἐλλάδα, σύμφωνα με την συμφωνία τοῦ Μαρακές τοῦ Μαρίκου πού πρόσφατα ὑπογράψατε;
    Αὐτό να ἐξηγήσετε στην Βουλή καί στούς Ἕλληνες! Ὄχι ὅτι ὅλα τάχα θα πᾶνε καλά! Τά παραμύθια τῆς Χαλιμᾶς!
    (Συνεχίζεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. (Β Μέρος)
    Ποιά στρατηγική ἔχετε καί μέ ποιούς τήν ἀποφασίσατε, γιά τήν ἐπόμενη ἡμέρα τῆς ψηφίσεως τῆς συμφωνίας των Πρεσπῶν; Πῶς θα ἀντιμετωπιστῆ ἡ συμμαχία Σκοπίων τοῦ Ζάεφ μέ ΗΠΑ-Γερμανία καί Τουρκία κατά τῆς Ἑλλάδος;
    Με μαζική μετανάστευση μουσουλμάννω στην Βόρεια Ἐλλάδα, σύμφωνα με την συμφωνία τοῦ Μαρακές τοῦ Μαρίκου πού πρόσφατα ὑπογράψατε;
    Αὐτό να ἐξηγήσετε στην Βουλή καί στούς Ἕλληνες! Ὄχι ὅτι ὅλα τάχα θα πᾶνε καλά! Τά παραμύθια τῆς Χαλιμᾶς!
    Ἤ περιμένετε νά σᾶς ποῦνε εὐχαριστῶ, καί νά ζήσουν εἰρηνικά μαζί μας οἱ ..."Μακεδόνες" τῆς ΠΓΔΜ ὅταν θά τούς σπρώξουν σέ λίγο ὅλοι αὐτοί οἱ σύμμαχοί τους νά διπλασιάσουν την πατρίδα τους σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος καί τῶν Ἑλλήνων τῆς Μακεδονίας;
    Κομπλεξικοί καί τσαρλατάνοι τῆς πολιτικῆς!
    Σᾶς νοιάζει μόνο μή σᾶς ποῦνε προδότες! Μά δέν βλέπτε κάν τί προδοσία κάνετε, ἀλλιῶς, τό κάνετε για κάποια αἰσχρή καί ποταπή ἀμοιβή.
    Ἡ κακιά ἐκδοχή, εἶναι ὄτι ἐνεργεῖτε μέ δόλο κατά τῶν ὀφθαλμοφανῶν ἐθνικῶν συμφερόντων.
    Ἄς πάρουμε ὅμως τήν καλή ἐκδοχή, ὅτι δέν βλέπετε τί κάνετε. Τί δἐν βλέπετε; Τήν πραγματικότητα!
    Δέν μᾶς λέτε, πόσα χρόνια μελετούσατε διπλωματική καί στρατιωτική ἱστορία καί ἀγνοεῖτε τούς ἀληθινά καλούς διπλωμάτες καί τούς ἀληθινά καλούς στρατιωτικούς, διαλέγοντας ἐξ αὐτῶν μόνο 5-6 φιλόδοξους ὁμοϊδεάτες σας γιά συμβούλους σας, ὤστε νά πηγαίνουν μέ τά ἰδεολογικά χούγια σας;
    Καί ὁ λαός; Ὄλοι "δεξιοί" καί "ἐγκάθετοι" ἐναντίον σας; Τόση ἀσχετοσύνη;
    Λέτε ὅτι πάει στραβά ὁ γιαλός καί ὅτι καλά ἁρμενίζετε! Συνέχεια αὐτό λέτε, και ἐξαπολύετε μύδρους κατά πάσης ἐπικριτικῆς φωνῆς στις ”new age” ἀνάποδες ἐπιλογές σας.
    Ὄχι ἁπλῶς ἄχρηστοι, κολακευόμενοι ἀπό Μέρκελ και Στόλτενμπεργκ, ἀλλά καί ἐθνικά ἄκρως ἐπικίνδυνοι! Αὐτή εἶναι ἡ …."καλή ἐκδοχή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. nicely written Niko.
    Στο τέλος τους προδότες θα τους πάρει ο διάβολος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τί παραμύθια, διαδίδει ὁ Καραμανλής αὐτός; Νομικά δέν στέκει καθόλου αὐτό πού λέει. Οὔτε στό διεθνές δίκαιο, οὔτε στό Συνταγματικό δίκαιο τῆς Ἑλλλάδος.
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=tUcwVl3sJvk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόδειξε ότι δεν στέκει νομικά. Αν η συμφωνία κυρωθεί κι από την ελληνική βουλή, όπως λέει και ο Συρίγος, «τελειώνει το παιχνίδι».
      Η αναφορά στο Δίκαιο (συνταγματικό, διεθνές κλπ.), την οποία συνηθίζεις, απαιτεί και νομικές γνώσεις, τις οποίες δεν έχεις. Όπως σού ξαναέγραψα, αν μπορεί μία κοινοβουλευτικώς κυρωμένη συνθήκη να καταργηθεί μονομερώς, τότε έχουν δίκιο οι Τούρκοι, που ζητούν "επικαιροποίηση" τής Συνθήκης τής Λωζάννης. Έχουν;

      Διαγραφή
  15. Mπααα!!! η πολιτική λύση πέθανε.
    Οι αμερικανοί κάνουν ότι μπορούν να διαλύσουν την Ευρώπη και να αποτρέψουν την συμμαχία και συνεργασία γερμανίας ρωσίας.
    Οι γερμανοί κάνουν ότι μπορούν να αποτρέψουν την δική τους δορυφοριοποίηση από τους αμερικανούς.
    Οι ρώσοι το παίζουν η καλή μαμά όλων.
    Και εμείς σαν χάνοι και φερέφωνα, κάνουμε ότι μπορούμε να τους ευχαριστήσουμε όλους πλην ίσως των ρώσων τους οποίους οι αμερικανοί μας έπεισαν ( με το αζημείωτο)ότι είναι οι εχθροί του γένους.
    Η μόνη λύση που απομένει είναι να κλείσει η βουλή και να συλληφθούν οι ένοχοι ως απειλή γιά την Δημοκρατία.
    Νομιμοποιεται δε όποιος το κάνει απο το τελευταίο αρθρο του Συντάγματος.
    Το πρόβλημα όμως είναι, που να έχει πάει ο πατριωτισμός των Ελλήνων;
    Και η προφανής απάντηση είναι: Μα δεν υπήρχε ποτέ πατριωτισμός των Ελλήνων.
    Μόνο όταν συνέφερε τις μεγάλες δυνάμεις και έπεφτε ζεστό χρήμα,εμφανιζόταν κάποιος ψευδοπατριωτισμός που στην συνέχεια έπεφτε σε βαθειά κατάψυξη,έως να τον χρησιμοποιήσει εκ νέου κάποια άλλη μεγάλη δύναμη ( με το αζημείωτο πάντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. κ. Σάββα Καλεντερίδη.
    Γράφετε ότι «ετοιμάζονται να μπουν στο κάδρο 152 βουλευτές» που είναι κατά την άποψη σας προδότες. Κατά πάσα πιθανότητα όμως η πρόβλεψη σας αυτή θα αποδειχθεί εσφαλμένη καθότι οι «προδότες » αυξάνονται και μάλλον θα είναι περισσότεροι από 152. Αυτά για την ώρα. Έχουμε μπροστά μας 4-5 μέρες και πιθανώς να αυξηθούν οι [προδότες» ακόμα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ειναι προδοτες τοτε ...κατα την αποψη σου τι ειναι ?? Απεφυγες
      να μας την πεις...Λοιπον τι ειναι ??Ευεργετες ?? Πατριωτες ?? Τι ?? Σε ακουμε....

      Διαγραφή
    2. Γιατι χαιρεσαι που αυξανουν ??Κι οι αυτοκτονιες αυξανουν...κι εκει χαιρεσαι ? Οταν θα αρχισει η μειωση που θα σε βρουμε ?? Δεν πιστευω νασαι τοσο ανοητος ..που να πιστευεις οτι η ....αυξηση θαναι αιωνια ....Για δες γυρω σου στην φυση....Που θασαι λοιπον τοτε ??...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.